Galaxy A11 2020
2020. godina
6.4" LCD, 81.6% body
11% 450, Android 10
RAM 2 GB, INT 32GB, EXT SDXC
15W, 4000 mAh Neizmenjiva
2 kamere, max 13MP
Test mobilni telefon Samsung Galaxy A11
U nastavku pročitajte kompletan test mobilnog telefona Samsung Galaxy A11. U testu ćete pronaći detaljne informacije testiranog mobilnog telefona Samsung Galaxy A11 vezano za izgled modela, performanse, kvalitet ekrana i kamera.
MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)

Kompletan test pametnog telefona Samsung A11 (SM-A115F / DSN)

Prodajno pakovanje:

  • Pametni telefon
  • Punjač (brzo punjenje 15W)
  • USB Type C kabl
  • Alat za izvlačenje fioke SIM kartice
  • Uputstvo za upotrebu
Specifikacije
Dimenzije i masa 161.4 x 76.3 x 8 mm, 177 grama
Materijali kućišta Plastika
Ekran 6.4 inča, 720x1560 piksela (19.5: 9), PLS TFT, 268 ppi, automatska kontrola osvetljenja, Corning Gorilla Glass 3
Operativni sistem Google Android 10.0, OneUI 2.0
Platforma Qualcomm Snapdragon 450 (14 nm tehnologija), osam jezgara Cortex A53 radnog takta do 1.8 GHz, Adreno 506
Memorija 2 GB RAM, 32 GB ROM (slobodno 21.1 GB), eMMC 5.1, microSD kartice kapaciteta do 512 GB 3/32 GB opcija
Bežično povezivanje Wi-Fi b / g / n, Bluetooth 4.2, NFC
Mreže 2G: 850/900/1800/1900 3G: 850/900/1900/2100 4G: B1 / B2 / B3 / B5 / B7 / B8 / B20 / B28; 4G TDD LTE B38 / B40 / B41 Dual SIM, nanoSIM (nije kombinovani slot)
Navigacija GPS / GLONASS / Beidou / Galileo
Senzori i konektori USB Type C (USB 2.0), OTG Akcelerometar, senzor blizine, senzor ambijentalnog osvetljenja, senzor očitavanja otiska prsta sa zadnje strane, otključavanje prepoznavanjem lica
Glavna kamera 13 (f / 1.8) + 2 MP (f / 2.4, senzor dubine polja) + 5 MP (f / 2.2, široki ugao), LED blic, FullHD video snimanje
Prednja kamera 8 MP (f / 2.0), nema autofokusa
Baterija Li-Ion 4000 mAh, vreme razgovora do 29 sati, video reprodukcija do 15 sati, LTE konekcija trajanje baterije 13 sati
Stepen zaštite Nema
Boje Crvena, crna, bela
Zvuk FM radio
Sistem plaćanja Google pay
SAR Glava SAR: 0.52 W / kg  Kućište SAR: 0.99 W / kg Evropska metodologija testiranja

Pozicioniranje

Model Galaxy A11 je tražen među onima koji pažljivo biraju pametni telefon u prodavnici, koji veruju Samsung brendu, ali istovremeno se ne bave istraživanjem ponude u istom segmentu. Logika kupaca je jednostavna - postoji model A01 i on je mnogo jeftiniji. U očima kupaca stariji uređaj je bolji u svakom smislu i zato je vredno fokusirati se na njega a prodaja to i dokazuje.

Ali istovremeno, model nije najoptimalniji u pogledu onoga što nudi, samo 2 GB RAM-a, ali tu je odličan softver i prisustvo NFC-a. Ovaj uređaj je namenjen onima koji biraju brend, ali se ne raspituju unapred o njemu niti znaju tačno šta žele da kupe. Većina kupaca bira pametni telefon zahvaljujući veštinama prodavaca u prodavnicama.

Dizajn, dimenzije, kontrole

Model je dostupan u četiri boje - crnoj, beloj, crvenoj i plavoj.

Kućište je napravljeno od sjajne plastike, što je sasvim dobro. Tragovi prstiju ostaju, ali kućište je zaštićeno od ogrebotina i prilično je pouzdano. Izbor boja je uobičajen za niskobudžetne modele, ovde nema iznenađenja.

Raspored kontrola je tipičan za bilo koji Samsung pametni telefon, takođe treba pomenuti da su na krajevima dva mikrofona. Na vrhu se nalazi 3.5 mm priključak, na dnu - zvučnik i USB konektor tipa C. Na desnoj strani se nalazi taster za uključivanje / isključivanje (možete prilagoditi svoje funkcije na tasteru), kao i taster za podešavanje jačine zvuka.

Sa leve strane se nalazi slot za SIM kartice i memorijske kartice. Slot nije kombinovan, što nije loše.

Zadnji panel je zaobljen, a uređaj je prilično širok. Dimenzije aparata su 161.4 x 76.3 x 8 mm, a ukupna masa aparata iznosi 177 grama. Model je namenjen muškarcima, budući da će njegova veličina biti još veća ako koristite zaštitnu futrolu.

Kvalitet izrade uređaja je odličan. Senzor otiska prsta je na zadnjoj strani i lako ga je pronaći.

Vreme reakcije je kratko, otključavanje je brzo. Otključavanje prepoznavanjem lica je standardno, funkcioniše savršeno.

Na prvi pogled, ovo je kompletna kopija Galaxy M11.

Ekran

Tehničke karakteristike ekrana su sledeće – 6.4 inča, 720 x 1560 piksela (19.5: 9), PLS TFT, 268 ppi, automatska kontrola osvetljenosti, Corning Gorilla Glass 3.

Prednja kamera je ugrađena u ekran, sâm ekran ima primetne okvire, iako zbog laminiranja i u kada je aparat isključen to nije vidljivo. Naravno, okviri nisu tako veliki kao na iPhone 11, ali su i dalje primetni, posebno u poređenju sa ostalim pametnim telefonima kompanije Samsung.

Nažalost, izbor TFT ekrana onemogućava primenu AlwaysOn Display opcije, tako da ova funkcija nije dostupna. Ekran je dovoljno svetao, boje reprodukcije su prijatne, ali je to daleko od standardnih AMOLED ekrana u pogledu opsega boja i osvetljenosti koji se koriste čak i kod Samsung-ovih niskobužetnih modela.

Postavke ekrana su tipične, a moguće je promeniti podešavanja boje.

Podaci na ekranu ostaju čitljivi na suncu, a osvetljenost je dovoljna za čitanje poruka. Nemoguće je govoriti o udobnoj upotrebi duže vremena pri direktnim sunčevim zracima budući da je ekran inferioran u odnosu na modele srednjeg segmenta. Međutim, to je razumljivo jer je u pitanju niskobudžetni uređaj.

Baterija

Pametni telefon ima ugrađenu Li-Ion bateriju kapaciteta 4000 mAh, podržava brzo punjenje a 15W punjač je deo maloprodajnog pakovanja.

U proseku možete dobiti dva dana rada sa prosečnim opterećenjem (3.5-4 sata rada ekrana). Sa prilično primetnim opterećenjem, to vreme se skraćuje na jedan dan (5 sati rada ekrana). Za ciljnu publiku ovo je dovoljno. U nekim slučajevima upotrebe uređaj će se isprazniti brže, na primer, prilikom prenosa velikih datoteka preko LTE mreže, ali ovo je malo verovatan scenario za one koji kupuju takve modele.

Za potpuno punjenje baterije potrebno je oko 130 minuta. Za 60 minuta moguće je obezbediti do 50 odsto napunjenosti baterije.

Memorija, čipset, performanse

Samsung A11 je upotrebio Qualcomm Snapdragon 450 čipset (14 nm tehnologija), osmojezgarni Cortex A53 frekvencije do 1,8 GHz i Adreno 506. Interfejs je dovoljno brz i odlično reaguje, što je dobro za ovu klasu uređaja. Pogledajte rezultate sintetičkih testova.

Osnovna verzija nudi 2/32 GB memorije, memorijske kartice do 512 GB i to je dovoljno za većinu korisnika takvog uređaja. Ugrađena je eMMC 5.1 memorija koja ograničava brzinu rada i predstavlja usko grlo ovog modela, imajte to na umu.

Opcije povezivanja

Galaxy A11 ima jednopojasni Wi-Fi, Bluetooth 4.2, ali tu je i NFC (Google Pay), što je dobro.

Sa stanovišta navigacije, sve je tipično (GPS / A-GPS / GLONASS / Beidou), hladan start na gradskim ulicama traje 2-3 sekunde, tačnost navigacije je dobra, ali antena je očigledno inferiorna u odnosu na starije modele, u urbanim uslovima je gotovo neprimetna.

Kamera

Interfejs kamere je isti kao i kod drugih Samsung modela, ali nema dodatnih vizuelnih efekata, samo najneophodniji su prisutni.

Aparat karakteriše 8 MP (f / 2.2) prednja kamera, efekat zamućenja pozadine, razni dodatni efekti, nema autofokusa.

Glavni modul kamere sastoji se od tri sočiva.

Pogledajmo nekoliko primera fotografija i video zapisa, ovo je osnovna kamera koja nudi osnovne mogućnosti. Sa druge strane, od ovog modela se i ne očekuje ništa drugo.

    Softverske karakteristike

    Model je originalno zasnovan na Androidu 10 i OneUI 2.0, odnosno, ovo je najnovija verzija interfejsa koja se u doslovnom smislu može nazvati jednom od najboljih, kako u pogledu fleksibilnosti podešavanja i mogućnosti, tako i u drugim tačkama.

    Nekoliko reči o multimedijalnim mogućnostima uređaja. Ima ugrađeni radio sa opcijom snimanja programa. Slušalice deluju kao antena.

    Standardne aplikacije obuhvataju kalkulator, menadžer datoteka, diktafon i druge neophodne aplikacije. To su male razlike u odnosu na izvorne Samsung modele. Na primer, možete da dodelite gestove senzoru otisaka prstiju. Generalno, ovo je potpuno isti softver.

    Utisci

    Kvalitet veze se ne dovodi u pitanje, poziv je dovoljno glasan i prodoran. Jačina vibracije je prosečna.

    Ovo nije najosnovnija verzija modela iz serije A, ali je veoma popularna budući da je jedan od pet najprodavanijih pametnih telefona.

    Prošlogodišnji Galaxy A10 je nešto slabiji jer ga odlikuje baterija kapaciteta 3400mAh. U isto vreme, postoji minorna razlika po pitanju cene.

    Na tržištu postoji ogroman broj modela koji deluju u ovom segmentu, Honor 10 Lite odmah pada na pamet, međutim, nudi staru verzija Android-a. Ni microUSB priključak neće biti veliko ograničenje.

    Drugi model je Honor 9A, koji ima jednostavnije specifikacije, ali je sasvim sposoban da bude direktan konkurent Galaxy M11. Ako vam se sviđa brend Xiaomi, onda Redmi 8 (3/32 GB) vredi pogledati. Karakteristike su veoma bliske, ali ga karakteriše stara verzija Androida, što nije od kritične važnosti.

    Kao što vidite, postoji veliki izbor između modela iz prethodne godine koji su često isplativiji po ceni, dok su karakteristike manje ili više uporedive. I dalje nema reči o bitno drugačijem kvalitetu kamere niti trajanju baterije. Ono što dolazi do izražaja je koliko je važan softver koji radi bez problema i njegov kvalitet. Mnogi kupci su po ovom pitanju ravnodušni, isto onako kao što im nije bitno kakav Android imaju, koliko često dobijaju unapređenja i da li ih uopšte primaju.

    Model je, s jedne strane, veoma jednostavan i nije najefikasniji po pitanju odnosa cene i kvaliteta. S druge strane, ovo je uređaj koji se dobro prodaje, što dokazuje jednostavnu stvar - ljudi biraju poznati brend kome veruju. Ima mnogo konkurentskih modela te je izbor veliki, uključujući i zanimljivije uređaje. Ono što je problem jeste 2 GB RAM-a, što je vrlo malo za pametni telefon 2020. godine i to je najveće ograničenje ovog modela.

    MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
    (Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)
    NAPOMENA
    Prevod je ekskluzivno vlasništvo sajta Mobilnisvet.com, a kopiranje dela ili celog testa je strogo zabranjeno.
    Tekst je pod zaštitom kako mobile-review.com tako i mobilnisvet.com sajta, zloupotrebe neće biti tolerisane.
    Slike su vlasništvo sajta mobile-review.com, koje su u neobrađenom obliku na sajtu mobilnisvet.com.
    * maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.
    Uslovi korišćenja Mail: mobilnisvet.com@gmail.com - Sva prava rezervisana. © 2003-2024