Slike sa mobilnih telefona

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
Odgovori
vlada1970
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 20. Nov 2006. 14:06
:: Blackberry Q5
:: Nokia 8310

Post od vlada1970 »

ok . hvala Dario . sad mi je jasnije . evo ovako : imam u white balans opciji : Auto , daylight,incandescent,fluorescent,cloudy i sunset . znaci kao i ti na k750 i jos dodato sunset . video sam da mi lepe prirodne boje daje na incandescent ali sam mislio da ce neprirodno da izgledaju na kompu . ukapirao sam sada . moguce da mi se Auto opcija ne snalazi bas najbolje .slazem se .

u ISO vrednostima ima Auto ,100,200 i 400 . od metering exposure opcija imam spot , matrix i center-weighted .scene program imam normal i night scene.shooting mode imam single shot,multi i mosaic.standardno oderivanje brightnesa i zooma i efekti razni . itd .
zanima me kako izgleda ta AF assist lampa ? pretpostavljam da pomaze pri odredjivanju autofokusa ,pa moguce da to ima i ovde ali ne znam gde je . inace ima onaj kvadratic koji treba da pozeleni kad je autofokusirano . jel ta assist lampa fizicka lampa koja je na kameri ili je to softverski dodato u opcijama?

inace , slika sa zgradom je trebala da se slika sa cloudy ? jel tako ? posto je ovakvo vreme danas bilo oblacno .

hvala jos jednom druze i evo dva primera od sada gde sam prvo slikao sa incandescent pa sa Auto opcijom . stvarno mnogo bolje izgleda :

Slika
Slika

i

Slika
Slika

8)

fain2daniel
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 14. Feb 2005. 03:04
Kontakt:

Post od fain2daniel »

Dario, kada bi zaobisli blic i mozda manje opcija za podesavanje ipak moze se reci da pravi solidne fotke....pa ljudi moji N93 pravi LOSIJE slike u poredjenju sa ovim :unsure: tako da su meni dosta slicne fotkice izmedju P850 i K800 8)
One Man's Vision,Mankind's Salvation RAPTURE Nov 5 1946........Xperia Z3

vlaki
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 20. Maj 2006. 00:22
:: SG Note II
:: Nokia 6630

Post od vlaki »

Dario, pa okachio sam u prethodnom mom postu... :wink:
Ne mrzi me, nego mi se ne da poshto imam dial-up... :(

Nakachicu neke zanimljivosti ako naletim na njih...
Svi vec znaju kakve fotke daje 6630, tako da...

Pozz! 8)
"Trgovanje bez oglašavanja je kao namigivanje devojci u mraku - vi znate šta radite, ali drugi ne." - Salvador Dali

Dario
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 05. Nov 2005. 14:51

Post od Dario »

@fain2daniel: kada bi zaobisli to da bill gates je prepun para onda je sasvim obican covek, uopste ne bi bilo :blinky: :blinky: :blinky: . Ali k800 ima blic i to ne moze da se zaobidje a p850 pa mozemo reci samo "dobar pokusaj" :wink: . Ne kazem, slika aparat, ali ja ne bih ga stavljao pored k800.

@vlada1970: AF assist lampa treba fizicki da postoji! (samo joj ime kaze i sta jeste i cemu sluzi :wink: ). Poigraj se ti malo sa tim opcijama, koristi google, moze taj samsung mnogo vishe nego sto mislish :wink: .
gallee said: Da li postoji mogucnost da se napravi java aplikacija koja moze da instalira sis i sisx fajlove?
Program bi bio najprodavaniji svih vremena i totalno bi pregazio prednost simbijan modela.

Masterokrata
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 13. Jun 2006. 20:10

Post od Masterokrata »

Dario, ccc....ajde nemoj tako sta ubijas p850? Ju pa ovo s k800 stvarno nije normalno :blinky: :o znam da dobre fotke pravi ali ovo nije normalno...stvarno naj kamera medju telefonima.
I o5 smo svi zakljucili da vise mpx ne znaci bolja nego VECA slika :lol: :lol: :lol: :lol: (n93)
5130+Koss the plug....

Dario
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Dario »

@vlaki: nisi okacio u tvom prethodnom postu (to je poenta cele price) i upravo na to sam ti ja skrenuo paznju. Pogledaj malo bolje jer ocigledno da si pogresno shvatio moj post.

POz 8)
gallee said: Da li postoji mogucnost da se napravi java aplikacija koja moze da instalira sis i sisx fajlove?
Program bi bio najprodavaniji svih vremena i totalno bi pregazio prednost simbijan modela.

fain2daniel
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od fain2daniel »

Dario, znaci OBAVEZNO zaobidji blic i realno nisi ni drzao P850 u ruci da bi tako sudio (nisam ni ja) zato ti pricam da verovatno moze bolje nego sto nam je vlada1970, pokazao do sad i moze da se uporedi sa K800 po KVALITETU slika nista vise 8)
PS kakvo je to uporedjenje bill'a sa AF lampom? ja joj ne bih dao bas toliki znacaj :uhuh:

Dario
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Dario »

fain2daniel napisao:PS kakvo je to uporedjenje bill'a sa AF lampom? ja joj ne bih dao bas toliki znacaj :uhuh:
Pa onda necesh ni da slikash po mraku :D ! Eto cist primer:
K800, zurka, 18rodjus, diskoteka, tu bez AF lampe i bez BLICA ne mozesh ni da prdnesh. Dovoljno ;) . Kako god oni da slikaju danju, koliko god opcija imaju (iako verujem da k800 ovde nosi medalju, al ajd da kazemo da nije tako), p850 nema blic, nema af assist lampu, nema IS.

Toliko ;) .

vlada1970
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od vlada1970 »

jeste , nema blic nego led lampu i hvata na metar najvise . moze da se iskoristi za slikanje lica koje je blizu kamere ali nije za vise . :)

ja sam uzeo P850 iz dva najveca razloga a ne K800 iako sam razmisljao da uzmem K800 . rekoh sebi da ova dva telefona imaju najkvalitetniju kameru kod nas a da su dostupna ali me je video snimak koji je kod K800 neupotrebljiv odvratio pod jedan i to sto su mu skupe memorijske pod dva . jeste da baterija kod K800 traje dosta duze i da ima blic i evo sad cujem za tu AF assist lampu ( hvala Dario ) ,za koju nisam znao , ali me je video snimak privukao kod P850 jer bar tu i tamo moze malo da se iskoristi .

ranije sam pricao da kad bi u K800 takav kakav je ,ubacili video snimak od 6288 , da bih taj fon uzeo bez obzira na skupocu memorijske kartice .

verujem da P850 moze mnogo vise nego sto sam do sada pokazao ali verovatno to ide i od umeca fotografa . :shock: heheheheehe.

na hardwarezone , neki DigiDub , je pokazao sta sve moze umesan fotograf sa P850 , i to mi je bio jedan pokazatelj da je kamera odlicna . taj tip koji je postovao tamo stvarno odlicne fotografije , je krenuo od P850 pa zamenio za K800 pa za sharp 903 valjda i na kraju sada koristi G cam mobilni od Gigabyte-a . to je odlican telefon sa kamerom i stvarno pravi vrhunske fotografije za mobilni ali je jos nedostupan kod nas .verovatno ste vec culi za taj fon . ali je pitanje da li ce doci za Evropsko trziste .

http://www.gsmarena.com/gigabyte_g_cam-1753.php
http://www.slashphone.com/111/3275.html

sto se tice mracnog prostora ,verujem da je K800 zbog blica nezamenjiv .

inace Dario , kada kazes da koristim google , na sta si mislio ? kako da iskoristim google da mi fotografije budu bolje ? mislis mozda da saznam vise detalja oko pravljenja boljih fotografija i neka bolja iskustva od korisnika ili nesto drugo ?

8)

fain2daniel
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od fain2daniel »

Dario, pa recimo da necu da slikam po mraku (da me to manje vise zanima) i to i dalje ne izdvaja KVALITET slike u odnosu na K800 DNEVNA SVETLOST 8)
pozz

vlaki
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 20. Maj 2006. 00:22
:: SG Note II
:: Nokia 6630

Post od vlaki »

vlaki napisao:Dario, ej pa ovde ne sme da se reklamira (mislim na T-Mobile)!!! :dry: :D :lol:

vlada1970, nije loshe... Moze to i bolje! :wink:

ovako se pishe... :wink:
http://i56.photobucket.com/albums/g186/ ... 082006.jpg

Evo jednog peugeot-a iz 1970-'78... 504 je u pitanju... :roll:
http://i56.photobucket.com/albums/g186/ ... 122006.jpg

Neshto novije... 407...
http://i56.photobucket.com/albums/g186/ ... 102006.jpg

Nemojte mi zameriti na slici... Samo sam hteo da pokazem blagi zum koji poseduje 6630... :oops: :D
http://i56.photobucket.com/albums/g186/ ... 112006.jpg

Pozz! 8)
Ove slike sam postavio i odgovorio sam Vladi kojim telefonom je slikano, ok?
E sad shto si ti pogreshno shvatio, protumachio, ili ti jednostavno comp ima bug, nije moj problem...

Pozz! 8)
"Trgovanje bez oglašavanja je kao namigivanje devojci u mraku - vi znate šta radite, ali drugi ne." - Salvador Dali

Phantom Lord
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pet, 28. Okt 2005. 12:10

Post od Phantom Lord »

SlikaSlikaSlikaSlika
Slika

SlikaSlikaSlika

Ove manje slike su slikane siemensom sx1 i s55,a ostale 6630 :)

mixxx
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pon, 19. Dec 2005. 17:48

Post od mixxx »

Slika

w810 sa blicem i makrom...nisam pro ali chini mi se da sam lepo uslikao! :lol:

vlada1970
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od vlada1970 »

vrlo lepe slike za 6630 Phantom .
mixx , vidi se stvarno da w810 ima izuzetnu kameru . 8) devojci sam uzeo k750 i nije se pokajala ni jednom .

vlada1970
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od vlada1970 »

par slika juce kasno iz centra 8)

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

:D

McLaren F1
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Pet, 28. Apr 2006. 16:51
:: LG G2

Post od McLaren F1 »

Evo i ja da postujem neke slike s W850 :D:
Slika
Slika
Radi se naravno o prelepoj Opel Astri OPC!!! 8)

madness99
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 07. Mar 2006. 20:40

Post od madness99 »

kad vec spominjete fotografije i to,drzao sam neko vreme k800 i pre 10 dana uzmem p850 fon mi je bio extra nisam ni upalio kameru 2x al danas upalim nesto mi trebalo i to video i iznerviram se,slika jednostavno koci tj frame extra kvalitet slike al zastaje kad snima tj kad se neko pomera,ja uradim full reset pomocu koda isto.e sad zna li neko mozda kako to da resim il da uzimam ponovo k800
iPad 3G + Samsung Galaxy Tab 10.1 9 + iPhone 4 32gb White + HTC Evo 3D

vlada1970
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od vlada1970 »

madness , ja imam P850 .kupio sam pre destak dana otprilike . jel to govoris kod video snimka ? pa jeste i ja sam primetio da je kvalitet slike dobar , zadovoljavajuci da kazem ne bas dobar , ali kad se neko pomera onda je to u talasima ili duhovima,ako je to pravilnije . ne znam sta da ti kazem , nisam pokusavao sa tim full reset jer ne mislim da je to nepotrebno . video snimkove koje sam pre kupovine pregledavao napravljene ovim telefonom su bili mnogo bolji u odnosu na ovo sto ja mogu . sve mi se cini da bi mozda novija verzija software-a donela mala poboljsanja ali je ovo vrlo redak fon ovde i nema mnogo njih koji su upuceni . ne znam u stvari ni da li je moguce ubaciti novi software . sta ti mislis ? meni je na *#8999*8378# u "version" - H/W version -- MP 3.102 , S/W version -- P850DXFC2 13:18:14 . a kod tebe ? jesi li upucen mozda u vezi promene software-a kod samsunga ? jel to moguce uraditi i sta mislis ako postoji novija verzija od ove da li bi to moglo da donese poboljsanja ?

isto tako mi se cini ,kao sto mi je Dario ranije napomenuo , da Auto opcija podesavanja white balance-a ,ne radi bas najbolje . sta mislis ?

ono sto definitivno znam je , da ovaj fon ima procesor malo sporiji i da mu treba malo vise vremena da obradi sliku ili video snimak ili na primer malo vise vremena i da autofokusira , ali to sam znao od pocetka . dok ti sa ovakvim fonom budes spreman da slikas , neki vazan detalj ce ti sigurno promaci ,a sa k800 kazu da je spreman maltene odmah .

8)
Samsung P850 , Nokia 8310 (my precious)® - pomozimo zivotinjama oko nas

madness99
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 07. Mar 2006. 20:40

Post od madness99 »

ovako iste su verzije,znaci ja ne koristim kameru ,al cim vidim na telefonu da se vrata klimaju npr malo ide levo desno slajder odmah menjam tj picajzla sam.nema svrhe za full reset,drug mi radi flashovanje bas cu ga pitati,al videcu da otudjim telefon sto pre.moguce je verovatno uraditi,a ja telefon nisam uzeo zbog kamere jel imam extra fotoaparat sa 5 mp .a sta znam nisam koristio bas white balance,kao sto rekoh ne koristim nesto extra kameru.ja sam se odusevio dobrim displejom i jos nekim stvarima dok su neke stvari me mnogo razocarale,a k800 imam cenu nov 235 mi je drug spominjao sto drzi radnnu pa cu sacekati dok stigne da uzmem odmah

PS:Mislio sam na video snimak

vlada1970
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od vlada1970 »

ok razumem . ako ti nije tesko ,pitaj tog druga ima li mogucnosti da se uradi flesovanje ovog fona i da li on , ako to radi , ima noviju verziju od ove nase ?u stvari , ako on to nije nikad radio za ovaj fon , da li ima nekoga da preporuci ? i mozda na private message posle da mi das adresu ili fon tog druga da se cujem .
hvala unapred covek . 8)
Samsung P850 , Nokia 8310 (my precious)® - pomozimo zivotinjama oko nas

Odgovori