Optimus L5 E610 2012
2012. godina
4" LCD, 60.6% body
0% S1, Android 4.0 Ice Cream Sandwich
RAM 1 GB, INT 4GB, EXT nema
1500 mAh Izmenjiva
1 kamera, max 5MP
Test mobilni telefon LG Optimus L5 E610
U nastavku pročitajte kompletan test mobilnog telefona LG Optimus L5 E610. U testu ćete pronaći detaljne informacije testiranog mobilnog telefona LG Optimus L5 E610 vezano za izgled modela, performanse, kvalitet ekrana i kamera.
MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)

Kompletan test UMTS / GSM-telefonaLG Optimus L5 (E610)

Fotografije modela LG Optimus L5

Prodajno pakovanje:

  • Telefon
  • Baterija
  • Punjač
  • USB-kabl
  • Uputstvo za upotrebu

Pozicioniranje

LG Electronics planira prodaju Optimus L5 (E610) smart telefona koji je rešenje između niskobudžetnog Optimus L3 modela i relativno skupog Optimus L7 aparata. Za razliku od starijih modela sa manjom dijagonalom ekrana, nižom rezolucijom, jednostavnom TFT matricom i slabijim procesorom.

Ovaj model odlikuje Android 4.0.3 operativni sistem, ali imajući u vidu činjenicu da se bliži predstavljanje Jelly Bean Ice Cream Sandwich verzije, očekuje se da će Android 4.1 verzija obezbediti jedan viši nivo. Ostale informacije nisu toliko zanimljive: 512MB RAM-a, 5MP kamera uz 0.3MP mogućnost snimanja videa kao i 4GB Flash memorije.

Sa druge strane, može se reći da je ovo zanimljiv gadget, ali da su neke od lošijih karakteristika izostavljene onda bi LG Optimus L5 bio pravi hit. Dalje u tekstu biće reči i tome.

Dizajn, veličina, kontrole

Uprkos činjenici da su LG Optimus L7 i L5 modeli slični jedan drugima, razlikuju se po pitanju dizajna. Pre svega, svi uglovi modela L5 su zaoštreni dok je donji deo modela L7 zaobljen. Drugo, P705 je nešto tanji (8.7mm u poređenju sa 9.5 koliko ima E610). Treće, zadnji poklopac starijeg modela gotovo u potpunosti zatvara leve i desne ivice a odlikuje ga i različita tekstura: u formi dužinske ravni L7 i u formi romba modela L5. Efektivno E610 izgleda bolje pristaje u šaku smart telefon Optimus L7, dok kod LG L3 priključak sa zadnje strane izgleda drugačije u poređenju sa LG L5.

Kao i čitava L linija, i ovaj uređaj izrađen je od plastike. U prodaji će biti dostupne dve verzije, u beloj i crnoj boji. U oba slučaja prednja i zadnja strana obojene su odgovarajućim bojama. LG Optimus L5 pri jakom osvetljenju izgleda impresivno i elegantno dok otisci prstiju nisu toliko vidljivi.

Aparat odlično izgleda, nema vertikalnih i horizontalnih međuprostora, a zadnji poklopac se ne savija kada aparat pritisnete u ruci niti dolazi do pojave škriputavih zvukova.

Dimenzije aparata LG E610 – 118.3 x 66.5 x 9.5mm a težak je 125 grama; LG E400 – 102.6 x 61.6 x 11.9mm a težak je 110 grama; LG P705 – 125.5 x 67 x 8.7mm i težak je 122 grama. Prada model kompanije LG 3.0 - 127.5 x 69 x 8.5 mm, težina 138mm. Kao jedna od novih stvari korišćena je i Floating Mass Technology tehnika. U pitanju je optički efekat koji dovodi do toga da stvari izgledaju tanje nego što jesu. Usled male veličine i težine, LG L5 odlično pristaje u šaku i lakši je za korišćenje nego LG L7. Aparat staje u džep pantalona ili košulje, ali ćete njegovu četvrtastu formu osetiti uvek kada se savijete ili sednete.

Otisci prstiju prekrivaju čitav ekran ali se veoma lako brišu i uklanjaju. Ekran nije zaštićen Gorilla Glass zaštitom kao što je to slučaj kod modela Optimus P705.

Prednju stranu odlikuje senzor blizine koji radi brzo i precizno, dok senzor osvetljenosti nije dostupan. U blizini se nalazi i slušalica. Jačina zvuka je nešto iznad prosečne (kod modela L7 je jača) a sagovornik će vas čuti jasno i glasno. Zvuk je prijatan, ali je bas nešto lošiji u poređenju sa LG Optimus P705.

Ispod ekrana nalazi se mehanički taster „Home“ a njegove dimenzije su 9 x 5mm, četvrtastog je oblika sa zaobljenim ivicama. Taster odlikuje plitki hod a potrebno je snažno pritisnuti taster. Sa leve strane tastera „Home“ nalazi se taster „Back“ dok se sa desne strane nalazi „Menu“. Obzirom da sam dugo koristio L7 navikao sam se na ovakvu konfiguraicju i ona mi nije pričinjavala nikakve probleme.

Sa donje strane se nalaze microUSB port i otvor mikrofona, dok se sa gornje strane nalazi standardni 3.5mm priključak za slušalice i taster za uključivanje/isključivanje uređaja (koji je gotovo uronjen u kućište). Sa desne strane nema nikakvih elemenata, a sa leve se nalazi taster za regulaciju jačine zvuka koji je tanak i dugačak, i neznatno se izdiže iznad kućišta, pa ga je gotovo nemogće pronaći prstom.

Zvučnik se nalazi sa zadnje strane gde su i kamera i blic. Za uklanjanje zadnjeg poklopca potrebno je otkačiti rezicu kod microUSB priključka. Sa desne strane nalazi se slot za microSD memorijsku karticu, podržana je zamena bez isključivanja, dok se sa desne strane nalazi SIM.

LG Optimus L5 i Samsung Galaxy Ace 2

LG Optimus L5 i iPhone 4S

Ekran

LG Optimus Optimus L5 smart telefon odlikuje ekran dijagonale 4“ (fizička veličina je 84x56mm) ali je rezolucija ostala na nivpu jeftinih smart telefona sa 320x480 piskela piksela, dok je približna gustina 144 piksela po inču kvadratnom. Ono što je veliki problem jeste loš kvalitet matrice. Da je u pitanju neki nepoznati proizvođač preko toga bi i moglo da se pređe ali ne kada je u pitanju proizvođač kao što je LG. Uglovi vidljivosti su mali: na primer, pri blagom nagibu dolazi do izmene boja, kontrast slabi a kada se aparat okrene na levu ili desnu stranu slika dobija ljubičastu nijansu dok se osvetljenje drastično smanjuje. U ovom slučaju može se reći da čak i kineski Highscreen Yummy Duo odlikuje bolji kvalitet.

U pitanju je TFT-LCD matrica koja ima mogućnost prikazivanja do 16 miliona boja. Senzor je kapacitivni sa multitouch podrškom za do pet istovremenih pritisaka. Osetljivost je iznad proseka, ali je L7 i dalje bolji.

Jačina osvetljenosti je jaka i pri dnevnoj svetlosti je dovoljna za ugodno čitanje onoga što se nalazi na ekranu, ali i dalje bledi, pri direktnom izlaganju sunčevim zracima.

Generlano, kvalitet ekrana modela LG Optimus E610 je razočaravajući naročito nakon smart IPS matrice kod modela LG Optimus P705. Odsustvo senzora osveltjenosti takođe ne igra pozitivnu ulogu kod ovog telefona.

U podešavanju ekrana moguće je omogućiti ili onemogućiti automatsko rotiranje, promeniti veličinu fonta (normalni ili veliki) omogućiti ili onemogućiti vreme pozadinskog osvetljenje ili konfigurisani isključenje ekrana (od 15 sekundi do 10 minuta).

Ekrani modela LG Optimus L7 (levo), 3D Max, i L5 (desno):

Matrica ekrana modela LG Optimus L5

Uglovi vidljivosti modela LG Optimus L5

Baterija

Model LG L5 koristi uklonivu Lithium Ion (Li-Ion) bateirju kapaciteta 1500 mAh, 3.8 V, 6.5 Wh. Poređenjem kapaciteta baterije sa baterijama modela L7, dobijamo da baterija L5 traje nešto duže verovatno usled niže rezolucije ekrana kao i manje moćnog procesora. .

Kompanija navodi da baterija može pružiti do deset sati razgovora i 900 sati rada u režimu mirovanja. U praksi su ovi podaci potvrđeni:

  • Samo u režimu razgovora do 8 časova
  • Samo pri reprodukciji muzike - do 35 časova
  • Pri samo reprodukciji videa (maksimalna jačina osvetljenja, maksimalna jačina zvuka peko slušalica) - oko 6.5 časova.
  • Samo igra (na primer Running Fred) - malo duže od četiri časa
  • Samo surfovanje Webom (za Wi-Fi, jačina osvetljenosti ekrana 40%) - do 10 časova
  • Samo surfovanje Webom (3G, jačina osvetljenosti ekrana od 40 do 100%) - 7 - 8 časova

Ukoliko koristite telefon 14-15 sati, baterija će se u potpunosti isprazniti uz: 15 – 25 minuta dnevno razgovora, tri sata Wi-Fi interneta (Twitter, e-mail, preuzimanje aplikacija i njihovo instalilranje) ili oko pet sati korišćenja mobilnog interneta.

Punjenje baterije preko USB-a traje 2.5 sata

Test Antutu

Režim za uštedu energije ima sledeće stavke:

  • Auto-sync (on ili off)
  • Wi-Fi (onemogućen ako nije izvršeno povezivanje)
  • Bluetooth
  • Jačina osvetljenja (10 - 50%)
  • Vreme nakon kojeg se isključuje ekran (15 ili 30 sekundi, 1 minut)
  • Osvetljavanje tastera na prednjem panelu (1.5 sekund ili isključeno)
  • Omogućeno ili onemogućeno prikazvanje nivoa napunjenosti baterije u procentima
  • Stavke koje utiču na bateriju
  • Uputstva i saveti za svaku stavku

Opcije povezivanja

Smart telefon radi u mrežema GSM 850/900/1800/1900, HSDPA 900/1900/2100. Brzina prenosa podataka je HSDPA - 7.2 Mbps (LG Optimus L7 - do 21Mbps), HSUPA - 5.76 Mbps, EDGE - 236 Kbps, GPRS 32-48 Kbps. U mrežnim podešavanjima je dostupno nekoliko opcija: prenos podataka, roaming za podatke, mrežni režim (automatsko prebacivanje između GSM/WCDMA i WCDMA samo ili GSM), pristupna tačka, „only network 2G“i izbor operatera (bilo automatski ili manuelno).

Postoji i Bluetooth 3.0 verzija sa A2DP kao i Wi-Fi modul (802.11a/b/g/n) koji podržava WiFi Direct. Telefon se može koristiti kao pristupna tačka (Wi-Fi hotspot). Osetljivost WiFi je bla jako dobra i nije izazivala ikakve žalbe pri korišćenju.

Za prenos podataka i sinhronizaciju obezbeđen je USB 2.0. Pri povezivaju sa personalnim računarom uređaj prikazuje meni sa izborom radnji:

  • Samo punjenje
  • Sinhronizacija sadržaja (možete videti sadržaj interne microSD memorijske kartice).
  • USB-modem
  • LG softver

Memorija i memorijska kartica

Aparat LG Optimus L5 poseduje 512MB memorije, u proseku je slobodno 160MB. Podsećanja radi L7 posedje oko 110MB slobodne memorije i L5 se ponaša slično kao stariji model, odnosno stiče se utisak da nema dovoljno memorije u trenutku kada bi po proizvošaču trebalo da bude dovoljno. Kada vršite prebacivanje između aplikacija u nekim situacijama je potrebno da prođe 2-3 sekunde. Ovo se ne dešava često, ali Skype je jedan od programa sa kojim ima problema. Rešenje je da ne pokrećete mnogo aplikacija istovremeno koje će biti učitane od strane radne memorije.

Za instaliranje aplikacija dostupno je 4GB flash memorije od čega je 2.6GB memorije slobodno. Maksimalni podržani kapacitet memorijske kartice je 32GB.

Kamera

Optimus E610 isto kao i Optimus P705 poseduje 5MP modul kamere sa autofokusom. Takođe, dostupan je jednosekcijski LED blic i ali ne i VGA kamera sa prednje strane. Ovo je po meni loše obzirom da sada mnogi korisnici koriste video chat, naročito kada je reč o uređajima srednjeg opsega. pri 30fps, uprkos činjenici da gotovo svi malo skuplji smart telefoni snimaju video rezolucije najmanje 720p. Međutim, na kameru nemam pritužbi: fokus je brz i tačan, minimalno rastojanje sa kojeg se fotografiše je 2-3cm, a detalji su veoma dobri.

Maksimalna veličina fotografija je 2560x1920 piksela. Rezolucija video klipova je iznenađujuća 640x480 piksela. Niska rezilucija video sadžaja može da bude opravdana niskom cenom uređaja, što se ne može reći za LG P705, koji sniam video iste rezolucije.

Generlano, kvalitet fotografija je dosta dobar: dobri detlaji, korektno uravnoteženje belog, više ili manje normalan dinamički opseg. Zadovoljni smo i minimalnim rastojanjem pri fokusiranju 20-30mm.

Dostupan je zaseban taster za aktiviranje kamere, tako da se ona može pokrenuti preko prečice u meniju, ali i kada je ekran zaključan. Za podešavanje oštine potrebno je da dodirnete ekran ili pritisnete taster okidača i uređaj će izvršiti auto foksuiranje.

Interfejs foto režima: Levo - Aktiviranje kamere, prebacivanje između foto i video režima, prelazak u galeriju. Desno – zum, jačina osvetljenja, blic i konfigurisanje parametara rezolucija, režim fotografisanja, memorija, baterija i broj preostalih snimaka.

Opcije:

  • Fokus (auto, praćenje lica)
  • Veličina slike (5 MP, 3 MP, 1MP, i W1M)
  • Režim fotografisanja (Normal, Portrait, Landscape, Sports, Sunset and Night)
  • ISO (100, 200, 400, i auto)
  • Uravnoteženje belog
  • Kolor efekti
  • Tajmer
  • Geografsko označavanje
  • Zvuk pri okidanju
  • Memorija (microSD kartica ili interna memorija)

Interfejs video-režima: Levo - Aktiviranje kamere, prebacivanje između foto i video režima, prelazak u galeriju. Desno – zum, jačina osvetljenja, blic i konfigurisanje parametara: rezolucija, zvuk, memorija, baterija.

Opcije:

  • Uravnoteženje belog
  • Kolor efekti
  • Geografsko označavanje
  • Zvuk (snima se ili ne)
  • Memorija (microSD kartica ili interna memorija)

Galerija je prikazana u vidu neznatno modifikovanog Android 4.0 albuma.

EXIF-informacije dobijene iz foto fajla:

-->

Karakteristike videa:

  • Format: MP4
  • Video: AVC, 2000 Mbit / sec
  • Rezolucija: 640x480, 30 fps /
  • Zvuk: AAC, 156 kbit / s
  • Kanala: 1 kanal, 48 kHz

Primeri fotografija:

Performanse

LG je opremila model Optimus L5 Qualcomm MSM7227 čipsetom oznake „a“. Ova oznaka ukazuje da je reč o single core procesoru ARMv7 – Cortex-A5, pri čemu je radni takt 800MHz (minimalno 320MHz). Kod ovog modela iskorišćeni su još Hexagon QDSP5 koji radi na 350 MHz, Adreno 200grafički akeclerator, dok je tehnologija izrade procesora 45nm. Pominjemo da je kod ovog modela korišćen isti čipset kao kod modela LG Optimus L3, dok je kod LG Optimus L7 korišćen Qualcomm MSM7227a (1GHz) čipset. Razlika leži u činjenici da MSM7225a radi sa radnim frekvencijama od 600 do 800MHz, dok MSM7227a radi na radnim taktovima od 800do 1000MHz.

U svim ovim modelima koristi se grafički akcelerator Adreno 200. Pitao sam se da li bi ovaj uređaj mogao da pokrene Shadow Gun igru i bio sam iznenađen. Međutim, uprkos veoma dobrim performansama, generalno, smart telefon radi sporo: dugo pokretanje nekih aplikacija, sporo učitavanje programa iz memorije, ponekad usporeni interfejs. Mislim da je za ovaj problem kriv interfejs koji nije optimizovan obzirom da se isti problem sa modelm LG P705.

Dostupan je najnoviji firmware, ali to nema efekta na brzinu uređaja.

Specifikacije:

Benchmarks:

Quadrant Standart

Antutu Benchmark

Nenamark 2

Navigacija

Smart telefon poseduje GPS-navigator. Njegova funkcionalnost je ista kao i kod drugih niskobudžetnih telefona. Za njegovo pokretanje bez prethodne pripreme potrebno je oko sedam minuta a nakon prvog pokretanja 10-15 sekundi.

Softverska platforma

Test model ovog uređaja je radio na Android 4.0.3 operativnom sistemu i to je značajan plus, jer većina uređaja još uvek nije dobila Ice Cream Sandwich.

Korisnički interfejs i meni

Uređaj poseduje Optimus korisnički interfejs kompanije LG verzije 3.0.

Da biste aktivirali pozadinsko osvetljenje, pritisnite taster za uključenje uređaja. Na zaključanom ekranu su dostupne informacije o vremenu, datumu i mreži. Da biste otključali ekran potrebno je da otključate ekran. Dostupne opcije su:

  • Izbor načina otključavanja ekrana (držanjem prsta, grafički, unosom PIN-a ili lozinke).
  • Pozadinska slika
  • WWidgeti i oznake

U ovoj sekciji LG E610 ima dva dodatna widgeta - 2 tipa kalendara.

Da biste otključali uređaj potrebno je da prevučete prst preko ekrana. Ova funkcija je veoma interesantna. Dok pomerate prst u krugu se pojavljuje glavni desktop.

Glavni desktop je prikazan u vidu widgeta i prečica. Da biste ga konfigurisali morate da kliknete na Menu i odaberete odgovarajuću stavku, a dostupne su sledeće opcije:

  • Animacija (animacije se prikazuju ili ne);
  • Efekti na ekrnau (the main, the breeze, accordion, pan, carousel, Jeng, dominoes)
  • Pozadinska slika
  • Odabir pozadinske slike (sa opcijom sa i bez skrolovanja kada tražite desktop pozadinsku sliku);
  • Rotiranje ekrana (prikazuje prvu radnu površinu nakon poslednje učitane).

U gornjem panelu se nalaze prečice za brzo pokretanje WiFi, Bluetooth, GPS ili drugih funkcija koje možete pozvati pritiskom tastera Edit. Na istom panelu su i podešavanja početnog tastera. One se mogu ukloniti dranje prsta na njima ili klikom a krstić u gornjem desnom uglu.

Četiri oznake se mogu zameniti drugim elementima (Menu se ne može ukloniti). Da biste pogledali sve desktope, a ima ih ukupno 5, potrebno je da napravite gest prstima i pomerite od centra ekrana.

Dostupna je nova aplikacija - Quick Memo - koja predstavlja brze beleške na ekrnau smart telefna. Ona se nalazi u gorenjem levom uglu ekrana.

Menu. U gornjem delu se nalaze tabovi Applications, Loaded i Widgets. Nedostaje taster "More Icons". Ekran može da prikaže 16 ikona u konfigraciji 4x4.

Ukoliko vam se ne sviđa ovaj korisnički interfejs, možete instalirati neki drugi, ali prelazak na čisti ICS nije moguć.

Pozivanje

Odeljak za pozivanje je velik i ugodan za korišćenje. Kada unosite prvu cifru, pojavljuje se lista kontakata čiji broj se poklapa sa unetom cifrom. Kada pozivate na ekranu se pojavljuje veliak, preko celog ekrana slika kontakta. Nažalost kvalitet ove slike je loš. Da bi bio bolji morate ponovo fotografisati osobe koje imate u imeniku.

Takođe, tokom poziva se prikazuju i druge opcije - „Turn on speakerphone“, „Contact“, „Call dialer“, „Enable/Disable Bluetooth“ i „Mute“. U dnevniku poziva se nalazi lista odlaznih i dolaznih poziva.

Kontakti su prikazani po abecednom redu. Sa desne strane možete odabrati slovo kojim počinje naziv kontakta. Da biste kreirali novi kontakt morate da kliknete na plus u gornjem kraju ekrana. Svaki kontakt se povezuje sa narednim informacijama.

  • Slika
  • Ime
  • Telefon
  • E-mail
  • Grupa
  • Poštanska adresa
  • Organizaicja i drugo

Poruke

Za unos se koristi vlasnička tastatura kompanije LG koja podseća na tastaturu iPhone-a. Karakteri su veliki, dobro odvojeni jedni od drugih. Štampa na svakom je dobra. Prebacivanje se vrši pritiskom odgovarajućeg tastera. Tip prikaza može biti lanscape ili portrait. Na ekranu se iznad teksta prikazuje broj preostalih karaktera. Dug pritisak tastera 123 će pokrenuti konfiguraciju tastature.

Za one sa slabijim vidom predlažem da u podešavanju ekrana pređu na „Very Large“ font. Zaista dobra karakteristika.

Ponoviću, za one koji traže telefon sa velikim fontom kada je reč o SMS meniju i podešavanjima, predlažem da obrate pažnju na LG Optimus L7 kao i L5.

Aplikacije

Nema razloga da ponavljam listu svih programa. Ukoliko to želite pogledajte testove ranijih LG smart telefona. Dostupni su standardni softveri kompanija Google i LG. Ispod su snimci sa ekrana.

Web pretraživač

Koristi se vlasnički Web pretraživač koji se pokazao dosta funkcionalnim. Ovde je dostupna funkcija uvećavanja koja je omogućena pritiskom tastera „+“ koji je smešten u centru donje ivice i podizanja telefona na gore ili spuštanja na dole. Uprkos činjenici da uređaj koristi ARMv7 procesor, iz razloga koji mi nisu poznati nije dostupan Flash. Pokušao sam da instaliram druge pretraživače sa ciljem dobijanja Flash plejera, ali to nije pomoglo. Umesto toga okrivljujem činjenicu da je reč o test primerku, tako da kao i LG P705 i LG E400 i ovaj model radi dobro kada je reč o ovom segmentu.

Multimedija

Muzički plejer

Plejer može da sortira numere prema umetniku, album, pesmama i lista pesama. Kada se reprodukuje numera, ekran prikazuje veliki album art, naziv izvođača, naziv albuma i ispod kontrolne tastere plejera. U podešavanjima, nalaze se dodavanje listi numera, podešavanja biblioteke, SmartShare, uklanjanje numera, korišćenje kao melodije zvona i razmena (za Bluetooth, Gmail, Skype, SMS/MMS i email), podešavanje kao melodija zvona, informacije i podešavanja.

Opcije:

  • Prikazivanje notifikacija (on off).
  • Tajmer za isključenje (off, 10, 20, 30 minuta, 1ili 2 časa)
  • Ekvilajzer (off, reducing the bass, treble increase, the increase in bass, vocal enhancement, amplification for headphones)

Ne savetujem da koristite standardni muzički plejer: on ne reprodukuje zvuk naročito kvalitetno. Instalirao sam najpopularniji PowerAMP i testirao muzičke karakteristike modela Optimus L5.

Jačina zvuka preko slušalica je visoka. Dobro su dizajnirane za niske i visoke frekvencije. Sve u svemu, kvalitet je iznad proseka.

Jačina zvuka zvučnika je neznantno iznad proseka.

Podržani formati su podrazumevani muzički: MP3, AAC, AAC +, AMR, MP3, MIDI, WAV, WMA

FM-radio

Radi u opsegu FM: 87.5 do 108 MHz. Ekran prikazuje skalu sa frekvencijama, konfiguraciju, šest mesta za čuvanje memorisanih stanica za slušanje preko zvučnika. Sviđa mi se kako prilikom prebacivanja stanice postepeno postaju sve tiše i zatim se ponovo pojačavaju. Jačina zvuka zvučnika je iznad proseka dok je osetljivost prijemnika dobra.

Video plejer

Sve što sam rekao u testu modela LG Optimus L3 i L7 važi i za L5. Plejer podržava standardne formate AVI, MP4 i 3GP, odnosno kodeke DivX, H263, H264 i MPEG-4.

Ukoliko instalirate MX Video Player, na primer, lista podržanih formata i kodeka se proširuje. Maksimalna rezolucija ne prelazi 1280 x 720 piksela, malo je verovatno da će se slideshow nekome dopasti dok konvencionalni DVDRip radi bez ikakvih problema.

Zaključak

Kvalitet konekcije je veoma dobar, kao kod bilo kod drugog LG smart telefona. Jačina vibracija je veoma dobra i primetna.

Po mom mišljenju, nakon testiranja modela L3/L5/L7, mogu da sa sigurnošću kažem da kompletna linija „L“ modela nije ispunila očekivanja. uzmimo na primer L3: lep je brz i zgodan, ali je rezolucija ekrana 240x320 piksela. Smart telefon Optimus L7 nudi razne odlične opcije ali snimanje videa u 0.3MP rezoluciji i procesor koji nije ništa posebno ga diskvalifikuju. Sa modelom L5 slična priča – uprkos postojanju veoma dobre dijagonale ekrana od 4“, loš kvalitet ekrana i matrica niske rezolucije uz nepostojanje prednje kamere značajno umanjuju šanse ovog modela da bude omiljen.

Direktnih konkurenata ovom modelu nema mnogo, a još jedanput ću da naglasim da je stvarno šteta zbog nekih detalja koji ovaj model da kažem spuštaju u niži opseg nego što bi po svojim karakteristikama trebalo da bude.

Za cenu po kojoj je dostpan ovaj model postoje i neki drugi uređaji:

ZTE V880E Poseduje dve SIM kartice, 4“ ekran rezolucije 480x800 piksela i 1GHz procesor.

Fly IQ280 Tech Poseduje 4“ ekran rezolucije 480x800 piksela i IPS matricu te 1.2GHz Qualcomm MSM8255 procesor i kameru sa prednje strane.

Sony Ericsson Live With Walkman Poseduje mali ekran ali moćni procesor, odličnu kameru sa mogućnošću snimanja HD videa, a dostupna je i kamera sa prednje strane.

Fly IQ255 Ovaj model ima Dual SIM funkcionalnost, 4“ ekran rezolucije 320x480 piksela, 512MB sistemske memorije, procesor radnog takta 1GHz, 3G kao i veoma nisku cenu.

Prednosti:

  • Android 4.0
  • Samostalni rad
  • Velika dijagonala ekrana
  • Tanak dizajn
  • Dobar kvalitet izrade
  • Dobra kamera

Mane:

  • Niska rezolucija ekrana
  • Loš kvalitet matirce ekrana
  • Nedostatak flasha u pretraživaču (možda je samo bug u test primerku)

Specifikacije:

  • Klasa: Smart telefon
  • Forma: monoblok
  • Korišćeni materijali: plastika
  • Operativni sistem: Google Android 4.0.3
  • Mreže: GSM / EDGE 850/900/1800/1900 MHz, UMTS / HSDPA 900/2100
  • Procesor: Single Core, 800 MHz, Qualcomm MSM7225a
  • Memorija: 512 MB
  • Memorija za skladištenje podataka: 4 GB (2.6 GB dostupno)
  • Povezivanje: Wi-Fi (b / g / n), Bluetooth 3.0, konektor microUSB (USB 2.0) za punjenje/sinhronizaicju, 3.5 mm priključak za slušalice
  • Ekran: kapacitivni, IPS-LCD 4' rezolucije 320x480 piksela
  • Kamera: 5 sa autofokusom i blicem
  • Navigacija: GPS
  • Opciono: akcelerometar, senzor blizine, FM-radio
  • Baterija: Ukloniva, Litijum Ion (Li-Ion) 1500 mAh
  • Dimenzije: 125.5x67x8.7 mm
  • Težina: 122 grama
MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)
NAPOMENA
Prevod je ekskluzivno vlasništvo sajta Mobilnisvet.com, a kopiranje dela ili celog testa je strogo zabranjeno.
Tekst je pod zaštitom kako mobile-review.com tako i mobilnisvet.com sajta, zloupotrebe neće biti tolerisane.
Slike su vlasništvo sajta mobile-review.com, koje su u neobrađenom obliku na sajtu mobilnisvet.com.
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.
Uslovi korišćenja Mail: mobilnisvet.com@gmail.com - Sva prava rezervisana. © 2003-2024