Honor 9X 2019
2019. godina
6.59" LCD, 84.7% body
20% 710F, Android 9
RAM 4 GB, INT 64GB, EXT SDXC
4000 mAh Neizmenjiva
2 kamere, max 48MP
Test mobilni telefon Huawei Honor 9X 64GB
U nastavku pročitajte kompletan test mobilnog telefona Huawei Honor 9X 64GB. U testu ćete pronaći detaljne informacije testiranog mobilnog telefona Huawei Honor 9X 64GB vezano za izgled modela, performanse, kvalitet ekrana i kamera.
MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)
Original review / Originalni tekst:


Kompletan test pametnog telefona Honor 9X

Prodajno pakovanje

  • Telefon
  • Silikonska futrola
  • Mrežni adapter
  • Slušalice
  • USB kabl
  • Uputstvo za upotrebu
  • Garancija
Specifikacije
Dimenzije i masa 163.1 x 77.2 x 8.8 mm, 206 grama
Materijali kućišta Staklo i plastika
Ekran 6.59 inča FullHD +, 2340 x 1080 piksela, 391 PPI, IPS. Zaštitno staklo sa zaobljenim ivicama (2.5D). Podržava 10 istovremenih prtisaka.
Osvetljenost 450 cd / m2
91% korisne površine
Operativni sistem Google Android 9, vlasnički interfejs EMUI 9.1
Platforma HiSilicon Kirin 710F (12 nm, ARM 4xCortex-A73 2.2 GHz + 4xCortex-A53 1.7 GHz)
Mali-G51 MP4, GPU Turbo 3.0
Memorija 4/6 GB RAM-a, 64/128 GB interne memorije, microSD kapaciteta do 512 GB
Bežično povezivanje Wi-Fi b / g / n / ac, 2.4 / 5 GHz, Bluetooth 4.2, NFC
Mreže 2G: 850/900/1800/1900 MHz
3G: B1 / B2 / B4 / B5 / B6 / B8 / B19
4G: B1 / B3 / B7 / B8 / B20
Dual nano-format SIM kartice, kombinovani slot
Navigacija GPS / AGPS / GLONASS
Senzori i konektori Skener otiska prsta sa zadnje strane, USB-C
senzor osvetljenja, digitalni kompas, senzor blizine, žiroskop
Glavna kamera - 16 MP glavna kamera. Otvor blende f / 1.8
- 2 MP kamera za kreiranje digitalnog zamućenja
Prednja kamera 16 MP prednja kamera. Otvor blende f / 2.2
Baterija Kapacitet 4000 mAh , 5V / 2A adapter
Zvuk Jedan hands free zvučnik
Dva mikrofona za smanjenje buke
Huawei Histen 6.0
Boje Plava, crvena, crna

Pozicioniranje

Honor brend je pre nekoliko dana predstavio dva nova proizvoda pod istim nazivom – 9X. Glavne razlike koje postoje između ova dva modela: u jednoj verziji postoje dve kamere i NFC, u drugoj - tri kamere i nema beskontaktnog čipa. Čudno, zar ne?

Testirali smo model sa dve kamere, jer je za prosečnog korisnika NFC relevantniji nego ikad, dok je za mnoge dodatna kamera i dalje ne preterano korisna.

Honor 9X uređaj je pametni telefon bez okvira sa FullView ekranom, odnosno nema izreza ili sočiva kamere ugrađenih u ekran. Još jedna karakteristika je selfie kamera koja se izvlači iznad vrha kućišta.

Generalno, Honor 9X je relativno pristupačan pametni telefon sa velikim FullView ekranom i pop-up kamerom za snimanje selfija.

Za sada cena ovog uređaja nije objavljena a pretpostavka je da će koštati otprilike isto kao i model Huawei P Smart Z koji je gotovo kopija modela 9X.

Izgled

U pitanju je tipični predstavnik modernog dizajna: velikog i debelog kućišta, kosih uglova i zadnjeg panela ukrašenog neobičnim šarama koje se nalaze ispod stakla. Ovog puta, dizajneri Honor brenda napravili su šare u obliku slova „X“, sastavljenog od mnogobrojnih pruga raspoređenih pod određenim uglom. Podseća na logo X-Men serijala. U zavisnosti od nivoa i izvora svjetlosti, ove se pruge ili konvergiraju prema središtu ili razilaze. Sve u svemu ideja je zanimljiva, ali vidljiva samo uz dobar nivo svetlosti, jer u senci Honor 9X je samo jednostavan tamnoplavi pametni telefon.

Morate se naviknuti na dimenzije modela koje iznose 163,1 x 77,2 x 8,8 mm, jer je telefon širok, visok i prilično debeljuškast. Težina je malo uznemirujuća - 206 grama.

Ekran je zaštićen staklom, a plastika je korišćena na zadnjoj i bočnim stranama. Oleofobni premaz je srednjeg kvaliteta: otisci prstiju brzo prekrivaju celu površinu ekrana, ali se brišu relativno lako. Tragovi takođe ostaju na panelu sa zadnje strane, ali su malo manje uočljivi.

Koje će boje biti u prodaji, još uvek ne znam, ali generalno postoje crvena, plava i crna (mat). Kvalitet izrade za ovu klasu uređaja nije loš, nema se na šta žaliti. Čini se ipak da se zadnji panel lagano savija prema bateriji.

Glavna prodajna tačka ovog modela je pop up kamera koja se nalazi na gornjem delu kućišta. Vreme izvlačenja modula je oko 1,3 sekunde. Ista količina vremena se potroši na vraćanje. Prepoznavanje lica traje oko jedne sekunde.

Sudeći prema testovima proizvođača, broj izvlačenja kamere može biti i više od 100.000 puta (oko 5 godina upotrebe). Pored toga, model može da izdrži opterećenje usmereno na 90 stepeni u odnosu na ravan telefona, do 15 kg.

U gornjem delu prednjeg panela se nalaze senzor blizine i zvučnik. On je glasan, zvuk je srednjeg opsega, prijatan. Senzor ambijentalnog osvetljenja je ispod ekrana.

Sa donje strane nalaze se - 3,5 mm priključak, mikrofon, USB-C port i zvučnik. Iznad je modul kamere, drugi mikrofon za smanjenje buke, kombinovani slot za dve SIM kartice i memorijsku karticu.

Tasteri za uključivanje i kontrolu jačine zvuka su sa desne strane, a na levoj strani nema elemenata.

Sa zadnje strane nalaze se veliki modul kamere sa dva sočiva, u kombinaciji sa blicem, a još niže, sa desne strane, je okrugli skener otiska prsta. Deluje brzo, bez pritužbi.

Ekran

Testirani model karakteriše prilično veliki ekran - 6,59 inča. Rezolucija je uobičajena 2340 × 1080 piksela (FullHD +), gustina - 390 piksela po inču. Više nego dovoljno za jasan prikaz slike, imajući u vidu da je matrica kreirana pomoću LTPS tehnologije.

Okviri ekrana modela Honor 9X su 4 mm donji, 7 mm gornji, levi i desni - 3,5 mm svaki. Više bi nam se svidelo da je okvir simetričan

Ekran je svetao (450 cd / m2 - više od deklarisane vrednosti), sa bogatom reprodukcijom boja, slika se ne izobličava pod uglovima, malo bledi na jakom svetlu.

U podešavanjima ekrana možete odabrati rezoluciju, veličinu teksta, temperaturu boja ili prilagoditi zaštitu vida.

Ispod možete videti podatke dobijene od kalibratora. Ukratko, nije loše, bez ikakvih očiglednih premašivanja referentnih vrednosti kada je reč o bojama.

Ekrani modela Honor 9X i Vivo Nex 3

Trajanje baterije

Pametni telefon Honor 9X koristi bateriju kapaciteta 4000 mAh koja je fiksirana u kućište. Tokom testa dobili smo sledeće rezultate:

  • Video reprodukcija pri maksimalnom osvetljenju - 8 sati
  • Igre pri maksimalnom osvetljenjus - 6 sati i 20 minuta
  • Vreme rada ekrana u operativnom režimu - 5 sati

Proizvođač je obezbedio sledeće podatke:

  • Reprodukcija muzike - 108 sati
  • Pozivi (3G) - do 28 sati
  • Igre do 10 sati
  • Video reprdukcija do 22 sata.

U prodajnom pakovanju ćete naći 5V / 2A mrežni adapter. Ovaj punjač napuni bateriju modela Honor 9X za 2 sata i 20 minuta.

Opcije povezivanja

Tradicionalno, pametni telefon radi sa dve SIM kartice nano formata. Oba nano-SIM slota rade u 4G CAT 4 mrežama (1/3/7/8/20 opseg). Sa gledišta komunikacije, Honor 9X je dobro izbalansiran: kvalitet prijema je na visokom nivou. Sve to zahvaljujući lukavom rasporedu antena koje se ne preklapaju ni sa jednim načinom držanja uređaja.

Bežični Wi-Fi radi na 2,4 / 5 GHz i podržava ac standard, Bluetooth je verzije 4.2 (BLE). Telefon radi sa GPS, GLONASS i BeiDou tehnologijama. Trenutno pronalazi do 20 satelita, čak i u zatvorenom prostoru blizu prozora. Radi sa 15 - 25 satelita na otvorenom uz tačnost - od 5 metara.

Ovaj model je opremljen NFC čipom. Iznenađujuće, 9X sa tri kamere nema čip za beskontaktno plaćanje. Veoma čudna odluka.

Memorija, čipset, performanse

Honor 9X pametni telefon koristi 4 GB RAM-a i 128 GB interne memorije (na raspolaganju je 113 GB).

Brzina RAM-a je 6390 MB / s - što je normalan rezultat za uređaj ovog cenovnog opsega. Brzina fleš memorije nije loša - 171/220 MB/s. Naravno, postoji slot za microSD memorijsku karticu (kapaciteta do 512 GB), ali je kombinovan sa slotom SIM kartice.

Kao procesor, Huawei je odabrao SoC HiSilicon Kirin 710F (12 nm, ARM 4xCortex-A73 2,2 GHz + 4xCortex-A53 1,7 GHz) sa grafičkim akceleratorom Mali-G51 MP4. Podržana je vlasnička GP Turbo 3.0 tehnologija.

Za one koji više vole testove, dajemo primer Antutu testa: pametni telefon beleži nešto više od 130.000 bodova - dobar rezultat u celini, ali ne i za zahtevne igre pri najjačim podešavanjima. U ovom slučaju, performanse su slične Qualcomm Snapdragon 660 čipsetu instaliranom u ogromnom Huawei 8X Max modelu.

Ne možemo reći da je Honor 9X veoma brz, ali ne možete ni da ga nazovete sporim. Nema kočenja, animacije su glatke. Sa igrama je sve jednostavno: PUBG možete igrati sa minimalnim podešavanjima dok Call of Duty možete igrati na srednjim podešavanjima.

Operativni sistem

Honor 9X radi na Google Android verziji 9, a iznad sistema je instaliran vlasnički interfejs EMUI 9.1. Zabavno je što sistem prikazuje telefon kao STK-LX1, a to je poznati Huawei P smart Z.

Kamere

U okviru ovog uređaja su instalirane potpuno iste kamere kao i u Huawei p Smart Z. Zbog toga vas upućujemo na pregled ovog uređaja.

Primeri fotografija nastalih modelom Honor 9X

Muzičke mogućnosti

Uređaj koristi dva zvučnika: jedan za razgovore, drugi za reprodukciju zvuka. Nažalost, nema stereo tehnologije.

Glavni zvučnik je tih, zvuči krajnje jednostavno, zvuk je ravan i nezanimljiv.

Zvuk je, kao i obično, testiran na žičanim Meizu Flow slušalicama. Generalno sve nam se dopalo, ali nije bilo dovoljno niskih frekvencija. Wireless Bose QC35 slušalice zvuče standardno dobro, Meizu POP TVS slušalice su dosta tihe dok su JBL Armor klasa za sebe

Među aplikacijama možete pronaći FM radio. Da bi funkcionisao, morate da povežete slušalice.

Utisci

Brend Honor, koji pripada kompaniji Huawei, pokazao je dobar proizvod za one koji žele veliki ekran bez izreza za malo novca. Nije bilo moguće otkriti bilo kakve značajne nedostatke: sve je u redu ili pristojno. Opet, za novac koji treba izdvojiti za ovaj model.

Jedini detalj koji nam se nije dopao je to što bismo umesto modula za zamagljivanje pozadine, voleli da vidimo kameru sa širokougaonim objektivom, obzirom da je po trenutnim trendovima kamera za zamućivanje pozadina beskorisna. Druga verzija ovog uređaja poseduje širokougaonu kameru ali joj nedostaje NFC.

Konkurenti:

Naravno - Huawei P smart Z je gotovo je kompletna kopija Honor 9X sa dve kamere. Zajedno sa pametnim telefonom, dobićete i besplatan Huawei CV80 štampač. Pa, zašto ne?

Kao opcija - Samsung Galaxy A40 ili A50. Ovi modeli poseduju izrez na ekranu. Odlučite sami da li je ova opcija pogodna ili ne. Manje, više ovi modeli su isti kao i Honor 9X.

Još jedan moćan predstavnik rešenja sa više kamera je - Redmi Note 8 Pro. Ovaj model nudi mnogo toga: 64 MP kamera, 6,53 inčni ekran sa Corning Gorilla Glass 5 zaštitom, baterija od 4500 mAh, mnogo memorije i sve moguće komunikacijske mogućnosti, uključujući NFC. Na ekranu postoji izrez u obliku kapljice.

Za nešto malo više novca možete pokušati pronaći Honor View 20. Malo je bolji od Honor 9X, ali sve ima svoju cenu.

MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)
Original review / Originalni tekst:
NAPOMENA
Prevod je ekskluzivno vlasništvo sajta Mobilnisvet.com, a kopiranje dela ili celog testa je strogo zabranjeno.
Tekst je pod zaštitom kako mobile-review.com tako i mobilnisvet.com sajta, zloupotrebe neće biti tolerisane.
Slike su vlasništvo sajta mobile-review.com, koje su u neobrađenom obliku na sajtu mobilnisvet.com.
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.
Uslovi korišćenja Mail: mobilnisvet.com@gmail.com - Sva prava rezervisana. © 2003-2024