Redmi S2 2018
2018. godina
5.99" LCD, 74.5% body
13% 625, Android 8.1 Oreo
RAM 3 GB, INT 32GB, EXT SDXC
3080 mAh Neizmenjiva
1 kamera, max 16MP
Test mobilni telefon Xiaomi Redmi S2 32GB
U nastavku pročitajte kompletan test mobilnog telefona Xiaomi Redmi S2 32GB. U testu ćete pronaći detaljne informacije testiranog mobilnog telefona Xiaomi Redmi S2 32GB vezano za izgled modela, performanse, kvalitet ekrana i kamera.
MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)


Kompletan test pametnog telefona Xiaomi Redmi S2

Specifikacije
Dimenzije i masa 160.7 x 77.3 x 8.1 mm, masa 170 grama
Materijali kućišta Plastika
Ekran 5.99 inča, 1440 x 720 piksela, IPS, PPI 269, zaštitno staklo, olefobni premaz
Operativni sistem MIUI 9.5 + Android 8.1 Oreo
Mreže 2G: 850/900/1800/1900
3G: 850/900/1700/1900/2100
4G: b3 / b7 / b20 / b38
Dve SIM kartice, zasebni slotovi
Platforma Qualcomm Snapdragon 625, 8-jezgara, 2 GHz, Adreno 506
Memorija 3 + 32 GB ili 4 + 64 GB, zaseban slot za microSD memorijsku karticu
Bežični interfejsi Wi-Fi b / g / n, Bluetooth 4.2 LE, infracrveni port
Navigacija GPS, A-GPS, GLONASS
Senzori i konektoir Senzor otisaka prstiju, otključavanje prepoznavanjem lica, akcelerometar, žiroskop, senzori svetlosti i blizine, 3.5mm priključak i microUSB
Glavna kamera 12 + 5 MP, f / 2.2
Prednja kamera 16 MP, f / 2.0
Baterija Fiksna, Li-Ion 3080 mAh

Prodaajno pakovanje

  • Pametni telefon
  • Punjač (5V, 2A)
  • MicroUSB kabl
  • Silikonska futrola

Pozicioniranje

Ovaj model karakteriše prilično čudno pozicioniranje. Ako pogledate karakteristike, onda je on u sredini između modela Redmi 5 i Redmi 5 Plus, ali košta skoro koliko i Redmi Note 5, dok ima najlošiji ekran od pomenutih modela i manji kapacitet baterije.

Ključne prednosti na koje se Xiaomi fokusira su: visokokvalitetna kamera, velika brzina (zahvaljujući dobrom čipsetu i niskoj rezoluciji) i dobra autonomija. U samoj kompaniji ovaj uređaj je pozicioniran kao model srednjeg segmenta, ali sa kamerom koja se ugrađuje u skuplje pametne telefone.

Dizajn, dimenzije, kontrole

Sa dizajnerske tačke gledišta, imamo tipični Xiaomi model koji izgledom podseća na iPhone. Naravno, govorimo o lokaciji modula dvostruke kamerom. Međutim, svaka sličnost sa iPhone-om nestaje.

Kućište uređaja je izrađeno od glatke plastike, upri čemu u ruci pametni telefon odaje utisak prilično jeftinog modela.

U prodaji će se pojaviti dve kolor varijante uređaja - crna i boje zlata pri čemu je ova druga bila na našem testu.

Iznad ekrana nalazi se prednja kamera, senzori blizine i ambijentalnog osvetljenja kao i indikator propuštenih događaja.

Na levoj strani nalazi se taster za regulaciju jačine zvuka i taster za uključivanje, sa desne strane nalazi se slot za dve nanoSIM i memorijsku karticu. Obratite pažnju, slot u ovom modelu je odvojen, možete da koristite dva SIM kartice i memorijsku karticu istovremeno.

Na donjoj ivici možete videti microUSB port, rupice govornog mikrofona i spoljašnjeg zvučnika. Prisutan je samo jedan zvučnik, mikrofon je postavljen ispod njega, tako da bi postojala simetrija. Na vrhu se nalazi i infracrveni port, mini priključak za slušalice i drugi mikrofon.

Na zadnjem poklopcu nalazi se dual kamera i skener otisaka prstiju. On će brzo otključati uređaj, nema pritužbi na njegov rad. Isto važi i za kvalitet izrade uređaja.

Dimenzije Redmi S2 modela su 160.7 x 77.3 x 8.1 mm, težina - 170 grama. Dimenzije su tipične za pametni telefon sa ekranom dijagonale 6 inča. U ruci uređaj stoji savršeno, pri čemu je umereno tanak i lagan.

Ekran

Karakteristike Vrednost
Dijagonala ekrana 5.99 inča
rezolucija ekrana 1440 x 720 piksela
PPI vrednost 262
Tip matrice IPS
Zaštitini sloj Staklo
Olefobni sloj Da
Automatska kontrola osvetljenja Da
Podrška za multitouch Da, do deset isotvrmenih pritisaka

U principu, rezolucija ekrana obezbeđuje dobru sliku, ali za skoro 6 inča HD + očigledno nije dovoljno, zrnasta struktura je vidljiva golim okom, plus za takav novac telefon već treba da ima FHD + rezoluciju, jer svi konkurenti je već nude.

Uglovi vidljivosti ekrana su prosečni, kada je ekran nagnut, slika bledi. Na suncu je teško pročitati informacije, ali je i dalje moguće.

U MIUI-u postoje mnoge postavke ekrana, možete promeniti veličinu fonta i čitav sistemski interfejs, omogućiti odvojeni režim čitanja prema rasporedu ili promeniti reprodukciju boje po vašem ukusu. Međutim, usled slabije rezolucije, sve ovo ne doprinosi mnogo atraktivnosti uređaja.

Baterija

Karakteristike Vrednost
Kapacitet baterije 3080 mAh
Tip baterije Fiksna, Li-Ion
Vreme HD video reprodukcije pri maksimalnom osvetljenju (airplane režim omogućen) 8 sati
Pražnjenje u režimu spavanja(12 sati, isključen ekran, Wi-Fi on) 3%

Imajući dovoljan broj modela sa 4000 mAh baterijom u ponudi, Xiaomi je odlučio da je za Redmi S2 dovoljno i 3080 mAh, što je po našem mišljenju čudno. Da, pametni telefon može da radi celi dan bez problema sa ukupnom aktivnošću ekrana oko tri sata (pošta, twitter, web surfing, mobilni internet, sinhronizacija), ali imajući u vidu druge modele kompanije, pitanje koje se nameće je zašto su štedeli na bateriji.

Brzo punjenje nije prisutno, pametni telefon se napuni za 25 odsto za pola sata.

Memorija, čipset, performanse

Karakteristike Vrednost
Čipset Qualcomm Snapdragon 625
CPU Osam jezgara, 2 GHz
Video akcelerator Adreno 506
Količina RAM-a 3/4 GB
Interni skladišteni kapacitet 32/64 GB
Slot memorijske kartice Da, zaseban

U prodaji se nalaze dve varijante ovog uređaja: 3 + 32 GB i 4 + 64 GB. Čak i najslabiji izgleda dobro u smislu količine memorije obzirom da mnoge kompanije postepeno napuštaju jeftinu varijantu 2 + 16 GB, a opcija 3 + 32 GB je dovoljna za većinu svakodnevnih zadataka. Takođe, još jednom naglašavamo prisustvo zasebnog priključka za memorijsku karticu.

Niska rezolucija i 625 čipset će vam omogućiti da reprodukujete čak i najzahtevnije igre na ovom modelu, ali budite spremni za činjenicu da će pri maksimalnim podešavanjima pametni telefon početi da koči i da će biti seckanja sadržaja.

Opcije povezivanja

Interfejsi Dostupnost
Wi-Fi Da, b / g / n
Bluetooth da, 4.2 LE
GPS Pokretanje za oko 3 sekunde
Mobilni internet 2G: 850/900/1800/1900
3G: 850/900/1700/1900/2100
4G: b3 / b7 / b20 / b38
Dve SIM kartice, jedan radio modul
USB On-The-Go Da
NFC Ne
Infracrveni port Da

Među prednostima ovog modela je prisustvo infracrvenog porta i odgovarajuća aplikacija za upravljanje različitim tehnologijama, nekombinovani slot za SIM kartice i dobar rad GPS modula. Nedostaci - nedostatak NFC i dual-band Wi-Fi, nije podržan ac standard.

Kamera

Karakteristike Vrednost
Rezolucija glavne kamere 12 + 5 MP, f / 2.2
Rezolucija prednje kamere 16 MP, f / 2.0

Pametni telefon ima dvostruku glavnu kameru, drugi modul se koristi za zamućenje pozadine u portretima. Tokom snimanja možete uključiti i odgovarajući režim. Interfejs kamere je prilično jednostavan, ali zgodan. Podešavanja su u gornjem levom uglu, zanimljivo je da su podešavanja videa dostupna samo kada se prebacite u video režim.

Snimci kreirani po danu su veoma dobri, međutim, to nije iznenađujuće, tokom dana gotovo svi pametni telefoni savršeno fotografišu. Pri veštačkom osvetljenju se pojavljuje šum, dok kako se približavate, videćete da delovi kadra počinju da se razlivaju. Nemojte očekivati čudo od fotografija snimljenih uveče čak i ako se ručno igrate sa postavkama ekspozicije.

Što se tiče zamućenja pozadine, radi savršeno na jednostavnim objektima, ali u istom kadru sa listovima, kamera je malo zbunjena.

Maksimalna rezolucija za snimanje video zapisa je FHD, 30 kadrova u sekundi. Kvalitet video zapisa je tipičan za ovaj segment cena, nema optičke stabilizacije.

Primer video klipa (MP4, 152 MB) >>>

Multimedijalne karakteristike

Uređaj ima jedan spoljni zvučnik, koji je prilično glasan, ali kod maksimalne jačine zvuka on počinje da se izobličava, tako da ne možete koristiti pametni telefon kao zvučnik. Kvalitet zvuka u slušalicama bismo nazvali uobičajenim, Redmi S2 zvuči potpuno isto kao i stotine drugih pametnih telefona istog cenovnog opsega, ni bolje ni lošije. Zvučnik i mikrofon su prilično dobri: vi i vaš sagovornik se odlično čujete. U okviru MIUI interfejsa prisutni su odlični muzički i video plejeri, koji podržavaju najpopularnije audio i video kodeke.

Softverske karakteristike

Pametni telefon pokreće MIUI 9.5 i Android 8.1, jedan od najfunkcionalnijih i najboljih interfejsa.

U okviru MIUI nam se dopada mogućnost snimanja govornih poziva, zgodan odeljak za pozivanje, dobre karakteristike režima "Ne uznemiravaj", ali ugrađene teme i launcher nisu lepi.

Utisci

Prednosti

  • Dobro vreme i brzina rada
  • Dobre dimenzije
  • Uasebni memorijski slotovi
  • Zaštitna maska

Nedostaci

  • niska rezolucija ekrana
  • Plastika kućišta izgleda jeftino

Glavni problem za Redmi S2 je da možete kupiti Redmi Note 5 skoro za isti novac. Ovaj model nudi veliki kapacitet baterije i normalnu FHD + rezoluciju. Po našem mišljenju, ovo je mnogo važnije od onoga što nudi Redmi S2. A ako vam nije potrebna dvostruka kamera, možete pogledati Redmi 5 Plus.

Konkurenata ima veliki broj a mi ćemo pomenuti Meizu M6 koji donosi kućište od aluminijuma i podršku za brzo punjenje sa odgovarajućim punjačem u kompletu. Međutim, na strani Xiaomi-a je dvostruka kamera.

Tu je i predivni Honor 9 Lite – ovaj model poseduje i NFC-modul i veću rezoluciju ekrana uz izgled koji može da parira Redmi S2 modelu (opciono nudi: eksternu bateriju, bežični zvučnik, bežične slušalice). Stoga kao zaključak možemo da kažemo da će Redmi S2 biti zanimljiv samo uz značajno smanjenje cene.

MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)
NAPOMENA
Prevod je ekskluzivno vlasništvo sajta Mobilnisvet.com, a kopiranje dela ili celog testa je strogo zabranjeno.
Tekst je pod zaštitom kako mobile-review.com tako i mobilnisvet.com sajta, zloupotrebe neće biti tolerisane.
Slike su vlasništvo sajta mobile-review.com, koje su u neobrađenom obliku na sajtu mobilnisvet.com.
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.
Uslovi korišćenja Mail: mobilnisvet.com@gmail.com - Sva prava rezervisana. © 2003-2024