Test mobilni telefon Samsung Galaxy A03
U nastavku pročitajte kompletan test mobilnog telefona Samsung Galaxy A03. U testu ćete pronaći detaljne informacije testiranog mobilnog telefona Samsung Galaxy A03 vezano za izgled modela, performanse, kvalitet ekrana i kamera.
MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)

Sadržaj pakovanja

  • Pametni telefon
  • Punjač (15W)
  • USB tip C kabl
  • Alat za izvlačenje SIM ležišta
  • Uputstvo

Specifikacije

Dimenzije i težina 164.2 x 75.9 x 9.1 mm, 196 grama
Materijali izrade Plastika
Ekran 6.5 inča, 720x1600 piksela (20:9), TFT, 270 ppi, automatska kontrola osvetljenosti (do 600 nita)
Operativni sistem Google Android 11.0, OneUI Core
Platforma Unisoc T606, 8-jezgarni procesor, 2 jezgra do 1.6 GHz (ARM Cortex A75, 6 jezgara do 1.6 GHz (ARM Cortex A55), Mali G57
Memorija 3GB RAM-a, 32GB ROM-a (18.5GB dostupno korisniku), microSD memorijska kartica do 1TB
Opcija za 4/32, 4/64, 4/128 GB
eMMC 5.1
Bežični interfejsi Wi-Fi a/b/g/n/ac, dual band, Bluetooth 5.0, NFC
Mreže 2G: 850/900/1900
3G: 850/900/2100
4G: B1/B3/B5/B7/B8/B20/B28;
4G TDD LTE B38/B40/B41
Dual SIM, nanoSIM (ne kombinovani slot)
Navigacija GPS/GLONASS/Beidou/Galileo
Senzori i konektori microUSB (USB 2.0)
Akcelerometar, senzor blizine, senzor ambijentalnog svetla
Otključavanje licem
Glavna kamera 48 MP (f/1.8) + 2 MP (f/2.4, senzor dubine polja)
Prednja kamera 5 MP (f/2.2), bez autofokusa
Baterija Li-Ion 5000 mAh,
video reprodukcija do 22 sata, vreme rada u LTE do 18 sati
Stepen zaštite Ne
Boje Crvena, crna, plava
Zvuk 3.5mm
Sistem plaćanja Google Pay
SAR SAR za glavu: 0.2 W/kg
SAR za telo: 1.35 W/kg (evropska metoda ispitivanja)

Pozicioniranje

Budžetski uređaj koji je Samsung napravio među više modela sa indeksom A03. Imamo A03s, A03 Core, blizu njih je A22 i slično. Reč je o ODM modelima koji se kreiraju u kineskim fabrikama po narudžbini Samsung-a, a njihova glavna prednost je prisustvo OneUI interfejsa, iako postoji samo osnovna verzija OneUI Core. Isti Samsung Pay nedostaje, samo varijanta od Gugla.

Osnovni model za Samsung, otuda i zanemarivanje USB Tipe C konektora, vidimo microUSB, što je, naravno, iznenađujuće u 2022. godini. Nema senzora otiska prsta, samo otključavanje licem. Iz ovoga zaključujemo da je uređaj kreiran za nisku cenu i asortiman, te ga kao takvog treba i doživljavati. Model je pogodan kao jednostavan pametni telefon sa dobrim softverom za one koji traže jeftin model za starije roditelje ili decu. Odlično će obaviti posao sa instant mesindžerima, pregledavanjem interneta, a ovoj ciljnoj grupi više i nije potrebno. Nemoguće je i nepotrebno očekivati da će vam takvo budžetsko rešenje omogućiti da igrate zahtevne igre.

Hajde da pogledamo model da procenimo njegove mogućnosti.

Dizajn, dimenzije, kontrole

Model je predstavljen u tri boje.

Leđa je plastična, ima šaru i prijatna je u rukama. Očigledno se neće istrošiti, ovo je vreme testirano rešenje.

Dimenzije uređaja - 164.2 x 75.9 x 9.1 mm, težina - 196 grama. Dobro leži u ruci, nema problema sa ergonomijom - pametni telefon je veliki, ispod muške ruke. Ekran je ravan, što je tipično za ovaj segment.

Telefon ima otključavanje licem i odlično radi. Na desnoj strani nalazi se upareni taster za jačinu zvuka, kao i dugme za uključivanje/isključivanje. Na suprotnoj strani možete videti slot za dve nanoSIM kartice i microSD memorijsku karticu. Slot nije kombinovan, tako da niste ničim ograničeni.

Sa donje strane se nalazi izlaz za zvučnik, desno je glavni mikrofon (drugi je na vrhu), kao i 3.5 mm priključak. Zvučnik sa donje strane zvuči dobro, dobro se čuje u različitim uslovima.

Prisustvo dva mikrofona i sistema za smanjenje buke u uslovima ulice, klubova i drugih glasnih mesta je jednostavno nezamenljivo, uređaj ovde dobro radi svoj posao.

Model je dobro sastavljen, kvalitet je tipičan za ovaj segment cena. Ovde nema nedostataka.

Prikaz

Specifikacije ekrana su sledeće: 6.5 inča, 720x1600 piksela (20:9), TFT, 270 ppi, automatska kontrola osvetljenosti (do 600 nita). Kamera nije ugrađena u ekran, to je izrez u njemu.

Podešavanja su prilično tipična, prilagodljiva kontrola osvetljenja radi dobro.

Na suncu ekran ostaje čitljiv, osvetljenost je dovoljna za bilo koji rad. Dijagonala ekrana je idealna za gledanje video zapisa, gledanje fotografija, čitanje tekstova. Voleo bih da vidim AMOLED ekran, ali to nije moguće u ovom cenovnom segmentu, imaju ga modeli kao što je Galaxy A22 i noviji.

Baterija

Pametni telefon ima ugrađenu Li-Ion bateriju kapaciteta 5000 mAh, podržava brzo punjenje, a uključen je i punjač od 15W.

U svakodnevnoj upotrebi ovaj uređaj izdrži oko dva dana sa automatskim podešavanjem osvetljenosti pozadinskog osvetljenja (algoritam se prilagođava vama, i nije nimalo agresivan, osvetljenost je uvek ugodna). Istovremeno, vreme ekrana je oko 5-6 sati.

Vreme potpunog punjenja baterije je oko 75-80 minuta.

Memorija, čipset, performanse

Samsung je koristio Unisoc T606 čipset, ima dobre performanse, međutim, pogledajte rezultate sintetičkih testova.

Podržane su memorijske kartice do 1TB.

Što se performansi tiče, ovo je prošlogodišnji model, koji izgleda tužno, jer je napredak u ovoj oblasti neophodan.

Opcije komunikacije

Galaxy A03 ima dvopojasni Wi-Fi, što je dovoljno dobro.

Bluetooth verzija 5.0, NFC (Google Pai) je prisutan, sve radi sasvim dobro.

Što se tiče navigacije, sve je takođe veoma dobro (GPS/A-GPS/GLONASS/Beidou), hladan start na gradskim ulicama traje 2-3 sekunde, tačnost navigacije je odlična, nema pritužbi.

Kamera

Interfejs kamere je poznat sa drugih Samsung modela, ovde nema iznenađenja.

Prednja kamera 5 MP (f/2.2), bez autofokusa. Pogledajte primer snimaka, kvalitet kamere je ispod proseka, neće vam omogućiti da dobijete kvalitetne slike, tokom video poziva slika će takođe biti prilično prosečna.

Modul glavne kamere se sastoji od dva sočiva.

Pogledajmo primere fotografija i video zapisa, oni su neuporedivi sa vodećim modelima, ali u njihovom cenovnom segmentu sve nije loše, ovo je tipičan kvalitet za modele ovog nivoa.

Softver - karakteristike

Model je prvobitno bio na Android 11 i OneUI Core, odnosno radi se o laganoj verziji interfejsa, za svoj segment cena je odličan softver bez ikakvih nedostataka.

Standardne aplikacije predstavljaju kalkulator, menadžer datoteka, diktafon i druge aplikacije koje su neophodne za udoban rad van kutije. Skup aplikacija je ograničen. I to je razumljivo, pošto je uređaj budžet.

Utisak

Nema pritužbi na kvalitet prenosa glasa tokom razgovora, ovaj uređaj radi dobro. Vibracija je prosečne jačine.

U ovom trenutku, rasprava o ceni je nezahvalan zadatak pošto cene generalno rastu, ali reći ću da u u Samsung liniji ovo nije najeftiniji model, ali je u nižem cenovnom segmentu. I u ovom svojstvu, izgleda dobro za nezahtevnog korisnika kome nije potreban senzor otiska prsta, ne smeta microUSB konektor. Jednom rečju, model za bake i deke, možda decu - za one koji treba da zovu, pišu poruke, ali sve ostale karakteristike pametnog telefona su sekundarne. Sa ovom upotrebom sigurno neće biti razočarenja. Pošto su čak i kamere ovde previše jeftine, i ne postoji način da se ovo popravi (njihov kvalitet u velikoj meri zavisi od procesora i njegovih mogućnosti obrade slike). Još jedna ponuda Samsungovog asortimana, kompanija ih ima dosta u nižem cenovnom segmentu.

MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)
NAPOMENA
Prevod je ekskluzivno vlasništvo sajta Mobilnisvet.com, a kopiranje dela ili celog testa je strogo zabranjeno.
Tekst je pod zaštitom kako mobile-review.com tako i mobilnisvet.com sajta, zloupotrebe neće biti tolerisane.
Slike su vlasništvo sajta mobile-review.com, koje su u neobrađenom obliku na sajtu mobilnisvet.com.
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.
Uslovi korišćenja Mail: mobilnisvet.com@gmail.com - Sva prava rezervisana. © 2003-2024