Pop C7 2014
2014. godina
5" LCD, 68% body
4% MT6582M, Android 4.2 Jelly Bean
RAM 1 GB, INT 4GB, EXT nema
1900 mAh Izmenjiva
1 kamera, max 5MP
Test mobilni telefon Alcatel One Touch Pop C7 OT-7041X
U nastavku pročitajte kompletan test mobilnog telefona Alcatel One Touch Pop C7 OT-7041X. U testu ćete pronaći detaljne informacije testiranog mobilnog telefona Alcatel One Touch Pop C7 OT-7041X vezano za izgled modela, performanse, kvalitet ekrana i kamera.
MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)

Pregled smart telefona Alcatel OneTouch POP C7 (7141D)

Prodajno pakovanje:

  • Smart telefon
  • Reyervna baterija
  • USB-kabl
  • Slušalice
  • Mrežni adapter
  • Uputstvo za upotrebu
  • Garancija

Uvod

Već smo nekoliko puta rekli da su mnogi B- brendovi u stagnaciji, proizvode tehnički identične uređaje koje liče jedan na drugu. Da bi se nekako načinili liniju modela drugačijom, svaki put moraju da izmisle neki drugi opcioni deo opreme kojim mogu da ugode korisniku: uklonive panele koji se nalaze u prodajnom pakovanju na primer, koji su dostupni različitim oblicima i veličinama. Alcatel je odlučio da ne talasa. Bez obzira što se vaš smart telefon ne razlikuje od drugih sličnih, on je sada tu što je još važnije u mnogo boja kućišta: tako su sada prisutne i pink, bela, plava, varijanta kao i već standardna crna. Hajde da se sada upoznamo sa uređajem, jer sigurno postoje ljubitelji ovog brenda.

Dizan, veličina, kontrole

Izgled Alcatel POP C7 tipičan za većinu jeftinih smart telefona baziranih na Androidu: pravougaonog oblika sa kosim ivicama, bezizražajnog prednjeg i zadnjeg panela, sa mnogo plastike i samo plastike. Ono što je pokvarilo naš utisak o C7 je to što smo testirali uređaj u crnoj boji. Razumemo da je ova boja „unisex“ to jest, i za muškarce i žene, ali u poslednjih nekoliko godina, uređaja koje karakteriše crna plastika meka na dodir je bilo previše. Proizvođači, molimo vas, da konačno smislite nešto novo!

Dimenzije Alcatel C7 modela su relativno kompaktne za smart telefon sa 5 inčnim ekranom - 141x71.8x9.9 mm, iako kućište deluje debelo. Ovo „čudo“ tehnologije je mase 162 grama, ali u ruci osećate kao da je 200grama. Ne znamo da li postoji nešto što je uticalo na povećanje mase uređaja. On poseduje normalno kućište baterije - plastični ekran, tanko staklo. Međutim, smart telefon u ruci veoma dobro stoji zahvaljujući zaobljenim uglovima, glatkim stranama, i površinama koje se ne klizaju.

Otisci prstiju ostaju na kućištu, ali se lako i brzo i mogu ukloniti. Na zadnjoj strani kućišta su praktično nevidljivi. Ekran je zaštićen staklom, pa za nekoliko nedelja koje smo ga koristili nismo napravili ni jednu ogrebotinu.

Kućište je napravljeno prilično dobro. Nismo primetili nikakve ogrebotine ili zazore. Poklopac sa zadnje strane se neće savijati ka bateriji, dok kada ga pritisnete nema škriputavih zvukova.

Na prednjem panelu u gornjem levom uglu je pokazatelj propuštenih događaja. Trepti ili svetli belo. Desno je zvučnik glasa. Karakteriše ga visoki obim, odnosno ne baš sjajan kvalitet kada je reč o niskim i srednjim tonovima. Sagovornika može relativno čuti jasno i glasno a on vas takođe čuje dobro. Desno od zvučnika – senzori osvetljenosti i blizine. Reaguju brzo i rade tačno.

Ispod ekrana su uobičajeni tasteri „Back“, „Home“ i „Meni“. Označeni su belom providnom bojom. Tasteri svetle belom svetlosti a nihova odzivnsot je dobra.

Sa donje strane se nalazi - mikro-USB port, a na vrhu - standardni 3,5 mm priključak. Levo nema elemenata, desno iznad centra taster za uključenje uređaja i tastera za kontrolu jačine zvuka. Oba su skoro uronjeni u kućište, međutim, njima se lako upravlja.

Handsfree zvučnik je sakriven ispod rešetke, sočivo kamere je malo iznad kućišta, drugi mikrofon za smanjenje buke i blic se nalaze na zadnjoj strani uređaja.

Da biste otvorili poklopac, potrebno je da ga povučete iz donjeg levog ugla. Gore levo se nalazi microSD slot a ispod - SIM1 slot koji podržava 2G / 3G, a desno - SIM2 koji podržava samo 2G.

Poređenje dimenzija:

Alcatel i Samsung Galaxy S4

Alcatel i iPhone 5

Ekran

U okviru Alcatel OneTouch POP C7 modela je dostupan ekran dijagonale 5 inča. Fizička veličina ekrana je 63x111 mm, gornja ivica je 14 mm, a donja - 16 mm, levo i desno 4mm. Rezolucija je 480x854 piksela što za takvu dijagonalu mislimo da nije dovoljno, mada slika izgleda dobro, a pikselizacija nije naročito vidljiva. Gustina - 195 piksela po inču.

Za matricu je korišćena tehnologija TFT-LCD, kvalitet prikaza slike je dobar, ali kada nakrenete uređaj, i kada se smaNji konstrast, boje se izmene. Dobro bi bilo videti kako bi se kod ovog modela mogao ponašati IPS ekran.

Kapacitivni ekran podržava do 2 istovremenA pritiska. Osetljivost je odlična.


Bela

Crna

Uglovi gledanja

Baterija

Ovaj model koristi punjivu Li-Ion bateriju kapaciteta 1900mAh, 7.22 Wh, 3.8 V.

Proizvođač je izneo svoje rezultate testiranjka baterije kojima verujemo jer smo i mi dobili slične rezultate:

  • vreme razgovora: do 12.5 časova (2G), 8.5 časova (3G)
  • Vreme u stanju mirovanja: 630 časova (2G), 580 časova (3G)
  • Slušanje muzike preko muzičkog plejera: 24 časa

U režimu reprodukcije, 720p videa, baterija je trajala oko 5 sati. Prosečno vreme - oko 10-12 sati bez aktivnog korišćenja 3G.

Punjenje baterije uređaja traje oko 2.5 časa.

U podešavanjima postoji stavka za uštedu energije. Ona je veoma slična funkcijama koje postoje u okviru HTC One M8 i Samsung Galaxy S5. Kada je uključena ova opcija onemogućava praktično sve aplikacije, matrici je smanjena osvetljenost, a vama će postati dostupni samo osnovni servisi: SMS, pozivi, kalendar, adresar. U ovom režimu, Alcatel može da radi oko 3-4 dana.

Karakteristike povezivanja

Telefon koristi mobilne mreže 2G (GSM / GPRS / EDGE, 850/900/1800/1900 MHz) and 3G (900/2100 MHz). Postoje slotovi za dve SIM kartice. Jedna radi u 2G/3G a druga samo u 2G.

U prisustvu Bluetooth 4.0 može da se vrši transfer fajlova i govora. Dostupan je bežični Wi-Fi IEEE 802.11 b / g / n standard. Uređaj može da se koristi kao pristupna tačka (Wi-Fi hotspot) ili modem.

U uređaju je dostupan GPS. Pri prvom pokretanju prvi sateliti se određuju za manje od jednog minuta, dok u svakom sledećem tri puta brže. Osetljivost je prosečna: u zatvorenom prostoru teško može da pronađe jedan do dva satelita, pored prozora - do 8, na prometnoj ulici odmah se nađe više od 8 satelita. Nismo imali nikakvih problema sa GPS-om, sve radi bez problema.

Memorija i memorijska kartica

Uređaj je opremljen sa 512MB RAM-a, pri čemu je u proseku oko 200MB slobodno nakon pokretanja uređaja. Korisnicima dostupno 4GB interne memorije, od čega je slobodno oko 2GB. U okviru ovog uređaja postoji slot microSD memorijske kartice. Maksimalni kapacitet - 32 GB.

Kamera

Kao što i priliči pravim „Android“ telefonima u okviru Alcatel C7 postoje dve kamere i to glavna rezolucije 5MP i prednja rezolucije 0.3 MP. Postoji mali LED blic.

Kvalitet kamere je osrednji, u osnovi problem je sa reprodukcijom boja i uskim dinamičkim opsegom. Uređaj obezbeđuej odčično uravnoteženej bele u većini situacija, brzina je visoka, tačnost dobra. Za jeftini telefon prilično dobro.

Za prednju i glavnu kameru otvor blende je F2.8

Glavna kamera može da snima FullHD video uz 30 frejmova u sekundi. Autofokus je prisutan. Zvuk je mono, čist. Prednja kamera nsima zvuk pri rezoluciji 640x480 piksela pri 20fps.

EXIF-informacije

Karakteristike videa:

  • Format: 3GP
  • Video kodek: MPEG-4, 17 Mbit / sec
  • Rezolucija: 1920 x 1080, 30 f / s
  • Audio kodek: AAC, 128 kbit / s
  • Kanali: 1 kanal, 48 kHz

Primeri fotografija:

Primer fotografije nastale prednjom kamerom:

Performanse i softverska platforma

U većini sličnih uređaja nalazi se čip kompanije MediaTek. Smart telefon Alcatel OneTouch C7 nije izuzetak. Ona koristi najčešći među čipsetima ove kompanije - MT6582: CPU Cortex-A7, 28 nm, 4 jezgra na 1.3 GHz. Koristi grafički akcelerator Mali-400MP2 pri čemu je njegov radni takt 400 MHz.

Snaga ovog procesora za udoban rad sa uređajem je više nego dovoljna. Sa igrama nema problema, odnosno samo za moćni Asphalt 8. Uređaj radi relativno glatko.

Pregled parametara za telefon i učinak na testovima (test Quadran, test Antutu):

Ovaj telefon koristi Google Android operativni sistem verzije 4.2.2. Nismo sigurni da će se pojaviti verzija 4.3, a naročito ne 4.4. Lično ne vidimo nikakav smisao u objavljivanju stanih updateova, posebno za uređaje niskih troškova. Vlasničkog korisničkog interfejsa u suštini nema. Ikone glavnog ekrana su malo promenjene, postavke i otključavanje ekrana.

Multimedija

Uređaj poseduje instaliran standardni muzički i video plejer, radio. Jačina zvučnika je nešto iznad proseka, kvalitet nije bio dobar, postoji preopterećenje, zvuk nije baš čist. Zvuk slušalica je visokog obima, kvalitet je dobar, nema žalbi. Video jedinica reprodukuje video u FullHD rezoluciji.

Zaključak

Specifikacije ovog modela su u skladu sa cenom uređaja. Drugi problem je što su ovakvi telefoni sada dostupni u ogromnim količinama, uključujući i modele sa izmenjivim panelima, sa dodatnim poklopcima i ostalim priborom. Tako da mislimo da je ovaj model nešto posebno specijalan naročito obzirom da je baziran an najčešće korišćenom čipsetu MT6582. Sve to znači da će se ovaj model utopiti u more drugih obzirom da nema neke naročite prednosti ali ni mane.

Prednosti:

  • Različite boje zadnjeg poklopca
  • Odičan čipset
  • Video se snima u FullHD
  • Cena

Mane:

  • Malo RAMa
  • Posčean kvalitet kamere
  • Primitivni dizajn
  • Ne naročito kvalitetni zuvčnik

Karakteristike:

  • Klasa: smart telefon
  • Forma: Monoblok
  • Materijali: plastika
  • OS: Google Android 4.2.2
  • Mreže: GSM / GPRS / EDGE, UMTS
  • Procesor: quad-core, 1300 MHz, MTK6582
  • Memorija: 512 MB
  • Memorija za skladištenje podataka: 4 GB
  • Povezivanje: Wi-Fi (b / g / n), Bluetooth 4.0, priključak microUSB (USB 2.0) za punjenje/snhronizaciju, 3.5 mm priključak za slušalice
  • Ekran: kapacitivni, IPS 5" rezolucije 480x854 piksela
  • Kamera: 5MP autofokus + 0.3 MP, blic
  • Navigacija: GPS
  • Opciono: akcelerometar, senzor blizine, FM-radio
  • Baterija: Ukloniva, kapaciteta 1900 mAh
  • Dimenzije: 141 x 71.8 x 9.9 mm
  • Masa: 162 g
MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)
NAPOMENA
Prevod je ekskluzivno vlasništvo sajta Mobilnisvet.com, a kopiranje dela ili celog testa je strogo zabranjeno.
Tekst je pod zaštitom kako mobile-review.com tako i mobilnisvet.com sajta, zloupotrebe neće biti tolerisane.
Slike su vlasništvo sajta mobile-review.com, koje su u neobrađenom obliku na sajtu mobilnisvet.com.
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.
Uslovi korišćenja Mail: mobilnisvet.com@gmail.com - Sva prava rezervisana. © 2003-2024