Galaxy A12 2021
2021. godina
6.5" LCD, 83.4% body
15% P35, Android 10
RAM 3 GB, INT 32GB, EXT SDXC
15W, 5000 mAh Neizmenjiva
3 kamere, max 48MP
Test mobilni telefon Samsung Galaxy A12
U nastavku pročitajte kompletan test mobilnog telefona Samsung Galaxy A12. U testu ćete pronaći detaljne informacije testiranog mobilnog telefona Samsung Galaxy A12 vezano za izgled modela, performanse, kvalitet ekrana i kamera.
MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)

Kompletan test jeftinog pametnog telefona Samsung Galaxy A12 (SM-A125F / DS)

Fotografije uživo

Prodajno pakovanje

  • Pametni telefon
  • Punjač (15W, USB Type C)
  • Uputstvo za upotrebu
  • Alat za izvlačenje fioke SIM kartice
Specifikacije
Dimenzije i masa 164 x 75.8 x 8.9 mm, 205 grams
Materijali kućišta Plastika
Ekran 6.5 inča, 720x1600 piksela, HD + (20: 9), PLS TFT LCD, 270 ppi, automatska kontrola osvetljenja, Corning Gorilla Glass 3
Operativni sistem Google Android 10.0, OneUI 2.0
Platforma MediaTek MT6765 Helio P35 (12 nm tehnologija), četiri Cortex A53 jezgra radnog takta do 2.35 GHz, četiri Cortex A53 jezgra radnog takta do 1.8 GHz, PowerVR GE8320 grafika
Memorija 3 GB RAM, 32 GB ROM (slobodno 19.5 GB, eMMC 5.1), microSD memorijske kartice kapaciteta do 1 TB (4/64; 4/128 GB dostupne opcije)
Bežično povezivanje Wi-Fi b / g / n, Bluetooth 5.0 NFC
Mreže 2G: 850/900/1800/1900 3G: 850/900/2100 4G: B1 / B3 / B5 / B7 / B8 / B20 / B28; 4G TDD LTE B38 / B40 / B41 Dual SIM, nanoSIM (nema kombinovani slot)
Navigacija GPS / GLONASS
Senzori i konektori USB Type C (USB 2.0) akcelerometar, senzor blizine, senzor ambijentalnog osvetljenja, (koristi prednju kameru), bočni skener otiska prsta.
Glavna kamera 48 MP (f / 2.0) + 5 MP (f / 2.2, širokog ugla) + 2 MP (f / 2.4, makro) + 2 MP (f / 2.4, senzor dubine polja), LED blic, FullHD video snimanje
Prednja kamera 8 MP (f / 2.0), nema autofokus
Baterija Li-Ion 5000 mAh, vreme razgovora do 34 sata, video reprodukcija do 21 sat, trajanje baterije u LTE režimu do 20 sati
Stepen zaštite Nema
Boje Plava, crvena, crna
Zvuk FM radio
Sistem plaćanja Google pay
SAR SAR: 0.67 W / kg do 1.377 W / kg evropska metodoa testiranja

Pozicioniranje

Rast cena za sve proizvode je takav da su mnogi modeli, koji su se ranije mogli smatrati jeftinijim, počeli da koštaju znatno više. Percepcije nisu uvek išle u korak sa rastom cena, iako se segmenti cena brzo menjaju. Ono što se nekada smatralo niskom cenom danas je odjednom postala uobičajena ponuda. Na isti način se i Galaxy A12 u ovom aspektu uklapa u trenutno tržište budući da je reč o ponudi koja donosi pravi odnos cene i kvaliteta, iako postoji veliki broj odlazećih modela koji su zanimljiviji i zapravo bolji.

U Samsung-ovoj liniji, Galaxy A12 se može smatrati modelom zanimljivim u pogledu odnosa cene i kvaliteta u okviru jeftinijeg segmenta kompanije. Prednosti za kupca su OneUI korisnički interfejs, odlična odzivnost interfejsa, dobra kamera za ovaj segment kao i vreme rada.

Dizajn, dimenzije, kontrole

Uređaj je predstavljen u tri boje - crvena, crna i plava. Boje se poklapaju sa onima koje odlikuju mlađi A02, ali uređaj izgleda potpuno drugačije.

Zadnja strana uređaja je rebrasta da sakrije bilo kakve otiske prstiju. Vremenom će se površina istrošiti, ali habanje neće biti jako primetno. Ukupna masa uređaja iznosi 205 grama, što je uočljivo. Dimenzije pametnog telefona su 164 x 75.8 x 8.9 mm, a glavni krivac za velike dimenzije je veličina ekrana.

Sa leve strane se nalazi slot SIM kartice koji nije kombinovan!

Na desnoj strani se nalazi taster za uključivanje/isključivanje i taster za podešavanje jačine zvuka. Na dnu se nalazi 3.5 mm priključak, tu su i mikrofon i zvučnik, kao i USB tip C. konektor. Na desnoj strani se nalazi senzor za otiske prstiju, deo je tastera za uključivanje/isključivanje, savršeno radi.

Uređaj ima drugi mikrofon sa gornje strane; sistem za poništavanje buke radi dobro tokom poziva. Sklop uređaja je visokokvalitetan, ali ne može se reći da drugi proizvođači nude nešto lošije u tom segmentu cena. Ovo je standardni nivo za takve modele, ni gori ni bolji.

Ekran

Tehničke karakteristike ekrana su sledeće – 6.5 inča, 720 x 1600 piksela, HD + (20: 9), PLS TFT LCD, 270 ppi, automatska kontrola osvetljenosti, Corning Gorilla Glass 3. Upoređujući ekran sa Galaxy A02, videćete da su to isti modeli u teoriji. U praksi su ovo dva različita ekrana, a A12 je mnogo bolji, svetliji i ima različite uglove gledanja.

Podaci sa ekrana su čitljivi i pri direktnim sunčevim zracima, to možete videti na fotografiji.

Za razliku od A02, ovde postoji uobičajeni senzor osvetljenosti i on dobro funkcioniše.

Baterija

Pametni telefon odlikuje Li-Pol baterija kapaciteta 5000 mAh, podržava brzo punjenje, a 15W punjač je deo maloprodajnog paketa.

Zvanično navedeni parametri performansi baterije podudaraju se sa onim što je dobijeno u toku testiranja:

  • Vreme video reprodukcije uz maksimalno osvetljenje - do 21 čas;
  • Audio reprodukcija - do 109 sati;
  • Internet pretraživanje preko Wi-Fi - do 19 sati, LTE - do 20 sati
  • Vreme razgovora u 4G do 34 sati.

U svakodnevnom životu ovaj uređaj može raditi oko dva dana sa 5-6 sati rada ekrana. Potpuno vreme punjenja baterije je približno 210 minuta. Svakih petnaest minuta punjenja daje 8 odsto, ali počev od 150 minuta, brzina se smanjuje na 6 odsto za isto vreme.

Memorija, čipset, performanse

Pametni telefon karakteriše MediaTek MT6765 Helio P35 čipset (12 nm tehnologija), ima četiri Cortex A53 jezgra frekvencije do 2.35 GHz, četiri Cortex A53 jezgra frekvencije do 1.8 GHz, PowerVR GE8320. Dobar čipset za ovaj segment, uređaj nudi brzi odziv, nema zastajkivanja niti kočenja u radu interfejsa, dok je Galaxy A02 po ovom pitanju inferiorniji.

Opcije povezivanja

Tu su još jednopojasni Wi-Fi, Bluetooth 5.0, sve je vrlo jednostavno ovde. Navigacija radi dobro. Prisustvo NFC-a omogućilo je primenu Google Pay.

Kamera

Interfejs kamere poznat je sa drugih Samsung modela, nema nikakvih dodatnih opcija. Tu je i zasebni „Makro“ režim.

Četiri kamere uređaja izgledaju dosta interesantno.

Možete pogledati primere fotografija i video zapisa, ali istovremeno moramo imati na umu da je ovo niskobudžetski model i definitivno ne vredi mnogo razmišljati i čekati.

Softver - karakteristike

Model je zasnovan na Androidu 10 i OneUI 2.0, nema potrebe za čekanjem ažuriranja na novu verziju, ali uređaj svakako dobija sigurnosna ažuriranja i poboljšanja u radu određenih funkcija.

Nekoliko reči o multimedijalnim mogućnostima uređaja. Ima ugrađeni radio sa opcijom snimanja programa. Slušalice služe kao antena.

Standardne aplikacije podrazumevaju menadžer datoteka i druge aplikacije koje su neophodne za udobno korišćenje.

Utisci

U pogledu kvaliteta veze, postoji razlika u odnosu na Galaxy A02, uređaj ima bolju povezanost sa mrežom i bolje prenosi zvuk (dva mikrofona). Uređaj savršeno radi za svoj segment, i što je najvažnije, postoji senzor otiska prsta. Po ceni ovaj model je daleko pristupačniji od modela Nokia G20 koji je po ceni isti kao i Galaxy A12, reč je o identičnim uređajima ali Samsung ima bolji interfejs i više mogućnosti u pogledu softvera.

Ovakvih primera ima puno među svežim modelima; cene sličnih modela poklapaju se sa cenom Galaxy A12. Ako kupujete uređaj za dete ili za sebe, a ograničeni ste po pitanju finansijskih sredstava, trebalo bi da pogledate A12, budući da su mlađi modeli primetno lošiji. Ako ne, onda GalaxyA12 neće biti toliko veliko razočaranje, posebno ako ste ranije imali jeftine pametne telefone. Ovaj uređaj ima sve što vam treba za svakodnevnu upotrebu.

MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)
NAPOMENA
Prevod je ekskluzivno vlasništvo sajta Mobilnisvet.com, a kopiranje dela ili celog testa je strogo zabranjeno.
Tekst je pod zaštitom kako mobile-review.com tako i mobilnisvet.com sajta, zloupotrebe neće biti tolerisane.
Slike su vlasništvo sajta mobile-review.com, koje su u neobrađenom obliku na sajtu mobilnisvet.com.
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.
Uslovi korišćenja Mail: mobilnisvet.com@gmail.com - Sva prava rezervisana. © 2003-2024