Premijera: iPhone 11 Pro Max

Učvršćivanje liderske pozicije sa nova tri modela
20:00 h - 10.09.2019
Najnovija paleta Apple iPhone modela uključuje tri modela nazvanih: Apple iPhone 11, Apple iPhone 11 Pro i Apple iPhone 11 Pro Max. Dakle, XR je postao iPhone 11, X je postao 11 Pro i XS je postao 11 Pro Max. Obzirom da je XR model najprodavaniji, logično je što je osnovni novi iPhone 11 nema nikakvih dodatnih oznaka, već samo Apple iPhone 11. Apple pravi očiglednu razliku između Apple iPhone 11 i Pro modela, kao što to radi na Macbook laptop računarima i iPad tabletima.
U odnosu na prethodne modele, najočigledniji novitet je dodatna kamera, tako da Apple iPhone 11 sada ima 2 kamere na zadnjoj strani umesto jedne kod prethodnika XR modela. Dok naslednici X i XS modela umesto dve kamere sada u Apple iPhone 11 Pro i Apple iPhone 11 Pro Max modelima sada imaju i treću kameru. Dodatna kamera kod oba modela ima naziv Ultra-Wide i snima širokougaoni kadar, dakle sada je moguće snimiti više detalja iz neposredne blizine.
Vizuelno su novi modeli, sem modula kamere na zadnjoj strani, gotovo identični sa prethodnicima, tako da je nova generacija iteracija i poboljšanje već odličnog iPhone modela. Što se tiče boja, sada Pro modeli imaju i Midnight Green boju, dok novi iPhone 11 ima ukupno šest i umesto prethodne plave i koralne boje dobija ljubičastu i zelenu varijantu. Staklo na prednjoj i zadnjoj strani modela je jedno od najjačih ikada.
Kvalitet ekrana je prvi segment koji je na Pro modelima značajno unapređen, tako da je dobio i poseban naziv Super Retina XDR umesto Super Retina HD. Iako istih dimenzija, OLED ekrani su potpuno novi, tako da sada imaju duplo veći kontrast nego ranije, što u kombinaciji sa 800 nita umesto dosadašnjih 650 nita, garantuje novi nivo što se tiče kvalieta prikaza. Svi su očekivali 120Hz osvežavanje ekrana, pošto su konkurenti već skočili na 90 i 120Hz ekrane, ali se to ipak nije našlo na novim modelima. Face ID je unapređen, sada je otključavanje 30% brže nego ranije. Kod Apple iPhone 11 ekran je ostao potpuno isti kao na XR modelu. Dimenzije ekrana su ostale iste kao na prethodnim modelima.
Dimenzije uređaja zapravo nisu iste kao na prethodnoj generaciji, već su širina, visina i debljina za koji milimetar drugačije, tek toliko da ne možete praktično ništa od dodataka za prethodnu generaciju iPhone modela da iskoristite, ali u ponudi je veliki broj novih futrola koje možete kupiti. Masa je na svim modelima porasla, tako da je Apple iPhone 11 Pro Max teži za skoro 20 grama od prethodnika, dok je Apple iPhone 11 Pro teži za oko 10 grama, a jedino je Apple iPhone 11 ostao identičan i po dimenzijama i po masi u odnosu na prethodnika. Kućišta imaju bolju zaštitu od vode i prašine nego ranije, tako da Pro modeli mogu u vodu do 4m dubine na pola sata, pre je bilo 2m.
Iako azijski konkurenti uveliko predstavljaju svoje 5G verzije modela, Apple još uvek misli da je prerano za 5G tehnologiju i nema model u ponudi sa tim mogućnostima. Ono što je unapređeno u segmentu komunikacionih tehnologija je što novi Apple iPhone modeli imaju WiFi6 zvanične oznake 802.11ax koji dozovljava do 3x bolji protok do čak teorijski mogućih skoro 10 Gbps, ali obzirom da u čak i u američkim uslovima kućni internet ima brzinu svega 100Mbps, nije jasno gde će novi WiFi 6 standard biti koristan izuzev što će trošiti manje baterije, ali ne značajno manje.
Što se tiče baterije, u odnosu na prethodnu generaciju očekujte 5 sati više na Pro modelima i do 1 sat više na Apple iPhone 11 modelu. Ono što je bitno jeste da sada uz Pro modele dolazi brzi punjač konačno, tako da nećete morati posebno da dokupljujete skup brzi punjač da bi ste imali dovoljno brzo punjenje baterije. Konektor je i dalje Lightning, tu nije bilo promena.
Sva tri nova Apple iPhone 11 modela imaju najnoviji A13 Bionic čip sadrži 8.5 milijardi tranzistora. Svaki segment kompleksnog čipa je dorađen čineći ga mnogo energetski efikasnijim nego ranije, tako da je iako veće snage zapravo manji potrošač nego ranije pa će baterija biti trajnija. Grafički podsistem troši čak 40% manje energije nego ranije sa 20% boljim performansama, a taj sistem je najveći potrošač inače tako da će igranje na novom Apple iPhone 11 modelu biti primetno duže nego ranije. Bitan deo svakog modernog čipa je i poseban procesor za veštačku inteligenciju, a Apple je isti dodatno unapredio i sada može da procesira čak 1.000.000.000 operacija u sekundi. Procesor ima 2 snažnija jezgra koji su brži 20% i troše 40% manje energije i 4 efikasna jezgra koja su brža 20% i troše 30% manje energije. Dakle, više performansi i niža potrošnja energije na svakom delu čipa.
Selfi kamera na sva tri modela je identična i dobila je značajna unapređenja u odnosu na prethodne modele. Rezolucija je skočila sa 7MP na 12MP i može da snima i 4K video umesto samo Full HD video do sada. Snimanje 4K videa je moguće u čak 60 slika u sekundi na prednjoj selfi kameri što dovodi kvalitet selfi kamere u rang kamera na zadnjoj strani telefona. Apple iPhone 11 modeli konačno tretiraju prednju kameru identično kao i zadnje kamere, korisnici će to znati da cene. Na prednjoj kameri je moguće snimiti i Slow-motion video, što je takođe vrlo interesantan dodatak. Dakle, selfi kamera je pretrpela značajno unapređenje.
Apple iPhone 11 Pro modeli imaju tri kamere na zadnjoj strani, dodata je nova Ultra-Wide kamera 120 stepeni, pa je raspored 0.5x, 1x i 2x između tri kamere nazvane Ultra-Wide, Wide i Telephoto. Ultra-wide kamera nedostaje na Apple iPhone 11 modelu. Sve tri kamere imaju potpuno iste mogućnosti i nemaju nikakva posebna ograničenja što se tiče snimanja, što je moguće na jednoj moguće je i na drugim kamerama. Vizuelno kamere sada dominiraju na zadnjem delu uređaja, što se nekima neće svideti, ali se definitivno želi kupcima naglasiti da Apple iPhone 11 modeli imaju značajno bolje kamere nego ranije.
Jasno je da je softver ključ moderne fotografije, tačnije da se procesiranjem sirove fotografije dobijaju nivoi kvaliteta koji su na visokom nivou sa kamerama koje su daleko inferiornije u odnosu na profesionalne, pre svega što se tiče samog sočiva i senzora kamere. Novi Deep Fusion je nova mogućnost procesiranja slika korišćenjem veštačke inteligencije. Kamera snima čak 9 dodatnih fotografija pored vašeg originalnog snimka i kombinuje sve te slike da bi se dobila fotografija kvaliteta koji do sada nije bio moguć. Blic je snažniji nego ranije. Novi sistem je omogućio i novi noćni režim slikanja koji praktično iz totalnog mraka može da napravi dobro osvetljenu sliku.
Kvalitet video snimaka koji su prikazani na prezentaciji novog Apple iPhone 11 Pro modela u 4K rezoluciji sa novim A13 čipom su zaista nešto što običnom korisniku deluje kao snimak kvaliteta filma američke produkcije, tako da niko ko bude koristio kameru novog Apple iPhone 11 Pro modela neće biti razočaran, Apple je uspeo da pogura taj segment na još veći novi kvaliteta. Ne treba čuditi ako male produkcije budu uvrstile Apple iPhone 11 Pro modele u svoj arsenal uređaja za snimanje. Youtube kreatori će sigurno prepoznati ovaj novi kvalitet Apple iPhone 11 Pro kamera i požuriti da iste i nabave.
Novi Apple iPhone 11 imaju Spatial audio što korisniku deluje kao vrsta 3D zvuka i u kombinaciji sa Dolby Atmos sistemom garantuje novi nivo kvaliteta reprodukcije zvuka, a obzirom da Apple dominira u ovom segmentu, sigurno je da će ovo poboljšanje učiniti zadovoljnim kako one koji hoće da slušaju muziku, a naročito one koji budu igrali video igrice na svom Apple iPhone 11 modelu.
Cena za novi Apple iPhone 11 model startuje od $699, dok Apple iPhone 11 Pro i Pro Max startuju od $999 i $1099 respektivno. Isporuke bar na američkom kontinentu startuju 20. septembra, tako da ga u Srbiji možemo očekivati u oktobru mesecu.
Zvanična ponuda Apple iPhone modela sada izgleda ovako: $1099 Apple iPhone 11 Pro Max, $999 Apple iPhone 11 Pro, $699 Apple iPhone 11, Apple iPhone XR $599 i Apple iPhone 8 $499. Vrlo lepa paleta modela sa velikim ekranima, za svakog kupca po nešto barem za američki kontinent i njihov standard.
Test: OnePlus 8 Pro
Kompanija OnePlus nedavno je održala prezentaciju svoje nove linije uređaja i rezultat prezentacije bila je najava dva nova uređaja pod nazivom OnePlu...pročitaj
Test: Galaxy S20 Ultra 5G
Galaxy S Ultra model je model koji nije postojao u prethodnim Galaxy S serijama. U pitanju je uređaj sa kojim je kompanija uspela da realizuje sve mog...pročitaj
Test: Huawei P40
Model Huawei P40 je najmanji i najeftiniji model tria vodećih modela Huawei brenda koji još čine P40 Pro i P40 Pro+ modeli. P40 se može smatrati kompa...pročitaj
Test: Samsung Galaxy A31
U 2020. godini, A serija ostaje ključna za Samsung, izbacuje se slični ali unapređeni modeli u okviru serije, konkretno A31 je naslednik prošlogodišnj...pročitaj
Test: Huawei P40 Lite
Test: Samsung Galaxy S20
Test: Samsung Galaxy Note10 Lite
Test: Huawei Honor View30 Pro
Test: Samsung Galaxy A71
Test: Samsung Galaxy A01
Test: Xiaomi Redmi Note 8 Pro
Samsung Galaxy S20, S20+, Ultra
Test: Samsung Galaxy S10 Lite
Test: Asus ROG Phone II
Test: Samsung Galaxy A51
Test: Xiaomi Redmi Note 8T
Test: Samsung Galaxy A20s
Test: Google Pixel 4 i Pixel 4 XL
Test: Xiaomi Mi 9 Lite
Test: Sony Xperia 5
VIP onlajn kupovina koja pruža više
Ljubitelji digitalnih tehnologija već su odavno upoznali prednosti onlajn kupovine. Kao osnovne prednosti se ističu ušteda vremena i mogućnost kupovine 24/7, kao i ušteda novca, usled brojnih akcija koje važe samo u virtuelnom svetu. Skora dešavanja sa pandemijom približila su ovaj koncept kupovine široj populaciji, pa tako istraživanja pojedinih agencija pokazuju da je tokom poslednja dva meseca više od 60% stanovnika Srbije obavljalo svoje kupovine putem interneta.

Onlajn usluge u Vipu već dugo prevazilaze najprostiju online kupovinu jer možete samostalno uradili mnogo složenije procese iz udobnosti svog doma, ili u hodu koristeći svoj mobilni telefon. Osim potpisivanja novog ili produžetka postojećeg ugovora sa uređajem, prenosa broja u Vip mrežu, dodavanja uređaja postojećeg ugovoru, kupovine dodatne opreme na rate, jednostavno možete platiti račun, pogledati specifikacije računa, uplatiti dopunu, kupiti neki tarifni dodak ili poslati uređaj na servis.

Sve navedeno i više od toga možete uraditi koristeći MojVip usluge. Ukoliko se opredelite za kupovinu putem Vip online prodavnice, na raspolaganju vam je veliki broj i posebne ponude uređaja samo za ovaj vid kupovine, a uz svaki poručeni telefon dobijate i besplatnu personalizovanu masku. Sve NEO i intarifa korisnike čeka i dodatni 1GB za surf tokom 24 meseca ugovorne obaveze. Kupovina je brza i sigurna, plaćanje možete izvršiti platnim karticama ili pouzećem. Ukoliko se opredelite za kupovinu bez rata, dobijate i specijalni popust od 10%.

Sigurna kupovina. Besplatna dostava.
03:54 h - 5.05.2020
Vip KućniNet paketi
Jednostavno rešenje u vidu neograničenog surfa u 4G mreži stiže iz Vipa. Uz KućniNet pakete uvek ćete biti online, čak i ako potrošite sve gigabajte dostupne po maksimalnoj brzini. Super jednostavna Plug / Play instalacija je sve što je potrebno da biste aktivirali Wi-Fi mrežu, koju može koristiti i za do 32 uređaja.

Bilo da vaš posao obuhvata grupne sastanke, konferencije, upload ili download sadržaja, KućniNet će biti vaš glavni partner. Na kraju dana, još par sati, a i gigabajta, možete iskoristiti za uživanje u omiljenom filmu ili seriji.

Da biste postali KućniNet korisnik, potrebno je samo da posetite vipmobile.rs i poručite paket koji će vam biti dostavljen na adresu. To je sve. Uzmeš. Uključiš. KućniNet.
10:40 h - 16.04.2020
Srećna 2020. godina
Ispunite lepim trenucima i ostvarenim željama svaki dan u novoj 2020. godini. Budite srećni, zdravi i nasmejani! Srećna Vam Nova godina!
18:59 h - 31.12.2019
VIP 2000. bazna stanica
Kompanija Vip mobile nastavlja da investira u tržište Srbije, povećava kapacitet i pokrivenost mreže, pa je tako nedavno izgradila i svoju 2000. lokaciju sa baznim stanicama mobilne telefonije. Pokrivenost stanovništva Srbije brzom Vip LTE mrežom sada iznosi 97 procenata. Odlično korisničko iskustvo potvrđuje i nezavisno testiranje RATEL-a i kompanije Systemic PAB, čiji rezultati govore da Vip ima najbolju mrežu za prenos podataka u Srbiji. Imajući u vidu rastuće potrebe za korišćenjem podataka, kompanija Vip mobile nastaviće da ulaže u razvoj infrastrukture, kvalitet i kapacitet mreže, kako bi ispunila buduća očekivanja svojih korisnika.
12:43 h - 7.05.2019
VIP IoT Challenge pobednici
Timovi „Kuc-Kuc“, „YAST“ i „Malci“ pobednici su konkursa Vip IoT Challenge – Digitalizuj društvo koji su organizovali kompanija Vip mobile i ICT Hub, uz podršku partnera Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu, Fridrih Nauman fondacije, kompanija Nokia i MikroElektronika. Vip IoT Challenge je pokazao da smo već postali društvo koje stvara digitalnu budućnost i da se, uz to što je Srbija upravo jedna od pionira u testiranju i lansiranju ovakve mreže u svetu, ovakvim rešenjima otvaraju mogućnosti ka efikasnijoj zajednici i boljem kvalitetu života kroz korišćenje najnovijih tehnologija.
06:39 h - 20.03.2019
Srećna 2019. godina
Najlepše trenutke, ostvarene želje i zdravlje vam želimo u 2019. godini. Srećna Nova godina!
21:54 h - 31.12.2018
VIP ČuvarKuća
Uz pomoć aplikacije Vip ČuvarKuća, koja je dostupna za Android i iOS, možete u realnom vremenu da pratite šta se dešava u vašoj kući sa samo par klikova. Glavni element ovog sistema je alarmni kontroler, koji upravlja setom uređaja koji čine IP video kamere za nadzor, alarmna sirena i senzori za pokret ili vrata i prozore, pametna utičnica, senzor za dim, i na kraju SOS daljinski koji šalje signal ukoliko je nekom od ukućana u domu potrebna pomoć. Paketi u ponudi se razlikuju po funkcionalnosti, odnosno broju i vrsti kamera i senzora, a više informacija na vipmobile.rs sajtu.
05:35 h - 24.10.2018
Uz NEO 1GB surfa u romingu
Novi NEO korisnici ili oni koji obnavljaju ugovor uz standardne pogodnosti NEO tarife dobijaju dodatno 1GB interneta u romingu svakog meseca tokom trajanja ugovorne obaveze. Nakon potrošenih 1GB, svaki dodatni 1MB košta 1 dinar, isto kao u Srbiji. Promocija traje do 30.juna, a ukoliko ste već pod ugovornom obavezom možete rezervisati NEO roming promociju, pa do kraja godine obnoviti ili potpisati ugovor pod istim uslovima. Više informacija na vipmobile.rs sajtu.
06:08 h - 15.05.2018
NEObiznis revolucija
Mala i srednja preduzeća uz NEObiznis tarife dobijaju neograničene minute ka svim domaćim mrežama, dovoljno gigabajta i uključene roaming minute u okviru A1 Telekom Austrija Grupe. NEObiz3 tarifa pored neograničenih minuta uključuje 100 minuta u spomenutom roamingu i 3GB interneta, sve za 1499 dinara mesečno uz dvogodišnju obavezu. Postoje i tri jača paketa u ponudi. Trenutno više od 300.000 korisnika uživa u prednostima NEO postpejd tarifa. Više informacija na vipmobile.rs sajtu.
08:02 h - 28.02.2018
VIP NEO par za vas
Do 31.januara 2018. godine uz jedan NEO postpaid ugovor možete da uzmete dva telefona za samo dva dinara! Postoji više kombinacija parova telefona, u četiri grupe paketa NEO2, NEO4, NEO6 i NEO10 sa 2/4/6/10GB saobraćaja respektivno. Online kupovinom dobijate još 1GB dodatno mesečno. Preporučeni par je Huawei Y6 2017 i Motorola Moto C u paketu NEO4 sa pretplatom mesečnom od 2399 dinara. Više informacija Više informacija na vipmobile.rs sajtu.
07:25 h - 23.12.2017
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.
Uslovi korišćenja Mail: mobilnisvet.com@gmail.com - Sva prava rezervisana. © 2003-2020