GPS navigacija
- tomas.hokenberi
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
- :: Samsung GalaxyNote20
sanjke, kako je B5310 "dumb" odnosno Java telefon mozes koristiti iskljucivo Java aplikacije. Da si se potrudio da malo procitas ovu temu nasao bi na prethodnoj stranici opis besplatne Java aplikacije trekbuddy sa potrebnim linkovima.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB
- toda81
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
- :: Note 4 N9100 dual
Poceo je Garmin da mi ''ludi'' na E71.Juce u sred navigacije se zakucao i nije se videla mapa i sve je bilo sivo pa sam ga ugasio i ponovo pokrenuo i sve je bilo ok,ali mi se posle sat vremena opet isto dogodilo.Do sada nisam imao te probleme.Jeste juce tokom celog dana padala kisa,a uvece kada sam putovao je bio sve vreme pljusak,ali ne znam da li je to mogao da bude uzrok ovih problema jer mi se to pre nije desavalo sa E71
Note IV N9100 dual
Koristim nokia e52 i instalirao sam garmin 5.00.60. Međutim garmin pri pokretanju javlja da ne može da pronađe gps uređaj
i kasnije u vrhu stoji "GPS is OFF".
OVI maps naravno ne radi u SRB ali očitava se trenutna lokacija (a i kompas radi) tako da sam siguran da GPS u telefonu radi...
U tel sam ubacio mape SCG 2.2 i ADRIA 3.0 preko map sourca...
Treba li još nešto podesiti, ili...

OVI maps naravno ne radi u SRB ali očitava se trenutna lokacija (a i kompas radi) tako da sam siguran da GPS u telefonu radi...
U tel sam ubacio mape SCG 2.2 i ADRIA 3.0 preko map sourca...
Treba li još nešto podesiti, ili...
U pravu si Toda ali već sam rešio... problem je bio u instalaciji garmina... skinuo sam neku instalaciju u kojoj uopšte nije bilo mogućnosti izbora između externog i internog GPS-a i zato nije radilo... skinuo sam drugu instalaciju u kojoj postoji ta mogućnost i sada radi ok (unutar obe instalacije je pisalo v5.00.60)... e52 zakucava kada je uključena rotacija ekrana i kada je uključen 3D prikaz mape.... ne znam da li je ovo zbog relativn male memorije telefona ili se to dešava i na drugim uređajima?
pozz
pozz
Moderator me uputio ovde i zakljucao mi temu na kojoj sam postavio pitanje.
Nebitno, ako neko zna odgovor neka pomogne.
Ako ne zna, moze li da mi preporuci neku aplikciju koju cu moci da skinem sa interneta, koju cu moci da instaliram na ovaj telefon i koja ce moci da prikazuje mape koje bi mogao da downloadujem tako da ne trosim protok na netu(znaci sve free, i aplikacija i mape)
Najbitnije su mi mape za Beograd, a bilo bi dobro kada bi moglo kao na mapeb92 da se menja izmedju mape, hibrid i satelit moda.
Ovaj telefon nema gps, pa zato i nisam ovde postavljao pitanje, a koliko shvatam ova aplikacija Maps se moze koristi i bez GPS( inace je ne bi ni instalirali u telefon).Skoro sam dobio 2730 classic i on ima u sebi pre-installed Nokia Maps i (prepostavljem) neke mape koje su stavili u folder(na memorijskoj kartici) cities koje imaju extenziju cdt.
Kad pokusam da pokrenem taj fajl direktno dobijam poruku da format nije podrzan.
Kad pokrenem aplikaciju isto ne uspevam da ni sa sa jednom opcijom dodjem do toga da vidim mape.
Sta da radim da mi ovo proradi?
Nebitno, ako neko zna odgovor neka pomogne.
Ako ne zna, moze li da mi preporuci neku aplikciju koju cu moci da skinem sa interneta, koju cu moci da instaliram na ovaj telefon i koja ce moci da prikazuje mape koje bi mogao da downloadujem tako da ne trosim protok na netu(znaci sve free, i aplikacija i mape)
Najbitnije su mi mape za Beograd, a bilo bi dobro kada bi moglo kao na mapeb92 da se menja izmedju mape, hibrid i satelit moda.