P Smart Z 2019
2019. godina
6.59" LCD, 84.3% body
20% 710F, Android 9
RAM 4 GB, INT 64GB, EXT SDXC
4000 mAh Neizmenjiva
1 kamera, max 16MP
Test mobilni telefon Huawei P Smart Z
U nastavku pročitajte kompletan test mobilnog telefona Huawei P Smart Z. U testu ćete pronaći detaljne informacije testiranog mobilnog telefona Huawei P Smart Z vezano za izgled modela, performanse, kvalitet ekrana i kamera.
MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)


Kompletan test pametnog telefona Huawei P smart Z

Prodajno pakovanje

  • Telefon
  • Silikonska futrola
  • Punjač
  • Slušalice
  • USB kabl
  • Uputstvo za upotrebu
  • Garancija
Specifikacije
Dimenzije i masa 163 x 77 x 8.85 mm, 196 grama
Materijali kućišta Staklo i plastika
Ekran 6.59 inča FullHD + (2340 x 1080 piksela), IPS. Zaštitino staklo sa zaobljenim ivicama (2.5D). Podržava do 10 istovremenih pritisaka.
Operativni sistem Google Android 9, vlasnički interfejs EMUI 9.0.1
Platforma HiSilicon Kirin 710F (12 nm, ARM 4xCortex-A73 2.2 GHz + 4xCortex-A53 1.7 GHz), Mali-G51 MP4
Memorija 4 GB RAM, 64 GB interne memorije, microSD do 512 GB
Bežično povezivanje Wi-Fi b / g / n / ac, 2.4 / 5 GHz, Bluetooth 4.2, NFC
Mreže 2G: 850/900/1800/1900 MHz
3G: B1 / B2 / B4 / B5 / B6 / B8 / B19
4G: B1 / B3 / B7 / B8 / B20
Dual nano-format SIM kartice, kombinovani slot
Navigacija GPS / AGPS / GLONASS / BeiDou
Senzori i konektori Skener otiska prsta sa zadnje strane, USB-C
Senzor svetlosti, digitalni kompas, senzor blizine, kompas
Glavna kamera - 16 MP glavna kamera, otvor blende f / 1.8
- 2 MP kamera za kreiranje efekta zamućenja
Prednja kamera 16 MP prednja kamera, otvor blende f / 2.2
Baterija 4000 mAh kapaciteta, 5V / 2A adapter
Zvuk Jedan zvulnik
dva mikrofona za otkazivanje šuma
Huawei Histen 6.0
Boje Crna, zelena, plava

Pozicioniranje

Huawei je sredinom leta predstavio novi pametni telefon u P liniji modela indeksa „smart Z“. Uređaji ove linije opremljeni su neobičnim parametrima ili tehnologijama, međutim, prodaju se po atraktivnoj ceni.

Huawei P smart Z uređaj jedinstven je po tome što nema prednju kameru na prednjem panelu već je opremljen selfi modulom koji iskače iz gornjeg dela kućišta. Na tržištu je malo sličnih telefona, gotovo svi su u segmentu srednjih visokih cena, dok se P smart Z sada prodaje mnogo povoljnije.

Pametni telefon treba uzeti u obzir za one kojima je potreban ekran bez izreza i otvora za kameru, ali sa velikom dijagonalom.

Ostali parametri nisu ništa manje zanimljivi: NFC čip, baterija od 4000 mAh, dve kamere i moćan procesor. Pored toga, P smart Z dostupan je u tri boje: zelenoj, plavoj i crnoj.

Izgled

U pogledu dizajna, novi model se malo razlikuje od prethodnih i aktuelnih Huawei uređaja. Poseduje zadnji panel nalik na ogledalo, pri čemu se čini kao da je on iz dva dela: gornji deo karakteriše jedan gradijent boje, a donji drugi. Na zvaničnom web sajtu uređaj je prikazan malo drugačije: gornji deo zadnjeg panela kao da je mat. U stvarnom životu je sjajan.

Ekran je zaštićen staklom, a plastika je korišćena na zadnjoj i bočnim stranama. Oleofobni premaz je srednjeg kvaliteta: otisci prstiju brzo prekrivaju celu površinu ekrana, ali se brišu relativno lako. Tragovi takođe ostaju iza korišćenja ali malo manje uočljivi.

Kao što smo već napisali, u prodaji su dostupne tri boje: crna, zelena i plava. Mislimo da telefon u zelenoj boji izgleda najzanimljivije.

Kvalitet izrade za ovu vrstu uređaja nije loš, nema se na šta žaliti.

Glavni prodajni detalj ovog modela je kamera koja se nalazi na gornjem delu kućišta i koja se izvlači. Vreme izvođenja ovog procesa je oko 1,3 sekunde. Ista količina vremena se potroši na uvlačenje. Prepoznavanje lica traje oko jedne sekunde.

Sudeći prema testovima proizvođača, broj izvlačenja i uvlačenja kamere može biti i više od 100.000 puta. Pored toga, model može da izdrži opterećenje do 12 kg usmereno na 90 stepeni u odnosu na površinu telefona.

Šta ako:

  • Pritisnite modul kada se nalazi unutra. Malo se pomera, i ništa više.
  • Pokušajte da zaustavite izvlačenje. Nakon nekoliko sekundi, modul će se vratiti, a na ekranu će se pojaviti poruka „Camera did not extend“.
  • Pokušajte sami da izvučete modul. Nećete uspeti, jer se uvlači u kućište.
  • Pokušajte da zadržite modul dok se uvlači. Verovatno neće uspeti, jer je površina glatka, a mehanizam moćan. Ali ako ipak uspete da zaustavite spuštanje modula, on će i dalje ostati na mestu, a na ekranu će se pojaviti poruka „Camera did not move“.
  • Da li će telefon moći da padne na modul kako vam ispadne iz ruke? To se neće dogoditi, jer se u trenutku pada modul automatski vraća nazad.

U gornjem delu prednjeg panela nalaze se senzori svetlosti i blizine, zvučnik koji je glasan, zvuk je srednjeg opsega, prijatan.

Sa donje strane nalaze se nalaze 3,5 mm priključak, mikrofon, USB-C port i zvučnik. Iznad je modul kamere, drugi mikrofon za smanjenje buke, kombinovani slot za dve SIM kartice i memorijsku karticu.

Tasteri za uključivanje i kontrolu jačine zvuka su s desne strane, a na levoj strani nema elemenata.

Na zadnjoj strani nalaze se mali modul sa dva sočiva, blic se nalazi malo niže, a još niže je skener otiska prsta. Deluje brzo, nemamo pritužbi.

Ekran

Veličina ekrana ovog modela je 6,59 inča - prilično impresivno. Okviri oko ekrana ekrana P smart Z modela su - gore 4 mm, dole - 7 mm, levo i desno - 3,5 mm.

Karakteriše ga uobičajena rezolucija FullHD + (2340x1080 piksela), a gustina je 390 piksela po inču. Više nego dovoljno za jasan prikaz slike, imajući u vidu da je matrica dizajnirana pomoću LTPS tehnologije.

Ekran je svetao (približno 400 cd / m2), sa bogatom reprodukcijom boja, slika se ne izobličava pod uglovima i blago bledi pri jakom svetlu.

U podešavanjima ekrana možete odabrati rezoluciju, veličinu teksta, temperaturu boja ili prilagoditi zaštitu vida.

SPonašanje ekrana na svetlu

Ponašanje ekrana u senci

Uglovi vidljivosti

Trajanje baterije

Pošto je dijagonala ekrana impresivna, baterija mora da bude kapacitivna pa je model opremljen baterijom od 4000 mAh.

Vreme rada ekrana pri automatskoj osvetljenosti je do 5 sati, gledanje video zapisa pri maksimalnoj osvetljenosti isprazni bateriju za 11 sati, dok igre istroše bateriju za 6,5 sati. To je pristojan rezultat.

Baterija se puni na 5V / 2A oko 2,5 sata.

Opcije povezivanja

Tradicionalno, pametni telefon koristi dve SIM kartice nano formata. Obe nano-SIM kartice rade u 4G CAT 4 mrežama (1/3/7/8/20 opseg). U pogledu komunikacije, Huawei P smart Z je dobro izrađen: kvalitet prijema je na visokom nivou.

Bežični Wi-Fi radi na 2,4 / 5 GHz frekvencijama i podržava ac standard, dok je Bluetooth verzije 4.2 (BLE).

Telefon radi sa GPS, GLONASS i BeiDou tehnologijama. Trenutno pronalazi do 20 satelita, čak i u zatvorenom prostoru blizu prozora. Radi sa 15-25 satelita na otvorenom uz tačnost od 5 metara.

Lep bonus je prisustvo NFC čipa!

Memorija, čipset i performanse

Model koristi 4 GB RAM-a i 64 GB interne memorije (na raspolaganju je 48 GB).

Brzina RAM-a je 6400 MB / s - što je normalan rezultat za uređaj cenovnog opsega kojem pripada. Brzina fleš memorije je normalna - 170/180 MB / s. Naravno, postoji slot za microSD memorijsku karticu, ali je kombinovan sa SIM karticom. Stoga ili SIM kartica ili memorija.

Kao procesor, Huawei je odabrao SoC HiSilicon Kirin 710F (12 nm, ARM 4x Cortex-A73 2,2 GHz + 4x Cortex-A53 1,7 GHz) sa grafičkim akceleratorom Mali-G51 MP4.

Performanse Huawei telefona već duže vreme ne izazivaju ikakve probleme: ne sviđa se svima interfejs, ali deluje veoma brzo, nema mikrokašnjenja ili kočenja. Igre sve rade, ali ne po maksimalnim podešavanjima, što je i razumljivo obzirom na korišćenje ne tako moćnog procesora predstavljenog pre godinu dana.

Za one koji preferiraju testove, dajemo primer Antutu testa: pametni telefon osvaja 130.000 bodova - dobar rezultat u celini, ali ne i za igre. U ovom slučaju, performanse su slične Qualcomm Snapdragon 660 čipsetu instaliranom u 8X Max model.

Jednostavnim rečima: skoro sve aplikacije će raditi bez problema, ali igre, poput PUBG, radiće sa srednjim podešavanjima, i bez efekata.

Operativni sistem

Uređaj Huawei P smart Z radi na Google Android verziji 9, a pored sistema instaliran je vlasnički interfejs EMUI 9.0.1.

Dok smo pripremali pregled, ogromni update se instalirao na telefon.

Kamere

Naravno, ključna karakteristika ovog uređaja je selfie kamera koja se uvlači. O tome smo detaljno govorili na početku pregleda: kvalitativno u pogledu rada mehanizma za podizanje i spuštanje.

Treba shvatiti da se proizvođač prvenstveno fokusira na mehanizam prednje kamere. P smart Z kreira selfi fotografije visokog kvaliteta i tokom dana i u uslovima slabog osvetljenja.

Pošto su kamere u P smart Z jednostavne, ovde se nema šta posebno reći. Drugi modul služi za zamućivanje pozadine.

Video sadržaji se snimaju u FullHD rezoluciji pri 30 fps. Prednja kamera dobro snima, moguće je kreirati video snimke. Zvuk je jasan, stereo.

Interfejs kamere je isti kao i na bilo kojem drugom Huawei pametnom telefonu.

Primeri fotografija

Prednja kamera

Multimedija

Huawei P smart Z ima jedan zvučnik za reprodukciju muzike. Jačina zvuka je visoka, zvuk je čist, zasićen, sa dominacijom srednjih frekvencija, bez preopterećenja.

Muzički plejer je standardni za Huawei, poseduje podešavanja Dolby Atmos. Zvuk je, kao i obično, testiran na žičnim Meizu Flow slušalicama. Sve nam se dopalo, ali nije bilo dovoljno niskih frekvencija. Bežične Bose QC35 „dobro vas protresu“, TWS slušalice Meizu POP dosta tiho reprodukuju zvuk, dok su JBL Armor klasa za sebe.

Među aplikacijama možete pronaći FM radio. Nažalost, u tako velikom slučaju nije bilo mesta za antenu, tako da pametnom telefonu su potrebne slušalice.

Utisci

Koliko shvatamo, Huawei P smart Z jedan je od pristupačnih pametnih telefona sa uvlačivom kamerom i dizajnom gotovo bez okvira.

Nedostaci uključuju prosečan kvalitet fotografija i plastično kućište. Sve ostalo ne predstavlja problem:

  • IPS matrica visokog kvaliteta
  • Prrisustvo NFC čipa
  • Odlično vreme rada
  • Često ažuriranje sistema
  • Naravno, kamera koja se izvlači

Alternativno, možete razmotriti pametni telefon sa manjim ekranom Huawei P30 lite.

Ako tražite uređaj sa velikim ekranom bez okvira, dugotrajnu bateriju i sve mogućnosti komunikacije koje su trenutno dostupne, onda je Huawei P smart Z upravo ono što vam treba.

MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)
NAPOMENA
Prevod je ekskluzivno vlasništvo sajta Mobilnisvet.com, a kopiranje dela ili celog testa je strogo zabranjeno.
Tekst je pod zaštitom kako mobile-review.com tako i mobilnisvet.com sajta, zloupotrebe neće biti tolerisane.
Slike su vlasništvo sajta mobile-review.com, koje su u neobrađenom obliku na sajtu mobilnisvet.com.
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.
Uslovi korišćenja Mail: mobilnisvet.com@gmail.com - Sva prava rezervisana. © 2003-2024