Walkman vs. iPod i prednosti/mane iPod-a...

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
Jones
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 05. Maj 2006. 22:18
Kontakt:

Post od Jones »

Masterokrata je u pravu...ne biste verovali cenu od 60gb Ipod.... :D ...Temptation in my heart :shock: ...ah glupa magla kod mene pa ne radi wireless :x
Prvi put sam video uzivo Ipod i mogu reci da stvarno ima ekrancinu...onaj na w900 mi je bio dovoljan za filmove a ovaj je jos i veci :lol: :lol:
Bre ljudi...to je ipak 60gb...nema vise kupovanja kartica i memorije... :D
Ljudi prosle godine je u Comtrade bila akcija za Novogodisnje praznike...tako da...sacekajte jos neke 3 nedelje...i onda obradujte sebe jednim crnim Ipod-om od seset gigi :lol:
Ja moram definitivno na lecenje u ustanovu za odvikavanje od mobilnih telefona

Lomnica_city
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
:: Alcatel Idol Ultra
:: Nokia N82

Post od Lomnica_city »

Da,crni je prelep,ali video sam da je neko lupio da se na njemu mnogo vise vide otisci nego na belom,sto je glupost jer oba imaju jaaaako sjajne prednje maske i na oba se lepo vise zuckasti otisci,a na poledjini itekako,zato ja svoj non-stop drzim u onoj lepoj futrolici koja se dobije iz koje ga samo iskliznem po potrebi kad hocu da skrolujem nesto,a za pritiskanje dugmadi ni to ne treba,i skoro da nema ni najmanje ogrebotine!! :D :oops:
Pozdrav 8)

MilančeBGD
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 13. Dec 2005. 15:38
:: Sony Xperia U
:: SE K800i

Post od MilančeBGD »

Lomnica_city, ja sam lupio :D ne rekao sam da se malo vise primecuju na crnom nego na belom,ja mislim da sam se ipak odlucio da uzmem crni nekako mi je lepsi.Ma comtrade nije normalan kod njih su cene preterane iPod video 30GB je 296E,ja cu videti da uzmem preko,ako ne budem uspeo onda cu morati ipak ovde.Pa dobro sto se tice zastite posle cu da trazim neke bolje futrolice,imaju i one carapice :D (ali to je vise za devojke)Inace kome treba vise od 30GB Jones, koji ce ti 60GB do pre neki dan si pricao o w950i koji ima 4GB sto je dovoljno meni bi bilo dovoljno i 2GB,svi misle da ce im to biti malo ali verujte nece imam sad 1GB na 6630 i ona mi je taman znaci sasvim dovoljno.
Poslednja izmena od MilančeBGD u Uto, 12. Dec 2006. 11:50, izmenjeno 1 put ukupno.
Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works...

fain2daniel
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 14. Feb 2005. 03:04
Kontakt:

Post od fain2daniel »

1. iPod Nano 2. generacija:

2 GB (srebrni) - 165e
4 GB (sve boje) - 205e
8 GB (crni) - 260e

2. iPod Video zadnja generacija 80 GB crni - 395e

3. iPod Shuffle 2. generacija 1 GB - 90e

nije reklama nicega samo poredjenje cena :wink:
Poslednja izmena od fain2daniel u Uto, 12. Dec 2006. 13:20, izmenjeno 1 put ukupno.
One Man's Vision,Mankind's Salvation RAPTURE Nov 5 1946........Xperia Z3

Jones
Mobil fan
Mobil fan
Kontakt:

Post od Jones »

milan91...nije meni malo 30gb nego razlika izmedju 30 i 60 je 60e :shock: ...pa i meni bi bilo sasvim dosta 2gb ali opet oni imaju mnogo male ekrane(dok ga shuffle i nema) a ja sam ipak bolestan sto se tice ekrana(I like'm big)...tako da su jedine opcije Ipod video....mada pre neki dan sam video P990(malo je offtopic) tako da me pokolebao

Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 28. Sep 2005. 11:38
Kontakt:

Post od Spyker »

Jones, pa ja kad sam kupovao iPod, bio je 30gb 350e, a 60 gb manje od 400e... Razlika je manja od 50e... To je naravno jer je razlika hdd-a od 30 i 60gb tolika, pa je i razlika u ceni tolika... Sve ostalo je isto, zato se razlika u ceni odnosi na razliku u ceni hdd-a... A inace, mislim da je kupovina i poda i telefpna potpuno nepotrebna, jer su walkman telefoni vec toliko dobri, da je to neverovatno... Ja bih uvek pre uzeo w950 nego n70+iPod... mislim da se ni jedan telefon koji kosta do 250e i iPod zajedno ne mogu porediti sa w950... Mislim, znam iz licnog iskustva... Jer cak i ako w950 ne gledas kao multimedijalni uredjaj(ako uzmes iPod pa ti ne treba) opet dobijes m600i, koji je daleko bolji od svih telefona do 250e (to je otprilike razlika u ceni izmedju w950 i iPoda)...
Gooo W950!!!!!

Pozdrav...
iPhone + CX300

Jones
Mobil fan
Mobil fan
Kontakt:

Post od Jones »

Alien jel si mozda poredio kvalitet videa na Ipodu i w950...to me jako zanima jer nikad nisam video Ipod ukljucen... :roll: Moj budzet se naglo povecao(novogodisnji praznici)tako da se blizi jos jedan symbian UIQ korisnik....inace to bi mi bio prvi high-end telefon u zivotu...
Prvo moram prodati moj w300(koji me i dalje odusevljava) ali opet ako ne kupim nesto potrosicu bezveze 300e na Novu godinu...
Po tvom misljenju cime bi bio zadovoljniji
1.W950
2.P990
3.Ipod i nokia 1110
tu su svi u pribliznom rangu...
bitno mi je da se mogu zabavljati na uredaju,da izdrzi makar jedan dan baterija uz 2 sata mp3 i jednim filmom,sto veci i kvalitetniji ekran
to je to...vise zahteva nemam

Lomnica_city
Expert
Expert

Post od Lomnica_city »

Razlika u ceni je mala izmedju modela od 30GB i od 60GB (jos manja izmedju 60GB i 80GB 5.5 gen. modela) ne zato sto je tolika razlika izmedju cene HD-ova,vec zato sto je i velicina razlicita,jer koliko je meni poznato 1"HD ne postoji u verziji od 60GB i svaka futrolica koju sam gledao da narucim je morala da se naruci po velicini iPod-a na osnovu njegovog kapaciteta (logicno jer su razlicitih dimenzija) pa je za modele od 60GB i 80GB verovatno upotrebljen 1.8"HD!?
Alien,nisi u pravu nikako!!!!Ja ni sa AD-15 i par razlicitih slusalica ne mogu da uzivam toliko kao na iPod-u sa njegovim slusalicama,a da ne pominjem sporost ucitavanja nekoliko stotina pesama smestenih na kartici,kao ni uzivanje u gledanju filmova na N70 i na iPod-u a tek da ne pominjem skrolovanje slika na iPod-u... jede N70 za dorucak!!
Uz sve to,ovako imam Symbian smartphone koji sada bez problema drzi 2 dana pa i malo preko bateriju,i to je ono sto mi je bitnije od posedovanja telefona bez OS-a koji OPET ne moze da bude bolji od ovakve kombinacije dva uredjaja (em nije bolji od iPod-a,em nema OS pa nije ni korisniji od N70) a kosta skoro isto!!
Pozdrav 8)

Masterokrata
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 13. Jun 2006. 20:10

Post od Masterokrata »

Alien, jeste w950 preteran ali ovo sto je rekao Lomnica_city, je bas na mestu... mislim kako moze w950 biti bolji od n70 i Ipod-a zajedno? Kome ne treba touch screen nece ni uzeti u obzir w950 ili m600i ipak oni imaju ciljnu grupu korisnika dio n70 je napredan symbian fon koji moze da koristi i musko i zensko i klinac i matorac, dok ima ljudi koji se bas nesto ne odusevljavaju idejom da moraju koristiti olovcicu 8)
Meni se isto dopada w950 samo mu je cena malko UP, ali dobro mlad je to telefon naucice :D pa ce mu pasti i cena 8)
5130+Koss the plug....

Jones
Mobil fan
Mobil fan
Kontakt:

Post od Jones »

Ljudi izludecu...opet i kad bi kupio nesto od toga ja mislim da kad bi izaslo nesto novo...aj jovo nanovo... :x ...ne znam sta da radim... :smutny:
Masterokrata me je zabrinuo flat kabelima na SE telefonima(imam w300)...samo zbog toga bi ga prodavao i uzimao nesto drugo...inace ovako me sasvim zadovoljava... :?
Znam da je malo offtopic ali me zanima misljenje koliko je opasno da ode taj kabel,tj da se odlemi...inace ja jako pazim svoje telefone :blinky:
Da li vredi oteliti se jos 300e da bi dobio unapredjenje u vidu veceg ekrana,symbian-a,vise memorije i boljeg mp3(mada ovaj deo sa mp3 i nije mi toliko bitan posto me i ovaj ostavlja bez daha)
Znaci da li 300e vredi zarad veceg ekrana,Symbian-a,memorije

Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Spyker »

Lomnica_city, pa,naravno da je losiji zvuk na n70... Nisi ti cuo w950, pa da vidis koliko je tu ustvari dobar zvuk... Pogledaj onaj test koji je okacio Milan91, pa pogledaj ocene koje je ko dobio... Sa bubicama su i n91 i w950 bolji od iPoda, dok je i pod bolji sa onim velikim i skupim slusalicama... Jos uvek stojim iza onoga sto sam rekao, i ja bih uvek pre uzeo w950 nego n70+iPod, znam koristio sam sve te uredjaje, ako niste koristili w950, onda mi nemojte nista pricati... Uostalom, sto vas ja ubedjujem, kad sto manje w950, to je tel. ekskluzivniji, a samim tim je i cena veca, sto znaci da cu ga za vece pare prodati....

Pozdrav...

Edit: Jones, izvini zaboravio sam da ti odgovorim... Redosled je sledeci:
1.w950
2.p990
3.Ipod+nokia
Ovako sam odlucio, jer nikako ne bih uzimao iPod i telefon kad imasw950 koji je bolji i od iPoda i od telefona pojedinacno, ne bih morao da nosim dva uredjaja... A sto se tice p990 on bi mozda bio na prvom mestu, ali kupovinom njega nisi zavrsio... Morao bi da mu kupis karticu od bar GB, pa slusalice, tako da mu cena ode daleko iznad 600e (u mom slucaju, jer bi ja narucio 4gb. karticu od prijatelja iz Engleske), a da je toliko bolji od w950, nije... Cak sta vise, meni uopste nije bolji, jer mi se nesvidja izgled, a i mnogo je debeo... Njegove prednosti ja ne koristim, za wifi nemam gde, kamera mi ne treba, ekran je malo veci, ali je to neznatno...
Poslednja izmena od Spyker u Uto, 12. Dec 2006. 20:11, izmenjeno 1 put ukupno.
iPhone + CX300

Lomnica_city
Expert
Expert

Post od Lomnica_city »

Nije to nista strasno mada crkne kad tad (nema toliko veze sa paznjom koliko sa kvalitetom kabla i brojem preklapanja istog) i ne bi smela popravka da kosta vise od 30 eura,pa i 40 eura VRH jer se nit oni menjaju svi isto (na primer buraz zameni kabal na E850 za 5 minuta a za E700 mora da se lemi skoro pola sata) a nit kostaju svi isto,mada im cena ne prelazi obicno nekih 10 do maksimalno 15 eura,obicno je manje!
A koji bi ti da kupis,M600?Ja bih ti svakako preporucio da ako mozes i uzmes takvu kombinaciju,jer je Symbian monoblok telefon po meni najsigurnija stvar (teze se ostete pri padu) a i autonomija je uvek bolja (jos nisam video preklapac sa jakom autonomijom) i ako mozes,slobodno uzmi!!
Alien,ako si nameracio da ga preprodas i zaradis dobro (znaci uzeo si ga ispod cene) onda nije ni cudno da ga toliko hvalis,ali svakom sa dva grama mozga je jasno da GRESIS,jer nema sanse da ista pobedi iPod sa najnovijim firmware-om i otkljucanim limitom zvuka a tek tvrdnja da je bolji od N70,tj smartphone-a je... bajka!! :lol:
Pozdrav 8)
Poslednja izmena od Lomnica_city u Uto, 12. Dec 2006. 20:15, izmenjeno 1 put ukupno.

Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Spyker »

Lomnica_city, nece m600, nego w950... Rekao je da ima 300e, ali kad proda w300, imace za w950...

Pozdrav...
iPhone + CX300

MilančeBGD
Expert
Expert

Post od MilančeBGD »

Al ste se vi napisali :D ja ne znam posto nigde nisam video nesto u vezi tog iPod-a od 60GB ja nisam video cak ni na iPod sajtu :? mora da je to neki stariji model od 60GB,koji je izbacen iz proizvodnje tj.vise se izgleda ne pravi.Ne znam sta kome treba ali nikako se ne mogu porediti w950i i iPod jer je iPod mp3 player,a w950i telefon sa dodatnim sposobnostima.AKo uporedjujete w950i i iPod po zvuku,mislim da tu pobedjuje iPod.Mislim da se to porediti ne moze nikako,ajd mozda da poredis i neki sony walkman player sigurno bi opet iPod pobedio,ko kad vidim da neko kaze da ovaj jeftini mp3-mp4 Blueberry koji je 0 neki kazu kakav zvuk ima kao iPod,kao sto baciti pare na iPod koji ima isti zvuk kao taj Blueberry od 70E,znam i vidim da je iPod stekao veliku popularnost,ne bi on to stekao da nije dobar da je los niko ga ne bi kupovao.A ti sto su na new mobile radili test mora da su malo gluvi ili nisu oprali usi odavno,ali posto se sajt bavi mob.telefonima sigurno da ce da proglasi da pobedi neki telefon.Ko se dvoumi izmedju iPod-a i w950i najbolje bi bilo da proba oba uredjaja pa da sam odluci,zasto bi neko kupovao w950i zbog muzike i telefoniranja i slanja poruka ako ima 6630,kao prvo na 6630 mozes da telefoniras da saljes poruke,imas 3G,imas dosta aplikacija preko 300 i vise(ali za w950i ima oko 20),kamera koju w950i nema ali nije i za pohvalu ova na 6630,ako neko ima sad 6630 ili neki slican fon zasto bi kupovao w950i zbog muzike dati 500e ne znam ko bi to uradio kad je w950i losiju po zvuku,ali neko ne moze da oseti tu razliku i kaze da je isto.Pazi jos nekom odlucuje i cena w950i 500E,a iPod 30GB je 300e(moze da se nadje i za manje),a plus jos na w950i dobijes 4GB,a na iPod-u 30GB ili za tih 500e koje bi pljunuli na w950i mozete da uzmete ovaj od 80GB koji je malo vise od 500e.Ne znam ko se dvoumi neka sam izabere jer ovako mozemo da pricamo do sutra

Lomnica_city
Expert
Expert

Post od Lomnica_city »

Mislim da postoje samo 30 i 80GB modeli jer je izbacena CELA peta generacija iz proizvodnje,sada su aktuelni samo 5.5 gen. modeli (koga zanimaju razlike neka Google-a)!!
Alien,smanji malo dozivljaj covece,mozda je po reprodukciji muzike (da se ogranicimo SAMO na to) bolji od N70 jer je ipak iz Walkman serije,koja je definitivno najbolja medju telefonima,ali za iPod... nema sanse da je bolji,rekoh vec da ima manu samim tim sto ima sporiju i manje pouzdanu flash memoriju,takodje je i kapacitet memorije mnooooogo veci na iPod-u,reprodukcija muzike koju iPod pruza sa istim kvalitetom slusalica i najnovijim firmware-om i otkljucanim limitom je sigurno bolji,rekao si i sam da ces testirati,ali sumnjam u objektivnost takvog testa posle ovakvih neobjektivnih hvalospeva o W950!?
Pozdrav 8)

MilančeBGD
Expert
Expert

Post od MilančeBGD »

Lomnica_city, i ja sam mislio da je 60GB 5.gen ali nisam hteo da lupim :wink: samo da pitam da li negde koji je gen taj iPod da li negde na iPod-u ili na kutiji pise

Lomnica_city
Expert
Expert

Post od Lomnica_city »

Kod mene ne pise bas nista o tome o tome na kutiji,ali znam da imam 5gen.,ne znam kako bi mogao da se prepozna jer mislim da su 30GB 5gen. i 30GB 5.5gen. fizicki identicni,mislim da su samo softverske razlike medju njima,odnosno koliko sam dosad saznao najlakse ces prepoznati ako procunjas menijem i nadjes Search opciju,koju ima samo 5.5gen. (izmedju ostalih novih opcija) a cujem da imaju i razlicite bubice ali onda bi morao da znas kako izgledaju i jedne i druge pa je lakse ovako sa pregledom menija!?
Pozdrav 8)

Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Spyker »

Lomnica_city napisao: Alien,smanji malo dozivljaj covece,mozda je po reprodukciji muzike (da se ogranicimo SAMO na to) bolji od N70...
Miskoni, Akki, B_Udder,Game force ili Ninolina, molim vas izbrisite ovu temu polako prelazi u svadju, bolje da je ugasimo nego da se posvadjamo...

Sto se tice onog citata gore, to sto si rekao je smesno... W950 ima i 4gb, 320x240 rezoluciju, sa tuch screenom, qwerty tastaturu(virtuelnu, koja super radi ja je stalno koristim, okacio sam i screen shoot), bolji mp3player, brzi je u radu, kvalitetnije uradjen(izuzetak tastatura), nisam siguran, ali mislim da ima i bolju autonomiju, dok mu je ergonomija po mom misljenju savrsena...

A sto se tice ovoga iPod+n70 ili w950, ajde da kazemo da je nereseno, da se ne bi svadjali. Onaj ko hoce dosta memorije, kameru, dosta aplikacija, a pritom mu ne smeta da nosi dva uredjaja, treba da uzme iPod i n70. Medjutim, onaj kome trebaju tuch screen i all in one uredjaj(sto meni treba) on treba da se opredeli za w950. Mislim da je ovako realno, i da sta je bolje od toga zavisi od zahteva kupca. Mislim da se svi slazete, jer je zaista ovako, i da sada uzmu moderatori i lockuju ili obrisu temu, a da mi svi ostanemo dobri drugovi...

Sto se tice testa koji si spomenuo( mislim na Lomnicu_city )mozda je najbolje da ga nepravim. Sto se tice objektivnosti, nemam razloga da lazem, jer su oba uredjaja moja, tako da mi je svejedno koji je bolji... Evo u kratkim crtama prednosti jednog i drugog...
W950:
-boljii ekran
-all in one uredjaj
-bolji zvuk jer se dobijaju dosta bolje slusalice, inace zvuk je isti ako se uzmu iste slusalice i za jedan i za drugi
- Zaboravili smo da kazemo da ima zvucnik
- Manje podlezan grebanju(iPod se bas dosta grebe)

iPod:
-mnogo vise memorije
-jednostavnost rukovanja
-niza cena
-brzina rada
-bolji equalizer
Oba imaju po pet prednosti,zavisno od zahteva kupca, moze se odluciti koji je bolji. Ukoliko gledamo vecu grupu ljudi, recimo da je rezultat nereseno(kao i sto je ispalo na onom testu :D ), a zakljucak da su oba perfektna...
Pozdrav i Lock... :D
Poslednja izmena od Spyker u Uto, 12. Dec 2006. 22:58, izmenjeno 1 put ukupno.
iPhone + CX300

MilančeBGD
Expert
Expert

Post od MilančeBGD »

Lomnica_city, ok hvala na informaciji,ja sam bas trazio malo na google ali nisam uspeo da nadjem.Znam da iPod nano 5.5 gen je sada drugaciji ima ga u vise boja,a i kuciste je drugacije tj. od boljeg materijala

edit:alien sto da se obrise ja ne vidim da se neko ovde svadja :uhuh: 8)

da lomnica mislio sam na 2gen ali sam pobrkao sa ovim 30GB i 80GB 5.5gen :) ;)
Poslednja izmena od MilančeBGD u Uto, 12. Dec 2006. 23:07, izmenjeno 2 puta ukupno.

Lomnica_city
Expert
Expert

Post od Lomnica_city »

PO CEMU W950 ima bolji ekran!?!?Ako je fizicki veci a ima ISTU rezoluciju kao iPod,to uopste NE znaci da je bolji od njega,kako ne shvatas!!
A i to sto je W950 i telefon NIJE bitan deo price o poredjenju multimedijalnih sposobnosti ova dva uredjaja,ispade onda da je moj laptop bolji od oba uredjaja,jer zaboga ima Windows,ogroooooman ekran,najveci HD od svih... e da,pusta i muziku izmedju ostalog!!
A citirao si SAMO DEO moje recenice a odsekao NAJVAZNIJI DEO i onda pao u vatru kako izazivam svadju,kako je bolje da se tema obrise,sto mi dovoljno govori kakav si i zavrsio bih svaku dalju diskusiju sa tobom!!
Milan91,NE postoji 5.5gen. Ipod Nano,postoji samo 2gen.a ima vise mogucnosti,bolju masku,vise memorije,vise boja... ali po meni se isplati uzeti samo manje modele,ko razmislja da li da uzme 4GB ili 8GB Nano,bolje neka uzme iPod,vise se isplati!!
Pozdrav 8)

Zaključana tema