Galaxy Tab 3 10.1 P5200 2013
2013. godina
"
EXT nema
mAh
Test mobilni telefon Samsung Galaxy Tab 3 10.1 P5200
U nastavku pročitajte kompletan test mobilnog telefona Samsung Galaxy Tab 3 10.1 P5200. U testu ćete pronaći detaljne informacije testiranog mobilnog telefona Samsung Galaxy Tab 3 10.1 P5200 vezano za izgled modela, performanse, kvalitet ekrana i kamera.
MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)

Pregled tableta Samsung Galaxy Tab 3 10.1

Nakon odličnog u svim aspektima Galaxy Tab 2 10.1 modela Samsung je predstavio njegovog naslendika koji se nije promenio gotovo ni u čemu osim u dimenzijama i po tome što je dobo novi čipset.

Opcije

  • Tablet
  • punjač
  • kabl za povezivanje sa računarom (takpđe deo punjača)

Nažalost, naša jedinica nije došla u proodajnom pakovanju pa nema fotografija konfiguracije, ali se ona ne razlikuje mnogo u odnosu na prethodni model. .

Izgled, materijali, kontrole, izrada

Dizajn Galaxy Tab linije se nije promenio još od prve generacije, tako da tablet u pitanju je veoma sličan svojim prethodnicima – karakterišu ga zaobljeni uglovi, krajevi u boji srebra, fizički taster ispod ekrana.

Ipak i dalje ga karakteriše „predivna“ sjajna plastika, od koje je izrađena cela zadnja strana. Materijal je vrlo nepraktičan, jer se brzo prekrije otiscima prstiju i ogrebotinama (uzorak koji je došao kod nas je već bio dosta izgreban, ali je to značajan indikator kako kućiše izgleda nakon dugo vremena).

Sa prednje strane ekrana nalazi se fizički taster „Home“ i tasteri „Menu“ i „Back“. Iznad ekrana je senzor ambijentalne svetlosti i prednja kamera.

Na gornjem kraju, možete videti IC port, slot za memorijsku karticu, taster za uključivanje i kontrolu jačine zvuka. Ova poslednja dva su jako uronjeni u kućište, tako da su veoma teški za korišćenje. Uzgred, u mnogim Samsung uređajima lokacija ova dva elementa snažno zavisi od dizajna određenog uzorka.

Stereo zvučnici, za razliku od Tab 2 10.1 modela preselili su se na desni i levi kraj. Što se tiče kvaliteta zvuka, zvučnike karakteriše činjenica da pri maksimalnoj jačini zvuka počinju da malo škripe. Međutim, ovi zvučnici su ipak bolji od najeminentnijih kod konkurenata.

Levo je lociran 3.5mm priključak za slušalice, a sa donje strane microUSB onektor.

Osim snažno uvučenih tastera za uključivanje i kontrolu jačine zvuka, na izradu našeg uzorka modela Tab 3 10.1 nema pritužbi.

Dimenzije

Smanjenje debljine. Glavna inovacija u okviru Galaxy Tab 3 10.1 tableta je to što je uređaj tanji i lakši od svog prethodnika i njegova debljina i težina su manje nego kod većine konkurenata.

Širina (mm) Dužina (mm) Debljina (mm) Masa (grama)
Samsung Galaxy Tab 10.1 3 243 176 8 512
2 Samsung Galaxy Tab 10.1 256 175 9.7 588
Lenovo Yoga Tablet 10 262 180 8 603
Asus MemoPad FHD10 264 182 10 580

Tabet je zgodan za držnje sa obe ruke pre svega zbog male debljine i male mase.

Ekran

Dijagonala ekrana je 10.1“, dok je rezolucija 1280 x 800 piksela. Matrica je TFT-PLS tipa. Ekran je prekriven zaštitnim stom, oleofobski sloj je prisutan. Prilikom izlaganja sunčevim zracima slika na ekranu bledi ali ostaje čitljiva što je definitivni plus za ovaj model.

Rezolucija ekrana je i dalje slaba tačka linije Galaxy Tab, pri čemu potpuno razumemo zašto (obzirom na cenu) u ovom tabletu nije mogla biti uspostavljena matrica FullHD rezolucije imajući u vidu da konkurencija koristi takve parametre.

Što se tiče ekrana, on ima dobre uglove gledanja (naginjanje malo bledi sliku), visok sjaj i prirodnu reprodukciju boja (boja je „mekša“ nego kod IPS matrice). Ali sve kvari tekst niske rezolucije (posebno mala slova) koja izgledaju nejasno i mutno.

Operativni sistem

Tablet koristi Android 4.2.2 operativni sistem sa vlasničkim interfejsom Samsung TouchWiz. TouchWiz verzija najsličnija je onoj iz prvog Galaxy Note 10.1.

Performanse

Odgovoran za performanse je čipset Intel Z2560 sa dual core procesorom koji radi na 1.6 GHz i koristi grafički akcelerator PowerVR SGX544MP. Uređaj poseduje 1GB RAM-a, dok je interni skladišni kapacitet 16 GB (11.5 GB korisniku na raspolaganju). Tablet ima slot za memorijsku karticu (podržava kartice kapaciteta do 64 GB).

Čipset ima dovoljno snage za glatku reprodukciju bilo čega, čak i veoma zahtevnog videa i svih najnovijih igara, ali zbog loše optimizacije TouchWiz interfejsa kada listate desktop ili se pojavljuju notifikacije možete videti malo kašnjenje.

Trajanje baterije

Samsung Galaxy Tab 3 10.1 odlikuje Li-Ion baterija kapaciteta 6800 mAh.

Prilikom čitanja (10% osvetljenosti, režim „flight“ je uključen) tablet isprazni bateriju za 13 sati.

U video režimu, uređaj može da radi 5 sati i 30 minuta (režim maksimalne osvetljenosti, „flight“ režim uključen).

Pri svakodnevnoj upotrebi, možete računati na 4-5 dana trajanja baterije, u zavisnosti od upotrebe.

Bežično povezivanje

Mobilne mreže - verzija sa 3G modulom radi preko mobilnih mreža 2G (GSM / GPRS / EDGE/850/900/1800/1900 MHz) i 3G (900/2100 MHz). Telefonski pozivi mogu da se izvode sa tableta.

Wi-Fi (b / g / n) - U podešavanjima možete da uključite „ručno“ mobilni Internet preko Wi-Fi konekcije, kao i da iskoriste prenos fajlova preko Wi-Fi Direct opcije. Od dobrih osobina istaći ćemo podršku za dual-band Wi-Fi.

Bluetooth 4.0 - podržava sve popularne rofie uključujući A2DP.

GPS - Bili smo prijatno iznenađeni radom GPS modula. Prvo pokretanje traje samo 6 sekundi, što je odličan učinak za takav uređaj.

Infrared - omogućava da koristite tablet kao daljinski upravljač za uređaje. Na tablet je već unapred instaliran softver za rad sa infrared portom.

Zakjučak

Za novac koji je potrebno izdvojiti za ovaj uređaj dobijate tanak i lagan tablet sa osrednjim ekranom, užasnog sjajnog kućišta. Važno je napomenuti da je za krajnjeg korisnika TouchWiz još uvek lakše za korišćenje rešenje od ogoljenog Androida.

Ovaj tablet ima dva problema - nisku rezoluciju i visoka cena. To je uređaj za prošlu godinu, a sada je vreme da se krene dalje već od FullHD rezolucije,što će izazvati i višu cenu za jedan takav uređaj.

Konkurencija

Asus Memo Pad FHD 10. Po razumnoj ceni, ovaj tablet nudi mnogo bolji ekran. U stvari, viši kvalitet prikaza je njegova glavna prednost. Pored toga, 3G verzija koristi produktivnije Qualcomm Snapdragon APK8064 čipset sa podrškom za LTE.

Asus MeMO Pad FHD 10

Apple iPad 4. Dodavanjem više novca možete da kupite iPad 4 - uređaj potpuno drugačijeg nivoa po mnogim parametrima kvaliteta (kvalitetniji ekran, igre, sve veći broj aplikacija optimizovanih za tablete), ali sa njihovim specifičnim ograničenjima.

Apple iPad 4

Ne znamo šta nas više zapanjuje, činjenica da Samsung nije odlučio da se osvrne na ponude konkurenata, ili to što kupci ne obraćaju pažnju na konkurente, jer Galaxy Tab linija se veoma dobro prodaje. Rezime: Mi ne preporučujemo ovaj tablet za kupovinu zbog niske rezolucije ekrana, lošeg kućišta i nerazumno visoke cene.

PS I najnovija vest - u okviru Galaxy Tab 10.1 4 rezolucija ekrana i dlaje nije povećana

MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)
NAPOMENA
Prevod je ekskluzivno vlasništvo sajta Mobilnisvet.com, a kopiranje dela ili celog testa je strogo zabranjeno.
Tekst je pod zaštitom kako mobile-review.com tako i mobilnisvet.com sajta, zloupotrebe neće biti tolerisane.
Slike su vlasništvo sajta mobile-review.com, koje su u neobrađenom obliku na sajtu mobilnisvet.com.
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.
Uslovi korišćenja Mail: mobilnisvet.com@gmail.com - Sva prava rezervisana. © 2003-2024