GPS navigacija

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
sanjke
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 11. Dec 2008. 01:43

Post od sanjke »

Interesuje me da li ima neki program za gps koji će raditi na telefonu Samsung B5310 i kako da se ubaci?

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

sanjke, kako je B5310 "dumb" odnosno Java telefon mozes koristiti iskljucivo Java aplikacije. Da si se potrudio da malo procitas ovu temu nasao bi na prethodnoj stranici opis besplatne Java aplikacije trekbuddy sa potrebnim linkovima.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

Saxon26
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Čet, 18. Feb 2010. 05:32

Post od Saxon26 »

Pozdrav svima,imam i900 i imam problem sa hvatanjem signala,da li neko zna sta treba da podesim u telefonu,da bi Garmin i Igo hvatale signal brzo?

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Post od toda81 »

Poceo je Garmin da mi ''ludi'' na E71.Juce u sred navigacije se zakucao i nije se videla mapa i sve je bilo sivo pa sam ga ugasio i ponovo pokrenuo i sve je bilo ok,ali mi se posle sat vremena opet isto dogodilo.Do sada nisam imao te probleme.Jeste juce tokom celog dana padala kisa,a uvece kada sam putovao je bio sve vreme pljusak,ali ne znam da li je to mogao da bude uzrok ovih problema jer mi se to pre nije desavalo sa E71
Note IV N9100 dual

bpositive
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sre, 24. Okt 2007. 16:35

Post od bpositive »

Koristim nokia e52 i instalirao sam garmin 5.00.60. Međutim garmin pri pokretanju javlja da ne može da pronađe gps uređaj :? i kasnije u vrhu stoji "GPS is OFF".
OVI maps naravno ne radi u SRB ali očitava se trenutna lokacija (a i kompas radi) tako da sam siguran da GPS u telefonu radi...
U tel sam ubacio mape SCG 2.2 i ADRIA 3.0 preko map sourca...
Treba li još nešto podesiti, ili...

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Post od toda81 »

Po mom misljenju trebas da podesis da se kacis preko integrisanog gps-a jer sam i ja tako radio na par tel koji imaju integrisani gps za razliku od e61i gde sam imao externi gps modul
Note IV N9100 dual

bpositive
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od bpositive »

U pravu si Toda ali već sam rešio... problem je bio u instalaciji garmina... skinuo sam neku instalaciju u kojoj uopšte nije bilo mogućnosti izbora između externog i internog GPS-a i zato nije radilo... skinuo sam drugu instalaciju u kojoj postoji ta mogućnost i sada radi ok (unutar obe instalacije je pisalo v5.00.60)... e52 zakucava kada je uključena rotacija ekrana i kada je uključen 3D prikaz mape.... ne znam da li je ovo zbog relativn male memorije telefona ili se to dešava i na drugim uređajima?

pozz

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 07. Jan 2008. 08:14
:: Samsung Galaxy S4
:: Nokia 808

Post od jerkann »

bpositive, ma gde malo rama. Meni je garmin radio na n73 sa externim mofulom kao zmaj. Izgleda da te i ta verzija zafrkava.

bpositive
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od bpositive »

ok jerkanne, ali forumi su puni postova da e52 ima slične probleme sa garminom tj zakucava se (i sa v5.00.50 i sa v5.00.60)... ne verujem onda da je do softvera (nemoguće da smo svi instalirali istu verziju)... a možda i jeste, ko će ga znati... :dry:

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 07. Jan 2008. 08:14
:: Samsung Galaxy S4
:: Nokia 808

Post od jerkann »

bpositive, mozda je i do telefona samo ne vidim ni jedan jedini razlog za tako nesto, ali nemam taj model pa ne mogu da tvrdim.

bpositive
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od bpositive »

Vredi li Garmin XT v5.00.70? Ako neko koristi tu verziju molim za komentar. ...a taman sam podesio prethodnu verziju...

Dostaje
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 08. Dec 2009. 22:50

Post od Dostaje »

bpositive, druze ja sam samo zbog n97 ubacio 5.00.60 inace u ostalim telefonima koristim 5.00.20 ;-)

bpositive
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od bpositive »

Dostaje, Izgleda imaš pravo... U mom prethodnom N95 koristio sam 4.10.60 i bio sam prezaovoljan... Ne znam koji đavo me natera... :dry:

kino
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sub, 24. Apr 2010. 08:51

Post od kino »

Moderator me uputio ovde i zakljucao mi temu na kojoj sam postavio pitanje.
Skoro sam dobio 2730 classic i on ima u sebi pre-installed Nokia Maps i (prepostavljem) neke mape koje su stavili u folder(na memorijskoj kartici) cities koje imaju extenziju cdt.
Kad pokusam da pokrenem taj fajl direktno dobijam poruku da format nije podrzan.
Kad pokrenem aplikaciju isto ne uspevam da ni sa sa jednom opcijom dodjem do toga da vidim mape.
Sta da radim da mi ovo proradi?
Ovaj telefon nema gps, pa zato i nisam ovde postavljao pitanje, a koliko shvatam ova aplikacija Maps se moze koristi i bez GPS( inace je ne bi ni instalirali u telefon).

Nebitno, ako neko zna odgovor neka pomogne.

Ako ne zna, moze li da mi preporuci neku aplikciju koju cu moci da skinem sa interneta, koju cu moci da instaliram na ovaj telefon i koja ce moci da prikazuje mape koje bi mogao da downloadujem tako da ne trosim protok na netu(znaci sve free, i aplikacija i mape)
Najbitnije su mi mape za Beograd, a bilo bi dobro kada bi moglo kao na mapeb92 da se menja izmedju mape, hibrid i satelit moda.

djenka79
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sub, 24. Apr 2010. 10:27

Post od djenka79 »

moze li mi neko reci koja navigacija moze da se ubaci u samsung b7330 omnia pro, wm6.5 nije touch screen!
pokusao sam IGO ali izgleda radi samo na touch screen, a Garmin dok provalim kako se ubacuje mogu da poludim

wasssup
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 03. Sep 2008. 20:16
:: Samsung galaxy Ace 2

Post od wasssup »

Koju vi verziju mape SCG koristite? Ja imam garmin 5.0.0.20 i 1.9... Pa me zanima da li da nabavljam neku noviju mapu? Video sam da ima 2.2(cini mi se)
Ace 2 + 16Gb Patriot Class 10

Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Post od Vlada Zem »

Ubacih POI i 3DBuildings u iGO za Android, "obogaćuje" mapu ali ništa spektakularno. POI na NDrive je bio daleko bolje odrađen i korisniji.
pozz
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm

bygynon
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sub, 13. Okt 2007. 06:13

Post od bygynon »

gameforce,
a gde da nadjem u nDrive-u ovo sto si spomenuo -
Staviš lepo na fastest isključiš u avoidance setup-u da kalkuliše carpool lanes, minor road, unpaved.
Kod mene koliko vidim ima samo Routing Options (Fastest), Tolls (Avoid), Adventure Mode (Off) i ništa više.

gameforce
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Pon, 05. Jun 2006. 12:11

Post od gameforce »

bygynon, to je pisano za Garmin 5 a nDrive ne koristim.
Trebalo bi da bude u Settings - Routing - Avoidance Setup (ako postoji u nDrive)
Zbog neslaganja sa "uredjivačkom politikom" svojevoljno napustio forum.
Rebel in heart.

bygynon
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sub, 13. Okt 2007. 06:13

Post od bygynon »

Mislio sam da pričaš o nDrive. Nema tamo tih podešavanja, sam ova što sam naveo, tako da mu izgleda nema pomoći.

Zaključana tema