Pitanja u vezi sa 3G

novosti i informacije vezane za mobilne komunikacije, domaće operatore i njihove usluge
madness99
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 07. Mar 2006. 20:40

Post od madness99 »

e djubradi e vala ja im necu biti korisnik sramota bas pa zasto su pustili da bi ljudi kao videli mts ima 3G al verujem da ce telenor uvesti bolji 3g

lilici
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sub, 06. Maj 2006. 20:23

Post od lilici »

E ovako, u Nisu je aktivan 3G i to samo na 50 metara oko trznog centra Kalca i u njemu, zato sto u ovom gradu postoji SAMO jedna bazna stanica ali ih to nije sprecilo da naplacuju pretplatu. Korisnik sam mts a i od danas sam probao 3G i za sve one koji misle da je mondo preko 3G mreze besplatan, znajte da nije, nego su samo pod opcijom 3G na MONDU besplatne stvari sto znaci, TV, kamere u BG, spotovi, i trejleri. Ostalo na MONDU se naplacuje.Ja ozbiljno razmatram da predjem na telenor, samo upredite sajtove ovih mreza i videcete o cemu je rec. MTS nije azurirala svoj sajt vec 2 godine, sve su stari modeli trelefona za automatsko konfigurisanje GPRS a novih nema nigde, podrske za 3G na sajtu nema nigde a i sta ce vam kada u svakom gradu ima po jedna bazna stanica. Sve u svemu, jos uvek se vidi da zaposleni u mts-u leze na drzavnim jaslama i rade kao u vreme 90tih godina.

b_udder
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 15. Dec 2005. 02:33
:: iPhone 3GS

Post od b_udder »

lilici, ti razmišljaš da pređeš na Telenor, ja razmišljam da pređem na Mts, a u suštini su smeće i jedan i drugi :D :( ...... proći će još neko vreme dok to (3G) postane upotrebljivo ali onda više neće biti zanimljivo onim korisnicima kojima to zapravo i ne treba (velika većina)...

pozdrav...

bobpp
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 23. Dec 2004. 04:21

Post od bobpp »

Sreo sam pre neki dan kolegu sa faksa koji trenutno radi u Telenoru.Nije na nekoj funkciji al' je "insajder" pa reko' da ga malo zezam a mozda nesto i saznam.
I pocnem ja sve u fazonu "kakvi su ti bre ovi Norvezani,dok je Bogoljub bio tu,Mobtel je uvek za korak bio ispred u svemu a sad Telekom uveo prvi 3G..." i sve tako.
On: "Jeste,mnogo su kvarni.Nista ih slava ne zanima,samo pare.Da hoce,mogu Telekom sravniti sa zemljom koliko para imaju al' kazu da im se ne isplati.I ovo sad rade na kvarno,pustili su da ovi (Telekom) prvi uvedu,uloze pare pa da se sami izbore sa decijim bolestima,sve isprobaju na svojoj kozi a oni ce,kad kod Telekoma istekne promotivni period uvesti svoj 3g,verovatno sa najtrazenijim uslugama i sa svojim promotivnim periodom,mozda cak i do godinu dana a posto su brojevi jeftini nadaju da ce korisnici 64 navikli na video call i sl preci kod njih a i 3g telefona ce biti vise kasnije ako se ljudima svide usluge,Sve je proracunato kod njih...
Ono dalje,kako zena i deca... vas ne zanima :) "
Ovo nije proverena informacija,naravno,samo jedna prica ali mozda ima nesto istine.Takodje,ukoliko se ispostavi tacnim,mozemo nesto zakljuciti o nacinu rada Telenora u buducnosti.

Jorgovan
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sub, 29. Jul 2006. 14:34

Post od Jorgovan »

Po licenci koju su dobili od Vlade, MORAJU da ponude 3G komercijalno do 01.03.2007. Šta će to "komercijalno" značiti, niko još ne zna, ali mi se čini da nema neke pomame za 3G, kao što je svojevremeno bila za GPRS. Možda zato što ne može besplatno da se "jaše" Internet ... :D

Realno, ako je i MOBTEL bio ispred Telekoma po pitanju 3G pretprošle godine, oni 9 meseci prošle godine nisu ništa radili (dok ih je Telekom držao pod svojom vlašću), a 9 meseci je mnogo i u poljoprivredi, a kamo li u telekomunikacijama. Kako god, mislim da imaju para da kupe Srbiju, a ne da sravne Telekom ... ali očigledno je da to ne žele. Kvarno ili ne kvarno ... taj 01.03. je za mesec i po dana ... da vidimo šta će da urade ...
Samsung Omnia HD 8GB

Odgovori