Rhyme 2011
2011. godina
"
EXT nema
mAh
Test mobilni telefon HTC Rhyme
U nastavku pročitajte kompletan test mobilnog telefona HTC Rhyme. U testu ćete pronaći detaljne informacije testiranog mobilnog telefona HTC Rhyme vezano za izgled modela, performanse, kvalitet ekrana i kamera.
MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)

HTC Rhyme. Prvi utisci

Prilikom vraćanja iz Londona, gde sam prisustvovao predstavljanju HTC Sensation XL, naišao sam na još jedan model u vidu HTC Rhyme. Ovaj smart telefon isporučuje se zajedno sa dodatnom opremom, odlikuje ga intrigantni i pomalo rizičan dizajn kao i izmenjeni HTC Sense 3.5. Niko nije eksplicitno označio ovaj model kao telefon namenjen damama, ali sve ukazuje na to: dostupne funkcije, dizajn uklopljen sa bojama kao i podrazumevane teme. U ovom članku želim sa vama da podelim moje prve utiske o ovom modelu.

Dizajn, dimenzije i materijali

Aparat je baziran na metalnom okviru i dva plastična elementa sa zadnje strane. Gornji je izrađen od glatke plastike dok je dok je donji deo izrađen od plastike meke na dodir. Smart telefon odlično pristaje u šaku i ne klizi iz nje. HTC Rhyme odlikuje prosečna veličina. Aparat se ne može nazvati kompaktnim ali je sigurno manji nego vodeći modeli kao što je HTC Sensation.

Za testiranje je korišćen aparat boje kafe, a na tržištu je moguće pronaći verzije u plavoj i ljubičastoj boji. Ovaj model zaista izgleda interesantno usled prefinjenog dizajna detalja koji će biti pomenuti kasnije u tekstu.

Ekran i kontrole

HTC Rhyme odlikuje 3.7’’ S-LCD ekran rezolucije 800 x 480. U smislu karakteristika i slike koje obezbeđuje, ekran je sličan onome koji poseduje HTC Desire S. Uglovi vidljivosti i reprodukcija boja su odlični.

Po pitanju kontrola ovaj model se nikako ne razlikuje od drugih modernih Android uređaja: samo dva hardverska tastera (taster za kontrolu jačine zvuka i taster za uključivanje) dopunjavaju blok senzorskih tastera. Iznad ekrana nalaze se senzor za osvetljenost i blizinu, a tu je i kamera sa prednje strane.

Ključne karakteristike

Glavna 5MP kamera je u liniji sa onom koju poseduje HTC Desire S model, što i nije tako impresivno. Snimanje video sadržaja nudi 720p kvalitet.

Telefon je baziran na Qualcomm MSM8255 platformi sa 1GHz procesorom. 768MB RAM-a prati 4GB ugrađenog skladišnog kapaciteta za podatke, a tu je i mogućnost korišćenja microSD kartice.

Vreme rada

Kada je u pitanju ovaj odeljak, ne mogu dati svoj sud budući da sam aparat testirao nekoliko dana. Svaki dan baterija je omogućavala pouzdan rad od jutra do mraka pa ovde ne bi trebalo da bude nikakvih problema. Pretpostavka je da HTC Rhyme odlikuje isto vreme rada kao i druge Android bazirane uređaje, što znači da možete računati na jedan dan rada. Aparat odlikuje baterija kapaciteta 1600mAh.

Dodatna oprema

Ovaj smart telefon odlikuje dodatna oprema. U paketu se isporučuje brendirana futrola iz koje je malo teže izvaditi telefon u početku ali ovaj problem se rešava vremenom, definitivno je potrebno više od dva dana za to, kao i dock station i Charm.

U paketu se isporučuje i dock station koji je simpatičan gadget bele boje sa priključkom gde se ubacuje smart telefon sa zadnje strane tako da se slotovi dock station-a poklope sa kontaktima smart telefona. Punjenje počinje a telefon radi i u režimu dock station-a. Meni se ovaj pristup odmah dopao, iako HTC nije prvi proizvođač koji je predstavio ovakvo rešenje.

HTC Rhyme Charm je mala kocka bele boje (ili boje kafe) koja se povezuje na 3.5mm priključak i ukazuje na dolazne pozive, nove poruke i propuštene događaje. Ovaj dodatak je zaista simpatičan ali donekle kontroverzan budući da mu je potreban 3.5mm priključak. U kompletnom testu biće prilike da saznate više o Charm dodatku i njegovim karakteristikama.

HTC Sense 3.5

Smart telefon odlikuje najnoviji HTC Sense interfejs, ali se blago razlikuje od onoga u okviru HTC Sensation XL i drugih modela. Kod modela Rhyme interfejs je izmenjen: donji panel sa pristupom meniju za aplikacije sada je predstavljen sa dve ikone umesto velikog panela, kao što je to ranije bio slučaj. Izmene su uticale na teme, meni i pozadinske boje.

Smatram da su ljudi koji su bili zaduženi za kreiranje novih tema i kombinacija boja uradili odličan posao. Više o tome biće u kompletnom testu.

Kratak zaključak

Nakon nekoliko dana upotrebe HTC Rhyme shvatio sam da nema kritičnih nedostataka u okviru ovog modela. Njegov uspeh zavisiće od cene, pa je potrebno da sačekamo i da vidimo. Uskoro ćete imati priliku da pročitate kompletan test ukoliko želite da saznate šta je to što ga razlikuje u odnosu na druga Android rešenja koja su dostupna na tržištu i koje zanimljive karakteristike su implementirane u HTC Rhyme od strane dizajnera.

MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)
NAPOMENA
Prevod je ekskluzivno vlasništvo sajta Mobilnisvet.com, a kopiranje dela ili celog testa je strogo zabranjeno.
Tekst je pod zaštitom kako mobile-review.com tako i mobilnisvet.com sajta, zloupotrebe neće biti tolerisane.
Slike su vlasništvo sajta mobile-review.com, koje su u neobrađenom obliku na sajtu mobilnisvet.com.
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.
Uslovi korišćenja Mail: mobilnisvet.com@gmail.com - Sva prava rezervisana. © 2003-2024