Pixel 3a XL 2019
2019. godina
6" OLED, 76.3% body
21% 670, Android 10
RAM 4 GB, INT 64GB, EXT nema
3700 mAh Neizmenjiva
1 kamera, max 12MP
 
 
Test mobilni telefon Google Pixel 3a XL
U nastavku pročitajte kompletan test mobilnog telefona Google Pixel 3a XL. U testu ćete pronaći detaljne informacije testiranog mobilnog telefona Google Pixel 3a XL vezano za izgled modela, performanse, kvalitet ekrana i kamera.
MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)


Kompletan test pametnog telefona Google Pixel 3a XL

Fotografije uživo

Prodajno pakovanje

  • Pametni telefon
  • Mrežni adapter
  • USB A - USB-C adapter
  • alat za izvlačenje fioke SUIM kartice
  • Uputstvo za upotrebu
  • Garancija
  • Brendirani stikeri
Specifikacije
Dimenzije i masa 160.1 x 76.1 x 8.2 mm, 167 grama
Materijali kućišta Plastika
Ekran 6 inča, OLED (18.5: 9), 2160x1080 piksela, gustina ekrana 402 ppi, Always-On display, DragonTrail
Operativni sistem Google Android 9.0
Platform Qualcomm Snapdragon 670 (dva ARM Cortex-A75 jezgra radnog takta 2.0 GHz i šest energetski efikasnih jezgara Cortex-A55 radnog takta 1.7 GHz), 10 nm proizvodni proces, Adreno 615 grafika
Memorija 4 GB RAM LPDDR4X
64 GB interne memorije
nema slota memorijske kartice
Bežični interfejsi 2x2 MIMO, Wi-Fi 802.11 a / b / g / n / ac, 2.4 / 5 GHz
Bluetooth 5.0, podržava aptX / aptX HD
Nfc
Mreže GSM: 850, 900, 1800, 1900 Hz
3G: opsezi 1/2/4/5/8
4G LTE Cat 11/5: 1/2/3/4/5/7/8/12/13/17/20/25/26/28/32/38/40/41/66
jedna SIM kartica, nanoSIM
Navigacija GPS / Beidou / Galileo
Senzori i konektori Skener otiska prsta Pixel Imprint (na panelu sa zadnje strane), senzor akceleracije, higrometar, senzor blizine, senzor osvetljenja. žiroskop (podrška za ARCore platformu), barometar, Hall senzor
Active edge
Glavna kamera Primerna: 12.2 MP dual-pixel, 1.4 mikrona veličina pikselka, f / 1.8, 76 stepeni ugao, fazni fokus
Video snimanje: 4K 30 fps, 1080p 30/60 fps
Prednja kamera 8 MP, veličina piksela 1.12 mikrona, otvor blende f / 2.0, 84 stepeni ugao
Baterija 3700 mAh brzo punjenje 18 W PD 2.0
do 15 sati video reprodukcije
Do 8 sati igranja igara
Do dva dana rada pod uobičajenim opterećenjem
Stepen zaštite Nema
Boje Crna, bela i ljubičasta
Zvuk Dva zvučnika
Dva mikrofona
FM radio nema
Sistem plaćanja Google pay

Pozicioniranje

Broj ljubitelja ogoljenog Androida nije veliki, ali oni postoje. Donedavno nije bilo mnogo izbora za takve ljude: da kupuju neku vrstu pametnog telefona u okviru Android One programa od drugih proizvođača ili da štede novac za model Pixel, koji je koštao kao vodeći modeli drugih kompanija, ali očigledno je nudio mnogo manje.

U maju ove godine, Google je odlučio da proširi svoju liniju, a pored vodećih modela, kompanija je predstavila i neke cenovno povoljnije modele sa manje memorije, jednostavnijih materijala. Kupci su kritični kada je reč o cenama proizvoda, a nisu svi spremni platiti maksimalni iznos za pametni telefon. Proširenje linije na ovaj način je pravi potez. Štaviše, u slučaju Pixel 3a imamo dva identična modela, jedan sa ekranom od 5,6 inča, a drugi - model 3a XL, poseduje ekran 6 od inča. Ova dva modela su praktično braća blizanci, jedine razlike su u veličini ekrana i kapacitetu baterije. Već smo imali pregled uobičajenog Pixel 3a.

Veliki uređaj namenjen ljubiteljima proizvoda kompanije Google i originalnih uređaja.

Dizajn, dimenzije, kontrole

Reći da je Pixel neprepoznatljivog dizajna je nemoguće, to su uređaji koje se lako prepoznaju kada pogledate zadnju stranu.

Za razliku od starijih modela, zadnja strana Pixel 3a XL modela u potpunosti je napravljena od plastike, na vrhu je sjajna, a na dnu mat. Otisci prstiju se lako skupljaju na sjajnom delu, a ogrebotine su ovde vidljive golim okom.

Senzor otiska prsta nalazi se na zadnjem panelu, i on je pomalo staromodan, ali lako ga je pronaći dodirom, sa njim nema problema. Senzor otiska prsta radi brzo.

Uređaj je dostupan u tri boje - beloj, crnoj i ljubičastoj, a svaka od njih izgleda privlačno.

Na dnu se nalazi mikrofon, USB-C konektor i zvučnik. Zajedno sa glavnim zvučnikom stvaraju stereo par. Na desnoj strani je taster za kontrolu jačine zvuka i taster za uključivanje. Na levoj strani se nalazi slot za jednu SIM karticu nano formata. Priključak prečnika 3,5 mm i drugi mikrofon nalaze se na gornjem delu.

Dimenzije telefona su 160,1 x 76,1 x 8,2 mm, težina 167 grama, a uređaj je zgodan za držanje u rukama i odeći. Ergonomija ne izaziva probleme, možete raditi uključujući rad jednom rukom. Kvalitet izrade je takođe odličan.

Poređenje sa modelom Google Pixel 3 XL:

Ekran

Specifikacije ekrana su sledeće: 6 inča, OLED (18,5: 9), 2160x1080 piksela, gustina ekrana 402 ppi, Always on Display, DragonTrail. Moguće je odabrati boje za ekran, konfigurisati režim AlwaysOn (ovde je to vrlo jednostavno).

Ekran je prigušen na suncu, nedostajala je samo osvetljenost, ovo je najveći minus uređaja, ali generalno je tipično za Pixel liniju.

Utisci o ekranu su obični - matrica prosečnog nivoa bez ikakvih izvanrednih detalja ali i problema.

Baterija

Ugrađena baterija ima kapacitet od 3700 mAh, nažalost, nema opcije bežičnog punjenja. Radno vreme - oko dva dana sa prosečnom upotrebom: 5-5.5 sati rada ekrana i prenosom podataka. Ovaj uređaj je odličan po pitanju vremena rada - reprodukcija video zapisa traje do 15 sati. Ukupno vreme punjenja je oko 70 minuta.

Opcije povezivanja

Pixel ima samo jednu SIM karticu, što je još jedan minus u poređenju s većinom pametnih telefona. Inače, ostalo nije loše - tu su NFC, Bluetooth 5.0, dvopojasni Wi-Fi. GPS radi bez greške, u urbanim uslovima je sve u redu.

Kamere

Iznenađujuće, Google još uvek ne koristi nekoliko glavnih kamera u svojim pametnim telefonima. Stvar je jasna: treba igrati na kartu softvera za koji se navodi da može raditi čuda jednom kamerom, međutim, gotovo svi proizvođači već odavno nude ne samo optičko zumiranje, već i optiku širokog ugla.

Parametri kamere su sumarizovani u tabeli:

Kamere Primerna :
12.2 MP dual-pixel, 1.4 mikrona veličina piksela, f / 1.8, 76 stepeni ugao, fazno fokusiranje, optička stabilizacija.

Video snimanje :
4K 30 fps
1080p 30/60 fps

Prednja kamera :
8 MP, veličina piksela 1.12 mikrona, otvor blende f / 2.0, 84 ugao vidljivosti

Ipak, ova jedna kamera snima vrlo dobro. Tokom dana, snimci se gotovo ne razlikuju od onih koji su snimljeni korišćenjem Huawei P30 Pro ili Xiaomi Mi9, a noću se primenjuju Google-ovi algoritmi za obradu slika, koji su zaista impresivni.

Možete pogledati nekoliko snimaka snimljenih na OnePlus 7 Pro, Google Pixel 3a, Huawei P30 Pro i Xiaomi Mi 9.

U podnevnim satima svi uređaji se ponašaju otprilike isto. Možda postoji razlika u algoritmima kompresije, ali u celini kadrovi su slični. Situacija je slična snimanju u zatvorenom prostoru.

Ali kada je u pitanju snimanje u mraku, Huawei P30 Pro odnosi pobedu, a zatim - OnePlus 7 Prop i Pixel 3a, dok se Mi 9 pokazao nešto slabiji.

Ako govorimo o zumiranju, P30 Pro je ponovo na konju, zatim OnePlus i Mi 9. U ovom slučaju Pixel 3gubi jer nema optičkog zuma.

Portretni snimci su vrlo dobri, prirodni su, nešto slično kao na Apple iPhone-u, samo je pozadina detaljnije obrađena.

Prednja kamera takođe ne zaostaje za glavnom. Odlikuje je noćni režim koji vam omogućava da snimate „selfi“ fotografije gotovo u mraku i to radi veoma dobro.

Zaključak: Pixel 3a XL beleži savršene fotografije, u ovom cenovnom opsegu, a noćni režim je posebno impresivan. Međutim, nema optičkog zuma i širokougaonog sočiva.

Nekoliko reči o interfejsu. Kao i obično, prevlačenjem sa leve na desno ili nazad, prebacuju se režimi snimanja. Sa leve strane je prednja kamera, sa desne strane je galerija. U okviru „More“ nalaze se usporavanje, ubrzanje, noćni snimak, pejzažno snimanje, kolaž fotografija, Google Lens i Playground.

Primeri fotografija

Portret

Selfi

Noćno snimanje

Memorija, procesor, performanse

Nema memorijskih kartica, što je loše. Takođe je loše što postoji samo jedna opcija memorije - 64 GB (4 GB RAM-a). Zašto su takva ograničenja potrebna, nije u potpunosti jasno, posebno u srednjem segmentu.

Performanse su tipične za ovo rešenje; pogledajte rezultate sintetičkih testova.

Sofftverske karakteristike

Dostupan je uobičajeni Android bez nekih posebnih funkcija.

Možete pogledati neke snimke ekrana interfejsa.

Utisci

Ovo je model srednjeg segmenta koji od prednosti nudi relativno dobru, ali jednu kameru, kao i prisustvo fabričkog Androida. Ima mnogo više nedostataka, među kojima je ogoljeni Android, nedostatak dodatnih programa i ne tako moćan procesor, nema memorijskih kartica i nema dovoljno interne memorije. Jasno je da nema toliko obožavalaca Pixel linije, ali sigurno je da bi im se ovaj uređaj dopao. U odnosu na sve ostale, ovaj model je malo inferiorniji od sličnih ponuda drugih kompanija, ima ih puno u ovom segmentu ali su i jači po svojim karakteristikama.

MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)
NAPOMENA
Prevod je ekskluzivno vlasništvo sajta Mobilnisvet.com, a kopiranje dela ili celog testa je strogo zabranjeno.
Tekst je pod zaštitom kako mobile-review.com tako i mobilnisvet.com sajta, zloupotrebe neće biti tolerisane.
Slike su vlasništvo sajta mobile-review.com, koje su u neobrađenom obliku na sajtu mobilnisvet.com.
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.
Uslovi korišćenja Mail: mobilnisvet.com@gmail.com - Sva prava rezervisana. © 2003-2024