Galaxy S20 5G 2020
2020. godina
6.2" OLED 120Hz, 89.5% body
41% 990, Android 10
RAM 12 GB, INT 128GB, EXT SDXC
25W, 4000 mAh Neizmenjiva
3 kamere, max 64MP
Test mobilni telefon Samsung Galaxy S20 5G
U nastavku pročitajte kompletan test mobilnog telefona Samsung Galaxy S20 5G. U testu ćete pronaći detaljne informacije testiranog mobilnog telefona Samsung Galaxy S20 5G vezano za izgled modela, performanse, kvalitet ekrana i kamera.
MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)


Kompletan test glavnog modela Samsung Galaxy S20 (SM-G980F)

Prodajno pakovanje

  • Pametni telefon
  • Punjač (25 W brzo punjenje)
  • Žične stereo slušalice AKG (USB Type C)
  • Alat za izvlačenje fioke SIM kartice
  • Uputstvo za upotrebu
  • Garancija
Specifikacije
Dimenzije i masa 151.7 x 69.1 x 7.9 mm, 163 grama
Materijali kućišta Aluminijumski okvir, Corning Gorilla Glass 6
Ekran 6.2 inča, 1440x3200 piksela (20: 9), Dynamic AMOLED, 563 ppi, automatska kontrola osvetljenja, AlwaysOn Display, Corning Gorilla Glass 6, HDR10 +, brzina osvežavanja 120 Hz za FullHD + rezoluciju
Operativni sistem Google Android 10.0, OneUI 2.1
Platforma Exynos 990 čipset, 8 jezgara (2 Exynos M5 jezgra do 2.73 GHz, 2 ARM Cortex-A76 jezgra do 2.6 GHz, 4 ARM Cortex-A55 jezgra do 2 GHz), Mali-G77 MP11, 64 bit, 7 nm
Memorija 8/128 GB (postoji varijanta 12/128 GB), memorijske kartice kapaciteta do 1 TB (kombinovani slot)
RAM LPDDR5
Snapdragon 865 za američko tržište
Bežično povezivanje Wi-Fi a / b / g / n / ac / ax, dual-band (Wi-Fi 6 nije zvanično odobren u nekim državama), Bluetooth 5.0, NFC
5G: NSA, 5G sub-6
LTE: Unapređen 4 puta, 4 MIMO, do 7CA, LAA, LTE Cat.20, brzine preuzimanja do 2.0 Gb / s, uplaod do 150 Mb / s
Mreže Dual SIM, nanoSIM (kombinovani slot)
Navigacija GPS / Beidou / Galileo - Dual Band GPS
Senzori i konektori USB Type C (USB 3.2), USB OTG
Akcelerometar, senzor blizine, senzor osvetljenja, žiroskop, geomagnetni senzor, Hall senzor
Skener otiska prsta integrisan u ekran
Otključavanje prepoznavanjem lica
Glavna kamera Primarna: kamera sa tri modula
- Ultra široka: 12 MP, 1.4 mikrona, F2.2
- Široka: 12 MP, 1.8 mikrona, F1.8, OIS
- Telefoto: 64 MP, 0.8 mikrona, F2.0, OIS

Prostorni zum
- Hibridni optički zum 3X
- Zum super rezolucije do 30X
Prednja kamera 10 MP (f / 2.2), efekat zamućenja pozadine, različiti dodatni efekti, nema autofokusa
Baterija Li-Ion 4000 mAh, vreme razgovora do 20 sati. video reprodukcija do 17 sati, LTE do 14 sati
Brzi punjač snage 25 W uključen, 100% za 65 minuta
Brzo bežično punjenje (15 W), reverzibilno bežično punjenje (do 9 W)
PD 3.0
Stepen zaštite IP68
Boje Siva, crvena i plava
Zvuk Dolby Atmos, dva zvučnika
Sistem plaćanja Google Pay, Samsung Pay
Karakeristike Samsung DeX
SAR vavrednostlue Glava SAR: 0.279 W / kg
Telo SAR 1.525 W / kg

Pozicioniranje

Ranijih godina se Samsung linija vodećih modela obnavljala sa dva modela: osnovnog Galaxy i modela sa većim ekranom. U 2019. godini, kompanija je tržištu predstavila tri uređaja - S10 / S10 + i S10e, pri čemu je ovaj poslednji pojednostavljena verzija vodećeg modela za masovno tržište i postao je prilično popularan. Ali uprkos dostupnosti, ovaj uređaj se nije pretvorio u bestseler, poput njegove starije braće. Sa druge strane, on nije ni imao takav zadatak, već je bio samo produžetak linije.

Godine 2020. Samsung veruje da će 5G početi masovno da se distribuira širom sveta, pa će stoga svi vodeći partneri kompanije podrazumevano dobiti podršku za ovu tehnologiju, uključujući i zemlje gde nema 5G mreža. Na primer, dotični Galaxy S20 opremljen je 5G modulom, i radiće na svim putovanjima, gde postoje takve mreže. Gde one ne postoje, pojavom 5G mreža, automatski će ponuditi ovu opciju. Samsung je odlučio da ne kreira različite varijacije uređaja, već će obezbediti 5G svim korisnicima, jer se pretpostavlja da će uređaj imati maksimalan životni vek, a ako danas možda nema takvih mreža, sutra će se pojaviti.

Nije tajna da su iz godine u godinu promene vodećih modela postale prilično male, modeli se vrlo malo razlikuju od svojih prethodnika. U svakom slučaju, u očima kupca takve su razlike beznačajne ili se mogu zanemariti. Zbog toga, S20 mnogi doživljavaju kao takvu nadogradnju, ne baš bitnu, posrednu. Sve zavisi od vaše percepcije sveta i onoga što vam treba. Činjenica je da je 5G važno ažuriranje, ali koliko vam je potreban to je otvoreno pitanje. A u okviru uređaja ima puno takvih "sitnica".

U liniji S20 ovaj model zauzima početnu poziciju a tu su i S20 + kao i S20 Ultra.

Na fotografiji možete videti da se modeli u većini razlikuju u veličini ekrana, težini i ergonomiji. Poslednji parametar se često ignoriše, ali je izuzetno važan. Dakle, S20 se po savremenim standardima doživljava kao vrlo kompaktan, prikladan vodeći model, koji istovremeno poseduje i veliki ekran. A kompaktnost je, po našem mišljenju, parametar na koji treba obratiti pažnju.

Koji korisnici će kupiti ovaj model? Po našem mišljenju, ovo je sjajna nadogradnja za one koji koriste prethodne glavne modele kompanije Samsung, a ne samo modele srednjeg ranga. Nekima će ovo biti prvi vodeći model u životu, neko će promeniti svoj stari model, star tri godine ili čak više. Na primer, neko planira da kupi S20, pošto njegov Galaxy S7 i dalje radi dobro, ali nema dovoljno interne memorije za aplikacije, obzirom da su zahtevi za aplikacije tokom godina rasli. A za kupca je četvorostruko povećanje memorije dovoljan razlog za nadogradnju. Svako ima svoju priču, ali S20 je odličan uređaj za one koji biraju pametni telefon ne na nekoliko meseci, već na nekoliko godina, i planiraju da ga aktivno koriste. Ovo je vodeći model koji dugo ostati relevantan, mada će se pojaviti novi uređaji.

Galaxy S20 model namenjen je onima koji traže kompaktan, moćan pametni telefon sa dobrim fotografskim mogućnostima i planiraju da ga koriste duže vreme. Ovo je jedan od najboljih modela na tržištu, odnos cene i kvaliteta u njemu je optimalan za vodeći model, ali ostaje pitanje koje su od karakteristika važne posebno za vas, a koje ne igraju nikakvu ulogu. Kao deo ove recenzije, pokušaćemo da razumemo ove aspekte i razumemo šta je važno, a šta većini korisnika nije potrebno.

Dizajn, dimenzije, kontrole

Dizajn savremenih pametnih telefona nije moguće nazvati originalnim, svi su slični po detaljima, prednja strana svih modela je ista a samo je sat u režimu pripravnosti (AlwaysOn Display) taj koji diverzifikuje izgled. Sam Galaxy S20 nije izuzetak, samo ga veliki stručnjak može eksterno razlikovati od ostalih modela, a i tada će morati da zaviri u konture i lokaciju tastera. Ako ga samo kratko pogledate, nemoguće je reći o kakvom aparatu se radi.

Svetle, privlačne boje na zadnjoj površini olakšavaju isticanje vašeg uređaja. Pogledajte dostupne boje.

Materijali koji su korišćeni u izradi S20 modela su tipični - aluminijumska legura, kao i staklo (Corning Gorilla Glass 6). Uglovi ekrana su minimalno zaobljeni, ali zadnji panel ima zaobljeni deo što pruža odličnu ergonomiju, a sâm uređaj dobro leži u ruci.

I nije važno da li je u pitanju dečja ruka ili dlan odrasle osobe, uređaj u svakom slučaju odlično pristaje u šaku. Mnoge se devojke zaljubljuju u S20 upravo zbog toga kako odgovara šaci, malen i kompaktan, odlične težine po savremenim standardima (151.7 × 69.1 × 7.9 mm, ukupne mase 163 grama).

Površina pametnog telefona je napravljena od stakla i sjajna je, a otisci prstiju vidljivi su na njoj. Oni su vidljivi pri direktnoj svetlosti i to može nekome zasmetati.

Zaključak je jednostavan – stavite pametni telefon u futrolu, njihove prednosti su mnogobrojne a ima ih od providnog silikona do svetlih boja neprozirnog silikona i raznih modela izrađenih od kože. Ako gledate samo zadnju stranu modela, ovaj uređaj je sličan većini Samsung-ovih modela za 2020. godinu jer imaju isti modul kamere.

Pravougaona kamera je nekako neprimetna i ista kao kod A serije i vodećih modela. I to je činjenica. Svi uređaji postali su slični u određenom stepenu, a vlasnici vodećih modela donekle su time uvređeni (oni kojima smeta percepcija drugih). To je učinjeno svesno, budući da je A-serija postala jedna od najprodavanijih u 2020. godini, to je proizvod koji traži većina potrošača, pa otuda i sličan dizajn. U novoj Note liniji kompanija će se odmaći od toga, akcenat će biti stavljen na dizajn, a to nije loše.

Stoga, reći da se u aspektu slike S20 nekako ističe i da je nešto neobično, nemoguće je. Ovaj vodeći model nije osmišljen da pokaže svoju održivost, već da se koristi bez obzira na mišljenje drugih.

Zaštita od vode i prašine potpuno je na istom nivou kao što je i bila - IP68. Kućište uređaja pretrpelo je manje promene, teoretski bi trebalo da bolje podnese pad. Razlika između Samsung-ovih vodećih modela u odnosu na iPhone je u tome što se oni ne lome tako lako, ali nije nemoguće polomiti ga.

Raspored kontrola je sledeći: na vrhu se nalazi kombinovani slot za SIM karticu (dve nanoSIM kartice i memorijska kartica). Postoji treći mikrofon, drugi sa zadnje strane, kao i sa donje strane. Smanjenje buke je savršeno izvedeno, algoritmi su se promenili u ovoj generaciji a mikrofoni su postali osetljiviji. Sitnica o kojoj niko ne govori, ali razgovarati telefonom je daleko ugodnije i praktičnije nego sa prethodnim uređajima.

Zvučnik se krije iza malog zazora, prilično je moćan, a njegova jačine je više nego dovoljna. Sa desne strani se nalazi taster za uključivanje/isključivanje, kao i dvosmerni taster za kontrolu jačine zvuka. Na dnu se nalaze zvučnik i USB konektor tipa C.

Senzor otiska prsta je integrisan u ekran, veoma je brz i potpuno je isti kao kod prethodne generacije S10/S10 + i naredne Note linije. Neki algoritmi su promenjeni a od sada ga odlikuje i mogućnost da sâm uči. Sve ostalo je isto. Kineske kompanije imaju novu generaciju senzora znatno veće površine, zato je praktičnije raditi sa njima.

Senzor otiska prsta u stvarnom životu je prilično primenljiv, samo zapamtite da je neophodno koristiti staklo ili film, koji podržavaju njegov rad. Svaki dodatni sloj može uništiti senzor, na primer, mekan i dovoljno debeo film može vaš otisak učiniti univerzalnim. Prema tome, koristite staklo ako vam je potrebno i odaberite dobrog proizvođača.

Objašnjenje zašto nije promenjen senzor po pitanju hardvera je prilično jednostavno: stepeni zaštite se Samsung-u dosledno dodaju, to je nemoguće učiniti prilikom promene hardvera. Trenutno je ovo jedan od najzaštićenijih senzora na planeti, budući da su ovo uslovi za Samsung Pay od strane banaka, oni koriste različite nivoe verifikacije otisaka prstiju (prst uživo, bez senke i tako dalje). Činjenica da su napadači u stanju da kopiraju otiske vaših prstiju ostaje spekulativna priča za većinu običnih ljudi, tako da se kineski proizvođači ne trude da obezbede jake algoritme zaštite. Koliko vam je ovo važno, ostaje otvoreno pitanje.

Poslednja važna tačka u vezi sa dizajnom kućišta. Metalni rub kamere je prilično nežan pa se boja ljušti i otkriva beli metal. To se dešava na većini Samsung-ovih vodećih modela ali sve zavisi od toga da li vam je uređaj ispadao i koliko pažljivo ste prema njemu postupali. Pri normalnoj upotrebi neće biti problema, a kod agresivnih ljuštenje boje će biti vidljivo već nakon nekoliko meseci.

Ekran

Veličina ekrana je 6.2 inča, maksimalna rezolucija je QHD, ali podrazumevana je FullHD +. U pitanju je Dynamic AMOLED, odlične reprodukcije boja, maksimalno osvetljenje je podesivo u širokom rasponu, u FullHD + rezoluciji, što je podrazumevano, ekran radi na 120 Hz (240 Hz senzor). Skrolovanje je postalo jednostavnije, ali potrošnja baterije se povećava za 10-12 odsto.

Prisutnost 120 Hz prvobitno se shvata kao neka vrsta marketinga. Prilikom uključivanja jednog uređaja ne osećate neku posebnu razliku, taj trenutak ne osećate. Stoga je izveden još jedan eksperiment tokom testiranja. Uključili smo 120 Hz na S20 i ostavili 60 Hz na S20 +, koji smo paralelno koristili. Nekoliko dana kasnije postaje jasna navika na gledanje glatkoće ekrana na S20. Isključili smo 120 Hz i pokušali sa korišćenjem uređaja na uobičajen način a razlika je odmah počela da bude očigledna. Ne obraćate previše pažnje na ovo, čini se da je u pitanju ta sitnica, međutim, osvežavanje na 120 Hz daje veliku glatkoću rada i prijatna je oku.

Podrazumevano je podešavanje ekrana za raspon boja „Zasićene boje“ (tu je i „Prirodne boje“). U ovom režimu su svetlost i kontrast slike maksimalni, a boje su upadljive. Nebo nije samo plavo, već super plavo. To će sigurno nekome zasmetati, obzirom na to da je nemoguće vršiti navigaciju onoga što želite fotografisati, ekran može pogrešno protumačiti sliku ali na računaru je sve u redu. Možete aktivirati opciju „Prirodne boje“, iako su u meniju isključene.

Tradicionalno postoji plavi filter, tamna tema, uključujući mogućnost podešavanja rasporeda. Prilagodljiva osvetljenost ekrana prilagođava se vašim željama. U manuelnom režimu možete da podesite svetlost na 400 nita; u automatskom režimu dostiže 900 nita. Ovo vam omogućava čitanje ekrana telefona čak i pod najsjajnijim suncem.

Kao i uvek, postoji režim AlwaysOn Display, omogućen vam je prikaz sata, kalendara, slike u režimu pripravnosti. Ekran ne troši mnogo energije, a izgled telefona je raznolik.

Svi vodeći modeli sveta koriste Samsung OLED ekrane; jednostavno ne postoji alternativa. Apple kupuje prethodnu generaciju ekrana, ne može da obezbedi isti nivo integracije sa hardverom. Kao rezultat toga, već dugi niz godina svaka generacija Samsung-ovih modela ima najbolje ekrane u svojim mogućnostima i karakteristikama. I ništa se nije promenilo ni kod S20; ovo je najbolje što postoji na tržištu danas. Dijagonala od 6.2 inča za mnoge će biti univerzalna, dovoljna je za filmove, društvene mreže ili čitanje bilo čega.

Baterija

Ugrađena Li-Ion baterija ima kapacitet 4000 mAh i može se porediti sa Galaxy S10 + baterijom, koja je predstavljena pre godinu dana, i pokazuje jednostavan trend: tehnologija baterija se ne menja mnogo, ali njihov kapacitet raste. S druge strane, Samsung masovno počinje da podržava USB Power Delivery 3.0, a takođe je ažurirao i svoje standarde za brzo punjenje. To vam omogućava da se rešite jednostavnog problema - dugog punjenja pametnog telefona. Dakle, kod S20 za 55-65 minuta možete u potpunosti da napunite bateriju (vreme punjenja zavisi od temperature okoline). Za pola sata biće napunjeno 70 odsto baterije. Komplet sadrži punjač od 25 W, što je dovoljno za većinu korisnika. Nema smisla kupovati punjače na 45 W, jer se brzina punjenja povećava za prvih 50 odsto, ali ukupno vreme ostaje manje-više isto.

U podešavanjima možete da isključite brzo punjenje ako vam se čini da troši bateriju (u praksi to nije tako).

Bežično punjenje podržava snagu do 15 W, što vam omogućava da napunite svoj pametni telefon u roku od 90-95 minuta. Takođe je veoma brz i izuzetno udoban za korišćenje. Dovoljno je 10 minuta punjenja da se napuni baterija i obezbedi nekoliko sati rada a to je pogodnost koju je teško potceniti.

Reverzibilno punjenje omogućava vam da napunite dodatnu opremu ili neki drugi pametni telefon, a snaga je takođe povećana - sada iznosi maksimalno 9 W.

Sada je vreme da razgovaramo o tome koliko pametni telefon radi jednim punjenjem. Ovde će se podaci značajno razlikovati u zavisnosti od podešavanja koje ste postavili za ekran, a kada se koristi 120 Hz, potrošnja baterije povećava se za 10-12 odsto minimum. Neprekidna reprodukcija video sadržaja na 60 Hz daje 17 sati rada ekrana, pri 120 Hz (koji ovde nisu de facto potrebni) video možete gledati u trajanju od 14.5 sati. Što više koristite ekran, brže će se baterija isprazniti na 120 Hz. Na primer, pri 60 Hz lako postignete 6-7 sati rada ekrana tokom dana, a oko 20 odsto baterije ostaje. Na 120 Hz to će biti već 4-5 sati. Minimalna razlika u potrošnji energije je 10 odsto, ali maksimalna može dostići 30 odsto, to zavisi od vašeg profila upotrebe aplikacije i koliko često koristite ekran.

U svakom slučaju, celodnevni rad na ovom pametnom telefonu je lako ostvariv čak i za zahtevne korisnike koji stalno gledaju u ekran svog pametnog telefona.

Opcije povezivanja

Ovo je vodeći model u kome nema ograničenja i nedostataka, postoji 5G modul (onemogućen na velikom broju tržišta, baš kao što je eSIM kod većine operatera), podrška za Wi-Fi 6 (802.11ax, biće dostupan sa licenciranjem) kao i maksimalno združivanje LTE frekvencija.

Podrška za platne sisteme Samsung Pay, Google Pay nije pod znakom pitanja. Naravno, tu je i NFC sa punim pravom za sve što možete zamisliti.

Dostupna je Bluetooth verzija 5.0, postoji podrška za slanje audio strima na više uređaja. Tu je i QuickShare opcija koja omogućava da brzo pošaljete velike datoteke na druge uređaje sa Samsung-a (vrsta Wi-Fi Direct).

Što se tiče komunikacionih mogućnosti, S20 je ugradio gotovo sve tehnologije koje su dostupne na tržištu.

Memorija, čipset, performanse

Postoje tačno dve opcije memorije - 8/128 i 12/128 GB (razlikuje se samo količina RAM-a). Sigurno je da će se većina odlučiti za osnovni model, pošto je količina RAM-a važna, ali ne igra fundamentalnu ulogu u ovom uređaju, te je osnovni model je odličnih performansi. Odlikuje ga Exynos 990 čipset (7 nm), nema nedostataka u brzini kako interfejsa, tako i drugih aplikacija. Ovo je veoma brz čipset, koji ima sigurnosnu maržu za nekoliko godina koje dolaze. Na nekim tržištima model dolazi sa Snapdragon 865, jednostavno nema posebnih razlika u performansama, vremenu rada i kvalitetu. Mit je da je Snapdragon bolji i da se zbog toga ne može naći nigde osim na tržištu SAD.

RAM LPDDR5, brz je, a testovi to dokazuju (test ne može u potpunosti da proceni koliko je brza memorija, savremeni testovi zaostaju za razvojem tehnologije).

Performanse u sintetičkim testovima su sledeće.

Kamere

Galaxy S20 koristi osnovni set kamera, pogledajmo karakteristike modula u poređenju sa drugim modelima.

Galaxy S20 Galaxy S20 + Galaxy S20 Ultra
Ekran 6.2 inča, Quad HD + Dynamic AMOLED (563 ppi)
HDR10 +
6.7 inča, Quad HD + Dynamic AMOLED (525 ppi)
HDR10 +
6.9 inča, Quad HD + Dynamic AMOLED (511 ppi)
HDR10 +
Kamera Glavna Ultra široka: 12 MP, 1.4 mikrona, F2.2
- Široka: 12 MP, 1.8 mikrona, F1.8, OIS
- Telefoto: 64 MP, 0.8 mikrona, F2.0, OIS

Prostorni zum
- Hibridni optički zum 3X
- Zum super rezolucije do 30X
Ultra široka: 12 MP, 1.4 mikrona, F2.2
- Široka: 12 MP, 1.8 mikrona, F1.8, OIS
- Telefoto: 64 MP, 0.8 mikrona, F2.0, OIS

Prostorni zum
- Hibridni optički zum 3X
- Zum super rezolucije do 30X
Ultra široka: 12 MP, 1.4 mikrona, F2.2
- Široka: 108 MP, 0.8 mikrona, (12 MP 2.4 mikrona) F1.8, OIS
- Telefoto: 48 MP, 0.8 mikrona, (12 MP 1.6 mikrona), F3.5 , OIS
- DepthVision

Prostorni zum
- Hibridni optički zum 10X
- Zum super rezolucije do 100X
Prednja - 10 MP, 1.22 mikrona, F2.2 - 10 MP, 1.22 mikrona, F2.2 - 40 MP, 0.7 mikrona (1 MP, 1.4 mikrona), F2.2

Prednja kamera nam je poznata iz Note10-a i ove generacije, to je standardni 10-megapikselni modul raznih mogućnosti.

U glavnoj kameri koriste se uobičajeni moduli od 12 megapiksela, ali je dodat i telefoto modul sa 64 megapiksela sa Quad-Bayer matricom. U senzoru sa širokim uglom nema autofokusa, ali nije potreban za takve slike.

Interfejs kamere nam je poznat.

Jedna od karakteristika uređaja je i „space zoom“, odnosno digitalni zum x30, koji vam omogućava da vidite objekte koji su značajno udaljeni. Po našem mišljenju, ovo je više marketing nego potreba. Polazeći od 10x i više, algoritmi za obradu slike postaju agresivni, nema smisla koristiti takav zum. Samsung je odbio da podeli zum na optički, hibridni ili digitalni; samo navode da je kvalitet AI obrade takav da ih nema smisla razdvajati. Po našem mišljenju, ovo je takođe marketing i praktično nema smisla da se koristi x30 zum, osim ako ne želite da ga koristite kao digitalni dvogled. Pogledajte fotografije nastale korišćenjem zuma.

Kao što vidite, x3 hibridni zum najbolje funkcioniše na slici; kvalitet je dobar. Ali velike vrednosti više nisu tako dobre, a otvor blende telefoto kamere nije takav da biste na njemu dobijali slike visokog kvaliteta noću (to je uvek glavni modul, tamo možete dobiti odličan kvalitet fotografija).

S20 familija ima novu funkciju koja se zove „One shot“. Sve kamere rade istovremeno, pri čemu istovremeno dobijate fotografije i video zapise.

Međutim, kvalitet fotografija kreiranih glavnom kamerom je odličan, pogledajte uporedne snimke nastale modelom S20 i iPhone 11 Pro.

iPhone 11 Pro, Galaxy S20

Ovde su samo slike nastale modelom Galaxy S20, kao i video primeri (ne postoji samo 4K snimanje na 60 fps, već i 8K pri 24 fps).

Kamera na Galaxy S20 čini nam se univerzalnom i većinom zanimljivom, pruža odličan kvalitet u različitim uslovima snimanja, nema hrapavosti, nedostataka i nema potrebe da se navikavate kako je to na S20 Ultra. U pitanju je nivo vodećeg modela i to je to, mogu se dobiti odlične fotografije, sve zavisi od vaših ruku. Ali postoje i sve vrste poboljšanja AI.

Pro režim je takođe dostupan za video, na fotografijama izgleda ovako.

Postoje i dodatni režimi snimanja.

Softverske karakteristike

Ovde je sve prilično jednostavno i obično, postoje unapred instalirane aplikacije koje proširuju mogućnosti uređaja, Samsung korisnici ih dobro poznaju. Dostupna je verzija OneUI 2.1, a mi imamo video o razlikama u odnosu na 2.0.

Za one koji se žele u potpunosti upoznati sa interfejsom i njegovim mogućnostima, savetujemo da pročitaju detaljan pregled.

Utisci

Nema pritužbi na kvalitet prenosa glasa tokom razgovora; čujete sagovornika jasno i razgovetno u bilo kojim uslovima. Vibracija je prosečna, ali možete da izaberete šemu po kojoj funkcioniše, ali je glasovno pozivanje za većinu uređaja vrlo dobro, čujno i iznad proseka.

Cena Galaxy S20 je prilično visoka za vodeći model, ali u pogledu odnosa cene i kvaliteta je opravdana. Druga stvar je da za sada na većini tržišta nije potreban 5G modul kojim je ovaj uređaj opremljen. Ali ako pogledate oko sebe, ispada da znatno slabiji pametni telefoni, na primer, iPhone 11 Pro, koštaju približno pri čemu nemaju 5G, odnosno većinu karakteristika Galaxy S20 modela.

Da li je vredno razmatrati Galaxy S20 i šta možete očekivati kad ga kupite u poređenju sa prethodnom generacijom kompanije Samsung? Po našem mišljenju, to su unapređeni ekran i njegov lagan rad, brzo punjenje (kako žično tako i bežično), kompaktnost kućišta. Od prošlogodišnjih modela primećujemo odličan S10+, koji je takođe postao pristupačniji.

Cena S20 je adekvatna. Za one koji traže kompaktni vodeći model sa odličnim kamerama i odličnom ergonomijom, ovaj uređaj nema posebne alternative. Radno vreme je takođe plus za trenutnu generaciju. Oni koji žele da se igraju s novom vrstom kamera, naravno, trebali bi razmotriti S20 Ultra, ali ovaj proizvod se razlikuje po ideologiji, percepciji - velik je i zahteva određenu veštinu u fotografiji, jer potpuno menja navike.

Galaxy S20 danas nema direktnih konkurenata. Apple modeli previše zaostaju u karakteristikama, a istovremeno su i mnogo skuplji. Kineski proizvođači nude svoja rešenja u različitom cenovnom segmentu i sa različitim mogućnostima. Jednom rečju, nešto se može zanemariti, ali u cenovnom opsegu kojem pripada S20 nema nijednog drugog proizvođača sem Apple i Samsunga, a izdavanjem Serije 20 prodaja Samsung modela će rasti, jer prednost postaje očigledna svima bez izuzetka (fanovi kompanije Apple ne čine većinu kupaca, vidljivi su samo na Internetu).

Sve u svemu, Galaxy S20 je uspešan, uravnotežen model sa dugim životnim ciklusom. Dobar uređaj, preporučujemo vam ga ako vam je potreban kompaktan pametni telefon sa najnovijim tehnologijama i maksimalnom upotrebljivošću.

MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)
NAPOMENA
Prevod je ekskluzivno vlasništvo sajta Mobilnisvet.com, a kopiranje dela ili celog testa je strogo zabranjeno.
Tekst je pod zaštitom kako mobile-review.com tako i mobilnisvet.com sajta, zloupotrebe neće biti tolerisane.
Slike su vlasništvo sajta mobile-review.com, koje su u neobrađenom obliku na sajtu mobilnisvet.com.
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.
Uslovi korišćenja Mail: mobilnisvet.com@gmail.com - Sva prava rezervisana. © 2003-2024