Kradeni telefoni

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
nebitan_lik61
Banned
Pridružio se: Sub, 01. Nov 2008. 03:36

Post od nebitan_lik61 »

pa sve i da se preduzme nesto, tu su npr. halo oglasi na koje ce se preseliti kada budu videli da ovde ne mogu vise tako. . . no vredi pokusati
Even a clock that does not work is right twice a day

Wicker Man
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
:: HTC Desire
:: Sony Ericsson K800

Post od Wicker Man »

Nema tu sta da se preduzima.Pamet u glavu i oprez.Ako se sam ne cuvas nece te niko sacuvati.Zar ne? :wink:
When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 07. Jan 2008. 08:14
:: Samsung Galaxy S4
:: Nokia 808

Post od jerkann »

sto se tice kradenih telefona i ja imam neprijatno iskustvo. Naime pre nekih godinu i po kupio sam novu n70 u prodavnici sa garancijom, da bi me posle 2 meseca kontaktirala milicija i rekla da je telefon ukraden. Na srecu pare sam posle izvukao. Zato kada uzimate telefone kupujte samo od pouzdanih prodavaca koji nece da vas zavrnu.

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

jerkann, Da bi bili pouzdani dovoljno je da se kupuje kod ovlastenih distributera a takve je lako prepoznati:

1. Nece primiti devize - iskljucivo dinare. Ako primaju eure/dolare itd to znaci da krse finansijske propise -> ne posluju legalno.

2. Za kupljeni telefon izdaju UREDAN i ODSTAMPAN fiskalni racun. Ako racun pocnu da pisu rukom na bloku to je siguran znak da ne posluju legalno.

3. Izdace garanciju na originalnom garantnom listu, najcesce zasticenom hologramom, nikakve genericke garancije na fotokopiranim listicima.

4. Kutija mora biti originalna i sadrzaj kompletan. Ako telefon prodaju u kutiji koja nije originalna ili je kutija koja nosi znake operatera (Vodafone, Orange, O2 i slicno) to je siguran znak da ne dobijas legalan telefon.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od jerkann »

tomas.hokenberi, znam ja to i slazem se ako imas kintu. Ipak telefoni kod ovlascenih distibutera su dosta skuplji od onih koje mozes naci u nekim prodavnicama.

sale987
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sre, 09. Apr 2008. 04:00

Post od sale987 »

Pa kako je policija uopste znala da je kod tebe taj ukradeni mobitel, ko im je rekao ? TO je dogovor definitivno
Moji mobovi: >> 1.nokia 3310, 2.Siemens MC60, 3.SE k700i, 4.SE W800i, 5.SE k800i, 6.SE k850 Now

gameforce
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Pon, 05. Jun 2006. 12:11

Post od gameforce »

sale987, svaki telefon ima IMEI 8)
Zbog neslaganja sa "uredjivačkom politikom" svojevoljno napustio forum.
Rebel in heart.

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od jerkann »

sale987, upravo kao sto je gameforce, rekao. kada ubacis sim karticu u bilo koji telefon odmah oni u centrali dobijaju koji je telefon i koji je IMEI. Policija ako je ne mrzi proveri i nadje telefon.

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

Policija,kao što jerkann reče,proverava te stvari i traži ukradene fonove,kad baš mora i kad je ne mrzi.Onog trenutka kada ti staviš neku sim karticu u fon,IMEI se vezuje za nju i to je jedan od podataka koji se konstantno odašilje u komunikaciji sa mrežom.

Čudno je koliko su ljudi neobazrivi prilikom kupovine polovnjaka,iako znaju šta sve može da se desi.Evo,za vikend sam čoveku prodavao 9300,ni setio se nije da mi traži neki dokument na uvid.A nije klinac,balavac....ozbiljan čovek.

Već sam jednom pričao ovu priču,ali eto recimo,ja sam 2004 u radnji kupio "nov" telefon,kutija,garancija,poklapa se IMEI,sve....A dva dana kasnije sam morao da ga predam policiji,gde su se šlognuli kada su videli da imam naizgled originalno pakovanje,a drugo isto takvo stoji kod njih na stolu.Srećom,bare su mi asistirali u vraćanju novca od nesavesnog prodavca.U pitanju je neka mala radnja,koja se ovde ne reklamira,ali znam da još uvek posluje....

Pamet u glavu,to je jedina deviza.

sale987
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sre, 09. Apr 2008. 04:00

Post od sale987 »

E... svasta... odo ja zapisat gdje svoj imei, ja sam kupio polovnjak jbg.
Moji mobovi: >> 1.nokia 3310, 2.Siemens MC60, 3.SE k700i, 4.SE W800i, 5.SE k800i, 6.SE k850 Now

loki13
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 01. Dec 2006. 12:22
:: Htc Desire 500 dual
:: Nokia E71

Post od loki13 »

araphel, a jesi li imao i original kutiju???
Na kutiji postoji imei broj aparata koji se nalazi u njoj,tako da je i kutija jedan od identifikatora samog aparata (tj da bi policija nesto preduzela morate dokazati na neki nacin da ste bas vi vlasnik tog aparata)
D500&E71

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

loki13, pa kao što sam napisao gore,imao sam sve....s tim da je oštećena osoba takođe na uvid donela svoju kutiju,sa istim IMEI na njoj....ma dobro,davno je to prošlo,a ja sam dobio svoj novac nazad,samo sam eto pomenuo radi ilustraceije u kakvom smo vremenu živeli,a bogami kladim se da se takve gluposti i danas dešavaju...

Wicker Man
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
:: HTC Desire
:: Sony Ericsson K800

Post od Wicker Man »

araphel napisao:...kladim se da se takve gluposti i danas dešavaju...
Desavaju i desava ce se, jos bar u neko dogledno vreme,nazalost.
When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!

bOOdala
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 28. Nov 2007. 22:40
:: Sony Xperia Z ultra
:: Nokia 7600

Post od bOOdala »

Mrzim ovu temu,meni su ukrali moj omiljeni 7650 pre 4-5godine...

:disgust:

loki13
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 01. Dec 2006. 12:22
:: Htc Desire 500 dual
:: Nokia E71

Post od loki13 »

araphel, mislio sam da pod opremom mislis pre svega na usb,sluske itd...ali kutija sa imei kodom,ma nije ni cudo sto je taj prodavac odmah pristao da ti vrne kintu (da nije verovatno bi odgovarao za krivicno delo falsifikovanje!)
D500&E71

brat
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sre, 09. Nov 2011. 18:04

Post od brat »

sta ako je telefon ukraden van nase drzave??? da li se i to proverava???

bestboy
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 23. Jan 2007. 03:10

Post od bestboy »

Мораш да имаш потврду да је одјављен тамо, види и на колико је км оцарињен...
Слобода или смрт

Odgovori