Galaxy Z Fold3 5G 2021
2021. godina
7.6" OLED 120Hz, 88.8% body
56% 888 5G, Android 11
RAM 12 GB, INT 256GB, EXT nema
25W, 4400 mAh Neizmenjiva
3 kamere, max 12MP
Test mobilni telefon Samsung Galaxy Z Fold3 5G
U nastavku pročitajte kompletan test mobilnog telefona Samsung Galaxy Z Fold3 5G. U testu ćete pronaći detaljne informacije testiranog mobilnog telefona Samsung Galaxy Z Fold3 5G vezano za izgled modela, performanse, kvalitet ekrana i kamera.
MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)

Sadržaj pakovanja

  • Pametni telefon
  • USB tip C kabl
  • Alat za izvlačenje SIM ležišta
  • Uputstvo

Specifikacije

Dimenzije i težina 158.2 x 128.1 x 6.4 mm otvoreno
158.2 x 67.1 x 14.4 mm (16 mm na krilu) zatvoreno
271 grama
Materijali kućišta Nerđajući čelik, ojačan aluminijum, Corning Gorilla Glass Victus
Ekran Spoljni ekran 6.2 inča, HD + 2260×816 piksela (25:9), Dynamic AMOLED 2X, automatska kontrola osvetljenosti, zaštitno staklo Corning Gorilla Glass Victus, AlwaysOn Display
7.6 inča, 2208x816 piksela (22.5:18), 317 ppi, Dynamic AMOLED 2X, automatska osvetljenost, AlwaysOn Display, HDR10 +, brzina osvežavanja 120Hz, adaptivni režim
S Pen podržava
80% povećana izdržljivost ekrana
Operativni sistem Google Android 11, OneUI 3.x
Platforma Snapdragon 888 za sva tržišta
Memorija 12/256 ili 12/512 GB, UFS 3.1
Bez memorijskih kartica
RAM LPDDR5
Bežični interfejsi Wi-Fi a/b/g/n/ac/ax, dvopojasni (Wi-Fi 6), Bluetooth 5.0, NFC, ANT +
5G: NSA, 5G sub-6
LTE: poboljšani 4×4 MIMO, do 7CA, LAA, LTE Cat.20, brzina preuzimanja do 2.0 Gb/s, brzina preuzimanja - do 150 Mb/s
LTE Opsezi: B1 (2100), B2 (1900), B3 (1800), B4 (AWS), B5 (850), B7 (2600), B8 (900), B12 (700), B13 (700), B17 (700), B18 (800), B19 (800), B20 (800), B25 (1900), B26 (850), B28 (700), B32 (1500), B66 (AWS-3) B38 (2600), B39 (1900), B40 (2300), B41 (2500)

5G Opsezi: N1 (2100), N3 (1800) ), N5 (850), N7 (2600), N8 (900), N28 (700) N40 (2300), N77 (3700), N78 (3500)
Mreža Dve nanoSIM, eSIM
Navigacija GPS/Beidou/Galileo - Dvopojasni GPS
Senzori i konektori USB tip C (USB 3.1), USB OTG
akcelerometar, senzor blizine, senzor svetlosti, žiroskop, geomagnetni senzor
Senzor otiska prsta ugrađen u bočnu stranu
Otključavanje licem
Glavna kamera – Primarni: 12 MP, 1.8μm, F1.8, PDAF, OIS, Super Speed Dual Pixel AF
– Ultra široki ugao: 12MP, 1.12μm, F2.2, OIS
– Telefoto: 12 MP, 1.0μm, F2.4, OIS, PDAF, optički zum x2, x10 hibrid
Prednja kamera 10 MP (f/2.2), 2PD, 1/3.4 inča, 1.22μm
Bokeh efekat, razni dodatni efekti, autofokus
Baterija Li-Ion 4400 mAh
Brzo punjenje 25W, 100% za 62 minuta
Brzo bežično punjenje (15W), reverzibilno bežično punjenje (do 9W)
PD 3.0
Punjač nije uključen
Stepen zaštite IPX8 - potpuna zaštita od vode
Boje Crna, srebrna, zelena (plus dodatne boje na Samsung-ovoj veb stranici)
Zvuk Dolby Atmos, dva zvučnika
Sistem plaćanja Google Pay, Samsung Pay
Flex Mode Da
DeX režim Da (uključujući Wi-Fi)
Cena u SAD 1.699 dolara plus porez

Pozicioniranje

Samsung je bio pionir na tržištu pametnih telefona sa fleksibilnim ekranom, zauzevši najveći udeo na tržištu, što se lako može objasniti nedostatkom sličnih ekrana drugih kompanija. Formalno, svaki proizvođač koji želi da proizvodi slične uređaje mora da kupi ekrane od Samsunga, što će uticati na višu cenu uređaja. Alternativno, postoji nekoliko dobavljača, ali njihovi ekrani su primetno lošiji po ključnim karakteristikama, a cena je ista ili čak skuplja. Otuda nedostatak konkurencije, kod treće generacije Fold-a ne vidimo slične ponude drugih kompanija, one su predstavljene u minimalnim tiražima za održavanje imidža brenda. Štaviše, Fold je postao izvor inspiracije za druge kompanije, njegov dizajn je kopiran u Huaveiju, oni stvaraju uređaje slične po izgledu, ali sa lošijim performansama u pogledu svakodnevne upotrebe. Praktično, u ovom segmentu nema nijednog direktnog konkurenta, u Kini teoretski možete pronaći Mate X od Huaveja, ali on nema Google usluge, jer je kompanija pod sankcijama.

Prva generacija Fold-a je bila eksperiment, niko nije znao kako će tržište prihvatiti takav uređaj sa fleksibilnim ekranom. Ali Fold2 se već može smatrati masovnim uređajem koji je prodat i prodaje se u značajnim količinama, naravno, imajući u vidu cenu. Treća generacija jača Samsungovu poziciju u ovom segmentu, mnogi aspekti uređaja su prošli doradu, ali je ergonomija ostala ista, u kompaniji smatraju da su pronašli pravi odnos forme i specifikacija. Pogledajte tri generacije Folda.

Zanimljivo je da je pozicioniranje Fold-a vrlo jasno i jednostavno: uređaj koji kombinuje pametni telefon i tablet, dok je dovoljno kompaktan da stane u džep. Ovo je vodeći model, iako ne sa maksimalnim karakteristikama kamera, ali su na odličnom nivou, nema uočljivih nedostataka. Cena ostaje glavni kamen spoticanja, tako da je krug potencijalnih kupaca ograničen, nisu svi spremni da daju toliki novac za pametni telefon. Ali na račun cene, imidž Fold linije raste, a to je podržano mogućnostima uređaja.

Nije tajna da smo ljubitelji ovog oblika i Fold linije, koja je postala naš primarni alat za rad u poslednjih nekoliko godina. Ovo nije samo estestski model, kako ga mnogi percipiraju, već i veoma napredan radni alat. Sa dodatkom podrške za S Pen Fold3, model je postao još zanimljiviji, otvarajući mogućnost liste svih zadataka koje možete zamisliti. Uređaj je jedinstven. Hajde da zajedno pogledamo njegove mogućnosti i procenimo šta on može.

Dizajn, dimenzije, kontrole

Hajde da pogledamo šeme boja, svaka od njih ima Phantome prefiks, ima ih tačno tri - crna, zelena i srebrna.

Prošle godine ste mogli naručiti pametni telefon direktno od kompanije i izabrati jednu od nekoliko boja. Ispostavilo se da usluga nije toliko popularna kao što bi se moglo očekivati, pa se stoga ne nudi sa Fold3.

Odvojeno, pomenućemo verziju Thom Browne-a, koja se razlikuje po vlasničkim bojama ovog dizajnera i kompletu za isporuku, kao i naravno, po ceni.

Dimenzije pametnog telefona su 158.2 × 128.1 × 6.4 mm kada je otvoren, 158.2 × 67.1 × 14.4 mm (16 mm na krilu) kada je zatvoren. Staje u džep farmerki, jer uređaj nije ravan, štrči, ali ne previše. Priče o tome koliko je teško nositi Fold su u najmanju ruku preterane. Komotno staje u džepovima jakne, definitivno nema problema sa tim. Primetna je težina od 271 grama, pametni telefon je težak, muški. Ali postoji i žene koje koriste Fold i smatraju ga veoma, veoma kul, i zaljubile su se u uređaj nakon nedelju dana korišćenja. Iako postoji Flip3 koji je više prilagođen ženskoj populaciji.

Nije bilo nedostataka u dizajnu prvog Fold-a u smislu izdržljivosti, ali do treće generacije, Samsung inženjeri su pokušali da učine uređaj još pouzdanijim. Prva promena je dobrodošla, model je dobio IPX8 zaštitu od vode, odnosno ako ispustite uređaj u vodu nećete ga zauvek izgubiti, naravno ako uspete da ga uhvatite. Može dugo da ostane pod vodom bez potonuća, sva elektronika unutar kućišta je pouzdano zaštićena. Izgleda kao čudo da je pametnom telefonu sa fleksibilnim ekranom dodata zaštita od vode. Za korisnike to znači da možete bezbedno da odnesete uređaj na čamac, na bazen. Sa njim ne treba ići u saunu, para je opasna za svaku elektroniku. Kao što nije potrebno namerno plivati i spuštati pametni telefon pod vodu, ovo je definitivno suvišno. Ali je zaštićen od slučajnih padova.

Sledeća promena u dizajnu kućišta je aluminijumsko krilo, nazvano ArmorFrame, koje je 10% jače od onog u Fold2. Sa obe strane kućište je prekriveno staklom, na zadnjoj strani se nalazi satenska završna obrada, odnosno mat staklo (sam Corning Gorilla Glass Victus). Savršeno podnosi ogrebotine, otporan je na padove sa visine, pa u kompaniji tvrde da se pad sa dva metra, najverovatnije, neće završiti kobno za staklo. Jasno je da je to verovatnoća, ali uređaj je pouzdan i nema sumnje da će u životu lako preživeti sve testove. Za sada Fold3 nam nije ispao, ali sa prvim i drugim smo imali takvo iskustvo. Mala udubljenja na krilu, bez mehaničkih ili staklenih problema. Desetak pada na različite površine, uključujući i asfalt (srce stane svaki put, i čini seda ćete nakon glasnog zvuka pada naći razbijeno staklo, ali ne - sve je na svom mestu).

Pošto model ima preklopni oblik, vreme je da obratite pažnju na mehanizam za otvaranje. Lako je, potrebno je da otvorite uređaj sa dve ruke, a postoji trenutak koji vas primorava da koristite prekrivače (možete ih nazvati poklopcem).

Fold2 ima male zareze na bočnom metalnom okviru, omogućavaju vam da otvorite uređaj tako da vam prsti ne skliznu. Iz nekog razloga su uklonjeni u Fold3. Postalo je manje udobno, ponekad prst klizi.

Kućište treba da otvorite sa dve ruke, uređaj je svakako za dve ruke. Možete ga zatvoriti jednom rukom, ali je bolje koristiti obe, čemu balansiranje? Šarka je testirana na 200.000 otvaranja i zatvaranja, ovo je minimalni broj. U praksi to znači da će uređaj uz veoma intenzivnu upotrebu trajati najmanje 5-6 godina.

Jedan od stereotipa da je nemoguće koristiti takav uređaj na hladnoći. Koristili smo Fold na niskim temperaturama na minus trideset ili više, bez problema. Druga stvar je što nema smisla otvarati uređaj na ovoj temperaturi (možete to učiniti ako želite).

Pogledajmo konektore na kućištu, na dnu se nalazi USB Type C, jedan od dva zvučnika je tu, a drugi je na vrhu. Zanimljivo je činjenica da pametni telefon ima pet mikrofona: jedan na dnu, tri na vrhu i peti pored kamera na zadnjoj strani. Sistem za poništavanje buke ovde je jedan od najboljih na tržištu, kao i kvalitet mikrofona. Zvučnici su jedni od najčistijih i najglasnijih, u igricama ili pri gledanju videa, to se jasno vidi. Međutim, oni koji koriste melodiju poziva će takođe ceniti jačinu zvuka, uređaj je savršeno čujan. A u hendsfri režimu je takođe pobednik.

Sa desne strane se nalazi slot za SIM karticu, možete instalirati dve nanoSIM kartice (u prethodnom modelu samo jednu).

Postoji i podrška za eSIM, ali samo dve SIM kartice mogu da rade istovremeno, na primer, jedna fizička i eSIM, ili dve fizičke. Upareni taster za jačinu zvuka, dugme za uključivanje / isključivanje sa upisanim senzorom otiska prsta. Rad senzora otiska prsta ne izaziva nikakva pitanja, pritisak se prepoznaje brzo i jasno. Izvadite uređaj iz džepa i već ga možete otključati.

Hajde da otvorimo uređaj i vidimo kako radi kada se otvori.

Ekran ima udubljenje na preklopu, oseća se prstom, tehnički ga je nemoguće izbeći (pri maksimalnom zategnutosti ekran će se pocepati na jednom ili drugom mestu). Vizuelno, udubljenje je vidljivo pod određenim uglom, ali kada pogledate pravo napred, ne vidite ga.

Na mestu preklopa su napravljeni umetci koji ne propuštaju prašinu u telo.

Na ekranu je film zaštita, sam ekran i film su prerađeni u Fold3, njihova trajnost je povećana za 80%. Samsung ne savetuje da se uklanja film, jer je to dodatna zaštita ekrana. Na našem Fold2 uređaju je trajala godinu dana, posle se može zameniti.

Osećaj ekrana je skoro isti kao kod običnih pametnih telefona, postoji razlika u površini, ali nije kritična. Otvaranje takođe nije dosadno, vrlo brzo se naviknete.

Pokušali su da modul kamere pod ekranom učine nevidljivim kada se otvori, rezolucija mu je smanjena. Senzor kamere nije bilo moguće sakriti, ona je i dalje vidljiva u različitim uslovima.

Zanimljivo je da se u Skype-u često traži da obrišem kameru kada govorim koristeći ovaj modul. Očigledno je gori od onog u Fold2. Zbog toga uvek prelazimo na spoljnu kameru (onu na spoljnom ekranu).

Ne morate da sakrivate ovaj uređaj u futrolu, jer jedinica kamere ne viri mnogo. Ali možda želite da uradite ovo.

Spoljni ekran, koristite u pokretu

Dizajn samog Fold-a je takav da morate da razumete: u rukama imate dva uređaja koji se u velikoj meri razlikuju po tome kako ih koristite i šta vam daju. Kada je zatvoren, Fold se može smatrati normalnim pametnim telefonom, iako malo debelim. Ali možete da upravljate njime jednom rukom, kucate tekst u pokretu, vidite šta vam je poslato u porukama ili instant mesindžerima.

Na isti način na koji odgovarate na pozive, prislonite ga uz uho. Kada je otvoren, govorićete preko spikerfona.

Nekoliko puta smo čuli komentare da je Fold nezgodan na ulici, pošto ga je nezgodno otvarati u pokretu, ljudi veruju da se može ispustiti. Verodostojnost takvih komenetara je upitna, jer dolaze od onih koji nikada nisu koristili Fold u stvarnom životu, najviše ga držali u rukama jednom ili dva puta. Na ulici nema potrebe za unutrašnjim ekranom, sve možete da uradite na spoljašnjem, nema ograničenja za ovo - na ekranu se prikazuju mape, sve aplikacije koje su vam potrebne. Da , spoljni ekran je očigledno manji od unutrašnjeg, ali šta onda? Na njemu ne gledate filmove, već jednostavno gledate istu mapu koja vam je potrebna kada se krećete ulicama nepoznatog grada.

Tastatura na spoljnom ekranu je premala, ali se brzo naviknete na nju, neprekidno kucanje vam omogućava da efikasno kucate tekst (nećete sigurno pisati rasprave).

Sada nekoliko reči o tome da se aparat može otvoriti ne samo kao celina, već može zauzeti posredne pozicije. Ovo je zgodno kada želite da stavite uređaj na sto, na primer, tokom video poziva.

Koristimo ovu opciju s vremena na vreme, posebno ako ne moramo da gledam u ekran (mnogi konferencijski pozivi su ovakvi, ništa se ne prikazuje na ekranu osim lica govornika). Sve aplikacije koje možete zamisliti su podržane.

Još jedna važna tačka, koja nije očigledna, ovde svako smisli šta da radi. Na bočnoj površini nalazi se senzor otiska prsta, uz njegovu pomoć možete otključati uređaj. Ali ako moram da otključam licem, radiće brzo i pouzdano. Dakle, možete otvoriti uređaj i pogledati ga, onda će biti otključan. I možete ga pogledati u zatvorenom stanju i otvoriti već otključani Fold, sviđa nam se ova opcija. Zašto? Verovatno zato što ne morate da čekate ni sekundu na otključavanje nakon otvaranja, a odmah imate sve što vam je potrebno pred očima.

U podešavanjima možete odrediti da kada zatvorite pametni telefon, određene aplikacije će nastaviti da rade na spoljnom ekranu. Na primer, nakon što postavim rutu kod kuće i pogledam vreme putovanja, zatvorim Fold, neće biti ugašena aplikacija, pošto će Google mape početi da se prikazuju na spoljnom ekranu. Ovo je veoma zgodno jer birate koji sadržaj i koje aplikacije želite da prenesete na spoljni ekran, a koje ne. To jest, to je zaista koncept dva pametna telefona kombinovana u jednoj kućištu. Čini se besmislica, ali u praksi daje ogromne prednosti, jednostavno nema ništa slično u svetu običnih pametnih telefona.

U idealnom slučaju, morate shvatiti da vam Fold daje dva uređaja u jednom: u zatvorenom stanju - običan pametni telefon, na otvorenom - poput tableta, gde možete udobno raditi sa različitim aplikacijama na velikoj dijagonali ekrana. Spoljni ekran sada podržava 120Hz, što čini da interfejs odgovara internom ekranu u smislu brzine rada.

Unutrašnji ekran - ekran za sve prilike

Tehničke karakteristike ekrana su sledeće: 7.6 inča, 2208x816 piksela (22,5:18), 317 ppi, Dynamic AMOLED 2X, automatska kontrola osvetljenja, AlwaysOn Display, HDR10 +, brzina osvežavanja 120 Hz, adaptivni režim. Ali , čitajući specifikacije, nećete videti nikakve razlike u odnosu na prethodni model, iako su one upadljive i veoma uočljive.

Za početak, kada je uključen 120 Hz, ekran ima fundamentalno drugačiji odgovor, svi pokreti su veoma glatki. Razlika je ogromna, kao da koristite potpuno drugačiji uređaj. I to je jasno vidljivo u istim menijima kada radite sa aplikacijama trećih strana.

Druga tačka je osvetljenost ekrana, prikaz boja. Ovde se to jasno dočaralo, a ekran u Fold3 je primetno bolji u svakodnevnoj upotrebi, primetan je pri gledanju filmova, fotografija, šta god. Ne možemo se požaliti na ekran kod Fold2, ali je primetno bolji u trećem modelu.

Sada nekoliko reči o tome zašto vam je potreban veliki ekran sa neobičnom geometrijom. Na njemu je zgodno gledati filmove, uprkos crnim trakama sa strane, i dalje je veći nego na većini pametnih telefona.

Većina aplikacija prikazuje mnogo više informacija na ekranu nego na drugim modelima, samo vidite više unosa u kalendaru, zgodnije je koristiti ga. I tako u svemu, veliki ekran znači više pogodnosti u svemu. Na to se naviknete momentalno, a prelazak na druge modele je veoma mučan, sve vreme nema dovoljno prostora na ekranu, vidite manje informacija pred očima.

Podešavanja ekrana su standardna, pogledajte šta možete da uradite sa njim. Ako ostavite uređaj otvoren, čak i AoD može biti prikazan na ekranu.

S Pen podrška - zašto je potrebna olovka za Fold3

Jedna od glavnih inovacija je podrška za S Pen, ali ovde ne možete da koristite olovku sa starih modela, Fold-u je potrebna sopstveni S Pen, koja se kreira uzimajući u obzir ekran ovog uređaja.

S Pen možete kupiti zasebno, nije uključen u komplet, dostupne su dve opcije - S Pen Pro i S Pen Fold Edition. Pro verzija podržava bežične komande. Ali obe opcije će morati da se nose odvojeno od pametnog telefona ili ćete morati da kupite futrolu sa odeljkom za S Pen.

Kupili smo futrolu sa S Pen, koja je jeftinija.

Kamere - kvalitet fotografija

Hajde da se zadržimo na karakteristikama kamera:

  • Primarni : 12MP, 1.8μm, F1.8, PDAF, OIS, Super Speed Dual Pixel AF
  • Ultra širok ugao : 12MP, 1.12μm, F2.2, OIS
  • Telefoto : 12 MP, 1.0 μm, F2.4, OIS, PDAF, optički zum x2, x10 hibrid

Formalno, kamere se gotovo nisu promenile u odnosu na prethodnu generaciju, razlikuju se ISP-ovi, koji su zaduženi za obradu slike. Ovo je nivo vodećih modela sa svim karakteristikama koje su tipične za njih. Prisustvo drugog ekrana omogućava vam da vidite sliku na njemu, možete staviti uređaj na bilo koju površinu i prikazati sliku na njemu (baš kao u Fold2).

Možete snimiti fotografiju glasovnom komandom ili pokazujući dlan (proverite da li su ove opcije omogućene u podešavanjima). Veoma zgodno za situacije kada fotografišete sebe ili nekoga sa vama, želite da slikate glavnom kamerom.

Pogledajte interfejs i podešavanja kamere.

Postoji razlika u AI režimu u mraku, iz nekog razloga uređaj snima portrete sa zakašnjenjem, pokušavajući da nešto poboljša. Postoji samo jedna opcija: da bi slike izgledale dobro, isključite optimizaciju scene kada snimate portrete. Mislim da će sa ažuriranjima ovaj problem definitivno biti uklonjen.

Hajde da pogledamo primere fotografija kako biste mogli da procenite kvalitet slika.

Baterija

Fold baterija se sastoji iz dva dela, smešteni su u dve polovine uređaja. Nedostatak ovog dizajna je što kada se dostigne 5% napunjenosti, baterija se može vrlo brzo isprazniti, što je jasno primetno na temperaturama ispod nule. Karakteristika koju vredi imati na umu. Kapacitet baterije je 4400 mAh, sposoban je da podrži pametni telefon tokom celog radnog dana. U proseku imamo trajanje baterije od 4-6.5 sati rada ekrana. Osvetljenost ekrana je podešena na 65-70%, 120 Hz, tako da je ovde sve vrlo, veoma dobro.

Vreme punog punjenja (punjenje 25W) - oko 75 minuta, postoji bežično punjenje i reverzibilno. Nema zamerki na vreme rada ili punjenje, mada sve zavisi od toga kako koristite uređaj i koje aplikacije imate. Postoje ljudi koji uspevaju, gotovo bez ikakvih obaveza, da isprazne bateriju do ručka.

Komunikacione mogućnosti

Postoji podrška za Wi-Fi 6 (802.11ax), kao i maksimalno agregiranje LTE frekvencija. Wi -Fi 6E je takođe prisutan.

Podrška za sisteme plaćanja Samsung Pay, Google Pay, rad ne izaziva nikakve probleme. Naravno, postoji NFC za sve što se može zamisliti.

Bluetooth verzija 5.0, postoji podrška za slanje audio strima na više uređaja. Postoji vlasnička funkcija QuickShare koja vam omogućava brzo slanje velikih datoteka na druge uređaje kompanije Samsung (neka vrsta pročešljanog Wi-Fi Direct-a).

Ostaje da se primeti da je GPS dual-band i odlično radi u urbanim uslovima, nema zamerki na njega.

Memorija, čipset, performanse

Količina ugrađene memorije može biti 256 ili 512 GB, nema podrške za memorijske kartice, ali s obzirom na ovu količinu memorije, to nije bitno. Količina RAM-a je 12 GB.

Performanse uređaja su maksimalne, nema kočenja ili usporavanja, sve radi što je brže moguće. Ukratko, dobijate uređaj koji će vas oduševljavati svojim performansama godinama koje dolaze. Unutra je Snapdragon 888, nema problema sa rasipanjem toplote.

Softver

Ovde je sve bez ikakvih iznenađenja, uređaj radi na Android 11, unutar OneUI 3.1.1.

Utisci

Kvalitet prenosa glasa je odličan, uređaj jednako dobro drži mrežu. S obzirom na faktor forme Fold, ovo je jedinstven model koji nema direktne konkurente (model iz Xiaomi-a nije na prodaju, Mate X je samo u Kini i to u malim količinama). Do treće generacije, Fold je ne samo sazreo, već je dobio mnoge karakteristike koje od njega ne očekujete, zaštita od vode izgleda kao značajan dodatak. Ali u isto vreme, model je potpuno isti kao Fold2, ergonomija je uporediva i prijatna.

Ozbirom na svoju cenu ovaj uređaj nije za svakoga, ne može svako da ga priušti. Ali ako se odlučite za njega, onda će vam se najverovatnije dopasti mogućnosti koje dobijate, jednostavno nema alternative na tržištu. A ovo je najvažnija stvar koju treba da znate o uređaju, u džepu dobijate i pametni telefon i tablet. Kada će još konkurenti moći da urade nešto slično, nije poznato, dok je na tržištu Samsung u potpunosti zauzeo nišu pametnih telefona sa fleksibilnim ekranima koji su sazreli. Isti Fold3 je od početka prodaje u umerenom deficitu, potražnja za njim prevazilazi ponudu.

Pokušaji da se Fold3 uporedi sa bilo kojim iPhone-om nije realno, radikalno se razlikuje u svim aspektima. Nema sumnje da je masovni potrošač isprobao Fold liniju, ljudi kupuju ove uređaje. Oživljavanje stare forme, maksimalna komponenta slike plus pogodnost velikog ekrana – sve zajedno čini Fold jednostavno jedinstvenom ponudom. A za svoju ciljnu publiku, ovaj model, ako nije idealan, blizu je dostizanju takvog ideala. Jednom kada počnete da koristite Fold, veoma je teško prestati, skoro nemoguće. Nakon Fold-a, svi uređaji nam se čine neudobnim, veličina ekrana nije dovoljna.

MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)
NAPOMENA
Prevod je ekskluzivno vlasništvo sajta Mobilnisvet.com, a kopiranje dela ili celog testa je strogo zabranjeno.
Tekst je pod zaštitom kako mobile-review.com tako i mobilnisvet.com sajta, zloupotrebe neće biti tolerisane.
Slike su vlasništvo sajta mobile-review.com, koje su u neobrađenom obliku na sajtu mobilnisvet.com.
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.
Uslovi korišćenja Mail: mobilnisvet.com@gmail.com - Sva prava rezervisana. © 2003-2024