Nokia N70 ili N73!!!

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
Ville Valo
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pon, 04. Dec 2006. 21:05

Post od Ville Valo »

E a niste mi rekli sta je to crystal case??? :? :? :? Verovatno cu uzeti n73. :D :D :wink: :wink:
Nokia N95-2 + Spiderman 3 + Jackass 2.5!!!

MilančeBGD
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 13. Dec 2005. 15:38
:: Sony Xperia U
:: SE K800i

Post od MilančeBGD »

ukucaj na google pa ces znati sta je,to si mogao odavno da uradis.
  • _______________
    Izmenio akki, zabranjeno je psovanje...
Poslednja izmena od MilančeBGD u Sub, 10. Mar 2007. 15:51, izmenjeno 1 put ukupno.
Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works...

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Pon, 05. Jul 2004. 18:20
:: ...

Post od Green »

Evo i ja cu ti reci nesto oko maske i dzojstika...Maska kod mog telefona jeste da sasvim malo skripi pri dodiru i ostavlja utisak nekvaliteta,ali i to je cena koju placas pa prema tome ipak treba da pazis.Ja iako telefon uvek drzim u dzepu maska jos izgleda ko nova.Nikakve kljuceve i ostalo nemoj drzati sa telefonom...
Dzojstik,pa...na telefonu ga uopste i nemam,ako mi verujete,jer ga je prethodni vlasnik urnisao.Viri samo mala plastika pomocu koje ipak mogu normalno da upravljam funkcijama,doduse otezano,ali sta sad...
Ville Valo, to sto se ljudi zale na dzojstik jeste donekle opravdano,ali i sami su u velikoj meri krivi ako ga udese.
Crystal Case ti je zastitni plasticni (providni) oklop ili "futrola" koja prekrije telefon,negde se jos i naziva Hard Protective Cover.Mogli ste ljudi coveku da objasnite i na srpskom kad se interesuje vec.Pa svi mi mozemo sve naci na Google,ali zasto bi onda uopste i pomogli nekom zar ne?!
Tu se kao svi foliramo sa engleskim frazama,a kad neko ne zna i posteno se javi da mu se objasni: -"Eno ti bre Google pa uci"- Ajmo onda ukinuti forum i idemo svi na Googlanje :dry: :dry:

Cola15
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 05. Mar 2007. 23:27
Kontakt:

Post od Cola15 »

sve u svemu telefon je odlichan ali ima 3rd edition symbian ako nisi neki zeshci "shtreber" za programming ili volish mnoge programe onda ne preporuchujem N73 jer za 3rd nema mnogo programa koliko ima za 1st i 2nd edition. Ja ti preporuchujem ako si obichan korisnik ili fotograf N73 a ako volish programe igrice rekao bih N70 na tebi je da izaberesh

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 17. Maj 2005. 11:13
:: iphone 11 pro max

Post od iLuka »

ja imam N73 i govorim ti iz iskustva...niti mi sta krcka niti zeza dzojstik...telefon je skroz ok...moj je iz telekoma u original pakovanju i nemam ni jedan problem sa njim...imao sam pre ovog telefona N70 i N72 i kada sam uzeo N73 bio sam ali stvarno odusevljen...mnogo mi deluje N73 cvrsci,tvrdji i dugmici su bolje reseni za kuckanje poruka...opusteno uzmi N73 i uzivaj...pozz 8)

Ville Valo
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pon, 04. Dec 2006. 21:05

Post od Ville Valo »

Volim ja programe ali bolje da uzmem sad jer su vec izasli mnogo programa i mislim da cu da uzmem n73.Ja ni ovaj moj 6630 ne drzim sa kljucevima u dzepu i jos necim drugim samo me zanima jer sam cuo da se guli boja kad ga drzim u dzepu a ja mogu samo tu da ga drzim.
Nokia N95-2 + Spiderman 3 + Jackass 2.5!!!

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Pon, 05. Jul 2004. 18:20
:: ...

Post od Green »

Pa cuj,boja se jedino vremenom guli od vadjenja telefona iz dzepa i ponovnog stavljanja u dzep,to je normalna posledica habanja i koriscenja.Najbolje telefon drzati u dzepu trenerke ili slicno,vec kod farmerki je habanje izrazenije zbog grubljeg materijala... :)

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od iLuka »

ako ti je frka zbog guljenja kupi obicnu futrolicu za cvikere, one kao carapa i u tome drzi telefon...lako se vadi iz nje,u dzepu je zasticen od bilo cega a te futrole nisu ni skupe kao one bas za mobilne telefone...pozz 8)

Rasa22
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Ned, 18. Feb 2007. 15:10

Post od Rasa22 »

Uzmi n73 i ne razmisljaj,telefon je vrh za te pare...Bices i vise nego zadovoljan,posebno jer prelazis sa starije na novu platformu i noviju tehnologiju,a za zastitu ne koristi nista,sta ce ti,da robujes telefonu,pa i ako ga cuvas vise ga ostetis nego da opusteno rukujes sa njim,veruj mi marfijev zakon je to:-)
Veliki pozdrav!!!

Gallee..
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 19. Apr 2006. 09:37

Post od Gallee.. »

sto ga vise pazis i ako ti se osteti vise ces, da kazem, patiti, no da ga lagano i opusteno koristis i uzivas u dizajnu..
N-Naravno..!
ZIVIM ZA LETNJI RASPUST..!

vostezmaj
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pon, 11. Sep 2006. 01:20
Kontakt:

Post od vostezmaj »

Ja opet kazem da bi voleo da imam taj n73,ali za toliko razlike u novcu izmedju n70 i n73,a male razlike u funkcijama,neisplati se.Ta bolja kamera i displej,jos pritom manje ram memorije nevrede toliko vise novca kolika je razlika izmedju ta dva.
Ali ako coveku nije novac bitan,onda n73,i uzivancija 8)
Opel Klub Serbia
Nokia X6 16gb

Malone
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pon, 07. Avg 2006. 10:32

Post od Malone »

Drugar mi ima N73-jeste da se ljusti boja,video sam,dzojstik jos drzi,kako kome padne.A taj providni oklop imam i mogu da kazem da je dobra stvar.Jednom mi je telefon padao i nije se ostetio zbog te zastite.

urkekg
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Čet, 08. Mar 2007. 19:47
Kontakt:

Post od urkekg »

Uzeo sam N70 i mogu da konstatujem samo da kamera na mobilnom telefonu može da služi jedino u svrhu skiciranja i pomoćnog sredstva (da uslikaš neko srbovanje ili prijatelje za CallerID). Za bilo kakvu drugu (ozbiljnu) upotrebu, čisto bacanje novca. Moguće da je to zato što sam navikao na digitalnu fotografiju (HP 735 i Canon A720), i prijatelj mi kaže da su slike sa N70 VRH u odnosu na slike urađene drugim telefonima, ali je meni to neupotrebljivo.

Što se funkcionisanja tiče, smorilo me je to što sam par puta morao da restartujem fon da bi radio normalno posle instalacije pojedinih programa (navika na Linuxu da nema restarta posle instalacije :)), ali ću se valjda navići. Sve ostalo, osim škriputanja poklopca zadnje kamere i povremenog pritiskanja funkcijskih tastera oko džojpeda, nemam drugih zamerki... i da je baterija malo kapacitetnija :)
Urke MMI

vostezmaj
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Kontakt:

Post od vostezmaj »

urkekg napisao:Uzeo sam N70 i mogu da konstatujem samo da kamera na mobilnom telefonu može da služi jedino u svrhu skiciranja i pomoćnog sredstva (da uslikaš neko srbovanje ili prijatelje za CallerID). Za bilo kakvu drugu (ozbiljnu) upotrebu, čisto bacanje novca. Moguće da je to zato što sam navikao na digitalnu fotografiju (HP 735 i Canon A720), i prijatelj mi kaže da su slike sa N70 VRH u odnosu na slike urađene drugim telefonima, ali je meni to neupotrebljivo.
Pa covece nemozes ti da poredis digitalni fotoaparat koji sluzi samo za fotografije,sa mobilnim telefonom. :P
Evo slike koju sam juce slikao sa mojom n70,i reci mi sta joj fali?
SlikaPerfektno se vidi i odsjaj sunca,lepa ostra slika,sta ce ti vise na mobilnom...

vostezmaj
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Kontakt:

Post od vostezmaj »

Danas sam imao priliku da na malo duze koristim n73,i mogu vam reci da sam se razocarao.Prvo to je komsinicin telefon koji je kupila pre 20-ak dana,i vec joj dzoistik otkazuje :blinky: :shock: zatim maska mu je previse plasticna.A i kad sam otisao na net da skinem neke programe,koje ja imam na n70,tek sam se tad zazocarao,nisam ni jedan nasao(ne bukvalno).Jedino me je prijatno iznenadio njegov displey,i kamera,sve ostalo nula u poredjenju na n70.I da lepsi mi je po izgledu(n73).Toliko od mene.
Opel Klub Serbia
Nokia X6 16gb

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od iLuka »

ja ljudi ne znam koje vi to N73 gledate... ja imam N73ME vec dva meseca i niti mi bilo gde i sta krcka niti me zeza dzojstik...mozda ima razlike izmedju ME-a i obicnog ali ne verujem da bi bila toliko velika...telefon je odlican i mnogo cvrsci od N70 koji sam dva puta imao...pozz 8)

vostezmaj
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Kontakt:

Post od vostezmaj »

luca napisao:ja ljudi ne znam koje vi to N73 gledate... ja imam N73ME vec dva meseca i niti mi bilo gde i sta krcka niti me zeza dzojstik...mozda ima razlike izmedju ME-a i obicnog ali ne verujem da bi bila toliko velika...telefon je odlican i mnogo cvrsci od N70 koji sam dva puta imao...pozz 8)
Ovaj koji sam ja imao priliku da koristim nije ME,ima narandzasto belu maskicu.Dzoistik radi normalno na strane,ali kad treba da se sticne(klikne na njega) on otkazuje,i mora da se stisne kao da zelis da ga polomis :uhuh: :o .I meni je to extra telefon,ali za toliku razliku u ceni izmedju n70 i njega,nedobija se nista pametno,tako da mislim da je to bacanje para.Pametnije je kupiti n80 koji barem ima nesto sto ova dva nemaju a to je Wi-fi....

Milos!1!
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sre, 21. Feb 2007. 10:55

Post od Milos!1! »

pa da,kupis N80 i zeznes se :P Pametnije je da kupis N73 nego N70.. to sto se maska ljusti,sta ces,nije ni bitno... A dzojstik uopste ne zeza,radi najnormalnije... Osim kod nekih,koji ga bas DRNDAJU,a onda se zale kao ne radi... :|

ninkovic_n
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pon, 08. Jan 2007. 17:39

Post od ninkovic_n »

luca

Pa sto poredis ME sa obicnim N73 .. Normalno da je kvalitetniji ME ... Ja sam u porodici(cale) imao n80 ... i zamenio ga je za N73 zbog flat-a na n80 ... I kod druga sam Gledao ME i mnogo je bolja i cvrsca maska ... nego na obicnom N73 ... kao da je vise metalna nego plasticna ... imas takav osecaj ... 8) 8) 8)

Izmeno:gameforce:Bespotrebno citiranje celog posta!
Nokia 8800 Black Edition

skeptichni chicha
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 17. Nov 2006. 12:35

Post od skeptichni chicha »

Ljudi gubite iz vida covekovu situaciju, naime on prelazi sa 6630 na novi telefon. Dakle prelazak na N70 ce mu doneti vise boja na displeju i prednju kameru za video poziv i to je to.
Ako bih bio u tvojoj kozi ne bih ni razmisljao o N70 vec otisao i kupio N73, ako su ti pare problem ostani na svom telefonu dok ne sakupis pare. Price oko maske koja puca, skripi, guli se itd i dzojstika koji crkava se stalno ponavljaju po forumima pricama "strucnjaka" stvarno ne stoje dakle jos ni na jednom N73 nisam video ni da maska skripi (a jos manje tasteri) ni da puca a nisam video ni da je boja oguljena, ko zna mozda je problem u tome sto sam imao prilike da vidim samo original primerke, e sad ako telefon nosis u dzepu sa sicom i kljucevima ... pa tesko ima telefona koji posle nedelju dana takvog maltretiranja nece izgledati jadno.
Naravno ako imas mogucnosti da nabavis najbolji posao ti je ME izdanje koje je telekom davao u paketu pa ako imas od koga pazari. Inace burazer ima upravo N73ME i nikavih problema nije imao a on bas nije neko ko pazi i mazi telefon (jedina mana njegovog telefona je sto je stalno strokav al taki mu posao pa ne moze bas uvek da bira dal su mu ruke ciste kad se javlja na telefon :wink: ), ja licno koristim N70 i isto tako nemam neke primedbe na njega samo sto mislim da ti je dobitak mnogo veci ako prelazis na N73 nego na N70.

Odgovori