Xperia XZ2 2018
2018. godina
5.7" LCD, 76.1% body
34% 845, Android 10
RAM 4 GB, INT 64GB, EXT SDXC
18W, 3180 mAh Neizmenjiva
1 kamera, max 19MP
Test mobilni telefon Sony Xperia XZ2
U nastavku pročitajte kompletan test mobilnog telefona Sony Xperia XZ2. U testu ćete pronaći detaljne informacije testiranog mobilnog telefona Sony Xperia XZ2 vezano za izgled modela, performanse, kvalitet ekrana i kamera.
MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)


Kompletan test smart telefona Sony Xperia XZ2

Specifikacije

  • Android 8.0, Sony Xperia UI
  • Ekran 5.7 inča, FHD + (2160x1080 piksela), IPS, 424 ppi, automatska kontrola osvetljenja, podešavanje uravnoteženja bele boje
  • Čipset Qualcomm Snapdragon 845, 8 jezgara (4 x 2.8 GHz + 4 x 1.77 GHz), video akcelerator Adreno 630
  • 4 GB RAM-a, 64 GB interne memorije (UFS 2.0), memorijske kartice kapaciteta 400 GB, kombinovani slot
  • nanoSIM, do dve kartice, jedan radio modul
  • Baterija Li-Ion 3180 mAh, brzo punjenje (Qualcomm Quick Charge 3.0) za 100 minuta do 100 odsto,
  • Prednja kamera, 5 MP, autofokus, f / 2.2
  • Glavna kamera, 19MP, f / 2.0, LED blic, 4k video snimanje, super-sporo snimanje 960 fps u FHD, elektornska stabilizacija
  • Google Pay (NFC)
  • Wi-Fi 802.11 a / b / g / n / ac (2.4 / 5 GHz), Bluetooth 5.0 LE (podrška za aptX HD i LDAC), USB Type C, NFC
  • GPS, GLONASS
  • Čitač otisaka prstiju sa zadnje strane
  • Akcelerometar. žiroskop, senzor blizine, senzor svetlosti
  • LTE cat.18
  • Zaštita protiv vode i prašine IP65
  • Dimenzije: 153 x 72 x 11.1 mm, masa 198 grama

Prodajno pakovanje

  • Smart telefon
  • Punjač
  • USB kabl Type C
  • USB Type C to mini-adapter
  • Uputstvo za upotrebu

Pozicioniranje

Sony je predstavio Xperia XZ1 u septembru 2017, vremena za čekanje na naslednika nije bilo. Ono što je interesantno jeste to da je XZ1 svoje mesto našao između XZ1 Compact i XZ Premium, dok je XZ2 u samom vrhu linije, odnosno pravi vodeći model.

Brza promena Sony linije odnosi se na specifičnosti japanskog tržišta, gde se životni ciklus vodećih modela postepeno smanjuje, prvo sa jedne godine sa devet meseci, a sada čak i na pola godine. Prosudite sami: XZ1 je prikazan početkom septembra, a XZ2 - krajem februara.

U takvoj trci teško je održati dostojnu količinu inovacija, ali je XZ2 na visokom nivou. Ovo je novi model koji je dobio niz zanimljivih funkcija koje su ljubitelji ovog brenda već dugo tražili: osveženi dizajn, 18: 9 odnos prikaza slike, smanjene okvire oko ekrana, SuperSlomo snimanje u FHD rezoluciji.

Pozicioniranje Xperia XZ2 je vrlo jednostavno: Samsung i Apple.

Dizajn, dimenzije, kontrole

Sony pametni telefoni se uvek ističu svojim izgledom u odnosu na konkurenciju, što je oduvek bila jedna od značajnih prednosti ovog proizvođača. Međutim, dugo vremena se koristi striktni ugaoni dizajn, pa je Sony odlučio da radikalno promeni izgled svojih uređaja.

Sony Xperia XZ1

Umesto oštrih uglova, ivice su sada zaobljene, a zadnji poklopac se savija na ivicama.

Na prvi pogled, XZ2 izazvao je veliki broj nepovoljnih komentara. Korisnicima se nije dopao poboljšani dizajn naglašavajući da je Sony izgubio svoju individualnost te da je napravio jedan od stotinu beskorisnih uređaja što je dovelo do razočaranja korisnika. Sa druge strane, kada se kupuje novi uređaj svi žele da imaju osećaj novog a ne utisak da je u pitanju samo kozmetičko ažuriranje prethodne generacije. Ako uporedite XZ2 i XZ1, odmah možete videti da su veoma različiti, nose različite emocije i pružaju drugačiji osećaj.

Da li je ažurirani dizajn pametnog telefona dopadljiv? Sigurno. Činjenica je da kućište veoma lepo te da menja svoju boju pod različitim osvetljenjem, a kompanija je odabrala dobre boje za ovaj model (crna, boja srebra, tamnozelena i ružičasta). Prilikom testiranja korišćen je aparat crne boje, ali aparat u boji srebra zaslužuje svaku pohvalu.

Sa prednje strane nalaze se zvučnici za razgovor, senzori osvetljenosti i blizine, prednja kamera i mala indikatorska lampica. Ispod ekrana je vidljiv samo logo, Sony koristi tastere na ekranu a ne tastere osetljive na dodir.

Sa desne strane nalazi se taster za uključivanje, taster za jačinu zvuka i poseban taster kamere.

Sa gornje strane vidljiv je slot za dve nanoSIM i microSD kartice, kao i sekundarni mikrofon. Treba pomenuti da kada se izvuče slot, aparat se automatski pokreće. Odlično rešenje.

USB tip C port i glavni mikrofon nalaze se ispod. XZ2 ne odlikuje mini jack priključak pa se slušalice povezuju preko ovog porta. U maloprodajnom pakovanju je i odgovarajući adapter, koji u zajedno sa USB Type C kablom čini par.

Zadnji poklopac je izrađen od Gorilla Glass 5 stakla, a nanet je i dodatni oleofobni premaz. Prvobitno se čini da će uređaj da isklizne ali ovaj pametni telefon pouzdano stoji u ruci.

Glavna kamera i skener otisaka prstiju nalaze se na poklopcu. Imajte na umu da su oba elementa pomerena na dole. Ovaj raspored na početku ne izgleda zgodno: na primer, dešava se da korisnik stalno pokušava da otključa uređaj dodirujući kameru. Na kraju se ispostavlja da je potrebno samo promeniti način na koji se drži telefon.

Dimenzije pametnog telefona su 153 x 72 x 11.1 mm, a njegova ukupna masa iznosi 198 grama. Dimenzije su primetne pa se stiče utisak da je telefon debeo i težak te da je nezgodan za korišćenje. U stvari, ispostavilo se da je debljina 11.1 mm na mestu modula kamere, a zahvaljujući ivicama XZ2 odlično pristaje u šaku. Ukupna masa modela je takođe ravnomerno raspoređena, model se može nazvati glomaznim ali ne izgleda teško.

Odličan je i način na koji pametni telefon leži u ruci. Zahvaljujući oleofobskom premazu, ne klizi, staklo daje ugodne taktilne senzacije, a oštre ivice daju utisak male debljine. Možda deluje daleko glomaznije ali nije tako.

Za pet dana korišćenja prilikom testiranja nije bilo nikakvih problema sa kvalitetom izrade, način izrade zaslužuje pohvalu, nema zazora niti dolazi do pojave škriputavih zvukova.

Na zvaničnoj prezentaciji kompanije navodi se da pametni telefon odlikuje IP65/68 zaštita, a prvobitno se stiče utisak da aparat ne može biti uronjen u vodu dok na zvaničnoj Web stranici stoji sledeće objašnjenje:

Xperia XZ2 karakteriše zaštita od prodiranja vode i prašine, tako da korisnici ne treba da se plaše jake kiše ili pranja pod slavinom (ali zapamtite da svi priključci i poklopci moraju biti dobro zatvoreni). Uređaj ne bi trebalo da bude potpuno uronjen u vodu, ali ni izložen morskoj vodi, hlorisanoj vodi ili alkoholnim pićima. Nepravilna ili neovlašćena upotreba uređaja podrazumeva nepriznavanje garancije. Uređaj odlikuje IP65/68 klasa zaštite. Imajte na umu: Xperia XZ2 ima USB priključak za punjenje i povezivanje sa drugim uređajima koji nema poklopac. Ako je pametni telefon bio izložen vodi, punite ga isključivo nakon što je USB port potpuno osušen.

IP65, ne IP68.

Ekran

Karakteristike Vrednost
Dijagonala ekrana 5.7 inča
Rezolucija ekrana 2160 x 1080 piksela
PPI vrednost 424
Tip matrice IPS
Zaštitni sloj Glass Gorilla Glass 5
Olefobni sloj Da
Automatska kontrola osvetljenja Da
Multitouch podrška Da, do deseti sotvrmenih pritisaka

Prateći ostale proizvođače, Sony je odlučio da pređe na 18: 9 odnos ekrana i istovremeno smanji gornji i donji okvir. Bočni okviri su takođe neznatno smanjeni, ali su i dalje veći nego kod nekih pametnih telefona bez rama.

Ekran zaista odlično izgleda i postalo je očigledno da proizvođači u okviru modela srednje kategorije obezbeđuju vrlo dobre ekrane. Osećaj je sličan onome kada listate magazin odštampan na kvalitetnom papiru visoko kvalitetnom štampom. Slika na ekranu podseća na stranu takvog magazina.

Pri direktnim sunčevim zracima informacije na ekranu ne mogu se dobro videti, ali i dalje su čitljive. XZ2 ima poseban noćni režim, a kada se on aktivira, ekran počinje sa prikazom toplijih tonova. Možete podesiti vreme aktivacije ovog režima, kao i intenzitet njegovog rada. Posebno treba pomenuti da čak i pri maksimalnoj vrednosti prikaz samo izgleda „toplije“, ne postoji takva očigledna opcija kada su u pitanju žute nijanse, kao na nekim uređajima.

Uravnoteženje bele boje bliže je hladnim bojama, što je naročito primetno u odnosu na iPhone. Međutim, bez direktnog poređenja, to se ne može primetiti. Pored toga, tu je i mogućnost podešavanja balansa belog.

Postoje tri podešavanja za reprodukciju boje. Prvi zadovoljava sRGB standarde, drugi predstavlja adaptaciju kompanije Sony i izgleda kao loše kalibrisana AMOLED-matrica.

Po želji možete aktivirati upotrebu aparata jednom rukom. Da biste to uradili, morate prevući prstom na levo ili desno od Home tastera.

Ekran može da vrši reprodukciju HDR sadržaja ali samo u nekim aplikacijama, pored ugrađenih, možete gledati takve video zapise na YouTube-u i Netflix-u.

Po podrazumevanom podešavanju možete proveriti vreme i dolazna obaveštenja bez otključavanja, samo uzmite pametni telefon u ruku i on će prikazati ove informacije na crnoj pozadini. Ako želite, ovu opciju možete isključiti u podešavanjima.

Baterija

Karakteristike Vrednost
Kapacitet baterije 3180 mAh
Tip baterije Fiksna
Vreme HD-video reprodukcije pri maksimalnom osvetljenju (airplane režim omogućen) 6 sati i 45 minuta
Pražnjenje u režimu mirovanja (12 sati, isključen ekran, Wi-Fi uključen) 4 %

Korisnici se obično žale da proizvođači ne obezbeđuju baterije kapaciteta 4000 mAh i više u okviru svojih vodećih uređaja, ali oni često zaboravljaju da vreme rada zavisi i od optimizacije potrošnje energije, čipova za uštedu energije i energetske efikasnosti čipseta.

Za test je korišćen pametni telefon uparen sa dve SIM kartice i aktiviranim LTE, osvetljenje je bilo maksimalno, a sva sinhronizacija uključena. U ovom režimu uređaj je obezbedio tri sata rada ekrana. Na putovanju obično koristite mogućnosti pametnog telefona do maksimuma, tako da su navedene vrednosti maksimalne (uporedite ove brojke sa testom u okviru kojeg se reprodukuje HD video).

Čim se uključi Stamina režim, dobija se još jedan sat rada ekrana, a smanjenje osvetljenosti na 50 odsto obezbediće još jedan sat. Kao rezultat toga, dostupna je aktivna upotreba u toku od tri sata, a u režimu slabijeg korišćenja dostupno je oko pet sati rada ekrana.

Uređaj podržava Qualcomm Quick Charge 3.0 tehnologiju, za posla sata napuni aparat do 43 odsto, za sat vremena napuni 72 odsto, za sat i po napuni do 90 odsto a 100 minuta će biti potrebno za potpuno napajanje baterije.

U hotelu sam ostavio pametni telefon da se puni u toku noći, a ujutru sam saznao da je napunjen samo 90 odsto. U pitanju je opcija za punjenje baterije koja preko noći bateriju napuni do 90 odsto, a pola sata pre nego što se probudite (na osnovu prethodno stečenog iskustva) punjač dopunjava bateriju na 100 odsto. Da bi ovo funkcionisalo, telefon mora da prati vaš raspored spavanja, a moguće je i isključiti ovu opciju u okviru podešavanja.

Memorija, čipset, performanse

Karakteristike Vrednost
Čipset Qualcomm Snapdragon 845
CPU Osam jezgara (4x2.8 GHz + 4x1.77 GHz)
Video akcelerator Adreno 630
Količina RAM-a 4 GB
Interna memorija 64 GB, UFS 2.0
Slot memorijske kartice Da, hibridni

Što se tiče rada, prilikom testiranja vrši se provera pametnih telefona u okviru srednjih i niskobudžetnih modela, dok vodeći modeli retko dolaze na red. Kada je reč o brzini rada XZ2, ne treba očekivati čuda ali iznenađenje je prijatno. Telefon radi glatko, vrlo brzo i što je najvažnije, brže od većine uređaja srednjeg opsega, a razlika je vidljiva golim okom.

Tokom duže upotrebe pametnog telefona (više od sat vremena u kontinuitetu) primetno je blago zagrevanje kućišta, međutim, to ne ometa korišćenje uređaja.

Za vreme testiranja, pojavila su se dva problema sa performansama. Kada uključite Google-ovu traku u launcheru, prelazak na njega ne ide glatko. Problem je rešen isključivanjem ovog elementa. Takođe, performanse su značajno smanjene kada je režim Stamina uključen, što je odmah primetno.

Opcije povezivanja

Interfejsi Dostupnost
Wi-Fi Da, b / g / n / ac, dual-band, Wi-Fi Calling
Bluetooth Da, 5.0 LE, aptX HD, LDAC
GPS Prvo pokretanje traje oko 3 sekunde
Mobilni internet 2G: 850/900/1800/1900
3G: 850/900/1700/1900/2100
4G: b3 / b7 / b20 / b38
LTE cat.13
VoLTE
dve SIM kartice, jedan radio modul
USB On-The-Go Da
NFC Da

Do nedavno nisam razmišljao o Wi-Fi Calling mogućnosti kao značajnoj prednosti, ali ovoj opciji treba dati priliku, naročito tokom putovanja. Neke servise ćete moći koristiti bez problema, kao što su WhatsApp i slični, ali će biti i situacija kada ćete morati da pozovete servis podrške. U tom smislu, Wi-Fi Calling mnogo pomaže a u okviru XZ2 funkcioniše vrlo dobro. Kao i VoLTE. Ova tehnologija nije toliko popularna samo zbog kvaliteta prenosa glasa, već i zbog nepostojanja potrebe za prelaskom sa 4G do 3G i nazad. Sa druge strane, postoje i oni koji kristalno jasan glas preko VoLTE. Inače, VoLTE i Wi-Fi Calling opcije su dostupne na obe SIM kartice, odnosno možete izabrati drugu SIM karticu i koristiti obe usluge, ali pametni telefon odlikuje samo jedan radio modul.

Podrška za AptX HD i LDAC kodeke biće dobrodošao bonus za audiofile sa visokokvalitetnim bežičnim slušalicama. Ali Sony ispunjava svoje ciljeve dodavanjem ovih kodeka. Na primer, povezali smo uređaj sa bežičnim Sony zvučnikom, pri čemu je pametni telefon odmah identifikovao LDAC kompatibilan uređaj i ispisao da je dostupan maksimalni kvalitet audio prenosa.

Naglasićemo vam još jedan zabavan slučaj vezan za Bluetooth 5.0. Suština je da Bluetooth konekcija ostaje aktivna čak i na udaljenosti od 5 metara, pri čemu je u jednom slučaju između zvučnika i uređaja bilo dvoje vrata.

Prisustvo NFC-a u glavnom modelu nije iznenađujuće, ali Sony ovaj modul postavlja čak i na jeftine uređaje. Fanovi Google Pay su zadovoljni zbog ovoga, ali kompanija ovaj modul prvenstveno koristi za brzo povezivanje sa njihovom dodatnom opremom.

Kamera

Karakteristike Vrednost
Rezolucija glavne kamere 19 MP
Rezolucija prednje kamere 5 MP
Otvor blende f / 2.0 and f / 2.4
Video rezolucija 4k @ 30FPS, FHD @ 960FPS
Fokusiranje na pritisak Da
Stereo zvuk Da

Imali sam sreće sa testom kamere modela XZ2: najava početka prodaje je održana u Kapadokiji, tako da nije bilo potrebe za traženjem inspiracije za slike, bila je pravo ispred očiju. Ovaj region poznat je po nekoliko interesantnih znamenitosti, pri čemu smo neke uspeli da posetimo.

Kao što možete videti, fotografije snimljene danju ne pružaju ni najmanji razlog za kritiku: odlični detalji, prirodne boje, tačno ravnoteža bele boje. Ali sa nedovoljnim osvetljenjem i noćnim snimcima, situacija se nije promenila od XZ1, jer uređaj koristi isti Motion Eye modul uparen sa istim softverom. Izuzetak je rezolucija SuperSlomo, koja je podignuta na FHD. Uzgred, pogledajte primere takvih snimaka, ako odaberete pravi trenutak, onda su video snimci vrlo impresivni.

Interfejs kamere se takođe nije promenio. Podrazumevani režim je super-auto, prebacivanje na ručne postavke ili video snimanje se vrši pomoću pokreta rukom gore i dole.

Ne znamo da li ste primetili ili ne, ali svi primeri fotografija dolaze sa odnosom stranica 16: 9. Činjenica je da prilikom testiranja uvek proveravamo ovo podešavanje i ručno menjamo rezoluciju na maksimum, ali po pravilu najviša rezolucija je prva na listi, što ovde nije slučaj već je prva 17MP i 16: 9 pri čemu nekako nismo obratili pažnju na to da je maksimalna rezolucija niža na listi. Nažalost, slike sa putovanja neće biti najbolje moguće, ali smo ipak želeli da ih podelimo sa vama.

SELFI kamera je obična, ne nudi ništa posebno. Prilikom fotografisanja portreta, preporučujem da isključite režim glatke kože tako da slika nije razmazana.

Maksimalna rezolucija za video je 4k. Sa ovim režimom se koristi elektronska stabilizacija, ali slika i dalje ostaje malo zrnasta. Ako želite snimati u SuperSlomo režimu, onda će rezolucija biti ograničena na FHD, pri čemu prema ovom parametru Sony nadmašuje čak i Samsung, koji nudi samo HD kao maksimalnu rezoluciju u ovom režimu.

Kao i Xperia XZ1, ovaj pametni telefon može da pravi 3D slike objekata. Novina je da sada možete koristiti i prednju kameru za tu svrhu. Pored toga, postoji mogućnost procesiranja preko servera, što ubrzava rendering objekta i povećava konačnu rezoluciju. Međutim, imajte na umu, za pravilan portret vam je potrebna određena veština.

Uporedili smo kameru modela XZ2 sa kamerama modela Apple iPhone X i Samsung Galaxy S9 +. Posebno zbog ovog poređenja pitali smo našeg kolegu da da mali komentar na slike:

Snimanje po danu. Detalji slika pri dobrom osvetljenju su približno isti. Razlika je u dinamičkom opsegu: Samsung ima veoma široko vidljive detalje, kako u svetlim područjima, tako i u mraku. Slabije se pokazao iPhone X, a slika koju Sony nudi je prosečna u smislu dinamičkog opsega.

Snimanje pri nedovoljno svetla. Treba odmah reći da će se u ovom testu Sony u svakom slučaju pokazati još gore, pošto je otvor blende objektiva samo f / 2.0. Galaxy S9 + ima f / 1.5, iPhone X - f / 1.8. Ako su Samsung i Apple fotografisali približno isto (S9+ se pokazao bolji), dok Sony-jev model prikazuje šum i zrnaste detalje.

iPhone X, Galaxy S9, Xperia XZ2

Multimedijalne karakteristike

Sa multimedijalne tačke gledišta, XZ2 ima nekoliko funkcija koje bi trebalo razmatrati odvojeno. Prvo, kompanija je odbacila mini jack, tako da se sada sve stare slušalice povezuju preko adaptera. Sony tradicionalno ne stavlja slušalice u prodajno pakovanje, kompanija očekuje da će potencijalni kupac takođe želeti da upari pametni telefon i dobre slušalice, i sa tim na umu su predstavili nekoliko odgovarajućih slušalica koje se povezuju preko Type C konektora zajedno sa pametnim telefonom.

Drugo, ovo je prvi model u kojem se pojavila tehnologija Dynamic Vibration System. . U pametni telefon je ugrađena posebna "vibracija", koja radi zajedno sa spoljnim zvučnicima uređaja. Kada reprodukujete muziku, video zapise ili igre, XZ2 počinje da vibrira vremenom sa zvukom. Intenzitet vibracija može se promeniti ili potpuno isključiti u podešavanjima. Svidela nam se ova opcija, obzirom da podseća na Apple Taptic Engine, iako se oseća malo drugačije.

Treće, lokacija stereo zvučnika je promenjena, sada je jedan od njih ugrađen u konverzacioni zvučnik, a drugi na donjem kraju. Kvalitet zvuka svakako je veoma dobar pa pametni telefon će lako zameniti jeftini prenosivi zvučnik.

Kvalitet zvuka u slušalicama je takođe na visini, prema ovom parametru Sony je jedan od najboljih, ali imajte na umu da biste osećali tu razliku, trebalo bi da imate visokokvalitetne slušalice koje nisu jeftine. Za bežične slušalice dostupni su audio kodeci AptX HD i LDAC kompanije Sony.

Softverske karakteristike

Pametni telefon pokreće Android 8.0 i vlasnički Xperia UI interfejs. Već smo detaljno razgovarali o Androidu i Sony interfejsu pa preporučujemo da pročitate relevantne materijale na sajtu.

Sada ćemo malo pažnje da poklonimo Xperia UI interfejsu. Lično, sviđalo nam se što je Sony interfejs izgledao blisko Android-u 8.0, dok nije izgubio svoj identitet i neke dodatne detalje. Na primer, za razliku od Google Start, launcher u Xperia UI-u ima mnogo više opcija: ovde takođe možete da menjate veličinu mreže i pojedinačne teme i prilagodite animaciju okretanja. Aplikacija Album se može sinhronizovati sa kućnom mrežom koristeći DLNA, a muzički plejer podržava end-to-end sinhronizaciju sa Google Drive i kućnom bibliotekom. Postoji mnogo takvih sitnica u okviru interfejsa, pa savetujemo da detaljno pročitate pregled interfejsa.

Zaključak

Kada je reč o kvalitetu prenosa glasa, nismo imali prigovora, vi i vaš sagovornik se savršeno čujete, pogotovo kada uključite Wi-Fi Calling ili VoLTE.

U poređenju sa XZ1, vidimo da je Sony ostvario veliki napredak: dizajn je promenjen, odnos stranica slike je promenjen na 18: 9, okviri su smanjeni, dodato je bežično punjenje i povećana je rezolucija za SuperSlomo.

Takođe, među prednostima Xperia XZ2 modela izdvojićemo podršku za VoLTE i Wi-Fi Calling, vrhunski čipset kompanije Qualcomm i veoma brz rad uređaja u celini, dostupnost brzog bežičnog punjenja i zanimljiv Dynamic Vibration sistem.

Nedostaci: prosečna kamera za vodeći model vodeću kameru, normalno vreme rada i nedostatak mini-jack konektora.

Po ceni po kojoj se prodaje ovaj model odmah ima dva jaka konkurenta: Samsung Galaxy S9 i Apple iPhone X. Izbor između XZ2 i iPhone X je prvenstveno izbor između operativnog sistema: mislimo da fanovi iOS neće biti zainteresovani za Android i obrnuto.

Ali Galaxy S9 izgleda kao veliki konkurent XZ2: poseduje veću rezoluciju i bolju kameru, sa istim kapacitetom baterije uz manje dimenzije i težinu.

Na strani modela XZ2, su SuperSlomo režim snimanja u FHD rezoluciji, odličan prikaz na ekranu za koji je zaslužna IPS matrica (za one koji ne vole SuperAMOLED ekrane) i dobar skup elemenata dodatne opreme koji se dobijaju ako prednaručite uređaj.

Teško nam je da uporedimo XZ2 sa Galaxy S9, ako ga niste koristili temeljno. Što se tiče XZ2, ovaj model izaziva emociju: nudi odličan ekran, brz rad, odlično stoji u ruci, tu su i bežično punjenje i NFC, a takođe i skoro potpuno čisti Android 8.0. Sve u svemu, uživali smo u upotrebi ovog pametnog telefona tokom njegovog testiranja.

MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)
NAPOMENA
Prevod je ekskluzivno vlasništvo sajta Mobilnisvet.com, a kopiranje dela ili celog testa je strogo zabranjeno.
Tekst je pod zaštitom kako mobile-review.com tako i mobilnisvet.com sajta, zloupotrebe neće biti tolerisane.
Slike su vlasništvo sajta mobile-review.com, koje su u neobrađenom obliku na sajtu mobilnisvet.com.
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.
Uslovi korišćenja Mail: mobilnisvet.com@gmail.com - Sva prava rezervisana. © 2003-2024