besplatni minuti- da li vam besplatni minuti propadaju?

novosti i informacije vezane za mobilne komunikacije, domaće operatore i njihove usluge
Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

besplatni minuti- da li vam besplatni minuti propadaju?

Post od Lobachewsky »

BEL i PRO paketi su predefinisani. Korisnik koji moze apsolutno da se uklopi je medju retkima. Postoji jos jedan problem. Odnos besplatnih minuta u mrezi i van mreze je 4:1. Opet, retki su ti koji uspostave taj odnos, posebno jer je razgovor van maticne mreze cesto mnogo vise zastupljeniji od 20%.
Da li vam besplatni minuti propadaju ili ih prekoracite? Sta i koliko se prekoraci, odnosno sta propadne? Koji je paket u pitanju?
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

Dream Weaver
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 10. Nov 2004. 02:45
:: Xiaomi Mi Max 2

Post od Dream Weaver »

Koristim BEL 400 paket: 320 min price u mrezi i 80 min van mreze, zadnjih par meseci sam smanjio pricu pa mi ostaje po 20tak minuta price u i van mreze.
Pre sam imao vise razgovora i prekoracivao sam besplate minute u mrezi i to obicno nekih 40 do 60 min.
Poruke sam mozda jednom prekoracio a obicno mi ostane 200 poruka neiskoriscenih :cry:
and justice for all...

McLaren F1
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Pet, 28. Apr 2006. 16:51
:: LG G2

Post od McLaren F1 »

Koristim Pro200,znaci od besplatnih minuta imam 160 minuta unutar mreze ,40 minuta van mreze i 200 besplatnih poruka!
E sad ,kod mene je slucaj bas kako je Lobachewsky opisao,znaci unutar mreze nema sanse da potrosim sve besplatne minute (iako se bas trudim :D ),dok besplatne minute van mreze prekoracim stalno i to mi dodatno "nabija" racun svaki mesec.Jednostavno koliko god se trudio da stedim te minute van mreze,uvek ih potrosim i to vec posle 15-ak dana! :shock:
O porukama necu ni da pricam,od 200 besplatnih,posaljem oko 350 mesecno! :roll:

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

koristio sam pro400...e kada sam primetio da su svi počeli da zvrckaju da ih ti zoveš a da oni neću jer kao nemaju kredita video sam da mi se ti besplatni minuti odbijajuu od glavu pa sam se ispisao sa paketa. inače dobro sam kombinovao pozive da sve potrošim ali sam ozato što mi je taj broj bio sekundarni...
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Ja sam na prepaidu, pa dobro racunam sta i kako trosim. A kako mi mobilni obilato sluzi za net, placanje parkinga i slicne usluge, najmanje mi ode na razgovore i poruke, koje me inace extremno sad vec mrzi da kucam. Jel postoji neki speech-to-text program?
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

metak86
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sre, 10. Maj 2006. 22:47

Post od metak86 »

ja sam na pro 400 a racuni mi stizu po 2600din a problem je u tome sto kad mi stigne racun vidim da mi ostane i do 140 min u 063 a da sam isto toliko prekoracio za 064 i poruke mi ostannu neiskoriscene jer nema opcija ``stanje-797``na kojoj bi proverio kao na 065 koliko sam cega potrosio i koliko mi je ostalo,mislim da cepaju zestoko i poprilicno da kraduuuuuuuu :angry: :angry:
E71 je moj trenutni izbor:)

vlada1970
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 20. Nov 2006. 14:06
:: Blackberry Q5
:: Nokia 8310

Post od vlada1970 »

meni je situacija ovih dva meseca koliko sam na pro400 slicna kao kod metka. toliki otrilike racuni ali ne bas toliko neiskoristenih besplatnih na 063. pratim na samsungu otprilike koliko potrosim u call recordsu . resetujem svakog zadnjeg dana u mesecu pred kraj i ne trosim do sutra u podne otprilike.

ali mi isto nedostaje to da se vidi trenutno stanje potrosenih besplatnih minuta i sms-a . pitao sam na salteru u Merkatoru i rekose mi da ce kao od prvog marta da uvedu ali nista . siguran sam da ima ovako odgovara . jer po racunima vidim da se slazemo do u par minuta , znaci ne kradu po meni , ali ovako konfuzno stanje za korisnika, Telenoru odgovara jer ga drzi u neznanju pa se lako pogresi . kad bih na primer znao da imam jos 100 minuta besplatnih 063 minuta a samo 5 na 064 , naravno da bih onda mogao da pazim koliko cu sa kim da pricam .

ALI KAKO BI ONDA ONI ZARADILI PREKO PREDVIDJENE PRETPLATE . OVAKO JE NAJJEDNOSTAVNIJE, ZAR NE ?drze te u neznanju i trosi li se trosi . :shock:

stvarno je ovo sramota . toliko drugih mogucnosti su uveli i znam da to nije problem odraditi software-ski ali kad nece onda nece .

pozdrav Vlada

loki13
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 01. Dec 2006. 12:22
:: Htc Desire 500 dual
:: Nokia E71

Post od loki13 »

Pa sto se tice stanje 979 servisa,on u telekomu ne sljaka vec nekih 5 dana i ne mogu ni operateri da ti ocitaju validno stanje,a to me uzasno nervira :x :x
Elem je kao prvi broj koristim 064 na biznet tarifi,tako da tu nema ni free minuta,a ni poruka,dok mi je drugi broj na bel 200 i tu se savrseno uklapam,mozda mi ostane koji poruka,ali to samo iz razloga sto me cesto mrzi da po gradu nosim dva telefona....
D500&E71

bigmag
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 09. Feb 2006. 03:51

Post od bigmag »

E, ljudi znate sta mene interesuje (ja sam post kod mts na bel150) jel postoji neka fora kad pocinju sa obracunavanjem racuna, jer bre nikako da im uhvatim red nekad 22-og nekad 28-og i da li se ''odbrojavanje'' besplatnih minuta, zavrsava odmah kad pocnu obracunavanje (znaci onog trenutka kad posaljem na 797 i stigne mi da servis nije dostupan ili tako nesto) ili nekoliko dana posle, posto mi iznos iz prethodnog meseca stize tek negde oko 9-og pa uopste ne znam kad mi se zavrsava ''odbrojavanje'' besplatnih minuta iz predhodnog, a kad pocinje ''odbrojavanje'' u narednom mesecu???....... :blinky:

Iskreno se nadam da ste razumeli sta sam hteo da pitam....... :).......... :wink:
.::HTC Desire Z::.

Jorgovan
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sub, 29. Jul 2006. 14:34

Post od Jorgovan »

Presek računa ti je uvek krajem meseca ... 30./31., možda se nekad zalomi da preskoči u sledeći, ali mislim da je to retko ... znači, koliko dana imaš u mesecu, pretposlednji/poslednji je obično onaj kada se radi presek. To što im je servis nedostupan 15 dana pre i 15 dana posle, to nema veze sa presekom, jednostavno im to ne radi kako treba.

Inače, propadaju mi minuti van mreže, redovno ... poruke ne, minute u okviru mreže redovno prekoračim.
Samsung Omnia HD 8GB

mkvb
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 07. Feb 2006. 15:46

Post od mkvb »

Ja sam bio prvo na Pro30 paketu i tu sam dobrano sve prekoracio, pa na Pro60 paketu i tu su mi se uklapali samo minuti unutar mreze, van mreze i poruke sam prekoracivao. Pretplata na Pro60 je 540 din. a meni su racuni oko 1000-1500, presao sam sada na paket jedna cena sa tarifnim dodacima, sada ocekujem mnoooogooo manji racun. Inace dosta je konfuzno da se prati realna potrosnja i cifra na racunu ali u principu to je to, mislim da ne kradu
HOX Titanium gray

skeptichni chicha
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 17. Nov 2006. 12:35

Post od skeptichni chicha »

Bigmag: presek ti se radi zadnjeg dana u mesecu naravno ne tacno u ponoc ali to ti je tu negde plus minus sat dva oko ponoci Obicno se malo oduzi mesec pogledaj pazljivo listing tu ti pise tacno i ako ti je neki razgovor iz prethodnog/sledeceg meseca obracunat u racunu. Naravno provera stanja ti je samo orijentaciona cifra jedino merodavno ti je ono sto pise na listingu.

Ja vec rekoh da odavno vise ne placam svoje troskove za telefon ali generalno i kada jesam otprilike je to bilo to ali nikad se nisam nesto posebno trudio da trosim sve ili pazim da slucajno ne prekoraacim nesto, uostalom ja sam svojevremno i presao na mt:s kada sam shvatio da nemam ni deset (tada) mobtelovih brojeva u imeniku....

Odgovori