Prosirenje SMS memorije!

Fabrički OS, Android, Symbian, Windows
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSSymbian OSSymbian (UIQ) OSWindows OS
fifty
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pon, 31. Jul 2006. 01:19

Prosirenje SMS memorije!

Post od fifty »

Ova tema ce biti interesantna 99% korisnicma SE mobilnih telefona! Lose je kod Sonyericssona sto je neki limit poruka oko 200. E sad, da se ne bi petljali oko FAR-a i ostalih dzidza-bidza, posetite http://forum.unlock.no/index.php?showto ... entry55541 , i sve ce vam se samo kasti! E, to vam je verzija na Nemackom! Za englesku verziju: http://forum.unlock.no/index.php?s=&sho ... st&p=55541 . Link ka PDF dokumentu u kome je objasnjeno (na engleskom) kako prosiriti memoriju je http://www.unlockshop.no/filer/SMS-exte ... nglish.pdf .
Ja sam bio na sajtu, tacnije forumu, i neke stvari sam razumeo, ali neke i nisam. Svakako ce te morati da skinete SEtool ili sa sajta koji je dat na tom sajtu ili sa http://www.setool.net/setool_card.zip .
Pogledajte taj forum i naci cete da neki lik kaze da je to ne izvodljivo bez SEtool dongle-a ili kako vec! Molim vas, posetite ovaj sajt, pa ko sve razume, ili ti cak pokusa i uspe, neka sto brze javlja! HVALA!

MilančeBGD
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 13. Dec 2005. 15:38
:: Sony Xperia U
:: SE K800i

Post od MilančeBGD »

Pa ovo je teze nego sa FAR,ovo je em zeznuto jer je pola nemacki pola engleski pola neki nemam pojma ni ja jezik.Ih steta sto sam prodao k750i inace bih se sad igrao :wink: :)
Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works...

fifty
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od fifty »

Pa jesi razumeo da li je potreban SEtool dongle ili.....? Kako sve to funkcionise i da li je moguce sve to raditi ako se skine taj SEtool i preko bluetooth-a upare komp i fon?

altas
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Čet, 19. Jan 2006. 15:39

Post od altas »

Ne treba ti SEtool, bar sa njim ne verujem da bi uspelo bez flesovanja. To sto su objasnili, sve su to radili preko FAR menagera. A setool ne moze preko bluetootha! Plus ovo nije nemacki, nego norveski sajt. Bezbolnije je uraditi to FAR managerom

nevidljivi
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sre, 18. Jan 2006. 03:18
:: LG Optimus L7 II
:: Samsung GT-C3322

Post od nevidljivi »

Jako dobra fora je to sa proširivanjem SMS memorije. Ne znam samo šta je to FAR manager i kako to njim uraditi, voleo bih i ja da proširim SMS memoriju.
Ghost

rixxon
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Ned, 18. Jun 2006. 11:24

Post od rixxon »

To se vrlo jednostavno izvodi pomocu FAR managera + SEFP plugin-a. Detalje ces naci na forums.se-nse.net/index.php
..ali ne ocekujte user-friendly korisnicki interfejs! Morate kopati po sistemskoj memoriji (FS sekcija) telefona!

Edit:
Mislim da postoji laksi nacin: program se zove GFlash.. Nisam se puno bavio njime, al sam video opciju bas tu: prosirenje SMS memorije. :-)
K750+W950+K550 (W610 SW)+More...

fifty
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od fifty »

Da li je moguce preko FAR Manager-a cackati po sistemskoj memoriji, ako je u pitanju SE W810i (cid49)? Konkretno, da bi se prosirila meorija za poruke?

speed
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Uto, 30. Maj 2006. 09:25

Post od speed »

Ne moze jer FAR ne podrzawa cid49,jer ne bi uspeo uopshte da ga powezesh, bar ja niram mogao moj k750 kada sam ga imao, jedino ako se shta nije promenilo. Ja sam npr u k800 imam kapacitet od 1000 poruka i to mi je saswim dowoljno, a i 200 nije toliko malo.poz
Speed! Brzina je odlika velikih!
Pametan covek ne govori sve sto misli, ali misli sve sto govori!

rixxon
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od rixxon »

FAR/SEFP još uvek ne podržava CID-49. Postoji PhoneXC i PhoneXS (ista osnova, XC radi iz komandne linije, XS ima GUI). Podržava W810, koristi standardni DCU-60 kabl i besplatan je, a može se naći na SE-NSE forumu. Možeš da upload/delete/overwrite fajlove u sistemskoj memoriji ali je dosta nepraktično (sve moraš pripremiti pre nego što pokreneš program (na slepo), kad ga pokreneš program radi ono što si mu zadao i to traje 5-6 sati...) daleko od elegantnog, al za sada nema drugog načina, pa ko voli...

Što se tiče proširenja SMS memorije, navedenim programima može da se kreira potrebna struktura direktorijuma i da se pregazi IFS\SETTINGS\MESSAGING\PREF_STORE.TXT ali nisam siguran da će kod W810 to zaista i raditi (kao što radi kod K750, a provereno NE RADI kod K610).

PhoneXS

fifty
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od fifty »

Nasao sam na Netu kako neki lik kaze da je uspeo da promeni izgled menija preko nekog Cruiser-a (ja mislim da je to box) i da podrzava w810i... Da li je to tacno?

hellboy_90
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Uto, 07. Jun 2005. 22:19

Post od hellboy_90 »

jel može neko da da tačno uputstvo za proširenje memorije?

lepo, postupno...

pozz! ;)

Sensei
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 23. Dec 2005. 23:45
Kontakt:

Post od Sensei »

Remove SMS storage limitation

You can remove the storage limitation so that you can store more than 500 sms’s. This trick works by changing the sms message store to the tpa folder, where the message limitation is not in force

Copy the file /ifs/settings/messaging/pref_store.txt from the phone to the computer, make a backup, then edit it to read /tpa instead of /smsdata, then delete the file from the phone then copy in the new version.

Now you need to create the message store in the /tpa folder. Create the following folder structure in the /tpa folder:

/tpa/messaging
/tpa/messaging/sms
/tpa/messaging/sms/msg
/tpa/messaging/sms/FFFFFFFFFFFFFFFFFFFF
/tpa/messaging/sms/FFFFFFFFFFFFFFFFFFFF/pending
/tpa/messaging/sms/FFFFFFFFFFFFFFFFFFFF/sm
/tpa/messaging/sms/FFFFFFFFFFFFFFFFFFFF/sr
/tpa/system/messaging/sms

Restart the phone. You can now stored as many messages as you like ;-)

HOWEVER, in practice you can only store about 1000 messages, beyond and the inbox access becomes painfully slow. In theory you can store 40000 or more.

P.S.
Mrzi me da prevodim stvarno ako neko hoce to da uradi nek izvoli :-)
Ovo sve se naravno radi sa FAR-om tj. samo sa cid36 telefonima.

rixxon
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od rixxon »

Postupak koji je dao SENSEI radi (provereno) na K750/W800. Isti postupak bi VEROVATNO radio i na W810 ali nisam jos pronasao da je to neko zaista i probao. Naravno, posto je W810 CID49, FAR ne moze da se primeni, pa mora preko PhoneXS, sto nije bas naivno..

Ja_Mina
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pon, 04. Dec 2006. 11:21

Post od Ja_Mina »

Da li bi ovim postupkom izgubgili sadrzaj vec postojeceg inbox-sa?
Devojke vole da cuvaju porukice :oops: u tome je sva draz prosirivanja inbox-sa :oops: :oops:

rixxon
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od rixxon »

Ja_Mina: da, gube se poruke. Naravno, mozes ih (sa)cuvati na PC-u. Ja sam na svom K750 (CID36) primenio opisani postupak (donekle modifikovan) i mogu ti reci da se vec kod 500-600 poruka primecuje usporenje, pa zato kad mi se nakupi preko 500 vrsim backup na PC i brisem sve sa tel.

bela
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pet, 10. Feb 2006. 05:04

Post od bela »

Jel neko ovo probao na w550? Sta mislite da li bi moglo da radi?
6630

Odgovori