C65 6GB, 128GB, 2x SIM2024
2024. godina
6.67" LCD 90Hz, 85.6% body
19% G85, Android 14
RAM 6 GB, INT 128GB, EXT SDXC
45W, 5000 mAh Neizmenjiva
1 kamera, max 50MP
Test mobilni telefon Realme C65 6GB, 128GB, 2x SIM
U nastavku pročitajte kompletan test mobilnog telefona Realme C65 6GB, 128GB, 2x SIM. U testu ćete pronaći detaljne informacije testiranog mobilnog telefona Realme C65 6GB, 128GB, 2x SIM vezano za izgled modela, performanse, kvalitet ekrana i kamera.
MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)

Danas govorimo o telefonu koji će sigurno postati bestseler. Činjenica je da su kupci širom sveta isprobali C-seriju iz Realme-a. Ovo su neki od najprodavanijih telefona u portfelju kompanije.

Glavni razlog za ovu ljubav je to što pružaju visokokvalitetan uređaj po pristupačnoj ceni. Radi brzo, sastavljen od dobrih komponenti.

Popularnost proizvoda C-serije je jasno vidljiva u nedeljnoj dinamici tržišnih udela. Tako su početkom godine Realme C53 i nova serija Note 50 dali veliki doprinos skoro udvostručenju tržišnog udela.

Hajde da proučimo Realme C65. Prema tradiciji, odmah ćemo analizirati telefon kroz njegove prednosti i mane.

Zašto bi trebalo da kupite Realme C65

 • Telefon je dobio TUV SUD sertifikat, prema kojem će Realme C65 i nakon 4 godine raditi jednako brzo i glatko kao prvog dana
 • IP54 zaštita: nema potrebe da se plašite kiše i prašine
 • Veliki IPS ekran od 6,67 inča sa brzinom osvežavanja od 120Hz i osvetljenošću od 625 nita, minimalna osvetljenost je samo 1 nit (lako za čitanje u potpunom mraku)
 • Kamera 50 MP
 • Skener otiska prsta u dugmetu
 • NFC i poseban slot za memorijsku karticu
 • Baterija od 5000 mAh i adapter od 45 W. Baterija može da izdrži najmanje 1600 ciklusa
 • Dizajn je prijatan za oko
 • 8+256 GB memorije
 • Android 14 + Realme 5.0
 • Uključena prozirna futrola + film odmah zalepljen na ekran

Moramo da istaknemo da Realme nastoji da C-serija bude ne samo pristupačna već zanimljiva i zato često nova rešenja imaju premijeru na C-seriji. Šta je novo na modelu C65:

 • Kontrolišite svoj telefon pomoću beskontaktnih pokreta
 • Dugme prečice za dinamičku aplikaciju
 • AI Boost tehnologija - ubrzavanje igara kroz optimizaciju
 • Prepoznavanje i ignorisanje vode na ekranu. Već viđeno na Realme 12+. Pogodna funkcija koja će pomoći na kiši.

Ono što nam se nije dopalo:

 • Realme kaže da telefon ima algoritme koji vam omogućavaju da dobijete do 200% jačine zvuka. Da, jeste. I da ne propustite poziv. Telefon je glasan. Ali zvučnici zvuče ravno. Telefon se ne može koristiti kao prenosivi zvučnik.
 • Voleo bismo da ekran ima simetrične okvire bez brade.
 • Noćna fotografija izgleda prelepo ali kameri nedostaju detalji.
Telefon dolazi sa providnom futrolom.

Kratak rezime ovog odeljka.

Realme C65 je odlična ilustracija zašto je C-serija toliko popularna. Imajte na umu da je telefon dobio adapter od 45 W i bateriju nove generacije koja može da izdrži najmanje 1600 ciklusa (definitivno dovoljno za 4 godine!). Telefon ima IP54 zaštitu. Ovo ukazuje na visok kvalitet izrade. Plus dodali su mnogo memorije, NFC, slot za memorijske kartice, sistem radi na najnovijem Android 14.

Definitivno postoje nedostaci. Ali u poređenju sa kombinacijom „cena + karakteristike“ oni su beznačajni.

1. Dizajn i kvalitet izrade

Uprkos činjenici da Realme C65 pripada mlađem segmentu, dizajn telefona je složen. Zadnja ploča je sjajna, sa namenskom jedinicom kamere. U početku je čak izgledalo kao da je metal. Ali ne. Materijal je samo plastika.

Dizajn je lakonski ali privlačan. Područje kamere i oči sočiva su se pokazali veoma dobro. Realme C65 ima ravne ivice ali to ne utiče mnogo na ergonomiju jer je telo debljine samo 7,64 mm. Međutim, telefon je velik i širok. Preporučujemo da uređaj držite u rukama pre kupovine.

Na dnu se nalazi Tip-C port, zvučnik, mikrofon i priključak za slušalice.

Iz kutije na ekran je zalepljen zaštitni film. Zvučnik se nalazi na gornjoj ivici. Lokacija je pogodna. Ne morate da tražite kako da pravilno pričvrstite telefon na uho.

Sa leve strane nalazi se veliko ležište za 2 SIM kartice i poseban slot za MicroSD memorijske kartice.

Sa desne strane se nalaze skener otiska prsta i taster za kontrolu jačine zvuka.

Materijali i kvalitet izrade telefona su na nivou. Uređaj je dobio IP54 sertifikat. Pored toga, Realme dodatno sprovodi temeljne provere svojih telefona. Tako je Realme C65 prošao ukupno 320 strogih testova, uključujući:

 • Ponovljeni test uključivanja i isključivanja - 4000 puta
 • Test dugmeta za napajanje - 500.000 puta
 • Test za kontrolu jačine zvuka - 100.000 puta
 • Test USB veze/isključivanja - 20.000 puta
 • Test visoke temperature i vlažnosti (65℃/95%RH) - 14 dana

Možda je jedan od nedostataka veličina telefona. Nećete moći da upravljate telefonom jednom rukom.

2. Inovacija do detalja

Mini kapsula

Realme C65 ima nekoliko zanimljivih karakteristika.

Počnimo sa mini kapsulom. Realme dosledno razvija koncept, pokušavajući da područje oko selfi kamere učini zanimljivijim i korisnijim. Sada mini-kapsula može da prikaže izvođača numere, napunjenost baterije, vremensku prognozu, a ponekad i šalje obaveštenja o potrošnji saobraćaja.

Budimo iskreni, „kapsula“ i nije toliko korisna ali stilski izgleda lepo.

Možda su prikaz izvođača i mogućnost promene numera najkorisnije karakteristike mini-kapsule.

Beskontaktni gestovi

Ovde je sve jednostavno: prevlačite nagore ili nadole ispred ekrana a telefon skroluje kroz ekran. Ovo je idealna opcija kada vam se ruke zaprljaju. Na primer, kuvate u kuhinji i gledate kratke klipove na telefonu, gledate ih i prevlačite.

Ovo je jedna od onih opcija koje se neće koristiti stalno ali će svakako pomoći u pravom trenutku.

Dinamičko dugme

Ova opcija će definitivno ući u uobičajenu upotrebu. Realme je dugmetu za napajanje dodao i opciju prepoznavanja pritiska za različite vidove upotrebe ali najpogodnije je koristiti kao pokretač kamere i baterijsku lampu.

3. Brzina rada

Realme C65 pokreće Helio G88 čipset. Telefon ima 8 GB RAM-a i 256 GB memorije. Ukupna količina RAM-a može da dostigne 16 GB ako dodelite dodatni dinamički RAM sa diska.

Plus Realme je dodao tehnologiju AI Boost koja ima sveobuhvatan pristup prilagođavanju igara i aplikacija. Realme napominje da je sa AI Boost-om brzina pokretanja aplikacija porasla za 5% a stabilnost brzine kadrova za 10% u igrama.

Telefon je odličan za jednostavne igre.

Telefon ima AI Boost sistem koji vam omogućava da poboljšate performanse u igrama i ubrzate pokretanje aplikacija.

Međutim, važnija stvar u vezi sa Realme C65 je da telefon ima A ocenu za nesmetan rad od TUV SUD. Ovo je možda ključni detalj koji je važan u ovom odeljku. A to je upravo ono zbog čega će se kupiti Realme C65. Zato što kupujete telefon koji će raditi brzo i nesmetano najmanje 4 godine. Ovo je svojevrsna dodatna garancija kvaliteta.

U meniju koji opisuje karakteristike telefona možete povećati dinamičku RAM memoriju.

Govoreći o 4 godine rada, trebalo bi napomenuti da telefon ima bateriju koja garantuje najmanje 1600 ciklusa punjenja. To znači, ako svaki dan ispraznite telefon do kraja, baterija će bez znakova degradacije trajati skoro 4,5 godine.

Uključen je i adapter od 45 W. Ovo je prava inovacija jer je u ovom segmentu dobro ako se stavi 18 W punjenje.

Telefon ima 6,67-inčni IPS LCD ekran sa brzinom osvežavanja od 90 Hz i osvetljenošću od 625 nita. Podešavanja ekrana su standardna. Jedna od lepih karakteristika je prošireni meni za podešavanja boja.

Rezerva osvetljenosti je sasvim dovoljna za korišćenje Realme C65 tokom letnjeg dana napolju.

Na kraju, trebalo bi pohvaliti algoritam koji se pojavio u najnovijim ispravkama ljuske. Telefon je naučen da prepozna kapi vode na ekranu i ignoriše ih. Ova funkcija je veoma korisna na kiši.

4. Kamera

Šlag na torti u slučaju Realme C65 su mogućnosti kamere. Android telefoni su evoluirali do nivoa da čak i jeftini uređaji zadovoljavaju kvalitet.

Meni „Kamera“ je tipičan za Realme telefone. U podešavanjima postoji opcija „Isključi zvuk zatvarača“.

Glavna kamera je senzor od 50 MP. Zahtevan je za kvalitet osvetljenja. U sumrak su uočljivi problemi sa detaljima. Što se tiče dinamičkog opsega i tačnosti balansa belog, nema problema.

Pogledajte neke primere dnevne fotografije.

Evo nekoliko primera snimanja pri otežanom osvetljenju. Kao što je gore napisano, ako otvorite fotografiju na velikom monitoru, primetićete nedostatke u detaljima. Ali generalno, slika je prijatna za oko. Takve fotografije će izgledati sjajno na društvenim mrežama.

Selfi kamera rezolucije 8 MP. Primetan je i porast kvaliteta. Prošle godine su postavili kamere od 5 MP. A sada korisnik ima kameru koja pravi odlične slike i tokom dana i uveče.

Zaključak

Realme C65 je odličan nastavak C-serije koja razvija ključne prednosti linije. Ovo je telefon sa sigurnosnom marginom od najmanje 4 godine, dobrom kamerom i zanimljivim karakteristikama.

MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)
NAPOMENA
Prevod je ekskluzivno vlasništvo sajta Mobilnisvet.com, a kopiranje dela ili celog testa je strogo zabranjeno.
Tekst je pod zaštitom kako mobile-review.com tako i mobilnisvet.com sajta, zloupotrebe neće biti tolerisane.
Slike su vlasništvo sajta mobile-review.com, koje su u neobrađenom obliku na sajtu mobilnisvet.com.
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.
Uslovi korišćenja Mail: mobilnisvet.com@gmail.com - Sva prava rezervisana. © 2003-2024