Zenfone 6 ZS630KL 2019
2019. godina
6.4" LCD, 83.8% body
39% 855, Android 9
RAM 4 GB, INT 64GB, EXT SDXC
5000 mAh Neizmenjiva
2 kamere, max 48MP
Test mobilni telefon Asus Zenfone 6 ZS630KL 128GB
U nastavku pročitajte kompletan test mobilnog telefona Asus Zenfone 6 ZS630KL 128GB. U testu ćete pronaći detaljne informacije testiranog mobilnog telefona Asus Zenfone 6 ZS630KL 128GB vezano za izgled modela, performanse, kvalitet ekrana i kamera.
MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)


Kompletan test glavnog modela Asus Zenfone 6

Prodajno pakovanje

  • Pametni telefon ZenFone 6
  • Slušalice ASUS ZenEar Pro
  • USB Type-C kabl
  • Alat za izvlačenje fioke SIM kartica
  • USB punjač (18 W)
  • Dokumentacija (uputstvo, garancija)
Specifikacije
Dimenzije i masa 159.1 x 75.44 x 9.1 mm, 190 grama
Materijali kućišta Aluminijumski okvir, staklo
Ekran 6.4- inčni IPS ekran rezolucije 2340x1080 piksela (FHD +);
Relativna veličina ekrana - 92%;
Jaćina osvetljenosti ekrana - 600 cd / m2
Pokrivenost boja - 96% NTSC (podrška za DCI-P3 i HDR10);
Sigurnosno staklo Corning Gorilla Glass 6;
Filtirra plavu svetlost;
Kapacitivni multi touch interfejs sa pdorškom za deset pritisaka
Operativni sistem Android 9.0 + ZenUI 6.0, planiran je upgrade na Android 10
Mreže 2G: 850/900/1800/1900 MHz
3G: 850/900/1700/1900/2100 MHz
4G: b3 / b7 / b20 / b38
LTE Cat.18
Dual SIM, istovremeno 4G, VoLTE podrška
Platforma Qualcomm Snapdragon 855 (1xKryo 2.84 GHz + 3xKryo 2.42 GHz + 4xKryo 1.8 GHz), Adreno 640 grafika
Memorija 6/8 GB LPDDR4X RAM
64/128/256 GB UFS 2.1 interna memorija

Dostupan je zaseban slot za microSD memorijske kartice kapaciteta 2 TB
Bežični interfejsi Wi-Fi 802.11a / b / g / n / ac (2.4 and 5 GHz), 2x2 MIMO
Bluetooth 5.0 (EDR + A2DP), podrška za aptX i aptX HD
Wi-Fi direct
NFC
Navigacija GPS (dva opsega, L1 + L5), GLONASS (G1), BDS (B1), GALILEO (dva opsega, E1 + E5a), QZSS (dva opsega, L1 + L5)
Senzori i konektori
Skener otiska prsta (sa zadnje strane, otključavanje za 0.3 sekunde, prepoznavanje pet prstiju), prepoznavanje lica, senzor akcelertacije, elektronski kompas, senzor blizine, senzor svetlosti, žiroskop, podrška za ARcore platformu, senzor laserskog fokusiranja, Hall senzor, 3.5mm audio izlaz)
Kamere Primarna:
Sony IMX586 (48 MP, veličina matrice - 1 / 2.0 ", veličina piksela - 0.8 mikrona
četiri filtera (12 MP, efektivna veličina piksela - 1.6 mikrona)
Otvor blende f / 1.79
Ekvivalentna žižna daljina: 26 mm
sočivo sa šest elemenata
vidno polje - 79 stepeni
Fazni autofokus (2x1 OCL)

Dodatna:
13 MP, 125 stepeni; Super Wide Lens
Dvostruka oblast kadra
Eliminisanje distorzijeu realnom vremenu
Ekvivalentna žižna daljina: 11 mm

Laserski autofokus i Dual LED blic

Video snimanje:
4K / UHD (3840x2160), 30/60 frames / s (glavna kamera) ili 30 kadrova / s (dodatna kamera), elektronska stablizacija slike u 3 ose
Praćenje kretanja tokom video snimanja (Full-HD 1080p, 60 kadrova / s)
Time Lapse Time Lapse (4K / UHD)
Akcelerisano usporeno kretanje (1080p, 240 fps; 720p, 480 fps)
Zvuk 5 magnetnih stereo zvučnika sa dva NXP TFA9294 inteligentna pojačivača
DTS tehnologija: X Ultra 1.0
AudioWizard karakteristika podešavanja zvuka
Dual ugrađeni mikrofoni za otkazivanje buke
FM radio: nema
Baterija 5000 mAh, brzo punjenje, Quallcom Quick Charge 4.0 (18 W)
Do 26 dana u 4G mreži u režimu mirovanja
do 33.3 sati vremena razgovora u 3G mrežama
Do 21 sat pretrage interneta u WiFi mrežama
Do 24 sata reprodukcije 1080p videa

Pozicioniranje

Sredinom maja 2019. godine Asus je održao prezentaciju svog novog glavnog modela, koji je dobio jednostavno ime - Zenfone 6.

Naš kolega tada ovaj model ukratko opisao na sledeći način: Pogledavši njegove cenu i karakteristike, jasno vidimo ciljnu publiku. To su ljudi koji ne zanima modni uređaj ako što je iPhone, oni žele moćan i produktivan uređaj sa velikom baterijom i velikim ekranom. Zbog toga ovaj uređaj ima mini-jack, zasebne slotove za SIM i memorijske kartice, svoj originalni izgled i karakteristike i ne košta kao vrhunski modeli najpoznatijih brendova. .

Apsolutno se slažemo sa ovim opisom pa ćemo navesti šta se ovaj model nudi: bateriju visokog kapaciteta, veliki IPS ekran, snažan procesor, NFC čip, dve kamere, puno memorije i microSD podršku u odvojenom slotu, nema debele okvire okvira i izrez na ekranu, dok je prijatan bonus koji ovaj model poseduje PTZ kamera.

Asus je odlučio da ponudi sledeće opcije za svoj novi model: ako želite pristupačan vodeći model tu je 6/64 GB verzija, ili želite mašinu za maksimalne brzine - ona ima 8 GB RAM-a i 256 GB interne memorije. Postoji i srednja verzija sa 6/128 GB.

U ovom članku pokušaćemo da vam kažemo nešto više o iskustvu korišćenja Asus Zenfone 6, a manje o suvim podacima koje već možete videti iz specifikacija.

Izgled, tasteri i konektori

Razumemo inženjere koji pokušavaju da naprave različite uređaje. Uostalom, zadatak koji je pred njima nije lak: na neki način kreirati uređaj bez okvira i zadnji panel, tako da nemate nikakvih dodatnih pitanja ili zamerki od potencijalnih kupaca.

Kompanija Asus je ipak uspela da stvori proizvod zvani Zenfone 6 sa originalnim izgledom. Pod rečju "originalni" mislimo na drugačiji od drugih. Koliko je to dobro pitanje je ukusa ali nama lično novi model je izgledao čudno sa dizajnerske tačke gledišta: sve je jasno sa prednje strane: dizajn gotovo bez okvira sa korisnom površinom od oko 92%, ali zadnja strana nije tako jednostavna: uobičajeno staklo sa zaobljenim stranama sa izrezom ispod kamere. Zadnji panel izgleda dobro, ali nekako dosadno i primitivno. Verovatno zato što smo navikli na neobičan dizajn brojnih Huawei / Honor modela.

Ipak, vremenom smo se navikli na dizajn Asus Zenfone 6 modela. U ovom trenutku, čini nam se da je strog i koncizan. Inače, uređaj se prodaje u dve boje - "twilight silver“ i "midnight black“. Ova druga opcija je pomalo dosadna, ali većina potencijalnih kupaca će odabrati nju. Mi bismo izabrali prvu opciju - svetlu, primetnu, pored toga, na ovoj površini ima manje vidljivih tragova korišćenja.

Prednja strana uređaja je zaštićena Corning Gorilla Glass 6 staklom. Ista vrsta stakla koristi se za zadnju stranu pametnog telefona, ali bez informacije o generaciji stakla. Najverovatnije druga ili četvrta, kako bi se smanjili troškovi proizvodnje. Oleofobni premaz je prisutan sa obe strane. Kvalitet je prosečan, odnosno otisci su primetni i ne uklanjaju se nakon nekoliko poteza mikrofiber krpom.

Prednja strana Zenfone 6 ima nekoliko slojeva: prvi je staklo sa minimalnim zaobljenjem na ivicama, drugi je metalni okvir, a između njih je tanak sloj plastike, koji očigledno deluje kao prigušivač. Metalni okvir je matiran sa malim poliranim detaljima.

U ruci, pametni telefon se oseća velikim i teškim. Zapravo, dimenzije i težina potvrđuju ovaj osećaj - 159,1 x 75,44 x 9,1 mm, 190 grama. Već nekoliko godina testiranje uređaja postalo je toliko osetljivo na parametre težine i dimenzija pametnih telefona da čak 1-2 milimetra i 10-15 grama razlike mogu dati potpuno različite ideje o telefonu. Pošto smo ponovo proverili težinu Zenfone 6, otkrili smo da je teži 12 grama od zvaničnih podataka. Da, to je sitnica, ali 202 grama se psihološki percipiraju gore od 190 grama.

Tokom nekoliko nedelja aktivnog testiranja, na zadnjoj strani su se pojavile male ogrebotine. One su plitke i gotovo neprimetne. Nema pritužbi na prednji panel - nema ogrebotina niti tragova korišćenja.

Na vrhu prednjeg panela se nalaze indikatori propuštenih događaja, svetlosni i senzor blizine i zvučnik za prenos glasa.

Pošto je gornji okvir ekrana veoma tanak, sa minimalnim smanjenjem ovog područja (na primer, u igrama sa horizontalnim položajem telefona), osvetljenost se automatski smanjuje. Ovakvo ponašanje je karakteristično za skoro sve moderne pametne telefone. Vreme je da se ovaj senzor prenese na drugo mesto.

Zvučnik za prenos glasa se nalazi na gornjoj ivici, gotovo između gornjeg kraja i prednje strane jedinice. Zbog toga ćete tokom razgovora morati da se naviknete na određeni položaj uha u blizini zvučnika kako biste savršeno čuli sagovornika. Opet, varijacije modernih uređaja bez okvira, su takve da se jednostavno na njih morate navikavati. prvo ćemo napraviti ogroman ekran, zatim smanjiti okvir, a onda razmisliti o tome gde instalirati sve ostale detalje uređaja.

Zvučnik je glasan, ima oko 20% rezerve. Ponekad ovaj zvučnik imate utisak radi kao eksterni zvučnik: u tišini na maksimalnoj jačini zvuka sagovornika možete čuti čak i na udaljenosti od 30-40 centimetara od zvučnika.

Indikator događaja je svetao, njegov sjaj je primetan pod bilo kojim uglom nagiba uređaja.

Na dnu uređaja nalazi se standardni 3,5 mm priključak za audio izlaz, USB-C, glavni mikrofon i dvostruki slot zvučnika. Kod ovog modela, uzgred, gornji i donji zvučnici formiraju stereo zvuk. Više o ovome kasnije - u odgovarajućem odeljku.

Sa desne strane nalazi se taster za uključivanje, kontrola jačine zvuka i drugi taster za pokretanje Google Asistenta. Može mu se dodeliti druga funkcija ili potpuno isključiti. Okvir tastera za uključivanje obojen je plavo-zelenom bojom. Natpis ASUS u istoj varijanti boje se nalazi na poleđini uređaja.

Iznad je dodatni mikrofon. Sa leve strane - slot za instaliranje dve SIM kartice i memorijske kartice.

Najvažniji i najzanimljiviji element Asus Zenfone 6 je rotirajuća kamera. Na ovom modulu postoje dve kamere, dvostruki blic i laserski sistem za fokusiranje. Nešto iznad objektiva nalazi se natpis FLIP CAMERA.

U nastavku su citati iz saopštenja za štampu:

„Rotirajući modul kamere je napravljen od posebnog materijala poznatog kao amorfni metal. Lako se podvrgava visoko preciznoj obradi, a zadržava neverovatnu snagu.

Rotirajuća kamera se pokreće sa visoko preciznim koračnim motorom koji sadrži mnoštvo sitnih zupčanika. Ovaj sistem prenosa vrši glatku, ali brzu rotaciju - kamera postaje frontalna za samo 0,5 sekundi.

Pored toga, PTZ kamera ima sistem zaštite od oštećenja. Ako akcelerometar otkrije da telefon pada, automatski će se vratiti na sigurno mesto."

Moguća pitanja potencijalnih kupaca:

  • Da li se čuje zvuk rotacije kamere? Da, čuje se i prilično glasno.
  • Šta se dešava ako pokušate da aktivirate rotiranje kamere u slučaju kada je telefon okrenut na zadnju stranu ? Kamera se neće rotirati čak iako pokuša da prepozna lice.
  • Sa koje se udaljenosti se kamera potpuno uvuče u kućište ako telefon pada? Oko metar i po.
  • Šta se dešava ako kamera naiđe na prepreku prilikom zatvaranja? Nalazi se na prepreci, a mehanizam za zatvaranje je isključen. Kamera će se zaključati u položaju u kojem je zaglavljena.
  • Mogu li sam rotirati modul? Možete. Ako je u zatvorenom stanju, moraćete da ga otključate. Ako je u otvorenom - lako se okreće.
  • Kakvo je otključavanje prepoznavanjem lica? Nakon aktiviranja ekrana (nakon što ste ga uzeli u ruke ili pritiskom na taster za uključivanje), nažalost, morate da dodirnete smajli ikonicu. To znači da se kamera ne pokreće automatski. To dovodi do male nelagodnosti. Nakon prepoznavanja, kamera se okreće.
  • Koliko brzo dolazi do prepoznavanja? Ne baš brzo, jer modulu treba 0.5 sekundi da bi napravio okret i 0.2-0.3 sekundi da izvrši prepoznavanje. Plus 0.5 sekundi za vraćanje.
  • Da li kamera može prepoznati lice noću? Da, najverovatnije zbog prisustva laserskog fokusiranja.

U svakom slučaju, rotiranje kamere iz ugla posmatrača izgleda izuzetno impresivno: u podzemnoj železnici, stalno smo primećivali iznenađene poglede.

Na zadnjem panelu je skener otiska prsta. Brz je i precizan, radi čak i sa mokrim prstima.

Asus i Huawei P30 Pro

Asus i Honor 20

Asus i Meizu 16S

Ekran

Pošto je kamera uklonjena sa prednjeg panela, ekran je mogao da bude izrađen bez izreza. Dijagonala ekrana je 6.4 inča, rezolucija je 2340x1080 piksela, gustina je 400 piksela po inču. U pitanju je IPS matrica sa podrškom za DCI-P3 i HDR10. Jačina pozadinskog osvetljenja je oko 600 cd / m2 (deklarisano od strane proizvođača).

Na uglovima slika gubi malo kontrasta, odnosno bledi. Zbog toga bismo preporučili da izaberete ili maksimalnu vrednost osvetljenja, ili blizu nje. Na svetlu, ekran se ponaša dobro, slika gotovo da ne bledi, ali anti-glare svojstva ekrana ne izvršavaju zadatak najbolje.

U podešavanjima nakon ažuriranja sistema pojavila se stavka "Povećanje osvetljenosti". U pitanju je privremeno povećanje osvetljenosti ekrana. Svetlost zaista postaje snažnija za oko 20%.

Zaključak: po našem mišljenju, matrica ekrana je pristojna, ali su svojstva protiv odsjaja prosečna.

Trajanje baterije

Asus Zenfone 6 ima instaliranu bateriju kapaciteta 5000 mAh. Zapravo, zbog toga je debljina uređaja oko 9 mm, a težina je nešto preko 200 grama.

Vreme rada uređaja ostavlja dobar utisak. U našem režimu rada, Zenfone 6 radi oko 40 sati pri automatskom podešavanju pozadinskog osvetljenja ekrana: skinete telefon sa punjača u 10 sati i ponovo se priključite kasno veče sledećeg dana. Vreme rada ekrana u ovom režimu je 7-8 sati. Ove vrednosti nas potpuno zadovoljavaju.

Sa izuzetno aktivnom upotrebom pametnog telefona u svakom slučaju, kapacitet baterije je dovoljan za rad do kasno u noć. Verovatno, da je korišćena AMOLED matrica, vreme rada bi se dodatno povećalo.

Uređaj se puni preko 5V / 9V / 2A adaptera za oko 2 sata. Poslednjih 5-10% traje oko 15 minuta. Tehnologija bežičnog punjenja nije prisutna.

Opcije povezivanja

Ovde je sve tipično za skoro svaki moderni pametni telefon: dve SIM kartice, LTE (VoLTE - dodato u novi firmware), NFC, Wi-Fi ac, Bluetooth 6, podrška za GPS / GLONASS / Galileo. Više detalja možete naći u tabeli sa parametrima.

Sve radi dobro, nema prigovora. Uz pomoć NFC-a, možete platiti kupovinu. Tokom razgovora možete vršiti snimanje. Prilikom prenosa zvuka na glavni zvučnik, jačina zvuka se podešava samo u četiri koraka, pri čemu međuvrednosti gotovo da i ne igraju ulogu. Razlikuju se samo vrednosti tiho i glasno.

Memorija, procesor, performanse

Kao što ste već razumeli iz sekcije “Pozicioniranje”, Asus Zenfone 6 se prodaje u tri verzije: 6/64 GB, 6/128 GB i 8/256 GB. Testirali smo verziju 6/128 GB.

Brzina LPDDR4X RAM-a je 28.660 MB/s što je jedan od najboljih rezultata za vodeće modele. Brzina 128 GB UFS 2.1 memorije je 780/200 MB - takođe jedan od najboljih rezultata među modernim skupim pametnim telefonima.

Pored toga, vredno je naglasiti da je Asus Zenfone 6 opremljen slotom za memorijsku karticu i odvojenim slotom za SIM kartice. Maksimalni kapacitet kartice je 2 TB. Prema tome, čini nam se da nema potrebe plaćati za 256 GB verziju, već kupiti uređaj sa 64 GB interne memorije i kupiti memorijsku karticu. Razliku između 6 GB i 8 GB RAM-a, ne vidimo.

Kao procesor se koristi poznati Qualcomm Snapdragon 855. Ovaj čip je izgrađen na 7 nm tehničkom procesu. Qualcomm procesor ima 8 jezgara prema Prime Core šemi, to jest, jedno visokokvalitetno Kryo 485 Gold jezgro koje radi na radnom taktu od 2,84 GHz, tri Kryo 485 Gold jezgara rade na 2,42 GHz, i konačno, preostalih 4 Kryo Silver jezgara rade na 1.8 GHz svako. Adreno 640 GPU sa API Vulkan 1.1 podrškom (4K 10-bit) je odgovoran za grafiku.

Sada svi pokušavaju nekako da načine drugačijim svoja dostignuća u oblasti veštačke inteligencije. Dakle, za rad sa AI, Qualcomm Snapdragon 855 koristi DSP procesor Hexagon 690. On funkcioniše zajedno sa jezgrom i grafičkim sistemom.

Ono što dobijamo u stvarnom životu je veoma brz pametni telefon. I gotovo da niko neće sumnjati u ovo, s obzirom na gore navedene generalije.

U Antutu testu, Asus Zenfone 6 beleži skoro 390,000 poena. Prilikom provere uz opterećenje, saznali smo da u prvom minutu opterećenja procesora prvo počinju da se smanjuju performanse za 15%, a kasnije za 30%. I tako sve do kraja tereta. U ovom procesu, kućište se zagreva do 43 stepena Celzijusa. Šta znače ovi brojevi? Jednostavno je: tokom igara telefon će se zagrejati pristojno, a ako je igra zahtevna, onda će za nekoliko minuta početi da se smanjuje broj kadrova kako bi se procesor rasteretio. Paralelno smo testirali Meizu 16S (Snapdragon 855). Tamo se smanjenje performansi dešava drugačije: oko 5 minuta ništa se ne dešava, a zatim produktivnost pada u talasima za 20%, a zatim se povećava.

Asus Zenfone 6 pametni telefon pokreće Google Android verzija 9, a ZenUI 6.0 vlasnički interfejs, koji je gotovo isti kao i Android One, je prisutan.

Kamere

Dok većina proizvođača eksperimentiše sa ugrađivanjem raznih kamera u svoje uređaje, ljubitelji kulta racionalne minimalizacije pokušavaju da stvore takve uređaje koji mogu posedovati jednu ili dve kamere. Po pravilu, Oppo, Vivo, i sada Asus pate od ovoga. Samsung takođe ne stoji po strani, tako da u A80 pokazuje svoju viziju takvih uređaja.

Asus Zenfone 6 ima dve kamere:

Primarna:

  • Sony IMX586 (48 MP, veličina matrice - 1 / 2.0 ", veličina piksela - 0.8 mikrona
  • Četiri filtera (12 MP, efektivna veličina piksela - 1.6 mikrona)
  • Otvor blende f / 1.79
  • Ekvivalentna žižna daljina: 26 mm
  • Sočivo sa šest elemenata
  • Vidno polje - 79 stepeni
  • Fazni autofokus (2x1 OCL)

Dodatna:

  • 13 MP, 125 stepeni; Super Wide Lens
  • Eliminisanje distorzijeu realnom vremenu
  • Ekvivalentna žižna daljina: 11 mm

Postoji laser autofocus i dual LED blic.

Kao što možete videti, Zenfone 6 koristi Sonijev IMX586 senzor, koji se koristi u skoro svim modernim pametnim telefonima. Dakle, možete otvoriti recenziju, na primer, Xiaomi Mi9, i pročitati o kvalitetu slika. Nećemo vam reći ništa novo.

Kao i obično, tokom dana fotografije su prilično pristojnog kvaliteta, a uveče se pojavljuju zrnasti detalji, a slika se postepeno zamagljuje zbog potiskivanja šuma.

Kada je reč o širim uglovima situacija je slična, međutim, slika može početi da se pogoršava čak i sa blagim padom svetlosti.

Međutim, napominjem da u Asus Zenfone 6 nema zasebnog makro režima, ali kamera je sposobna da napravi neverovatne snimke, naravno, uz odgovarajuću veštinu operatera. Pored toga, nam se učinilo da je u režimu rada sa digitalnim zumom uključen režim 48 MP, odnosno da se cropovanje ne snima iz 12 MP kadra, već iz 48 MP RAW fajla.

Modul sa kamerama se rotira kada pritisnete specijalni taster. Štaviše, može se pomerati glatko: pritisnite isti taster, samo ga povucite gore ili dole. Kreiranje panorame je prilično originalno: sam pametni telefon pomera modul.

Kamera može da snima regularne fotografije, HDR + i HDR ++. U ovom drugom slučaju, spajanje nekoliko kadrova se dešava za 3-4 sekunde. Rezultat je spektakularan, ali slika može biti puna šuma.

Noćni režim je slab, čak ni na nivou Huawei P20 Pro ili Mate 20.

Postoji režim praćenja: u ovom slučaju, kamera se kreće iza odabranog objekta. U horizontalnom položaju samo na levo.

Maksimalni kvalitet slike je 4K pri 60 kadrova u sekundi. Podešavanja nisu loša, ali dinamički opseg malo trpi, odnosno sve je ili izbeljeno ili tamno. Ne postoji optička stabilizacija, samo digitalna, ali je prilično efikasna. Međutim, zbog digitalnog zuma, slika se značajno smanjuje, čak i snimanje na širokokutnom objektivu izgleda kao da je na konvencionalnom objektivu.

Interfejs je jednostavan: podešavanje se bira odozgo, režimi odozdo (foto, video, portreti, itd.), dok se još niže nalaze - Galerija i prebacivanje kamere.

Zaključak: dobre kamere koje ne hvataju zvezde sa neba, ali se većini korisnika to svakako sviđa; Bili smo zadovoljni gotovo svime.

0

Primeri fotografija

Multimedija

Ovaj model je opremljen sa dva stereo zvučnika. Tehničke karakteristike govore da je proizvođač svakom zvučniku dodelio zasebno pojačalo NXP TFA9874. Stereo baza, nažalost, je uska, pošto je gornji (glasovni) zvučnik gotovo nečujan. Stoga bismo ove stereo zvučnike nazvali tako uz veliku rezervu.

Jačina zvuka donjeg zvučnika je veoma visoka, kvalitet je dobar. Teoretski, može se koristiti kao mali eksterni zvučnik. Zvuk je bliži srednjim frekvencijama, prilično ugodan.

U postavkama se nalazi stavka "Inteligentna jačina". U zavisnosti od nivoa jačine zvuka okoline, selektuju se parametri jačine zvuka za ceo sistem. To jest, kod kuće, svi zvukovi će biti malo prigušeni, a na ulici će postati glasniji. Veoma zgodna funkcija, posebno kada zaboravite da prebacite telefon iz režima za rad na ulici u režim za rad kod kuće i obrnuto.

Za vibraciju u ovom telefonu možemo se izraziti pozitivno. Sam po sebi, motor nije najsnažniji, ali je dodirna povratna sprega izuzetno prijatna, baš kao na Apple iPhone-u. Kucanje na Asus Zenfone 6 tastaturi je čisto zadovoljstvo.

Muzičke mogućnosti ovog uređaja su prilično dobre: veoma glasan zvuk, jasan. Glavna prednost je da ima 3.5 mm priključak. U podešavanjima postoji “Audio Wizard” sa DTS parametrima i ekvilajzer, ali sa “Google Music”, ili sa drugim aplikacijama “Audio Wizard” ne radi. Takođe, uređaj ne poseduje radio.

Utisci

Ako ste savladali ovaj tekst i pročitali sve od početka do kraja, savršeno ćete razumeti kakav je ovaj uređaj: Asus Zenfone 6 nije 100% savršen telefon za sve prilike. Međutim, za novac koji treba izdvojiti za njega, on nudi maksimalan broj karakteristika za koje ljudi pitaju u skoro svakom od naših materijala:

  • Veliki IPS-ekran, bez PWM i izreza na sebi
  • Veliki kapacitet baterije
  • Najbrži procesor, mogućnost instaliranja microSD kartice bez zauzimanja SIM slota
  • 3.5 mm konektor
  • Wi-Fi ac, BT 5.0, LTE, VoLTE, NFC, USB-C
  • Indikator propuštenih događaja
  • Android 9 gotovo neizmenjen
  • Odličan kvalitet kamera.

Od malih negativnih detalja, primetili bismo izbledelu matricu ekrana, usku stereo bazu zvučnika, prosečan kvalitet širokougaone kamere.

Generalno, Asus Zenfone 6 se zaista može smatrati popularnim pametnim telefonom.

Konkurenti:

  • Xiaomi Mi9. Ovaj model poseduje Qualcomm Snapdragon 855 procesor, tri kamere, puno memorije, SuperAMOLED ekran, skener otiska prsta na ekranu.
  • Huawei Mate 20. Nudi veliki IPS-ekran, moćan Kirin procesor, mnogo memorije, tri kamere, odlično vreme rada.
  • Samsung Galaxy S8 +. Za one kojima broj kamera nije krucijalan, ali kojima je potreban dobar uređaj iz A-serije popularnog brenda.
  • Honor 20. U stvari, model koji je potpuno analogan Huawei P30: brz procesor, 4 kamere, puno memorije, IPS-ekran.
MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)
NAPOMENA
Prevod je ekskluzivno vlasništvo sajta Mobilnisvet.com, a kopiranje dela ili celog testa je strogo zabranjeno.
Tekst je pod zaštitom kako mobile-review.com tako i mobilnisvet.com sajta, zloupotrebe neće biti tolerisane.
Slike su vlasništvo sajta mobile-review.com, koje su u neobrađenom obliku na sajtu mobilnisvet.com.
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.
Uslovi korišćenja Mail: mobilnisvet.com@gmail.com - Sva prava rezervisana. © 2003-2024