Galaxy A20s 2019
2019. godina
6.5" LCD, 81.9% body
12% 450, Android 10
RAM 3 GB, INT 32GB, EXT SDXC
4000 mAh Neizmenjiva
2 kamere, max 13MP
Test mobilni telefon Samsung Galaxy A20s 32GB
U nastavku pročitajte kompletan test mobilnog telefona Samsung Galaxy A20s 32GB. U testu ćete pronaći detaljne informacije testiranog mobilnog telefona Samsung Galaxy A20s 32GB vezano za izgled modela, performanse, kvalitet ekrana i kamera.
MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)


Kompletan test pametnog telefona Samsung A20s 2019 (SM-A207F / DS)

Fotografije uživo

Prodajno pakovanje

  • Pametni telefon
  • Punjač (brzo punjenje)
  • USB Type C kabl
  • Alat za izvlačenje SIM kartice
  • Uputstvo za upotrebu
Specifikacije
Dimenzije i masa 163.3 x 77.5 x 8 mm, 183 grama
Materijali kućišta Plastika
Ekran 6.5 inča, 1560 x 720 piksela (19.5: 9), TFT IPS, 264 ppi, automatskak ontrola osvetljenja, Corning Gorilla Glass 3
Operativni sistem Google Android 9.0, OneUI 1.x
Platforma Qualcomm Snapdragon 450 (14 nm tehnologija), osam Cortex A53 jezgara radnog takta do 1.8 GHz, Adreno 506 grafika
Memorija 3 GB RAM, 32 GB ROM (fslobodno 21.8 GB), microSD memorijska kartica kapaciteta do 512 GB
4/64 GB opcija
Bežično povezivanje Wi-Fi b / g / n, Bluetooth 4.2
Mreže 2G: 850/900/1800/1900
3G: 850/900/1900/2100
4G: B1 (2100), B2 (1900), B3 (1800), B5 (850), B7 (2600), B8 (900), B20 (800), B28 (700)
4G TDD LTE B34 (2010), B38 (2600), B39 (1900), B40 (2300), B41 (2500)
Dual SIM, nanoSIM (nije hibridni slot)
Navigacija GPS / GLONASS
Senzori i konektori USB Type C (USB 2.0)
akcelerometar, senzor blizine, senzor osvetljenja, žiroskop, geomagnenti senzor
senzor otiska prsta sa zadnje strane
Otključavanje prepoznavanjem lica
Glavna kamera 13 MP (f / 1.8) PDAF + 8 MP (f / 2.2) + 5 MP (senzor dubine), LED blic, 1080p video snimanje
Prednja kamera 8 MP (f / 2.0), efekat zamućenja pozadine, nema autofokus
Baterija Li-Pol 4000 mAh, vreme razgovora do 23 sata, video reprodukcija do 18 sati, LTE do 24 sata
brzo punjenje, 15W punjač
Stepen zaštite nema
Boje crna, crvena, plava i zelena
Zvuk Fm radio
Sistem plaćanja Samsung Pay, Google Pay
Sar Glava SAR: 0.35 W / kg
SAR na kućištu: 0.83 W / kg (Evropska metodologija testiranja)

Pozicioniranje

Slovo S u nazivu treba da označava poboljšane uređaje, odnosno modele koji imaju prednosti u odnosu na svoje prethodnike. Cela A serija od početka 2019. godine je manje ili više uspešna, a neki modeli, na primer, A30/A50, postali su neki od najprodavanijih. Uprkos njihovoj relativno visokoj ceni u apsolutnom smislu, u pogledu odnosa cene i kvaliteta su veoma jaki. Razlog uspeha serije A je taj što su ovi uređaji stvoreni da se nose sa Honor brendom i drugim kineskim proizvođačima, a primetna je i njihova snaga u pogledu performansi i cene. Proizvođač nije štedeo ni po pitanju toga da ponudi SuperAMOLED ekran u segmentu jeftinijih uređaja, počevši od najeftinijeg A20 modela. Ovakav pristup se u potpunosti isplatio te je prodaja A-serije bila veoma uspešna.

Od modela sa prefiksom S kao maksimalno očekujete bolje performanse, u najmanju ruku zadržavanje mogućnosti na prethodnom nivou i kozmetičke promene. Ali obzirom na promenljivo tržište, nedostatak novih Huawei/ Honor modela u ovom segmentu, zbog političkih sankcija Sjedinjenih Država, pojavila se ideja da je potrošaču dato previše za premalo novca. Zbog toga, A20s nije poboljšan model, kao što biste mogli očekivati, već uređaj u kome je većina karakteristika degradirana. Na primer, odustali su od SuperAMOLED ekrana, više nije bilo NFC-a (što je zavisilo od tržišta do tržišta), Wi-Fi je postao jednopojasni, što nije baš dobro za one koji žive u velikim gradovima. Čak je i plastika zamenjena običnom umesto Glasstic-om. Jednom rečju, postoje promene od kojih jedina pozitivna bolja kamera. Ovo je redak slučaj kada ažurirani model skoro u svemu gubi od svog prethodnika. I upravo zbog toga, iako je A20s predstavljen po ceni višoj od A20, cena je skoro odmah pala.

Dizajn, dimenzije, kontrole

Model je dostupan u četiri osnovne boje - crnoj, plavoj, crvenoj i zelenoj koja nije dostupna na svim tržištima dok je na nekim moguća i dostupnost drugih boja.

Dimenzije Galaxy A20s – 163.3 x 77.5 x 8 mm, dok njegova ukupna masa iznosi 183 grama. Lepo leži u ruci, uopšte se ne oseća u džepu a ergonomija zaslužuje sve pohvale.

Za razliku od prethodnih modela ove linije, Glasstic materijala ovde nema a u pitanju je mešavina plastike sa sjajnom površinom koja je veoma izdržljiva. Za izradu modela S korišćena je obična plastika koja nam je poznata na mnogim uređajima. A to je veliki minus, koji malo ko shvata jer razlika nije jasno vidljiva. Ali kod prethodnog modela kvalitet materijala je bio viši, bolji od mogućnosti samog modela.

Kućište odlikuje blago zakošeni dizajn, što ga čini udobnim u ruci, a debljina aparata je mala. Otisci prstiju su vidljivi na kućištu, ali čak i kod crne boje nisu baš jasno uočljivi, uključujući i situacije pri jakom svetlu.

Senzor otiska prsta ugrađen je u zadnju ploču, a rub vam omogućava da ga osetite bez gledanja. Ovaj raspored je poznat mnogim korisnicima, tradicionalno je vezan za Huawei/Honor, a jednostavno ne postoji drugo mesto za senzor osim bočne površine. Očigledno je ovaj raspored odabran kako bi uređaj učinili pogodnim za one koji koriste nešto slično. Brzina odziva senzora je odlična. Prepoznavanje lica funkcioniše dovoljno brzo i pouzdano, dok je senzor otiska prsta drugi način.

Važno je ovde napomenuti da, za razliku od Samsung vodećih modela, gde je prepoznavanje lica ubrzano i može se prevariti uz pomoć nečijeg video snimka, koristi se ubrzani i obični, ali ovaj drugi ne može biti prevaren fotografijom ili video zapisom. Možete to pokušati ali nećete uspeti. Za Samsung Pay koristi se samo otisak prsta kao autorizacija, tako da nema nikakvih problema.

Na levoj strani se nalazi dvosmerni taster za regulaciju jačine zvuka, kao i slot za dve nanoSIM kartice i microSD memorijsku karticu. Slot nije kombinovan, tako da vas ništa ne ograničava. Taster za uključivanje / isključivanje nalazi se na suprotnoj strani.

Na dnu se nalazi zvučnik, desno je glavni mikrofon (sekundarni se nalazi na vrhu), kao i 3.5 mm priključak. Jedini zvučnik sa donje strane zvuči dobro, ali ne tako glasno kao da postoje dva. U svakom slučaju, nema pritužbi, može se dobro čuti u različitim uslovima.

Prisustvo dva mikrofona i sistema za smanjenje buke na ulici, u klubu i na drugim mestima gde je nivo buke povećan je jednostavno nezamenljivo, aparat ovde dobro vrši svoj zadatak. Model nema prednji LED; jednostavno nije bilo mesta za to.

Generalno, ovo je tipičan predstavnik svoje klase, pitanje je da li je A20 bio bolji od modela ove klase.

Ekran

Tehničke karakteristike ekrana su sledeće: 6.5 inča, 1560 x 720 piksela (19.5: 9), TFT IPS, 264 ppi, automatska kontrola osvetljenja, Corning Gorilla Glass 3. Ekran gotovo da nema okvira, a kamera je integrisana u okviru izreza u obliku slova U. Mana ovog rešenja je što postoji HD + rezolucija što se ne vidi u praksi, a slika je prilično dobra. Međutim, činjenica da je vidljivo da je u pitanju IPS ekran, boja je lošija nego na A20.

Podešavanja ekrana su prilično asketska - postoji noćni režim rada, skaliranje i brojne druge standardne opcije.

U pitanju je običan ekran bez ikakvih posebnih mogućnosti za svoju klasu. Ništa više, ništa manje.

Baterija

Pametni telefon ima ugrađenu Li-Pol bateriju od 4000 mAh koja podržava brzo punjenje, a punjač od 15W je deo maloprodajnog pakovanja. Nema opcije bežičnog punjenja, ali to je normalno za ovaj segment.

Zvanično deklarisani parametri rada baterije podudaraju se sa onim što je dobijeno u okviru testiranja:

  • Video reprodukcija pri maksimalnom osvetljenju - do 12 sati;
  • Audio reprodkucija - do 75 sati;
  • Korišćenje interneta preko Wi-Fi - udo 12 sati, 3G - do 9 sati, LTE - do 12 sati ;
  • Vreme razgovora u 3G - do 20 sati, u 4G - do 22 sati.

U toku svakodnevnog korišćenja, ovaj uređaj radi otprilike dva dana sa automatskim podešavanjem nivoa pozadinskog osvetljenja (algoritam se prilagođava vašim načinom korišćenja telefona i nije nimalo agresivan, osvetljenost je uvek ugodna). Vreme rada ekrana je oko 3.5-4 sata (što je skoro dva puta manje nego radno vreme A20) a sigurno je da veliki uticaj na to ima drugačija vrsta ekrana kao i drugačiji čipset.

Za potpuno punjenje baterije potrebno je 75-80 minuta.

Memorija, čipset, performanse

Samsung je koristio Qualcomm Snapdragon 450 čipset (14 nm tehnologija), koji poseduje osam Cortex A53 jezgara radnog takta do 1,8 GHz i Adreno 506 grafiku. Kod A20s modela uočavamo dobre performanse, ali lošu optimizaciju za Samsung model. Ovo je primetno u odnosu na manje više sličan Exynos čipset u A20 koji je bio brži u svakodnevnim operacijama.

Na tržištu postoje dve opcije za Galaxy A20s - 3/32 GB što je osnovna verzija, kao i 4/64 GB za one koji žele malo brži model. Pogledajte rezultate sintetičkih testova za osnovni model.

Performanse su dobre, ali više nisu nešto posebne, već su tipične za segment kojem ovaj uređaj pripada.

Opcije povezivanja

Komunikacioni segment ovog uređaja je pojednostavljen koliko je to moguće - na primer, Bluetooth verzija 4.2, nema NFC-a, a Wi-Fi je jednopojasni. A ovo je loše, jer smo u A20 videli potpuno drugačiji niz mogućnosti.

Sa gledišta navigacije, sve je u redu (GPS / A-GPS / GLONASS / Beidou), pokretanje na gradskim ulicama traje 2-3 sekunde, tačnost navigacije je odlična, nema pritužbi.

Kamera

Interfejs kamere je poznat sa ostalih Samsungovih modela, nema ničeg posebnog. Postoji live fokus, PRO režim, ali nema raznih efekata unapređene realnosti, maske. Ovo je iznenađujuće, jer su oni možda zanimljiviji publici ovog modela nego onima koji koriste vodeće modele.

Prednja kamera sa matricom od 8 MP (f / 2.0), ima efekat zamućenja pozadine, nema autofokusa. Pogledajte primer snimaka ovom kamerom.

Glavna kamera sadrži tri senzora - 13 MP (f / 1.8) PDAF + 8 MP (f / 2.2) + 5 MP (senzor dubine), LED blic, video snimanje 1080p.

Širokougaona kamera ima ugao snimanja od 120 stepeni (bez automatskog fokusiranja), dok je ugao obične kamere - 77 stepeni. Po našem mišljenju, kamera je prihvatljiva za snimanje po sunčanom danu, u zatvorenom prostoru, slike su već znatno lošije. Za ovaj segment kamera nije baš tipična i dobra. Pogledate fotografije.

Snimanje video zapisa je moguće u FullHD formatu, kvalitet snimanja nije loš, iako se autofokus ponekad počne micati, a balans bele ne reaguje odmah na promenu kadra. To je takođe tipično za ovu klasu uređaja.

Primer video klipa (MP4, 34 MB) >>>

Softverske karakteristike

Model se u početku isporučuje sa Android 9 operativnim sistemom sa OneUI interfejsom, predstavlja veoma funkcionalno i lagano rešenje. Tačno isti interfejs koristi se u vodećim modelima kompanije.

Nekoliko reči o multimedijalnim mogućnostima uređaja. Ima ugrađeni radio sa mogućnošću snimanja emisija. Slušalice rade kao antena.

Za muziku, pored standardnih ekvilajzera i podešavanja, tu je i Dolby Atmos.

Standardne aplikacije predstavljaju kalkulator, menadžer datoteka, diktafon i druge aplikacije koje su neophodne za komforan rad.

Utisci

Kvalitet komunikacije Galaxy A20s je dobar, nema očiglednih minusa i problema. Prisustvo sistema za smanjenje buke je veliki plus za ovaj cenovni segment.

Kao što ste već shvatili, nije nam se dopao A20s, jer uobičajeni A20, koji se može naći na tržištu, u svim aspektima je mnogo jači. I on doslovno nadmašuje svoje konkurente u svemu.

Ali ako pogledate koji su tačno konkurenti A20 na tržištu, dobi ćete ogroman broj modela. Na primer, možete pronaći Xiaomi Redmi Note 8T (3/32 GB). Ovaj model poseduje uporedivu bateriju, bolju kameru, moćniji procesor.

U Samsung liniji, preporučujemo da obratite pažnju na M30s, ovaj uređaj izgleda mnogo jače i bolje.

Kao što znate, izbor u ovom segmentu je što širi, tako da su opcije brojne. Ali, Galaxy A20s pokazao se tipično, dosadno i nimalo optimalno, kao njegov prethodnik. Ovaj model možete kupiti ako ste pogrešili u imenima i pomešali A20 i A20s, ili ako vam je prodavac nametnuo kupovinu. U pitanju je prolazni model koji se sigurno neće pamtiti, već je ponuda čisto za popunjavanje asortimana.

MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)
NAPOMENA
Prevod je ekskluzivno vlasništvo sajta Mobilnisvet.com, a kopiranje dela ili celog testa je strogo zabranjeno.
Tekst je pod zaštitom kako mobile-review.com tako i mobilnisvet.com sajta, zloupotrebe neće biti tolerisane.
Slike su vlasništvo sajta mobile-review.com, koje su u neobrađenom obliku na sajtu mobilnisvet.com.
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.
Uslovi korišćenja Mail: mobilnisvet.com@gmail.com - Sva prava rezervisana. © 2003-2024