Mobilkom treci operater?!
A i CG dobija novog operatera.... i za sada se je prijavila samo jedna ruska firma... VimpelCom..... nisam bas siguran da se tako zove, ali znam da su Rusi u pitanju, naravno, posto su vec kupili pola Crne Gore, a novi operater ce imati pozivni 068! A verovatno i nas, jer je CG dobila svoj medjunarodni pozivni broj +382!
- MilančeBGD
- Expert
- Pridružio se: Uto, 13. Dec 2005. 15:38
- :: Sony Xperia U
- :: SE K800i
Mobilkom treći operater
7. novembar 2006. | 12:33 -> 14:35 | Izvor: B92
Beograd -- Austrijski Mobilkom dobio licencu za trećeg operatera mobilne telefonije. Licenca plaćena 320.000.001 evro, 1 evro više od početne cene.
Nakon što je konstatovano da su ispunjeni svi uslovi, jedini učesnik na tenderu, Mobilkom, dobio je licencu za trećeg mobilnog operatera. Generalni direktor poslovnog razvoja austrijske kompanije Erih Gnad kaže da će u naredne tri godine ta kompanija uložiti još 300 miliona evra.
Građani Srbije će već naredne godine osetiti višestruku korist od ulaska trećeg operatera, kaže Gnad i najavljuje da će do kraja 2007. Mobilkom zaposliti 300 radnika, a u naredne tri godine još 400.
Mobilkom planira da počne sa radom početkom juna 2007, a do tada predstoji prava borba za osvajanje tržišta. "Plan je da osvojimo 25 procenata tržišta u Srbiji u narednih pet godina, što je otprilike 2,5 miliona korisnika", kaže on.
"Srbija je sada u dobroj situaciji jer će se prilike u telekomunikacijama potpuno promeniti u narednoj godini. 2007. prvi put ćete imati prilike da vidite šta je prava tržišna utakmica kakvu imamo u evropskim zemljama i to sa svim posledicama: boljim uslugama, nižim cenama, ali i povećanjem zaposlenosti i mnogo efikasnijim kompanijama", kaže Gnad.
Mobilkom, osim u Austriji radi u Lihtenštajnu, Hrvatskoj, Sloveniji i Bugarskoj. Pozivni brojevi koje će u Srbiji dobiti treći operater još nisu poznati, a predstavnik Mobilkoma očekuje da će Agencija za telekomunikacije to utvrditi do 1. decembra.
"Ranije dogovoreno"
Uskoro i treći operater počinje s radom
Novinar Ekonomista Miša Brkić smatra da je to razlog što nije bilo više zainteresovanih za treću licencu.
"To što je bio jedan ponuđač i što je ponudio cenu za jedan evro veću od propisane pokazuje da je za taj posao dogovor postignut ranije i da je tender, zapravo, bio samo pokriće kojim bi se opravdao ranije postignut dogovor između vlade i Mobilkoma", kaže on.
"Da li je mogla da se postigne veća cena da je bilo i drugih takmičara na ovom tenderu - verovatno da, ali činjenica da se niko drugi sem Mobilkoma nije pojavio pokazuje i da je u poslovnoj zajednici i među stranim investitorima postojala informacija da je to unapred dogovoren posao“, kaže on.
Iako nije dobro što je postojao raniji dogovor vlade i Mobilkoma, Miša Brkić ipak veruje da je dobro što je Srbija dobila i trećeg operatera.
"Pojava trećeg operatera mobilne telefonije u Srbiji jeste vest koja može da obraduje sve korisnike mobilnih telefona. Dakle, što je konkurencija veća, kvalitet usluga će biti bolji, a cene za te usluge biće niže".
Izvor:b92
Na ovo nemam sta drugo da kazem ali mogli su da daju jos malo vise para,a ne samo 1 evro vise od ponudjene cene.Znaci cekamo 1.decembar i da vidimo koji ce biti pozivni
7. novembar 2006. | 12:33 -> 14:35 | Izvor: B92
Beograd -- Austrijski Mobilkom dobio licencu za trećeg operatera mobilne telefonije. Licenca plaćena 320.000.001 evro, 1 evro više od početne cene.
Nakon što je konstatovano da su ispunjeni svi uslovi, jedini učesnik na tenderu, Mobilkom, dobio je licencu za trećeg mobilnog operatera. Generalni direktor poslovnog razvoja austrijske kompanije Erih Gnad kaže da će u naredne tri godine ta kompanija uložiti još 300 miliona evra.
Građani Srbije će već naredne godine osetiti višestruku korist od ulaska trećeg operatera, kaže Gnad i najavljuje da će do kraja 2007. Mobilkom zaposliti 300 radnika, a u naredne tri godine još 400.
Mobilkom planira da počne sa radom početkom juna 2007, a do tada predstoji prava borba za osvajanje tržišta. "Plan je da osvojimo 25 procenata tržišta u Srbiji u narednih pet godina, što je otprilike 2,5 miliona korisnika", kaže on.
"Srbija je sada u dobroj situaciji jer će se prilike u telekomunikacijama potpuno promeniti u narednoj godini. 2007. prvi put ćete imati prilike da vidite šta je prava tržišna utakmica kakvu imamo u evropskim zemljama i to sa svim posledicama: boljim uslugama, nižim cenama, ali i povećanjem zaposlenosti i mnogo efikasnijim kompanijama", kaže Gnad.
Mobilkom, osim u Austriji radi u Lihtenštajnu, Hrvatskoj, Sloveniji i Bugarskoj. Pozivni brojevi koje će u Srbiji dobiti treći operater još nisu poznati, a predstavnik Mobilkoma očekuje da će Agencija za telekomunikacije to utvrditi do 1. decembra.
"Ranije dogovoreno"
Uskoro i treći operater počinje s radom
Novinar Ekonomista Miša Brkić smatra da je to razlog što nije bilo više zainteresovanih za treću licencu.
"To što je bio jedan ponuđač i što je ponudio cenu za jedan evro veću od propisane pokazuje da je za taj posao dogovor postignut ranije i da je tender, zapravo, bio samo pokriće kojim bi se opravdao ranije postignut dogovor između vlade i Mobilkoma", kaže on.
"Da li je mogla da se postigne veća cena da je bilo i drugih takmičara na ovom tenderu - verovatno da, ali činjenica da se niko drugi sem Mobilkoma nije pojavio pokazuje i da je u poslovnoj zajednici i među stranim investitorima postojala informacija da je to unapred dogovoren posao“, kaže on.
Iako nije dobro što je postojao raniji dogovor vlade i Mobilkoma, Miša Brkić ipak veruje da je dobro što je Srbija dobila i trećeg operatera.
"Pojava trećeg operatera mobilne telefonije u Srbiji jeste vest koja može da obraduje sve korisnike mobilnih telefona. Dakle, što je konkurencija veća, kvalitet usluga će biti bolji, a cene za te usluge biće niže".
Izvor:b92
Na ovo nemam sta drugo da kazem ali mogli su da daju jos malo vise para,a ne samo 1 evro vise od ponudjene cene.Znaci cekamo 1.decembar i da vidimo koji ce biti pozivni
Poslednja izmena od MilančeBGD u Uto, 07. Nov 2006. 21:05, izmenjeno 1 put ukupno.
Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works...
- MilančeBGD
- Expert
- Pridružio se: Uto, 13. Dec 2005. 15:38
- :: Sony Xperia U
- :: SE K800i
Bolje je u svakom slucaju da su 3 operatera nego 2, e sada sta ce biti ne znam...ja sam koristio Vodafone u Italiji i nije me nesto odusevio.Cak mogu da kazem da je mreza koju su oni kupili postala gora nego sto je bila dok se nisu pojavili.U Hrvatskoj se isto nesto nisu bas previse isprsili,mada nisu ni imali razloga do ulaska Tele 2 da se takmice za sto vise musterija.Zanima me kada ce biti uveden portability number servis,tek onda ce poceti prava konkurencija
Stephen:And Africa is where it's at. Recently Joanne and I spent little time down in Afrique sur-mer.
Del :Fabrique belgique.
- VeNoM
- V.I.P. MobilniSvet.com
- Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
- :: Sony Xperia Z5P
- :: Sony Xperia Z
ma ovo je bilo sve namešteno. ali dobro sam se ismejao kada je onaj tip čitao kao 360.miliona /pauza/ i jedan evro!
inače planiraju da imaju oko 2.5min korisnika. zanima me kako!
inače planiraju da imaju oko 2.5min korisnika. zanima me kako!
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!
Pozivni 061
Sumu od 320 miliona i jednog evra, prema uslovima tendera, "Mobilkom" treba da plati do kraja decembra ove godine. Licenca za trećeg operatera prodata je na deset godina, ali se po isteku roka važnost licence automatski produžava za još deset godina.
Prema uslovima tendera, "Mobilkom" će odmah dobiti pozivni broj 061. Drugi broj će biti poznat kroz šest meseci kada se završe pregovori sa Crnom Gorom koja je dužna da vrati numeraciju koja počinje sa 06, jer ona pripada Srbiji.
Sumu od 320 miliona i jednog evra, prema uslovima tendera, "Mobilkom" treba da plati do kraja decembra ove godine. Licenca za trećeg operatera prodata je na deset godina, ali se po isteku roka važnost licence automatski produžava za još deset godina.
Prema uslovima tendera, "Mobilkom" će odmah dobiti pozivni broj 061. Drugi broj će biti poznat kroz šest meseci kada se završe pregovori sa Crnom Gorom koja je dužna da vrati numeraciju koja počinje sa 06, jer ona pripada Srbiji.
Stephen:And Africa is where it's at. Recently Joanne and I spent little time down in Afrique sur-mer.
mis, jesi siguran? Zar nije 061 NMT, tj. ono što je bivši Mobtel kupio tj. mreža I generacije. Ili je to ugašeno?!? Jel pejdžeri još postoje?
A i kakve sad veze Crna gora ima kad su oni prihvatili novi državni broj +382? Samim tim ta mesta su u našem sistemu ostala upražnjena. Valjda!?!

A i kakve sad veze Crna gora ima kad su oni prihvatili novi državni broj +382? Samim tim ta mesta su u našem sistemu ostala upražnjena. Valjda!?!

Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO
- Lobachewsky
- Gatekeeper
- Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
- :: Huawei P20 lite DS
Ako imaju znacajno najnize cene u toku promotivnog perioda, i brojeve dele za 100 dinara sa 300 (500) dinara kredita na njemu, osvojice oni 2 500 000 korisnika za mesec danamilan91 napisao: "Plan je da osvojimo 25 procenata tržišta u Srbiji u narednih pet godina, što je otprilike 2,5 miliona korisnika", kaže on.

Situacija u Srbiji je takva da svako ko sebi zeli da priusti mobilni telefon i ima 50 evra u dzepu, to moze i da uradi tako da je sada zastupljenost korisnika mobilnih telefona nekih 70%. Taj procenat tesko da ce se nesto znacajno povecati, tako da ce Mobilkom najvise paznje morati da posveti preotimanju korisnika drugih mreza... A tada, ko se kako snadje

Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim
Nisam siguran ali sam tu informaciju nasao u novinama....e sada mislim da se Srbiju otvaraju prefiksi 067 i 069 posto su ranije bili namjenjeni cg pacemo vidjeti sta ce bitigargamel4 napisao:mis, jesi siguran? Zar nije 061 NMT, tj. ono što je bivši Mobtel kupio tj. mreža I generacije. Ili je to ugašeno?!? Jel pejdžeri još postoje?
![]()
- MB maneken
- Banned
- Pridružio se: Čet, 16. Jun 2005. 16:07
http://www.gsmworld.com/roaming/gsminfo/net_rst3.shtml
Izgleda da ce se zvati "TopNet", vise zvuci kao Internet provajder.
Izgleda da ce se zvati "TopNet", vise zvuci kao Internet provajder.
-
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Ned, 20. Avg 2006. 09:10
- Kontakt:
Aleksandar Šperl, direktor "Novog operatera", kako je nazvan "Mobilkomov" ogranak u Srbiji, govori za Glas o planovima za ostvarenje tih ciljeva, kao i o najavama da će dolaskom trećeg konkurenta, biti i niže cene razgovora.
Izvor:Glas javnosti od 29.01.2007.
Zamislite! Mislim da je to samo radno ime, dok firma ne pocne sa radom, meni je najlogicnije da bude Mobilkom Srbija, d.o.o. ili tako nesto.
Izvor:Glas javnosti od 29.01.2007.
Zamislite! Mislim da je to samo radno ime, dok firma ne pocne sa radom, meni je najlogicnije da bude Mobilkom Srbija, d.o.o. ili tako nesto.
- MB maneken
- Banned
- Pridružio se: Čet, 16. Jun 2005. 16:07
http://www.naslovi.net/search.php?q=mob ... _option=onmisternobg napisao: govori za Glas o planovima za ostvarenje tih ciljeva, kao i o najavama da će dolaskom trećeg konkurenta, biti i niže cene razgovora.
dosta obecavaju, videcemo.
-
- Redovni učesnik
- Kontakt:
- Andrijano
- Mobil stručnjak
- Pridružio se: Sub, 24. Dec 2005. 03:21
- :: Iphone
- Kontakt:
Mobilkom u junu počinje sa radom
Treći operater mobilne telefonije u Srbiji, austrijski Mobilkom počeće da radi početkom juna.
Predsednik uprave te kompanije Boris Nemšić je na Svetskom kongresu 3GSM u Barseloni kazao da je do sada zaposleno stotinu od planiranih 300 radnika, da je izvesno da će koristiti broj 061, kao i da će od Republičke agencije za telekomunikaciju verovatno tražiti i pozivni broj 060.
Mobilkom Austrija dobio je 1. decembra prošle godine licencu za mobilnu telefoniju u Srbiji, za koju je platio 320 miliona i jedan evro, a čelnici kompanije najavili su ulaganje dodatnih 250 miliona evra u izgradnju mreže.
Nemšić je kazao da Molbikom u Srbiji neće pokušavati da preuzme korisnike Telekoma Srbije i Telenora, jer na srpskom tržištu ima prostora za sva tri operatera mobilne telefonije. On je rekao i da će Mobilkom izvršiti sve obaveze preuzete ugovorom o dodeli licence, istakao da sve pripreme teku po planu i izrazio zadovoljstvo kvalitetom izabranih radnika.
250 miliona evra pa i nije lose,ako bude tako.mada oni ipak krecu od pocetka.
Treći operater mobilne telefonije u Srbiji, austrijski Mobilkom počeće da radi početkom juna.
Predsednik uprave te kompanije Boris Nemšić je na Svetskom kongresu 3GSM u Barseloni kazao da je do sada zaposleno stotinu od planiranih 300 radnika, da je izvesno da će koristiti broj 061, kao i da će od Republičke agencije za telekomunikaciju verovatno tražiti i pozivni broj 060.
Mobilkom Austrija dobio je 1. decembra prošle godine licencu za mobilnu telefoniju u Srbiji, za koju je platio 320 miliona i jedan evro, a čelnici kompanije najavili su ulaganje dodatnih 250 miliona evra u izgradnju mreže.
Nemšić je kazao da Molbikom u Srbiji neće pokušavati da preuzme korisnike Telekoma Srbije i Telenora, jer na srpskom tržištu ima prostora za sva tri operatera mobilne telefonije. On je rekao i da će Mobilkom izvršiti sve obaveze preuzete ugovorom o dodeli licence, istakao da sve pripreme teku po planu i izrazio zadovoljstvo kvalitetom izabranih radnika.
250 miliona evra pa i nije lose,ako bude tako.mada oni ipak krecu od pocetka.
iphone 12 pro space grey & Telenor Total Data
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
Pa onda ne znam kako mogu da pricaju o glupostima tipa da ce imati 25% korisnika? U Srbiji trenutno oko 75% ljudi ima mobilni telefon. Onih 25% sto ga nemaju nikada ga nece i imati, tu mislim na stare koji to ne zele, i o socijalnim slucajevima koji nazalost nemaju ni sta da jedu, a kamoli da imaju mobilni telefon. Prema tome, ako ne misle da preuzimaju korisnike, kako misle to da izvedu? Jedino ako misle da ce korisnici imati po dve ili vishe kartica, od kojih ce jedna biti Mobilkomova. A to mi opet deluje kao pokusaj preuzimanja korisnika...
Neka me neko ispravi ako gresim.
Neka me neko ispravi ako gresim.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
-
- Redovni učesnik
- Kontakt:
Mislim da ne gresis. To sto oni pricaju je vise za javnost, malo se prave baje, ali u stvri ciljaju oni i te kako na musterije drugih mreza. A i ti sto imaju vise kartica sta li rade sa njima pricaju provo sa jednom pa sa drugom pa sa trecom? To i nisu pravi korisnici, pravi su oni koji imaju jedan broj i sure ga po ceo dan.
-
- Mobil fan
- Pridružio se: Pet, 17. Nov 2006. 12:35
Mislim da obojca gresite. Cak i ako se uzme ukupan broj aktivnih kartica kojima se operateri toliko hvale i uporedi sa birackim spiskom i dalje tu postoji vise milionska razlika na stranu sto su u birackom spisku samo punoletni gradjani a i nisu svi u birackom spisku.... dakle ima sasvim dovoljno mesta i za Mobilkom. Oslanjanje samo na preotimanje korisnika je prilicno rizicna rabota tako da tesko da bi neko tek tako ulozio koju stotinu miliona evica. Naravno do cifre od 25% ne mogu da stignu bez da strpnu jedan deo korisnika postojecim operaterima e sada kome ce otkinuti veci deo kolaca pa to je vec pitanje njihove politike i na st ace da bace akcenat na usluge ili na cene
I da pravi korisnik je onaj koji na vreme placa racune pa neka ima brojeva koliko hoce ....
I da pravi korisnik je onaj koji na vreme placa racune pa neka ima brojeva koliko hoce ....