Moguca teorija zavere ?

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
Vincent
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 30. Jan 2006. 18:06

Post od Vincent »

Ova je rasprava malo bespredmetna. Mislim, ne vodi ničemu sem zaključku koji smo odavno svi donijeli i koji ja iz principa neću ponavljati jer ste ga vi u ovoj temi ponovili mnogo puta. Sve je jasno, sve smo to apsolvirali.

Pozdrav! :wink:
iPhone 4 16GB Black & N91 8GB facelifted to Silver.
Perfected by Sennheiser PX-200 White and Sennheiser HD-205 Black!

djape48
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 05. Jun 2007. 13:19

Post od djape48 »

Zanimljivo da se ova tema pojavila uporedo sa padom metora u Peru-u od koga su oblizni seljaci poceli da se razboljevaju (glavobolja, mucnina).
http://news.yahoo.com/s/afp/20070918/sc ... isLEZvaA8F
Istina je negde tamo
w810 + 8GB

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

summmma summmarrruuuummm svega glasi
idealni mob ne postoji i nikada neće postojati isto kao što idealna kola neće postojati.
zašto???zato što ne postoji idealna žena!
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Post od Vlada Zem »

...back to the motherland
Igoritza napisao: shalu na stranu - pada mi sledeca stvar isto napamet: znate onu pricu kako je vlasnik Heineken-a i Amstel-a isti lik ? e, ima li mozda tog i u svetu mobilnih telefona ?
Ja isto imam taj trip, i oko mobilnih i oko operatera - ne moraju da budu "isti" vlasnici ali su 100% u "dilu", to sam tvrdio i kad je VIP bio još u najavi, da se tu dogovara - vrana vrani oči ne kopa ;)
Koja je to lova, i koji su to IGRAČI, nema šanse da tu nema dila (doziraju nas lagano) :dry: Po meni postoji "teorija zavere" ili kako god to nazvali...
;)
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Post od Lobachewsky »

Danas je cilj novac, a ne napredak.
Veoma je vazno iz kog ugla sagledavas situaciju inace mozes grdno da se za...
Ako gledas na proizvodjace kao na nekog ko unapredjuje civilizaciju, nista ti nece biti jasno, puno nelogicnosti; a ako ih posmatras kao zgrtaoce kapitala, odjednom se sve uklapa.
I zavera postoji, ali to se ne zove zavera, vec biznis. Nacin da se dodje do sto vise para, jer su one jedini cilj.

Vlada Zem
Expert
Expert

Post od Vlada Zem »

Danas svaki napredak znači i novac - za kompanije :wink:
Gledam iz (jedinog) ugla, korisničkog. NEMA revolucije u mob tehnologiji (pogledajte Iphone, Samsung granice, ne verujem da su oni baš toliko GLUPI da ne vide gde greše) već samo kontrolisane Evolucije mobilnih (ide vreme, više para).
Dobijamo strogo "dozirane" modele, that's for shure :dry:
A i mi mnogo tražimo :D

Koren
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Ned, 16. Apr 2006. 09:09
:: Samsung Note 2
Kontakt:

Post od Koren »

Spyker napisao:Zavisi sta smatras savrsenim telefonom... Recimo, meni je w950 bio savrsen telefon... Zeleo sam muziku i dosta memorije... Kasnije sam zeleo da imam i mocan izgled, i uzeo p990... Kasnije sam zazeleo da imam dobru muziku i mocan izgled i uzeo n91. Ono sto hocu da kazem je da ne mozes da napravis savrsen telefon, kada nemamo svi iste potrebe... Recimo, meni je sada potrebna samo muzika, i izgled, i 91 mi je savrsen... Ako nekad pozelim kameru, onda ce mi savsen biti recimo k850, a n91 ce imati manu... Znaci, savrsen telefon zavisi samo od potreba...
Pogledaj koliko si ti telefona izmenjao zbog razlicitih potreba i koliko si para dao proizvodjacima. Ono sto ja zelim da kazem je da kad bi sve to bilo u jednom telefonu, ti ne bi morao da ga menjas, mogao bi da slusas muziku i da slikas i da........ ;)

PozZ

kljaja
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 30. Sep 2005. 21:43
Kontakt:

Post od kljaja »

Koren, je pravu sto se toga tice ali da se ne raspravljamo vise bzvz kompanije to nece promeniti kao ni ova nasa tema koja je vrlo interesantna(ali nazalost samo nama) :cry: ...dok mi razgovaramo najgori telefon u istoriji doziveo svoj milioniti primerak u SAD(posle samo 70tak dana prodaje)---Iphone... :x
SE P990i + 2gb Transcend Ulltra Speed bla bla...
N72 plus 128mb nije bas nesto al sluzi...

Wicker Man
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
:: HTC Desire
:: Sony Ericsson K800

Post od Wicker Man »

Vlada Zem napisao:Gledam iz (jedinog) ugla, korisničkog. NEMA revolucije u mob tehnologiji (pogledajte Iphone, Samsung granice, ne verujem da su oni baš toliko GLUPI da ne vide gde greše) već samo kontrolisane Evolucije mobilnih
E svak ti cast bas sam mislio da otvorim temu vezano za ovo sto si rekao,ali evo mozemo sad i ovde :wink: .Zaista kod telefona trenutno samo dolazi do evolucije,nigde ni R od revolucije.Ovo postaje monotono ako izuzmemo sve vise uvodjenje gps u telefone i wi-fi ostalo je odavno isto.Sta mislite da li mozemo ocekivati nesto skoro sto bi moglo da nam otme uzdahe i da kazemo "wow,da mi je to da isprobam"!
When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!

Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

Wicker Man napisao:...sto bi moglo da nam otme uzdahe...
Universal real time voice translation. :D
Postoje već razne varijante ali zbog razlike u jezicima nije moguće sve obuhvatiti u jednoj spravici koja će biti prenosna i raditi u realnom vremenu. Za sada... ;)

djape48
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od djape48 »

Universal real time voice translation haha to me podseti na film "mars attacks," jel se secate scene kad mali vanzemaljac nosi tu spravu i govori kako su oni prijatelji i sve najbolje, a u pozadini razaraju amere :lol: :lol: :lol:
w810 + 8GB

napalm death
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 21. Okt 2006. 13:47

Post od napalm death »

nisam procitao sve postove al ise secam da smo jako davno oko toga rapravljali, mirzi me sada da trazim temu

sve sto je receno , bilo je nesto kao sto je prvi post Igoritza,

ono sto sam ja tvrdeo i sad tvrdim jeste, neka se uzme dih. aparat samsung s600 sa nekig 6MP, 2.5'' displej sa savrsenim, chipsetom, mogucnostima, klipovima itd itd.. neka se ubaci tegnologija poziva, opcenito mobilnog telefona od 3310, i neka se ubaci sistem playera (sta god to znacilo) od MP4 playera ms industriala koji ima 2GB interne memorije

s600 je negde oko 150 i manje €
3310 neka je 15-20 €
MS industrial player (mirzi me trazit tacan model) tocno 50 €

to izadje 220 €.. oduzmi displej MS industrial playeru jer bi uzeo od s600 znaci bilo bi jeftinije.. i za te pare imas savrsen mobitel sa savrsenom kamerom, sa savrsenim playerom.. a sta danas mozes kupit za 220€ ??? ...gotovo nista posebno
i da, meni prvom nebi bilo mrsko nosat velik mob dimenzija s600 ako ima takve karakteristike

onda se postavlja pitanje, stabi industrija digitalnih foto aparata, oni bi propali.. sto je tocno

ali ono sto ja pitam vec nekih 3 god jer smatram sebe glupanom sto uzimam i menjam mob onako kako menjam, jeste
sto su onda mobiteli mizerne konfiguracije ovoliko skupi ??????
staje toliko skupo u delovima ako se uzme pojedinacno svaka sittnica mobitela ????

onda dolazimo do zakljucka:
kolike smo mi ovce shto ih bezpogovorno pratimo u tom trendu ?

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

Pa zavisi koliko se ko na tu gudru navukao.

Ali da citiram jednog od mojih omiljenih likova:"Ako ne možeš da ih pobediš, ti im se pridruži."

:)
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

napalm death
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 21. Okt 2006. 13:47

Post od napalm death »

gargamel4, mislim da smo svi mi navuceni, neko manje neko vise ali u princimu: isti smo ! ;)

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

ja sam se te napasti resio :D cak sam i ukljucio da se fon kaci samo na gsm mrezu,nisam ni trazio da mi posalju gprs i mms podesavanja.....uzivam u razgovorima,sms,ponekoj fotografiji,i pomalo slusanju muzike......mislim da cu konacno uspeti da stanem....ziveo k800! :lol:

A inace,ne zaboravite da taj magicni krug cimanja potrosaca postoji u apsolutno svakoj industriji,od prehrambene do odevne,nisu samo gadgeti u pitanju...uvek ima nesto novije zdravije svezije udobnije bolje.....samo kupi kupi kupi....

Vlada Zem
Expert
Expert

Post od Vlada Zem »

Jel'jesi? Aj'baš da vidimo... Takvi su Najopasniji :P
Ma poenta je samo u lovi, ko ima/hoće da da 400+e za "ganc" model, neka da. Samo neka dobro razmisli da li tolike pare daje zbog prestiža ili stvarnih potreba. Ovo prvo kratko traje...
:wink:

406_break
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sub, 29. Sep 2007. 19:11

Post od 406_break »

evo priznajem i ja sam ovca za sisanje , ali kad` volim sve sto ima veze sa strujom (pa jos ako nema kablove)
to je moj porok! :cry:
Zivi i uzivaj...

vlada1970
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 20. Nov 2006. 14:06
:: Blackberry Q5
:: Nokia 8310

Post od vlada1970 »

Tema mi se svidja jer se rasprava bas odvija na pametan nacin . Cela ova diskusija je stvarno siroka i odgovor na temu da li je moguca ta teorija zavere su dali mnogi vec :
Vlada Zem napisao:vrana vrani oči ne kopa ;)
Lobachewsky napisao:Danas je cilj novac, a ne napredak.
Veoma je vazno iz kog ugla sagledavas situaciju inace mozes grdno da se za...
a ako ih posmatras kao zgrtaoce kapitala, odjednom se sve uklapa.
Vlada Zem napisao:NEMA revolucije u mob tehnologiji...........
već samo kontrolisane Evolucije mobilnih (ide vreme, više para).
Dobijamo strogo "dozirane" modele
Koren napisao:Pogledaj koliko si ti telefona izmenjao zbog razlicitih potreba i koliko si para dao proizvodjacima.
Necu vise da citiram jer ima tu jos mnogo dobrih odgovora i uzivao sam citajuci .

Hteo bih samo da dodam o ovoj stvari sto je pomenuo gargamel4 ( "Pa zavisi koliko se ko na tu gudru navukao" ) .

Gledam ove nase banke i uopste biznis kakav se vodi u svetu trgovine . A plus citam skoro o shopping maniji koja nas Srbe sve vise okupira ( naravno ko ima para za shopping 8) ) i ova teorija zavere moze onda bez problema da se prebaci na sve to . U totalu gledajuci , na ceo nas zivot .
Mi smo u stvari ti koji nasedamo na sve te cake i bez kojih ta teorija zavere ne bi ni postojala , jer ne bi bila moguca . Samo mi dajemo njoj zivot . Mogli bi raznorazni bisnismeni , trgovci , i ne znam ni ja koji sve analiticari koji procenjuju trzista i kuju raznorazne planove kako da se trgovina razvija i kako da se sto vise i vise kupuje ; znaci mogli bi svi oni da prave razne fore i forice da bi sutra i opet sutra , bilo jos vise prodaje itd . , ali ne bi oni nista uradili da tu mi ne postojimo , koji sve to primaju . Znaci nema teorije zavere ili obmane za onog kome to ne treba . ON U TO KOLO NE ULAZI . I takvi svi problemi za njega ne postoje .

Glavno je sto sam hteo da kazem , da mi moramo sami da saznamo sta hocemo i koliko nam treba i cega , da ne postanemo previse "navuceni" jer to je samo vrzino kolo . Iz toga nema izlaska . Tu samo stav pomaze da se stane :
araphel napisao:ja sam se te napasti resio Veoma sam srećan! cak sam i ukljucio da se fon kaci samo na gsm mrezu,nisam ni trazio da mi posalju gprs i mms podesavanja.....uzivam u razgovorima,sms,ponekoj fotografiji,i pomalo slusanju muzike......mislim da cu konacno uspeti da stanem
Ovo mi se svidja makslimalno i podrzavam te araphel . Znaci koliko je potrebno koristi a ostalo baci ili ne diraj .

8)

Wicker Man
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
:: HTC Desire
:: Sony Ericsson K800

Post od Wicker Man »

vlada1970, Jeste u pravu si ti sve je to OK,ali to sto si naveo se kosi sa jednom cinjenicom a to je da covek tezi, tj ima tendenciju ka razvijanju,napredovanju,otkrivanju novih stvari i mogucnosti,tako da ako danas na primer posedujes aparat be wi-fi-ja ti ces teziti da ga nabavis jer ti olaksava neke stvari i jedan deo tvoga prihoda ces dati za taj aparat.E sada praksa ce pokazati kolko ces ti zaista koristiti novu mogucnost.
Eto na primer araphel je imao monogo napredniji telefon neko sada i koristio je sve napredne tehnologije ali je uvideo da mu nisu tako neophodne barem sada i vratio se na hajde da kazemo manje napredan phone.
Inace licno smatram da covek nikada ne treba da ostane na cemu je nego da uvek kada mu se pruzi prilika isproba nesto novo i samim tim nauci nesto iz toga,ali treba imati pravu meru i odabrati pravo vreme za to "eksperimentisanje" :wink:
When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!

djape48
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od djape48 »

Bez uvrede, ali kuda vodi ova tema? Jos malo pa cemo otkriti "the meaning of life." I siguran sam da niko nije smislio takozvanu "teoriju zavere," jednostavno stvari su takve kakve jesu
w810 + 8GB

Odgovori