Honor 7A 2018
2018. godina
5.7" LCD, 75.4% body
8% 430, Android 8
RAM 2 GB, INT 16GB, EXT SDXC
3000 mAh Neizmenjiva
1 kamera, max 13MP
Test mobilni telefon Huawei Honor 7A 16GB
U nastavku pročitajte kompletan test mobilnog telefona Huawei Honor 7A 16GB. U testu ćete pronaći detaljne informacije testiranog mobilnog telefona Huawei Honor 7A 16GB vezano za izgled modela, performanse, kvalitet ekrana i kamera.
MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)


Kompletan test pametnog telefona Honor 7A Pro (AUM-L29)

Specifikacije

  • Android 8.0, EMUI 8.0 interfejs
  • Ekran 5.7 ", HD + (1440x720), 282 ppi, automatska kontrola osvetljenja, odnos stranica 18: 9 , IPS matrica (GFF), jačina osvetljenja 450 cd / m2, odnos kontrasta 1000: 1, 10 dodira
  • Čipset Qualcomm Snapdragon 430 (MSM8937), 8 jezgara (8xARM Cortex-A53 to 1.4 GHz), 64 bita, 28 nm
  • Grafika Adreno 505
  • 2 GB RAM-a (LPDDR3), 16 GB interne memorije + microSD kapaciteta do 256 GB
  • microSIM, do dve kartice, jedan radio modul
  • Baterija Li-Ion 3000 mAh; 7 sati video sadržaja, 5 sati video igara, 4 sata rada ekrana prosečno
  • Jedna glavna kamera rezolucije - 13 MP, otvor blende f / 2.2, žižna daljina 26 mm; autofokus
  • Prednja kamera - 8 MP, otvor blende f / 2.0, žižna daljina 24mm; autofokus ne postoji
  • Wi-Fi 802.11 a / b / g / n (2.4 GHz), Bluetooth 4.2, microUSB 2.0 OTG
  • GPS, GLONASS, BeiDou
  • Senzor otiska prstiju (sa zadnje strane)
  • Senzor ostvetljenja, senzor blizine, akcelerometar. elektronski kompas, žiroskop
  • LTE opsezi 1/3/5/7/8/20/40; 2G 850/900/1800/1900 MHz, 3G - 900/2100 MHz
  • Dimenzije: 152x73x7.8 mm, masa - 155 grama

Prodajno pakovanje

  • Smart telefon
  • AC adapter
  • USB kabl
  • Alat za izvlečenje fioke sa karticama
  • Zaštitni film za ekran
  • Kratko uputstvo
  • Garancija

Pozicioniranje

Pre nekoliko nedelja, Huawei je predstavio najoptimalniji pametni telefon sa FullView ekranom (18: 9 razvučeni ekran), čime je označio svoju poziciju u segmentu niskobudžetnih modela. Huawei je sada jak u kategoriji srednjih i srednje visokih cena a sada će druge kompanije morati računati na 7A Pro te samim morati da ponude profitabilnija rešenja. I to će biti izuzetno teško učiniti, jer se brend Huawei sve više ojačava na tržištu i aktivno pritiska konkurente.

Među karakteristikama noviteta je Qualcomm procesor, velika dijagonala ekrana i 18: 9 (2: 1) odnos ekrana, baterija visokog kapaciteta i neke zanimljive karakteristike, kao što je prepoznavanje lica sa 1024 parametara. Neke od sjajnih karakteristika: uređaj ima dva slota za SIM kartice i posebni slot za microSD. To se retko dešava, pogotovo među niskobudžetnim telefonima.

Pametni telefon Honor 7A Pro je namenjen onima koji žele da dobiju, pre svega, kvalitetan proizvod opremljen svim potrebnim modernim funkcijama, od strane velikog brenda u segmentu niskobudžetnih telefona. Jednostavno, ako razmišljate o kupovini pametnog telefona, a nemate previše novca na raspolaganju - pogledajte 7A Pro.

Dizajn, dimenzije, kontrole

U kompaniji Huawei programeri se nisu naročito bavili novim dizajnom za pristupačan uređaj, tako da je 7A Pro gotovo identična kopija prethodnih modela, na primer, P Smart i Nova 2i. Zapravo, to i nije loše. Brendovi treba da kreiraju telefone na takav način da obična osoba lako može prepoznati brend uređaja. Međutim, to ne znači da je sada potrebno proizvoditi slične telefone samo radi prepoznavanja. U nekom trenutku počinje zasićenje i sistem počinje da radi u suprotnom smeru.

Prednji poklopac nema nikakvih oznaka, osim natpisa Honor. Bočne strane su zaobljene, izrađene od metala a obojene su tamno plavom bojom. U ponudi će biti samo tri boje: crna, plava i boja zlata. Najatraktivnije izgleda model plave boje, ostale boje nisu toliko privlačne.

Zadnji poklopac je izrađen od polu-matirane plastike. Vizuelno je podeljen srebrnim trakama na tri dela: gornji, donji i centralni deo. Čini se da srebrne trake nisu antene, s obzirom da je poklopac plastičan: signal može proći kroz njega bez mnogo poteškoća.

U gornjem levom uglu je modul koji ukazuje na nekoliko kamera u telefonu, međutim, reč je samo o marketinškom triku.

Dimenzije pametnog telefona 7A Pro su male – 152 x 73 x 7.8 mm, a njegova ukupna masa iznosi 155 grama. U ruci se jasno oseća plastika, što vam jasno ukazuje da u rukama držite niskobudžetni uređaj.

Kućište je savršeno izrađeno, nema nikakve zamerke. Kvalitet materijala: tokom testiranja nije došlo ni do kakvih problema niti ogrebotina. Plastika je veoma izdržljiva.

Prednji poklopac je zaštićen staklom i ima slab oleofobni premaz: otisci prstiju pokrivaju čitav prednji deo uređaja, teško se brišu, ostavljajući debeli premaz. Prst ne klizi dobro preko ekrana.

Uprkos nekim nedostacima, pametni telefon Honor 7A Pro i dalje odaje dobar utisak u poređenju sa uređajima sličnih vrednosti.

Prednja strana: indikator događaja, razni senzori, kamera, blic za „selfi“ fotografije, zvučnik. Dovoljno je glasan, zvuk je čist ali uglavnom se čuju srednje frekvencije, a ne niske.

Sa donje strane vidljivi su mikrofon, sakriven ispod rešetke, microUSB konektor i handsfree zvučnik. Na vrhu se nalazi uobičajeni 3.5 mm audio izlaz za slušalice, sa desne strane – taster za kontrolu jačine zvuka (tanak, gotovo uronjen u kućište, uz lagani dodir i jasan hod), na levoj strani nalazi se metalni slot za dve SIM kartice nano formata i zasebni slot za microSD memorijsku karticu. Među niskobudžetnim uređajima tako nešto je retko, pa se prisustvo nehibridnog konektora može smatrati ogromnim plusom.

Na suprotnoj strani, nalazi se modul kamere i blic, blago se izdiže iznad kućišta. Mislim da bi to moglo da se ispari, ali Huawei je želeo da stvori prepoznatljiv dizajn. Zatim je tu drugi mikrofon. Ispod je okrugli skener otisaka prstiju visoke tačnosti. Postoji prepoznavanje lica koje sporo radi.

Honor 7A Pro i Nova 2i

Honor 7A Pro i P20 Lite

Honor 7A Pro i P20

Honor 7A Pro i ASUS ZenFone Max Plus

Ekran

Prošireni ekran za jeftin segment uređaja je i dalje nešto u šta je veoma teško poverovati, iako neki proizvođači uspevaju da ponude slične uređaje.

Dijagonala ekrana je 7A Pro – 5.7 inča. Čini se da se ova dijagonala već može smatrati standardom među ekranima koje odlikuje razmera 18: 9. Rezolucija odgovara ceni telefona - HD + ili 1440 x 720 piksela, gustina - 282 piksela po inču. Matrica je, naravno, IPS (puna laminacija). Dodirni sloj nudi podršku za 10 istovremenih dodira.

Test matrice ekrana

Jačina osvetljenja bele boje je 450 cd/m2, osvetljenost crne je 0.45 cd/m2, a kontrast 1000: 1. Odlični parametri za datu cenovnu grupu.

Bela linija je cilj koji pokušavamo postići. Žuta linija su stvarni podaci ove matrice. Možete videti da smo direktno iznad ciljne krive, što znači da je za svaku vrednost između 0 i 100 slika suviše osvetljena.

Uz povećanu osvetljenost pozadinskog osvetljenja matrice, gama se smanjuje sa 2 na 1.6, što je vrlo loše: u suviše svetlim područjima neće biti informacija.

Grafički prikaz osvetljenosti je sličan kao i kod mnogih jeftinih IPS-matricama: na bilo kom nivou osvetljenja biće vidljivo puno plav i malo crvene boje.

Grafikon promene temperature se ne menja mnogo što je dobar indikator.

sRGB trougao nije idealan - suviše zasićene zelene boje je prisutno.

Uglovi gledanja su maksimalni, ispod zaobljenih ivica slika prelazi u žutu boju pa čak i blago obrnute boje. Pri direktnim sunčevim zracima prikaz na ekranu bledi.

Ukupno: osvetljenost i kontrast su odlični, ali sama matrica ekrana i njegova kalibracija su prosečnog kvaliteta.

Trajanje baterije

Honor 7A Pro koristi neuklonjivu litijum-jonsku bateriju kapaciteta 3000 mAh. Dobijeni podaci o vremenu rada sugerišu da je Huawei dosta dobro optimizovao softver: 24 sata i oko 4 sata rada ekrana pri maksimalnoj osvetljenosti. Uređaj ima mogućnost reprodukcije video sadržaja (720p) u trajanju od 7 do 8 sati, dok je za igranje igara na raspolaganju dostupno oko 5 sati. Sve to sa maksimalnom osvetljenošću od 500 cd/m2.

Ako je reprodukcija video sadržaja tipičan rezultat jeftinijih uređaja, onda je 5 sati za igranje igara veoma dobro. Obično se vrednost kreće od 2.5 do 3.5 sata.

Pošto je za testiranje korišćen nekomercijalni model (bez prodajnog pakovanja), pametni telefon se korišćenjem 5V/2A mrežnog adaptera može u potpunosti napuniti za 1 sat 45 minuta.

Opcije povezivanja

Uređaj radi u GSM (850/900/1800/1900 MHz), u UMTS (900/2100 MHz), pa čak i u 4G LTE mrežama (opseg 1/3/5/7/8/20/40), dve SIM kartice nano formata.

Ostalo je standardan za sve Android pametne telefone: Wi-Fi b/g/n sa jednim opsegom, Bluetooth 4.2, USB 2.0 sa OTG podrškom. Dostupna su A-GPS, GPS i GLONASS rešenja, a tu je i podrška za BeiDou (kineski satelitski navigacioni sistem). Tačnost od 9 metara, a osetljivost je veoma visoka: čak i u zatvorenom lako registruje do 5 satelita (vidljivo - 25), na otvorenom radi sa 15 satelita (vidljivo - do 35 ).

Kamere

Dostupne su samo dve kamere: glavna i prednja.

Glavni modul nudi 13 MP, otvor blende je f/2.2, optika se sastoji od pet objektiva. Kamera za snimanje „selfi“ fotografija nudi 8 MP rezoluciju, blenda je f2.0. Detaljnijih informacija nema.

Huawei pametni telefoni obično snimaju fotografije dobrog kvaliteta, bez obzira na cenovnim opseg uređaja pa tako nije 7A Pro nije izuzetak. Da, slika nije savršena ali je normalna u svim uslovima osvetljenja: nizak nivo šuma, mali broj smetnji, precizno uravnoteženje belog. Detalje su prosečnog kvaliteta, a brzina i tačnost fokusiranja su visoki.

Kvalitet fotografija je vrlo dobar. Primetna je stalna varijacija uravnoteženja belog, a za to je verovatno „kriv“ neusavršen softver.

Pametni telefon snima video sadržaje u FullHD rezoluciji (30 fps, MP4 AVC), bez obzira koja je kamera u pitanju. Kvalitet je normalan. Fokusiranje je brzo. Stereo zvuk je relativno čist, 96 kbps i 48 kHz.

Interfejs je sličan kao i kod bilo kojeg Huawei uređaja. Prevlačenje prstom sa leve na desnu stranu otvara dodatna podešavanja, sa desna na levo - osnovne podatke, na vrhu se nalazi taster za prebacivanje kamere. Za brzo pokretanje kamere i snimanje slike za manje od 2 sekunde potrebno je duplo pritiskanje tastera za jačinu zvuka (za smanjenje zvuka).

Primeri fotografija

Memorija, čipset, perfromanse

Ovaj model koristi minimalnu odgovarajuću količinu memorije: 2 GB RAM-a (1870 MB/s – slab rezultat), 16 GB interne (učitavanje - 113 MB/s, zapisivanje - 53 MB/s - slab rezultat). Podržava memorijske kartice do 256 GB, slot je zaseban tako da možete istovremeno koristiti dve SIM kartice i memorijsku karticu.

Model odlikuje Qualcomm Snapdragon 430 (MSM8937) - 64 bitni čip, 8 jezgara, 28 nm tehnički proces, grafika Adreno 505. Pametni telefon se ne zamrzava i ne usporava, a svakodnevne zadatke dobro izvršava. Međutim, čim pokušate da opteretite procesor, odmah dolazi do zastoja u radu. Prilikom punjenja baterije i učitavanja čipa, ne dolazi do zagrevanja aparata.

U okviru Antutu testa uređaj je zabeležio oko 60.000 bodova. Igre poput „Marvell: Battle of Champions“ mogu se pokrenuti bez problema. Igranje PUBG igara dovodi do usporavanja čak i pri minimalnim podešavanjima.

Uređaj radi na Google Android 8.0 operativnom sistemu, vlasnički korisnički interfejs - EMUI 8.0. U okviru softvera nema posebnih karakteristika. Prisutni su: kontrola jednom rukom, pokret (rotiranje, snimak ekrana pomoću tri prsta, dvoklik za aktiviranje pozadinskog osvetljenja) i planirano uključivanje/isključivanje.

Multimedija

Honor 7A Pro koristi jedan zvučnik za handsfree i melodije zvona. Zvučnik je vrlo glasan, zvuk je čist i bez preopterećenja. U svom cenovnom segmentu zvučnik ovog modela jedan od najboljih!

Uređaj podržava sledeće formate: MP3, OGG, AAC, FLAC, MP4 i VAV. Za testiranje zvuka preko slušalica korišćeni su Meizu Flow i Bose QC35. Prvi je pokazao zadovoljavajući prosek i visoke frekvencije, one niže dodaje ekvilajzer. Drugi – jačina zvuka je nešto manja, basovi su malo dublji, srednje i visoke tonove treba podesiti ekvilajzerom. Zvuk je vrlo dobar: glavna stvar je što nije ravan, ali pogodan prilagodljiv ekvilajzer je dostupan u okviru podešavanja muzičkog plejera. Radio je prisutan.

Utisci

Kvalitet veze je vrlo dobar, LTE odlično radi, Wi-Fi je stabilan, kao i Bluetooth. Vibracija je snažna i sigurno ćete je osetiti u džepu pantalona.

Čini mi se da će Honor 7A Pro biti popularan model, jer nudi visoko kvalitetne materijale i kvalitet izrade, optimalne tehničke karakteristike i brz korisnički interfejs. Vreme rada je odlično, kamere su dobre, iako kalibracija nije najbolja moguća - ekran je svetao i kontrastan. Ne treba zaboraviti pouzdanost pametnog telefona. Kompanija Huawei posebno se fokusira na to.

Naravno, glavni konkurent je Xiaomi Redmi 5. Karakteristike pametnih telefona su slične, ali čipset koji odlikuje Redmi 5 napravljen je upotrebom drugog tehničkog procesa, a baterija ima za 300 mAh veći kapacitet. Uređaj je zanimljiv, a oni koji su upoznati sa mobilnim tehnologijama, sigurno će obratiti pažnju na njega.

Alcatel - 3V 5099D nudi veliki 6-inčni ekran sa FullHD + rezolucijom, dvostrukom zadnjom kamerom i Android 8 operativnim sistemom. Međutim, karakteriše ga samo 4-jezgarni MT8735, ali sa LTE. Stiče se utisak da je pametni telefon kompanije Alcatel dizajniran za čitanje Web sajtova, gledanje filmova, dok će sa igranjem igara sigurno biti problema.

Tu je i SENSEIT T189 čiji su parametri vrlo su slabi, ali dobijate ekran sa odnosom slike 18: 9, HD + i LTE. Zašto ne, ako ne očekujete nešto izvan njegovih mogućnosti.

Oukitel C8, Vertex Impress Calypso i nekoliko drugih modela koji nisu široko poznati zvanično su prisutni na tržištu. Ovi pametni telefoni imaju ekrane sa odnosom 18: 9. Ako ne uzmete u obzir ovaj specifičan parametar, onda broj konkurentskih modela ide u nedogled:

I tako dalje.

Ako želite da kupite jeftin telefon sa FullView ekranom, onda je potrebno da u obzir uzmete Honor 7A Pro – odličan prosečni uređaj sa odgovarajućim parametrima.

MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)
NAPOMENA
Prevod je ekskluzivno vlasništvo sajta Mobilnisvet.com, a kopiranje dela ili celog testa je strogo zabranjeno.
Tekst je pod zaštitom kako mobile-review.com tako i mobilnisvet.com sajta, zloupotrebe neće biti tolerisane.
Slike su vlasništvo sajta mobile-review.com, koje su u neobrađenom obliku na sajtu mobilnisvet.com.
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.
Uslovi korišćenja Mail: mobilnisvet.com@gmail.com - Sva prava rezervisana. © 2003-2024