Moto E7 Plus 2020
2020. godina
6.5" LCD, 81.6% body
18% 460, Android 10
RAM 4 GB, INT 64GB, EXT SDXC
10W, 5000 mAh Neizmenjiva
1 kamera, max 48MP
Test mobilni telefon Motorola Moto E7 Plus
U nastavku pročitajte kompletan test mobilnog telefona Motorola Moto E7 Plus. U testu ćete pronaći detaljne informacije testiranog mobilnog telefona Motorola Moto E7 Plus vezano za izgled modela, performanse, kvalitet ekrana i kamera.
MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)

Kompletan test pametnog telefona Motorola E7 Plus

Specifikacije
Pocesor Snapdragon 460 (11nm), Octa-core (4x1.8 GHz Cortex-A73 i 4x1.8 GHz Cortex-A53), Adreno 610 grafika
Operativni sistem Android 10
Memorija 4 GB / 64 GB, microSDXC kombinovani slot
Ekran 6.5 inča, IPS LCD, 1600 x 720 piksela, odnos stranica 20 sa 9, gustina 270 ppi
Baterija Li-Po 5000 mAh, punjač 10 W
Glavna kamera 48 MP, f / 1.7, 26mm (širokougaona), 1 / 2.0 ", 0.8μm, PDAF 2 MP, (dubina) Full HD video snimanje
Prednja kamera 8 MP, f / 2.2, 26mm (širokougaona), 1/4 ", 1.12μm
SIM kartica 2 Nano-SIM
Mreže i prenos podataka GSM 900/1800/1900, 3G, 4G LTE, Wi-Fi b / g / n, Bluetooth 5.0, A2DP, LE, A-GPS, GLONASS, GALILEO, microUSB 2.0
Senzori Skener otiska prsta (pozadi), akcelerometar, senzo blizine, kompas
Ostalo Nema NFC, 3.5 mm priključak, FM radio
Materijali Plastika
Dimenzije 165.2 x 75.7 x 9.2 mm, masa 200 g

Pozicioniranje

E-serija predstavlja liniju najpristupačnijih pametnih telefona kompanije Motorola. Ovo su telefoni u kojima Motorola pokušava da pronađe ravnotežu između minimalne cene i dobrog kvaliteta. U poređenju sa drugim brendovima, ovi uređaji imaju dobar kvalitet izrade, čist korisnički interfejs bez reklama, kao i podršku i ažuriranja.

Kompanija naglašava sledeće prodajne elemente za model Motorola Moto E7 Plus:

  • Dual kamera sa 48MP glavnim modulom uz odličan kvalitet snimanja čak i noću.
  • Visok nivo kvaliteta portretnih fotografija
  • 5000mAh baterija obezbeđuje više od 2 dana rada
  • Snapdragon 460 čipset, 4 GB RAM-a i 64 GB skladištenog kapaciteta + microSD podrška;
  • 6.5-inčni ultra-wide Max Vision HD + ekran odnosa stranica 20: 9
  • Posvećeni Google Assistan taster

Motorola E7 Plus je jedan od najboljih pametnih telefona u svom cenovnom segmentu u ovom trenutku. U pitanju je nov uređaj sa Android 10 operativnim sistemom koji je nedavno dobio sigurnosnu zakrpu a nudi i bateriju dobrog kapaciteta i pristojnu kameru. Ovo je jedan od onih uređaja udobnih za korišćenje a kupci će biti zadovoljni kupovinom.

Prodajno pakovanje

  • Pametni telefon
  • Alat za izvlačenje fioke SIM kartice
  • 10W adapter
  • USB Type-C kabl
  • Dokumentacija
  • Nije uključena zaštitna futrola

Izgled

  • Desna strana: Google Assistant taster, tarser za regulaciju jačine zvuka, taster za uključivanje
  • Leva strana : slot SIM kartice
  • Gornja strana : 3.5 mm priključak
  • Donji kraj: mikrofon, microUSB konektor, zvučnik
  • Prednji panel: 6.5 inčni ekran, 8 MP kamera, slušalica
  • Zadnji panel: 2 kamere, LED blic, skener otiska prsta

Kućište pametnog telefona napravljeno je od matirane plastike sa blagim gradijentom promene boje. Kao plus, može se navesti činjenica da su otisci prstiju praktično nevidljivi.

Blok kamere lagano štrči van kućišta dok je lokacija skenera otiska prsta vrlo dobra. Pametni telefon je dovoljno velik, 165 x 75,7 mm, pa čak i ako imate velike ruke nećete slučajno prstom pritisnuti sočivo kamere umesto da dodirnete skener prstiju.

Taster za uključivanje je orebren a pozicija Google Assistant tastera zaslužuje svaku pohvalu. Često se postavlja na levu stranu, a kao rezultat toga dolazi do slučajnog aktiviranja. Lokacija iznad tastera za podešavanje jačine zvuka je zgodna i pomaže da ne dolazi do slučajnog pritiskanja. Tasteru nije moguće dodeliti drugu funkciju ali ga možete u potpunosti onemogućiti.

Sa leve strane nalazi se samo slot za dve nano-SIM kartice.

Značenje ove uštede nije najjasnije, ali ne postoji poseban slot za microSD te je potrebno da izaberete dve SIM kartice ili SIM karticu i memorijsku karticu.

Na vrhu se nalazi 3.5 mm priključak ali ne postoji drugi mikrofon za koji je odgovoran smanjenje buke. S druge strane, obezbeđen je novi čipset, dobra kamera, baterija velikog kapaciteta i pristojan ekran pa je trebalo uštedeti na nečemu. Kompanija je odlučila da odustane od drugog mikrofona kao i od zaštitne futrole u prodajnom pakovanju.

Na dnu se nalazi mikrofon, microUSB kao i zvučnik.

Prednji panel pametnog telefona izgleda standardno ali nema fabričkog filma.

Zvučnik je glasan i nalazi se na uobičajenoj lokaciji.

Možemo reći da pametni telefon ima tipičan izgled za svoj cenovni segment. S jedne strane, bez ikakvih posebnih dizajnerskih užitaka, a sa druge, sve je na kućištu, dobra ergonomija i taktilno prijatni materijali koji su korišćeni za izradu. Ovaj pametni telefon prilično je veliki, pa je dobra odluka uzeti ga u ruke pre kupovine.

Ekran

Motorola Moto E7 Plus ima 6.5-inčni ekran sa IPS LCD tehnologijom, odnos stranica ekrana je 20 : 9, rezolucija 1600 x 720 piksela tipična za ovu cenovnu kategoriju. Između ostalog, puno ime modela zvuči ovako - Motorola Moto E7 Plus. Ako se sećate, nakon kupovine Lenovo je dugo razmišljao šta da radi sa brendom Motorola – da li da naziv brenda bude samo Motorola, Lenovo Motorola ili Lenovo Moto. Nejasno je kako se sve završilo ali jedno je jasno - sada kompanija zahteva da se koristi naziv Motorola Moto.

Osvetljenost ekrana je standardna za ovu cenovnu kategoriju, 450 nita. Moguće je koristiti telefon napolju, ali biće neprijatno koristiti ga pod direktnim suncem. Gama boja pametnog telefona je 100 odsto sRGB. To ne znači da ekran postaje žućkast ili plavičast ali tačnost reprodukcije plave i zelene boje pati zbog toga, odnosno boje nisu prirodne. Međutim, testiranje je pokazalo da su boje prikazane na telefonu i kvalitetnom monitoru jednake.

Ekran ima sva tipična podešavanja - automatsko osvetljenje, tamni režim, čak postoji i nekoliko režima boja (zasićeni, svetli i prirodni), podešavanja noćnog režima, kada se plava boja filtrira. Ovde možete da izaberete i stil menija: kako izgledaju ikone, boja direktorijuma, veličina fontova i stavke menija. Postoji čak i trik koji je tipičan za uređaje u višem segmentu cena: dok gledate u ekran, on se neće ugasiti.

Ako kliknete na bilo koju ikonu obaveštenja, tada će pametni telefon prikazati proširenu verziju.

Performanse

Pametni telefon odlikuje Snapdragon 460 čipset, 4 GB RAM-a i 64 GB internog skladišta. Stiče se utisak da je Qualcomm pogrešio. Snapdragon 460 zamenio je Snapdragon 665. Oni čak imaju isti grafički deo - Adreno 610. To je čipset srednjih performansi. Međutim, u očima potrošača serija 400 je potpuno budžetsko rešenje sa niskim performansama.

Odmah je jasno da ovo nije pametni telefon namenjen za igranje igara. Međutim, sasvim je moguće igrati igrice na njemu, moguće je i sve igrice jer je Adreno 610 vrlo produktivna grafika. Pametni telefon će automatski prilagoditi grafiku za optimalne performanse. Možete ili da igrate PUBG ili Call Of Duty Mobile. Međutim, platformeri, ljubitelji avanturističkih igara i misija izgledaju drugačije na pametnom telefonu.

Memorija i opcije skladištenja u pametnom telefonu su prilično dobri.

Pod opterećenjem, pad performansi je mali, a sam pametni telefon se ne zagreva previše.

Baterija

Pametni telefon ima moderni čipset izrađen 11 nm tehnologijom, trenutnu verziju Androida bez reklama, odnosno nema štetnih faktora koji utiču na trajanje baterije. Sa baterijom kapaciteta 5000 mAh, pametni telefon može da obezbedi 2-3 dana rada.

Malo statistike

  • Gledanje videa u airplane režimu pri maksimalnom osvetljenju - 15 sati
  • 3D igre sa maksimalnim osvetljenjem preko Wi-Fi - potrošnja 12-15% po satu, odnosno dovoljno za 6 do 7 sati igranja.
  • PCMARK test koji simulira svakodnevni rad (pretraživač, video, editovanje odokumenata, (maksimalno osvetljenje, Wi-Fi, mobilni internet je aktivan - 9 sati 32 minuta.

Uređaj se isporučuje sa 10 W adapterom. Nema smisla priključivati snažniji adapter jer ga pametni telefon ne podržava, pa ćete telefon puniti dugo - skoro 2.5 sata. Punjenje se vrši preko microUSB porta.

Pametni telefon ima odlično trajanje baterije i može se preporučiti kao sekundarni telefon. Odlično distribuira Wi-Fi na laptop, pa možete gledati film ili proveriti poštu.

Kamera

Pametni telefon ima tri kamere. Glavna kamera je dvostruki 48 + 2 MP modul. Selfi kamera - 8 megapiksela.

Izgled aplikacije kamere je tipičan za sve Motorola pametne telefone, i to je plus. Ne budite lenji da pogledate podešavanja, postoje opcije kao što je automatsko snimanje nakon detektovanog osmeha, utišavanje zvuka zatvarača, snimanje ako pokažete ruku pametnom telefonu, itd.

Kamera pametnog telefona je veoma dobra za svoju cenu - sjajan prenos boja i tačan balans belog, visoki detalji. Uprkos činjenici da kamera ima 48 MP, snimanje u originalnoj rezoluciji je onemogućeno, samo već kompresovani 12 MP kadrovi. Dnevni snimci su sjajni.

Motorola naglašava kvalitet noćnih snimaka ali tu postoje određene poteškoće. Na primer, pametni telefon odlično obavlja svoj posao snimanja fotografija u mračnim sobama. Pogledajte dva snimka u nastavku - sa njima je sve u redu kada je u pitanju zamućenje a fotografije su obične.

Ali na ulici su noćni pejzaži manje izuzetni, iako su generalno prilično dobri.

Još nekoliko primera noćne fotografije.

Evo i nekoliko primera selfi kamere. Kao da postoji efekat ulepšavanja, ali u podešavanjima ova opcija uopšte nije dostupna. Poslednji snimak je primer selektivne boje.

Opcije povezivanja

Pametni telefon vrlo dobro vrši svoje svakodnevne zadatke. Pozicija zvučnika je odlična a kvalitet zvuka sasvim dobar. Odsustvo drugog mikrofona odgovornog za poništavanje buke je minus koji će osećati vaši sagovornici jer će čuti zvukove, kao što je na primer, zavijanje vetra itd. Generalno, ovo je mali problem, s obzirom na to da većina ljudi sada govori preko slušalica koje imaju još lošiji kvalitet glasa.

Minus je nepostojanje kompasa, odnosno tačke na mapi, bez pravca u koji gledate.

Nedostatak NFC-a više je norma nego minus u ovom segmentu cena.

Postoji FM radio sa funkcijom snimanja ali su vam potrebne žičane slušalice kao antena. Možete ga uključiti bez slušalica, ali u tom slučaju čuje se samo šum.

Interfejs

Jedan od lepih bonusa Motorola pametnih telefona je interfejs iako se tako ne može nazvati. Ovo je samo nekoliko podešavanja koja rad sa čistim Androidom čine ugodnijim. Ovde su gestovi, obaveštenja na zaključanom ekranu i dizajn stilova i vidžet za vremensku prognozu. Sva podešavanja su u osnovi u jednoj Moto aplikaciji na vašem desktop uređaju. Pogledajte snimke ekrana ispod. Moto korisnički interfejs je jedan od najboljih u pogledu jednostavnosti i kratkoće.

Konkurenti

Postoji veliki broj pametnih telefona u ovom cenovnom opsegu a možete obratiti pažnju na Realme C15.

Naravno, postoje i varijante Honor modela. Na primer, Honor 20E koji odlikuje Kirin 710. I, naravno, postoje opcije kompanije Xiaomi. Na primer, Redmi 9A ili 9C.

Takođe možete pogledati Motorola G9 Play koji je takođe dostupan po sličnoj ceni.

Utisci

Motorola Moto E7 Plus ostavlja pozitivan utisak. Ako nemate visoka očekivanja već samo želite dobar pametni telefon sa normalnim fotoaparatom i dobrim trajanjem baterije, onda treba obratiti pažnju na ovaj model. Razdvojmo prednosti i nedostatke.

Prednosti :

  • Kamera
  • Trajanje baterije
  • Interfejs
  • Veliki ekran sa dobrim prikazivanjem boja
  • Svež Android + ažuriranja
  • Moderni čipset i dobre performanse
  • 4 + 64GB skladištenog kapaciteta i podrška za microSD
  • Pogodna lokacija Google Assistant tastera
  • Poseduje FM radio

Nedostaci :

  • Nema kompas
  • Nema NFC
  • Kombinovani slot kartica (ili dual SIM, ili SIM + microSD)
  • Nema drugog mikrofona za otkazivanje šuma
  • Nema zaštitne futrole u prodajnom pakovanju

Kad ovako zapišete prednosti i nedostatke, odmah shvatite na čemu je proizvođač uštedeo prilikom izrade pametnog telefona. Generalno, nedostaci su toliko beznačajni da ih neki korisnici neće ni primetiti.

MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)
NAPOMENA
Prevod je ekskluzivno vlasništvo sajta Mobilnisvet.com, a kopiranje dela ili celog testa je strogo zabranjeno.
Tekst je pod zaštitom kako mobile-review.com tako i mobilnisvet.com sajta, zloupotrebe neće biti tolerisane.
Slike su vlasništvo sajta mobile-review.com, koje su u neobrađenom obliku na sajtu mobilnisvet.com.
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.
Uslovi korišćenja Mail: mobilnisvet.com@gmail.com - Sva prava rezervisana. © 2003-2024