Leap 2015
2015. godina
5" LCD, 65.7% body
2% S4 Plus, BlackBerry OS 10.3.1
RAM 2 GB, INT 16GB, EXT SDXC
2800 mAh Neizmenjiva
1 kamera, max 8MP
Test mobilni telefon Blackberry Leap
U nastavku pročitajte kompletan test mobilnog telefona Blackberry Leap. U testu ćete pronaći detaljne informacije testiranog mobilnog telefona Blackberry Leap vezano za izgled modela, performanse, kvalitet ekrana i kamera.
MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)

Pregled pristupačnog telefona Blackberry Leap

Fotografije u zatvorenom

Tehničke karakteristike

  • BB OS 10.3.1
  • 3G / 4G
  • 5 inča 720x1280 piksela, 294 ppi, automatska kontrola osvetljenosti
  • 2 GB RAM-a, 16 GB interne memorije, memorijska kartica kapaciteta do 128 GB
  • Čipset Qualcomm Snapdragon S4 Plus, MSM8960, dual core 1.5 GHz, Adreno 305
  • Baterija Li-Ion 2800 mAh
  • Prednja kamera 2 MP, glavna kamera 8MP sa autofokusom
  • BT 4.0, Wi-Fi 802.11 b / g / n, GPS
  • FM-radio
  • Dimenzije 144x72.8x9.5 mm, 170 grama

Prodajno pakovanje

  • Smart telefon
  • Punač za bateriju sa USB kablom
  • Žične stereo slušalice
  • Uputstvo za upotrebu

Pozicioniranje

U liniji Blackberry uređaja oduvek je bilo posvećeno malo pažnje u segmentu jeftinih uređaja, obzirom da oni ne privlače povremene korisnike. U situaciji u kojoj se jedinica za proizvodnju telefona stalno reorganizuje i traži svoj put, pojava jakih jeftinih rešenja nije čak ni drugom planu, već na jednom od poslednjih mesta u planovima proizvođača. Međutim, jeftini uređaji su potrebni poslovnim korisnicima, posebno za korporacije i njihove linije osoblja (menadžeri, kuriri, itd). Kupovina skupih uređaja ima smisla za njih, da starije modele osveže i da se produži njihov potencijal. Dakle, zadatak stvaranja takvih modela izgleda veoma jednostavno – preuzimaju se postojeća rešenja, malo se osveže, stavi najnovija verzija operativnog sistema. Ovi uređaji proizvode se za prodaju korporacijama, na slobodnom tržištu niko ih neće ni primetiti. To implicira cene koje su neefikasne u poređenju sa njihovim modelima prethodnih sezona. Na primer, Blackberry Leap je znatno skuplji nego Blackberry Z10 i Z30, iako su svi ovi modeli funkcionalno slični, a cena starijih modela profitabilnija. Zastarelost Z10 / Z30 ne igra veliku ulogu. Vremenom, cena modela Leap će pasti, i to značajno, i opet ćemo biti svedoci ponavljanje ciklusa kao kod prethodnih uređaje, pa će ovaj model biti jedan od najpristupačniji hu liniji kompanije, a zatim će interes za njega da ponovo poraste. Mislimo da možemo pretpostaviti da će to biti za oko šest meseci posle početka prodaje

Dizajn, veličina, kontrole

Navikli smo na činjenicu da su 5-inčni telefoni postali standard za tržište i smatraju se prilično kompaktnim, iako pre nekoliko godina su se sasvim drugačije doživljavali. Model Leap izgleda masivno, njegove dimenzije su 144x72.8x9.5 mm, težina - 170 grama. Što se tiče težine, uređaj je nepotrebno težak, očekivali smo da će imati mnogo veću bateriju. U ruci jedinica stoji dobro, pogotovo ako je ne upoređujete sa modelima iste veličine ekrana.

Od prednosti treba napomenuti korišćenje visoko kvalitetne plastike, poklopac zadnje strane je perforiran, ovaj materijal omogućava da se kućište ne izgrebe, tokom vremena, telefon se nije pohabao. Na dodir plastika je baršunasta, dobro stoji u ruci. Postoje dve boje kućišta - crna i bela.

Kućište je monolitno napravljeno, ovde se jasno vidi težnja da kvalitet izrade i trajnost budu na nivou. Na desnoj strani postoje tri tastera (kontekstualni, takođe je odgovoran za glasovne funkcije, i dva tastera za jačinu zvuka). Na levoj strani postoji plastični zavarač – koji krije slotove za microSIM i memorijsku karticu. Na gornjem kraju je 3.5 mm priključak za slušalice, na istom mestu - drugi mikrofon, kao i on / off taster, koji možete da koristite za otključavanje uređaja mada to nije baš zgodno. U dnu se nalazi standardna microUSB utičnica. Iznad ekrana je prednja kamera i senzor blizine. Staklo je implementirano od kraja do kraja ekrana i sasvim je udobno za korišćenje.

Ekran

Uređaj poseduje ekran dijagonale 5 inča sa rezolucijom od 720x1280 piksela (294 ppi), koja se takođe ne može smatrati nečim posebnim. Ekran je čitljiv na suncu, tradicionalno dobrih fontova. U ovoj klasi, to je relativno dobar ekran, koji nije iapk preterano zadovoljavajući. Neki ljudi ne vole nedostatak rezerve osvetljenja, ali to je tipično za ovakve proizvode.

Baterija

Kapacitet Li-Ion baterije je - 2800 mAh, prema podacima proizvođača, što vam omogućava da gledate video 9.5 sati, slušate muziku do 80 sati, 17 sati razgovora dok u režimu mirovanja, uređaj može da radi do 16 dana. Ovaj uređaj je baziran na BB OS 10.3.1, što u velikoj meri optimizuje potrošnju energije, primetno je i razlikuje uređaj u odnosu na prethodne modele.

Sa prilično značajnim opterećenjem - oko jedan čas poziva, provera e-mail, društveno umrežavanje u roku od nekoliko sati, na desetine SMS poruka - ovaj traje živi oko dva dana. Vreme punjenja baterije je oko 2.5 sata. Po našem mišljenju, ovo je prvi Blackbery model sa ekranom osetljivim na dodir, koja opet nudi značajno vreme radi, kao u stara vremena.

Hardverska platforma, meorija, performanse

Tradicionalno uređaj koristi čipset kompanije Qualcomm, ovde je u pitanju MSM8960, dual-core procesor prilično star sa maksimalnom frekvencijom od 1,5 GHz. Po Android standardima, u pitanju je ne baš produktivno rešenje za BB10, ali ovde je ono dovoljno, uređaj brzo i radi, nema usporavanja. Međutim, ako ste navikli na brzinu Android uređaja drugih proizvođača onda nemojte mnogo da očekujete od ovog uređaja.

Uređaj poseduje 2 GB RAM-a, 16 GB interne memorije, pri čemu vam je na raspolaganju gotovo sve. Možete instalirati memorijsku karticu kapaciteta do 128 GB.

Poenta onoga što želimo da kažemo - za jeftini uređaj, ovaj model je više nego dobar, nikakvih pritužbi nemamo. Iz očiglednih razloga, brzina Android aplikacija je niža nego na Android uređaju u istom opsegu cena. Ali, to je lako objasniti i razumeti.

Opcije povezivanja

Kada povežete telefon sa računarom on automatski detektuje operativni sistem (MacOS /Windows) i traži od vas da instalirate Blackberry link, koji se može preuzeti sa sajta kompanije. Tek nakon instalacije programa će biti instaliran program koji će omogućiti da vidite memoriju telefona kao prenosivi medij. Za memorijske kartice takve igre nisu potrebne jer su one odmah vidljie kao prenosivi medij.

Po našem mišljenju, ovo je glupa ideja, jer ograničava povezivanje modela Leap jedino na mesto gde možete da instalirate softver za sinhronizaicju (ako ne koristite karticu već samo ugrađenu memoriju). Prilikom povezivanja virtuelni disk je vidljiv za drivere i instalacione datoteke, pri čemu možete ručno instalirati drivere.

Verzija Bluetooth je 4.0, podržan je dual-band Wi-Fi 802.11 a / b / g / n, i hardverski GPS. Nemamo ništa da kažemo - sve radi, i hvala kompaniji za to.

Kamera

Glavna kamera ima rezoluciju od 8 megapiksela, što je nasleđeno od modela Z3 i ne razlikuje se. Uprkos činjenici da danas mnogi uređaji u ovom segmentu cena imaju kamere sa rezolucijom od 13 megapiksela, kvalitet slike kod njih nije tako dobar. Kamera u okviru modela Leap snima dobro. Poseduje jednostavan korisnički interfejs. Sve radi dobro i zadovoljni smo kamerom.

Primer video klipa (MP4, 20 MB) >>>

Softverske karakteristike - radio, muzika, i Android apliakcije.

Utisci

Kvalitet komunikacije ovog uređaja je dobar, zvono je glasno, vibraciju možete osetiti i kada je uređaj u džepu. Cena ovog modela je nerazumno visoka u odnosu na cenu modela Z30 odnosno, Z10. Sa druge strane, ovaj model nije model za konvencionalno tržište već je za korporativne tendere u kojima će se prodavati mnogo jeftinije nego što mu je cena u prodaji.

Pred nama je običan jefitni model, koji je interesantan samo u tom svojstvu. Možda za vas, takođe je bitno što je u pitanju uređaj koji može da vam predstavi najnoviju verziju operativnog sistema BB. Poseban razlog da kupite model Leap ne postoji, to može biti samo radoznalost o nepoznatoj platformi u šta sumnjamo na osnovu cene jedinice.

MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)
NAPOMENA
Prevod je ekskluzivno vlasništvo sajta Mobilnisvet.com, a kopiranje dela ili celog testa je strogo zabranjeno.
Tekst je pod zaštitom kako mobile-review.com tako i mobilnisvet.com sajta, zloupotrebe neće biti tolerisane.
Slike su vlasništvo sajta mobile-review.com, koje su u neobrađenom obliku na sajtu mobilnisvet.com.
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.
Uslovi korišćenja Mail: mobilnisvet.com@gmail.com - Sva prava rezervisana. © 2003-2024