Galaxy A71 2020
2020. godina
6.7" OLED, 87.2% body
27% 730, Android 10
RAM 6 GB, INT 128GB, EXT SDXC
25W, 4500 mAh Neizmenjiva
3 kamere, max 64MP
Test mobilni telefon Samsung Galaxy A71 6GB/128GB
U nastavku pročitajte kompletan test mobilnog telefona Samsung Galaxy A71 6GB/128GB. U testu ćete pronaći detaljne informacije testiranog mobilnog telefona Samsung Galaxy A71 6GB/128GB vezano za izgled modela, performanse, kvalitet ekrana i kamera.
MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)


Kompletan test pametnog telefona Samsung A71 (SM-A715F / FN / DS)

Fotografije uživo

Prodajno pakovanje

  • Pametni telefon
  • Punjač (brzo punjenje)
  • USB kabl tipa C
  • Alat za izvlačenje fioke SIM kartice
  • Uputstvo za upotrebu
Specifikacije
Dimenzije i masa 163.6 x 76 x 7.7 mm, 179 grama
Materijali kućišta Plastika (Glastic)
Ekran 6.7 inča, 1080 x 2400 piksela (20: 9), SuperAMOLED Plus, 393 ppi, automatska kontrola osvetljenja, AlwaysOn Display, Corning Gorilla Glass 3
Operativni sistem Google Android 10.0, OneUI 2.0
Platforma Snapdragon 730 (8 nm tehnologija), dva Kryo 470 Gold jezgra radnog takta do 2.2 GHz, 6 Kryo 470 Silver jezgara radnog takta do 1.8 GHz, Adreno 618
Memorija 6 GB RAM, 128 GB ROM (106 GB slobodno), microSD memorijska kartica kapaciteta do 512 GB, takođe dostupna opcija 8/128 GB
Bežično povezivanje Wi-Fi a / b / g / n / ac, dual-band, Bluetooth 5.0, NFC, ANT +
Mreže 2G: 850/900/1800/1900 3G: 850/900/1900/2100 4G: B1 / B2 / B3 / B4 / B5 / B7 / B8 / B12 / B13 / B17 / B20 / B28 / B66; 4G TDD LTE B38 / B40 / B41 Dual SIM, nanoSIM (nema kombinovanog slota)
Navigacija GPS / GLONASS / Beidou / Galileo
Senzori i konektori USB Type C (USB 2.0), OTG akcelerometar, senzor blizine, senzor osdveteljenja, žiroskop, Hall senzor, ANT geomagnetni senzor + skener otiska prsta. integrisan u ekran, sistem za prepoznavanje lica
Glavna kamera 64 MP (f / 1.8) + 12 MP (f / 2.2) + 5 MP (f / 2.4 - mmakro bez autofokusa) + 5 MP (senzor dubine poljar), LED blic, 4K video snimanje, elektronska video stabilizacija za FullHD
Prednja kamera 32 MP (f / 2.2), efekat zamućenja pozadine, različiti dodatni efekti, nema autofokusa
Baterija Li-Pol 4500 mAh, tvreme razgovora do 42 sata, video reprodukcija do 24 sata, LTE do 16 sati
Stepen zaštite ne
Boje Plava, crna , siva
Zvuk Fm radio
Sistem plaćanja Samsung Pay, Google Pay
Sar Glava SAR: 0.512 W / kg Telo SAR: 1.562 W / kg (evropska metoda testiranja)

Pozicioniranje

U 2020. godini, A serija ostaje ključna za Samsung, u pitanju su uređaji dizajnirani da protivteža prodaji kineskih proizvođača, pri čemu A serija rešava ovaj problem lako i jednostavno, jer nude najbolji odnos cene i kvaliteta. U isto vreme, modeli se dizajniraju u parovima, i na tržištu se pojavljuju jedan za drugim. Prilikom kreiranja ovakvih modela inženjeri su malo igraju sa karakteristikama kako bi ih učinili drugačijima, a kod viših modela nude malo drugačiji nivo mogućnosti. Dakle, modeli A51 i A71 su upareni, slabija jedinica je nastavak bestselera A50, koji se prošle godine prodavao vrlo dobro. Već možemo reći da je A51 ponovio uspeh svog prethodnika. A kako se prodavao A70? Relativno dobro, ali morate shvatiti da je ovo uređaj velikog ekrana, a takvi uređaji nisu svima potrebni. Pogledajte u čemu se razlikuje od A51.

Poređenje sa modelom Galaxy A51

Možda su glavna publika A71 oni korisnici koji aktivno konzumiraju različite sadržaje ili ih kreiraju, maksimalna veličina ekrana govori u prilog tome. Ali takođe postoji velika baterija koja vam omogućava da ovaj pametni telefon nazivate igračkim, radno vreme će biti dobro, kao i performanse. Kamera je primetno poboljšana u poređenju s A51, a istovremeno je odlična kamera za njen cenovni segment, ako ne uzmete u obzir glavne modele proteklih sezona, za koje se ispostavilo da su u istoj cenovnoj grupi. Jednom rečju, pokazalo se da je u pitanju zanimljiv uređaj za one koji biraju uređaj da im dugo traje. Pogledajmo pažljivo šta on može i šta nudi.

Dizajn, dimenzije kontrole

Kao i kod A51, i ovde su se inženjeri odlučili da primene geometrijski uzorak, tako da je zadnji panel lako prepoznatljiv.

Postoje tačno tri kolor šeme boja – na većini tržišta to su crna, siva i plava. Boje su svetle i upečatljive.

Materijal korišćen u modelu A71 je Glasstic (kombinacija reči staklo i plastika). Ovo je plastika obložena sjajnim zaštitnim slojem koji stvara efekat ogledala, kućište počinje da se igra na suncu i pod različitim uglovima, uvek izgleda malo drugačije. Staklo ne pokriva zadnji panel, koristi se samo na ekranu.

Dimenzije uređaja su 163,6 x 76 x 7,7 mm, težina - 179 grama. Uređaj je dovoljno velik, ali u prosečnoj muškoj ruci nema posebnih problema ili nedostataka kada je reč o držanju.

Pređenje sa modelom Note 10 Lite

Poređenje sa modelom Realme x2

Senzor otiska prsta je ugrađen u ekran, reaguje na pritiskanje čak i kada je ekran isključen, samo na određeno područje. Ovo nije vodeći model i nemoguće je očekivati maksimalnu brzinu senzora. A50 sa ispravkama poboljšao je rad senzora, ima približno istu brzinu, oko sekunde ili manje. Za svoj cenovni segment ovo je odličan rezultat, u kojem nema nedostataka.

Na kraju je opcija otključavanja prepoznavanjem lica i dobro radi. Važno je ovde napomenuti da, za razliku od Samsungovog vodećeg modela, gde se prepoznavanje lica samo ubrzava i može se prevariti uz pomoć nečijeg video snimka, ovde se koristi ubrzani i obični algoritam, drugi se ne može prevariti fotografijom ili video zapisom. Pokušali smo na ovaj način i nije uspelo. Za Samsung Pay koristi se samo otisak prsta kao autorizacija, tako da nema ni problema.

Na desnoj strani se nalazi dvosmerni taster za regulaciju jačinu zvuka, kao i taster za uključivanje / isključivanje. Na suprotnoj strani možete videti slot za dve nanoSIM kartice i microSD memorijsku karticu. Slot nije kombinovan, tako da vas ništa ne ograničava.

Na donjoj strani se nalazi zvučnik, desno je glavni mikrofon (drugi je na vrhu), kao i 3,5 mm priključak. Jedini zvučnik na donjoj strani zvuči dobro, ali ne tako glasno kao da ih ima dva. Svejedno, nema pritužbi na njega; može se dobro čuti u različitim uslovima.

Prisustvo dva mikrofona i sistema za smanjenje buke na ulici, u klubu i na drugim mestima je jednostavno nezamenljivo, aparat ovde dobro izvršava svoj zadatak.

U donjoj liniji primećujemo odličan kvalitet izrade, lep materijal i činjenicu da model izgleda skuplje nego što zapravo košta. Želeli bismo da imamo zaštitu od vode, ali ona nije prisutna, baš kao što je odsutna kod većine direktnih konkurenata. Takođe, iz očiglednih razloga, nema prednje LED lampice, jednostavno nije bilo mesta za to.

Ekran

Specifikacije ekrana su sledeće: 6,7 inča, 1080x2400 piksela (20: 9), SuperAMOLED Plus, 393 ppi, automatska kontrola osvetljenja, AlwaysOn Display, Corning Gorilla Glass 3. Kao i kod A51, kamera nije samo upisana na ekran, ugrađena je u njega. U pitanju je mala rupica koja jedva upada u oči i ne odvlači pažnju. Ovo je tehnologija koja je došla do srednjeg segmenta iz vodećih modela. Minimalni okviri ekrana takođe izgledaju vrlo moderno, pri čemu nema savijanja, ekran je ravan.

Karakteristika nedostupna konkurentima je AlwaysOn Display, što je mogućnost da se prikazuju sat ili čuvar ekrana, ikone obaveštenja i brzo prebacivanje na aplikacije.

Podešavanja ekrana su tipična, možete da promenite podešavanja boja.

Na suncu ekran ostaje čitljiv, osvetljenost je dovoljna za bilo koji posao. Dijagonala ekrana je idealna za gledanje video zapisa, gledanje fotografija, čitanje tekstova. Ovo je univerzalni pametni telefon, a činjenica da postoji tako dobar ekran izdvaja ga od svih konkurenata. Prisustvo AMOLED-a je veliki plus za ovaj segment.

Baterija

Pametni telefon ima ugrađenu Li-Pol bateriju kapaciteta 4500 mAh, ona podržava brzo punjenje, a brzi punjač je uključen. Nema bežičnog punjenja, ali to je normalno za ovaj segment.

Zvanično vreme rada baterije poklapa se sa onim koje smo dobili tokom testiranja:

  • Vreme video reprodukcije pri maksimalnom osvetljenju - do 24 časa
  • Audio reprodukcija - do 120 sati
  • RAd sa internetom preko Wi-Fi konekcije + do 16 sati, 3G do 12 sati, LTE do 16 sati;
  • Vreme razgovora u 3G - do 36 sati, u 4G - do 42 sata.

U svakodnevnom životu ovaj uređaj radi otprilike dva dana sa automatskim podešavanjem osvetljenosti pozadinskog osvetljenja (algoritam prilagođava osvetljenje i nije nimalo agresivan, osvetljenost je uvek ugodna). Istovremeno, ekran nudi 7-7.5 sati rada. Ovi rezultati su vrlo slični i gotovo identični onima koje smo videli na A51. Postoji drugačiji čipset, drugačiji ekran i veliki kapacitet baterije, ali rezultat je potpuno isti.

Za potpuno punjenje baterije potrebno je oko 85 minuta

Memorija, čipset, performanse

Samsung je za ovaj model koristio Snapdragon 730 čipset (8 nm tehnologija), koji se sastoji od dva Kryo Gold 470 jezgra sa frekvencijom do 2,2 GHz, 6 Kryo Silver 470 jezgara sa frekvencijom do 1,8 GHz, odnosno Adreno 618 grafike. Performanse ovog rešenja su odlične, interfejs radi brzo i glatko, aplikacije trećih strana takođe rade brzo.

Na tržištu postoje dve opcije za Galaxy A71 - 6/128 GB kao osnovna, i 8/128 GB za one koji žele malo brži uređaj. Pogledajte rezultate sintetičkih testova.

Opcije povezivanja

Lepo je što Samsung posvećuje veliku pažnju radio segmentu svojih uređaja. Dvopojasni Wi-Fi Galaxy A71 modela, što je već veliki plus, podržava VHT80 koji pruža dobru brzinu prenosa podataka. Za razliku od slabijih modela, ANT + je podržan.

Bluetooth verzija 5.0, prrisutan je NFC (Samsung Pay / Google Pay), sve radi bez problema.

Sa gledišta navigacije, sve je takođe vrlo dobro (GPS / A-GPS / GLONASS / Beidou), prvo pokretanje na gradskim ulicama traje 2-3 sekunde, tačnost navigacije je odlična, nema pritužbi.

Kamera

Interfejs kamere je poznat sa drugih Samsung modela, nema ništa posebno. Prisutan je režim Pro, AR Emoji i drugi efekti.

Prednja kamera podržava rezoluciju do 32 MP (f / 2.2), efekat zamućenja pozadine, tu su razni dodatni efekti, nema autofokusa. Pogledajte primer slike, ovde je sve poznato i na nivou drugih modela.

Modul glavne kamere sastoji se od četiri sočiva.

Mnogima se čini da se kvalitet fotografija ne razlikuje od modela A51, gde je glavni modul od 48 megapiksela, ali naše iskustvo govori upravo suprotno. Kvalitet fotografija na A71 je mnogo veći, a same fotografije su bolje.

Galaxy A51, Galaxy A71

Ovde možete videti primere fotografija i video klipova nastalih modelom A71.

Kamera modela A71 je u zlatnoj sredini, nije još uvek vodeći model ali više nije ni model za nezahtevne korisnike. Postoji SM opcija kao i druge napredne funkcije a tu je i prostor za kreativnost i izražavanje.

Softverske karakteristike

Model odlikuje Android 10 i OneUI 2.0, ovo je najnovija verzija interfejsa, koji se u doslovnom smislu može nazvati jednim od najboljih kako po fleksibilnosti podešavanja i mogućnostima, tako i po drugim aspektima.

Nekoliko reči o multimedijalnim mogućnostima uređaja. Model ima ugrađeni radio sa funkcijom snimanja. Slušalice rade kao antena.

Standardne aplikacije podrazumevaju kalkulator, upravitelj datoteka, diktafon i ostale aplikacije koje su neophodne za komforan rad. Takođe treba napomenuti da u OneUI 2.0 postoje Bixby skripte i druge funkcije koje su ranije bile tipične samo za vodeće modele.

Utisci

Kvalitet komunikacije je odličan, rad u LTE-u takođe zaslužuje posebnu pohvalu, a uređaj odlično podržava 4G i pruža veću brzinu prenosa podataka od analognih modela u ovom segmentu. Prenos glasa je takođe dobar, to je snažna tačka za proizvode kompanije.

Ono što je očigledno jeste da će se ovaj uređaj uporediti sa A51 te slede neke tačke po kojima se ovi uređaji razlikuju i koje ih čine tako različitim i tako sličnim.

Galaxy A71 Galaxy A51
Dimenzije, masa 163.6 x 76 x 7.7 mm, 179 grama 158.5 x 73.6 x 7.9 mm, 172 grama
DEkranisplay 6.7 inča, 1080 x 2400 piksela (20: 9), SuperAMOLED Plus, 393 ppi 6.5 inča, 1080 x 2400 piksela (20: 9), SuperAMOLED, 405 ppi
CPU Snapdragon 730 (8 nm tehnologija), dva Kryo 470 Gold jezgra radnog takta do 2.2 GHz, 6 Kryo 470 Silver jezgara radnog takta do 1.8 GHz, Adreno 618 Exynos 9611 (10 nm tehnologija), četiri Cortex A73jezgra radnog takta do 2.3 GHz, 4 Cortex A53 jezgra radnog takta do 1.7 GHz, Mali G72 MP3
Memorija 6/128 GB, memorijske kartice kapaciteta do 512 GB 4/64 GB, memorijske kartice kapaciteta do 512 GB
Kamera 64 MP (f / 1.8) + 12 MP (f / 2.2) + 5 MP (f / 2.4 - makro bez autofokusa) + 5 MP (senzor dubine polja), LED blic, 4K video snimanje, elektronska video stabilizacija pri FullHD 48 MP (f / 2.0) + 12 MP (f / 2.2) + 5 MP (f / 2.4 - makro bez autofokusa) + 5 MP (senzor dubine polja), LED blic, 4K video snimanje, elektronska video stabilizacija pri FullHD
Baterija Li-Pol 4500 mAh Li-Pol 4000 mAh

Davanje prednosti A71 nad A51 vredi ako je kvalitet snimaka kritičan za vas, snimate mnogo, znate kako to da uradite - tada ćete izvući maksimum iz uređaja. Granica performansi ovog uređaja je takođe veća, tako da će igračima i onima koji koriste zahtevne aplikacije više odgovarati. Sa druge strane, za ljude koji žele da postignu najbolji odnos cene i kvaliteta, Galaxy A51 izgleda daleko zanimljivije.

Koji su to konkurentski modeli ovom uređaju? U liniji Xiaomi to je Xiaomi Mi Note 10 model. Ekran je dijagonale skoro 6.5 inča, baterija je 5260 mAh kapaciteta, isti je procesor i memorija. Ali glavna stvar je što glavni modul kamere od 108 megapiksela kompanije Samsung, nije optimalno konfigurisan, ali formalno bi uređaj trebalo da dobro snima fotografije ali postoje mane. Po ceni, ovaj model nije konkurent A71 jer je razlika u ceni prevelika.

Potpuno drugačija stvar je Xiaomi Mi 9T Pro, ali ne postoji podrška za memorijske kartice, ima staru verziju Androida i ekran dijagonale 6.39 inča. Sa druge strane, nudi Snapdragon 855, koji pruža više performansi, ali i bateriju nešto manjeg kapaciteta - 4000 mAh. Ono što, ipak, treba naglasiti jeste da A71 nadmašuje ovaj uređaj u pogledu ukupnih parametara.

U liniji Honor treba obratiti pažnju na Honor 20 Pro, za isti iznos dobijate 8/256 GB memorije (nema memorijskih kartica), što će većini biti dovoljno. Ekran je manji nego kod A71, baterija je takođe manja. Stara verzija Androida ali i stariji izgled i nedostatak daljih ažuriranja. Uopšte, uređaj je zanimljiv, ali njegova cena je suviše visoka.

Postoji mnogo modela na tržištu u ovom segmentu, ali ako se pažljivo proučite, čini se da su oni lošiji od A71 po pitanju kvaliteta kamere, i u tome je snaga ovog uređaja. Takođe ima dobar odnos cene i kvaliteta, tako da je u svojoj kategoriji rame uz rame sa konkurentskim modelima. Ovo je, prema svojoj kategoriji, jedan od najboljih modela, kada bi ovakvi uređaji bili malo popularniji, tada bismo mogli govoriti o popularnosti na tržištu u celini, izvan bilo koje kategorije, ali budući da pametni telefoni s maksimalnom dijagonalom ekrana još uvek nisu osvojili tržište, ovo je ponuda za određene korisnike budući da masovni potrošač bira nešto manji A51. Ali za one koji traže malo više, A71 se pokazao uspešnim.

MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)
NAPOMENA
Prevod je ekskluzivno vlasništvo sajta Mobilnisvet.com, a kopiranje dela ili celog testa je strogo zabranjeno.
Tekst je pod zaštitom kako mobile-review.com tako i mobilnisvet.com sajta, zloupotrebe neće biti tolerisane.
Slike su vlasništvo sajta mobile-review.com, koje su u neobrađenom obliku na sajtu mobilnisvet.com.
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.
Uslovi korišćenja Mail: mobilnisvet.com@gmail.com - Sva prava rezervisana. © 2003-2024