Galaxy M51 2020
2020. godina
6.7" OLED, 87.4% body
27% 730, Android 10
RAM 6 GB, INT 128GB, EXT SDXC
25W, 7000 mAh Neizmenjiva
3 kamere, max 64MP
Test mobilni telefon Samsung Galaxy M51
U nastavku pročitajte kompletan test mobilnog telefona Samsung Galaxy M51. U testu ćete pronaći detaljne informacije testiranog mobilnog telefona Samsung Galaxy M51 vezano za izgled modela, performanse, kvalitet ekrana i kamera.
MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)

Kompletan test pametnog telefona Samsung Galaxy M51 (SM-M515F / DS)

Prodajno pakovanje:

  • Pametni telefon
  • Punjač (brzo punjenje 25W)
  • USB Type C kabl
  • Alat za izvlačenje fioke SIM kartice
  • Uputstvo za upotrebu
Specifikacije
Dimenzije i masa 163.9 x 76.3 x 9.5 mm, 213 grama
Materijali kućišta Plastika
Ekran 6.7 inča, 1080x2400 pixels (20: 9), SuperAMOLED +, 393 ppi, automatska kontrola osvetljenja, AlwaysOn Display, Corning Gorilla Glass 3, maksimalna osvetljenost 420 nits
Opertativni sistem Google Android 10.0, OneUI 2.1
Platforma Snapdragon 730G (8 nm tehnologija), dva Kryo 470 Gold jezgra radnog takta do 2.2 GHz, 6 Kryo 470 Silver jezgara radnog takta 1.7 GHz, Adreno 618
Memorija 6 GB RAM, 128 GB ROM (106 GB slobodno), UFS 2.1, microSD memorijske kartice kapaciteta 512 GB 8/128 GB ociono
Bežično povezivanje Wi-Fi a / b / g / n / ac, dual-band, Bluetooth 5.0, NFC
Mreže 2G: 850/900/1800/1900 3G: 850/900/1900/2100 4G: B1 / B2 / B3 / B4 / B5 / B7 / B8 / B12 / B17 / B20 / B26 / B28 / B66; 4G TDD LTE B38 / B40 / B41 Dual SIM, nanoSIM (nije kombinovani slot)
Navigacija GPS / GLONASS / Beidou / Galileo
Senzori i konektori USB Type C (USB 2.0), OTG Akcelerometar, senzor blizine, senzor osvetljenja, žiroskop, geomagnetni senzor, kompas, skener otiska prsta bočno, otključavanje prepoznavanjem lica
Glavna kamera 64 (f / 1.8) + 5 MP (f / 2.2, senzor dubine polja) + 8 MP (f / 2.2, široki ugao) + 5 MP (f / 2.4, makro), LED blic, 4K video snimanje, elektornska video stabilizacija na FullHD
Prednja kamera 32 MP (f / 2.0), efekat zamućenja pozadine, različiti dodatni efekti
Baterija Li-Ion 7000 mAh, vreme razgovora do 64 sata, video reprodukcija do 34 sata, trajanje baterije u LTE režimu 24 sata
Stepen zaštite Ne
Boje Crna i bela
Zvuk FM radio
Sistem plaćanja Google pay
SAR Glava SAR: 0.609 W / kg  Kućište SAR: 1.446 W / kg (evropska metodologija testiranja)

Pozicioniranje

U M-seriji Samsung može eksperimentisati, jer takvi modeli imaju ograničenu on-lajn prodaju, nisu široko zastupljeni i ne mogu nikako da utiču na prodaju glavne linije. Kao vrsta eksperimenta, model Galaxy M51 bio je opremljen velikom baterijom kapaciteta 7000 mAh i istovremeno odlično uravnotežen preko ekrana, čipseta, čime je proizvođač pokušao da uređaj učini zanimljivim u pogledu vremena rada. I uređaj je u potpunosti opravdao ovakav pristup, model beleži rekordne rezultate, i nema nijednog direktnog konkurenta po pitaju istih. Nudeći istovremeno prilično dobar nivo kamere za svoj segment, Samsung je stvorio zanimljiv uređaj za one koji traže rešenje za dugo igranje. Ovaj model jednostavno nema direktnih konkurenata, vreme rada je rekordno u svim aspektima. Međutim, cena nije najpovoljnija moguća, pa ima smisla razmišljati u kojoj meri će vas vreme rada naterati da pogledate ovaj model i da li je dovoljno.

Dizajn, dimenzije, kontrole

Model je dostupan u dve boje - crnoj i beloj.

Kućište je izrađeno od obične plastike, presijava se i lakirano je. Ovo je dobro, jer se na taj način izbegavaju ogrebotine, tragovi prstiju nisu vidljivi na kućištu, uključujući i model crne boje. Otpornost na ogrebotine je veliki plus.

Zadnji panel je zaobljen, uređaj dobro leži u ruci, iako je ovaj pametni telefon i širok i težak. Dimenzije uređaja su 163,9 x 76,3 x 9,5 mm, ukupna masa iznosi 213 grama. Ovo je aparat očito namenjen muškarcima, što njegove dimenzije jasno pokazuju.

Izgled uređaja je tipičan – sa donje strane se nalazi zvučnik, kao i USB konektor tipa C, kao i 3.5 mm priključak i mikrofon. Sekundarni mikrofon je na vrhu, sistem za poništenje buke dobro funkcioniše. Na desnoj strani se nalazi upareni taster za jačinu zvuka i taster za uključivanje / isključivanje. Isti taster ima senzor za otisak prsta i on savršeno funkcioniše. Otključavanje učitavanjem lica je standardno, radi savršeno.

Na levoj strani je otvor za dve nanoSIM kartice, kao i memorijsku karticu a slot nije kombinovan!

Zvučnik je skriven iza rešetke iznad ekrana. Uređaj nema zaštitu protiv vode i prašine, što je normalno za ovaj segment.

Kvalitet izrade uređaja je odličan, na njega nema žalbi.

Ekran

Tehničke karakteristike ekrana su sledeće: 6.7 inča, 1080 x 2400 piksela (20: 9), SuperAMOLED +, 393 ppi, automatska kontrola osvetljenosti, AlwaysOn Display, Corning Gorilla Glass 3, maksimalna osvetljenost je 420 nita.

Prednja kamera je usečena u ekran.

Dostupna je i opcija AlwaysOn Display, to je mogućnost da vidite sat ili screensaver na ekranu, ikone obaveštenja i brzo pređete na aplikacije.

Opcije podešavanja ekrana su tipične, možete da promenite podešavanje boja.

Podaci na ekranu ostaju čitljivi na suncu, osvetljenost je dovoljna za bilo koji zadatak. Dijagonala ekrana je idealna za gledanje video zapisa, gledanje fotografija, čitanje tekstova. Ovo je svestrani pametni telefon, a činjenica da ima tako dobar ekran izdvaja ga od konkurencije. AMOLED je ogroman plus za ovaj segment

Baterija

Pametni telefon ima ugrađenu Li-Ion bateriju od 7000 mAh, podržava brzo punjenje i dolazi sa punjačem od 25V. Ne postoji bežično punjenje, ali to je normalno za ovaj segment.

Zvanični podaci o parametrima performansi baterije podudaraju se sa onim što je dobijeno u okviru testova:

  • Vreme video reprodukcije pri maksimalnom osvetljenju - do 34 časa;
  • Audio reprodukcija - do 182 sata;
  • Internet pretraživanje preko Wi-Fi - do 24 časa, LTE - do 24 časa;
  • Vreme razgovora u 4G - do 64 časa.

Vreme punjenja je sledeće: 15 minuta – 18 odsto, 30 minuta – 34 odsto, 45 minuta – 50 odsto, 60 minuta – 63 odsto, vreme potrebno za potpuno punjenje baterije iznosi 113 minuta. Uređaj podržava reverzibilno punjenje ostalih uređaja ali je sporo. U slučaju preke potrebe, možete sebi obezbediti dodatni punjač. Na primer, potpuno napunjeni Galaxy M51 može napuniti Galaxy Fold2 do 50 odsto za oko pet sati.

Obratite pažnju na vreme rada ovog pametnog telefona.

Ovo nije realni scenario kada se neprestano gledaju YouTube sadržaji (LTE i Wi-Fi prenos podataka), za dva dana dobijeno je ukupno oko 30 sati trajanja ekrana. Impresivno? To nije odgovarajuća reč.

U proseku, samo sa mobilnim podacima, raznim aplikacijama, ovaj uređaj omogućuje 12-14 sati rada ekrana bez ikakvih ušteda. Što znači čak i za najzahtevnijeg korisnika je obezbeđeno par dana rada. Za sve ostale korisnike oni mogu računati na 5-6 dana trajanja baterije. Nijedan drugi uređaj danas ne pruža takvo vreme rada, a ovde nije samo reč o kapacitetu baterije već o kombinaciji nekoliko faktora.

Memorija, čipset, performanse

Model odlikuje Snapdragon 730G (8 nm) čipset koji je prilično produktivan. Pogledajte rezultate sintetičkih testova.

Osnovna verzija je sa 6/128 GB memorije, podržava memorijske kartice kapaciteta do 512 GB, i to je dovoljno za većinu korisnika ovog uređaja.

Opcije povezivanja

Galaxy M51 odlikuje dvopojasni Wi-Fi, što je već veliki plus, a podržava i VHT80, što obezbeđuje dobre brzine prenosa podataka. Za razliku od starijih modela, ANT + nije podržan.

Uređaj karakteriše Bluetooth verzija 5.0, NFC (Google Pay), sve funkcioniše sasvim u redu.

Sa stanovišta navigacije, sve je takođe vrlo dobro (GPS / A-GPS / GLONASS / Beidou), hladan start na gradskim ulicama traje 2-3 sekunde, tačnost navigacije je odlična.

Kamera

Interfejs kamere sličan je drugim Samsung modelima, ovde nema ničeg novog. Postoje režim Pro, AR Emoji i drugi efekti.

Prednja kamera je rezolucije 32 MP (f / 2.2), tu je efekat zamućenja pozadine, razni dodatni efekti, bez autofokusa. Pogledajte primer slike, ovde je sve poznato i na nivou drugih modela.

Glavni modul kamere sastoji se od četiri sočiva.

Pogledajmo primere fotografija i video zapisa, oni su neuporedivi sa vodećim modelima, ali u cenovnom segmentu pomenutog modela nije sve loše, ovo je tipičan kvalitet za modele ovog nivoa.

Softverske karakteristike

Model je prvobitno zasnovan na Androidu 10 i OneUI 2.0, odnosno ovo je najnovija verzija interfejsa koja se u doslovnom smislu može nazvati jednom od najboljih kako u u pogledu fleksibilnosti podešavanja i mogućnosti, tako i po pitanju drugih tačaka.

Nekoliko reči o multimedijalnim mogućnostima uređaja. Ima ugrađeni radio sa opcijom snimanja programa. Slušalice deluju kao antena.

Standardne aplikacije obuhvataju kalkulator, menadžer datoteka, diktafon i druge poznate aplikacije.

Za razliku od skupljih modela, ovde nema Bixby skripti, ovo je očigledno marketinška podela na skuplje i jeftinije modele. Ova funkcija je veoma dobra, šteta što nije bila dostupna u slabijim modelima.

Utisci

Signal je konstantan te je povezanost sa mrežom odlična. Kada je reč o odnosu cene i kvaliteta ovaj model nema konkurenciju za one koji žele da dobiju maksimalno vreme rada jednim punjenjem. Ovo sigurno nije najmanji pametni telefon ali na to će te zaboraviti kada počnete da ga punite s vremena na vreme. Pomoću ovog uređaja možete potpuno zaboraviti da telefon treba da se puni tokom dana jer on konstantno radi. To je sigurno i najveća prednost ovog modela.

Za one koji znaju kako i vole da prilagode svoje pametne telefone kako bi od njih dobili maksimalno vreme rada, ovaj model pruža široke mogućnosti pa tako je doslovce moguće obezbediti par dana neprekidnog rada. Model je jedinstven, a samim tim će biti i popularan. Možete da pogledate i Galaxy A51, koji je izuzetno popularan model, broj jedan na tržištu. Međutim, trajanje njegove baterije ne može se porediti sa Galaxy M51, oni su uporedivi na polju fotografije. Ovde izbor može zavisiti od ergonomije budući da se uređaji ne razlikuju mnogo.

MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)
NAPOMENA
Prevod je ekskluzivno vlasništvo sajta Mobilnisvet.com, a kopiranje dela ili celog testa je strogo zabranjeno.
Tekst je pod zaštitom kako mobile-review.com tako i mobilnisvet.com sajta, zloupotrebe neće biti tolerisane.
Slike su vlasništvo sajta mobile-review.com, koje su u neobrađenom obliku na sajtu mobilnisvet.com.
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.
Uslovi korišćenja Mail: mobilnisvet.com@gmail.com - Sva prava rezervisana. © 2003-2024