Koji telefon imate? [2011]

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
Zaključana tema

Koju marku telefona koristite?

Acer
0
Nema glasova
Anycool
0
Nema glasova
Apple
3
3%
BlackBerry
1
1%
HTC
21
20%
Huawei
2
2%
LG
4
4%
Motorola
2
2%
Nokia
34
32%
Samsung
24
23%
Sony Ericsson
12
11%
ZTE
0
Nema glasova
kineska kopija
0
Nema glasova
kineska kopija
0
Nema glasova
nešto drugo
2
2%

Ukupno glasova: 105

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 17. Maj 2005. 11:13
:: iphone 11 pro max

Post od iLuka »

@araphel - o tome i ja razmisljam vec duze vreme... inace, vec duze vreme koristim htc gratia, dobar je telefon, ali kad pocnem da bodem po ekranu - nikad kraja mejlu ili poruci... :dry: :dry: :dry:

skar
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 17. Jan 2010. 22:07
:: nobody know
Kontakt:

Post od skar »

eto to ste konacno shvatili :D
zato ja imam moj 6220c,kad god nemam neku "masinu",ona resava probleme,inace od juce sam vlasnik samsung GT-S8500 wave,prvi utisci odlicni,prezadovoljan!

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 17. Maj 2005. 11:13
:: iphone 11 pro max

Post od iLuka »

imam i ja ericsson T20, nov, ali kad ga god negde izvadim svi me pitaju sta ti je to! i smeju mi se! hahahha :wink: :wink: :wink:

telep
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 04:23

Post od telep »

Ja za leto i kada negde idem čuvam 6120c i N82 za to mi samo i služe, leti ne mogu da nosim ove ogromne telefone u bermudama a torbice ne nosim. Inače i to što ih malo koristim je patnja i bol posle novih telefona.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

telep, razumem te donekle, ali mene je recimo smorilo da bacam toliko svog vremena na prčkanje po kojekakvim opcijama i aplikacijama, koje mi u suštini uglavnom trebaju samo da bih video šta uređaj može. Ja ću Tab definitivno da zadržim za net u pokretu, rad sa dokumentima kad zateba u pokretu, navigaciju i multimediju na putovanjima, a mislim da ću za svakodnevnu upotrebu da izbunarim tako neki običan fon i to je to. Više vremena da posvetim nekim drugim stvarima.

Wicker Man
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
:: HTC Desire
:: Sony Ericsson K800

Post od Wicker Man »

araphel, Hajde hipoteticki da na primer se odlucis da zadrzis taj K800 za upotrebu,sta bi ti najvise nedostajalo od Desire modela? Da li bi se mogao sad ponovo vratiti na staro, "sa konja na magarca''?Pretpostavljam da je najveca prednost baterija.
When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!

LittlePrince
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 28. Okt 2007. 04:32
:: Xiaomi Redmi Note 5
Kontakt:

Post od LittlePrince »

Пошто ми је ЛГ КФ750 недужан настрадао после скоро 2.5 године коришћења :cry:
Купио сам ЛГ ГТ540 Оптимус, мали, елегантан, јефтин, за сада задовољан :)

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Wicker Man, najveća prednost je dobijeno vreme....recimo za čitanje knjiga ili štagod. Umesto da kad mi je dosadno posegnem za telefonom i lutam po MArketu ili instaliram ROMove, samo da bih posle sve vraćao na staro jer mi se boja slova u settingsima ne sviđa (ovo je malo preterivanje, čisto da dočaram kako smo mi svi milion puta zbog sitnica radili instalacije jovo nanovo :) ), ja lepo odradim nešto korisno. Pritom, kao što rekoh, kad hoću da se zeam ili radim nešto konkretno u pokretu, ponesem Tab. Naravno, i baterija je prednost....i to veeeelika :wink:

EDIT: Od jutros Sony Ericsson W20i Zylo. Mislim da će uz Tab da bude sasvim dobra kombinacija.
Poslednja izmena od araphel u Pet, 13. Maj 2011. 09:41, izmenjeno 1 put ukupno.

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

araphel, ja još nisam doživeo to prosvetljenje. Odlični su mi tabovi ali za u pokretu uvek bih pre uzeo laptop. Nekako tabovi su više za konzumente a kompjuteri pružaju malo manje užitka u upotrebi jednostavnijih aplikacija a za zahtevnije programe i kreativni rad su neophodni.

Btw. da li se i tabovi ponašaju kao i telefoni pri surfu? Da li po defaultu idu na mobilnu verziju sajta, jer mi to izuzetno smeta, skoro po pravilu na nju idem samo zato što se telefon preusmerava tamo pa tek po učitavanju strane idem na punu verziju. Ono što je trebalo da bude olakšica najčešće je suprotnost tome.
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

gargamel4, na Galaxy Tab koristim Miren Browser i po difoltu mi je namešten da prikazuje standardne verzije sajtova, a ne mobilne. Kod nekih sajtova kao Blic, to je jednostavno nemoguće srediti i uvek se sa mobilnog uređaja prikazuje mobilna verzija. Ili pak ja nemam pojma kako to da sredim. Uglavnom, sve ostalo je standardno. Što se upotrebljivosti tiče, ja sam već rekao da na Tabu radim i Word dokumente , gledam prezentacije, itd. meni je to dovoljno. Stvarno za ono za šta ja koristim neki ozbiljan uređaj u pokretu, Tab varijanta mi je sasvim dovoljna.

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

araphel, vidiš, ja ne bih mogla da se vratim na fabrički OS čak ni za korišćenje na telefonu koji mi nije primaran... Najviše bi mi nedostajala opcija da te telefon podseća na propušten poziv i poruku i još neke sitnice (koje život znače...:))

Nadam se da ćeš ti ipak biti zadovoljan svojim izborom, a to je i najvažnije...:)
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Ninolina, nije da me je nešto koštalo, tako da svakako nema štete. Jednostavno sam primetio da pored Taba jako malo naprednih funkcija koristim na Desire. Postao je običan telefon. Bukvalno samo pozive, poruke, i pogledam prognozu. :wink:

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

araphel, ma sve je to u redu i potpuno te rzumem ali ja bih ipak uzeo neki telefon da je opet smart kao nokija 6120. Sto napisa Ninolina, ipak neke aplikacije su nam itekako potrebne.

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

deksicom, za sve te aplikacije tu je Tab :wink:

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

araphel, dobro poslom kojim se ti bavis sigurno ti ta kombinacija odgovara ali meni nebi. Znaci neki osnovni tj. klasicni smart telefon kao pomenuti 6120 bi ja odabrao kao neki minimum ispod kog nebih isao. Ta Nokia 6120 se je meni oduvek svidjala i svakako bih je kupio ako bi naleteo na nesto povoljno. To su telefoni koji traju godinama.

Adams
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 15. Jun 2010. 15:12

Post od Adams »

araphel, Jel mozes da mi kazes koje su prednosti koriscenja taba u odnosu na mobilni telefon koji ima recimo slicnu hardversku podlogu i isti os sem velicine ekrana?I ja se razmisljam recimo za takvu kombinaciju,tab + obican telefon koji moze da drzi 3-4 dana bateriju....Recimo moj HD2 je odlican uredjaj koji mogu da koristim i kao muzicki plejer,i kao telefon koji moze da napravi solidne slike i kao uredjaj za surf i uredjaj za citanje word dokumenata....tj sve sto mi treba na telefonu uz ugodno koriscenje,ali jednostavno ba(k)terija ne moze da podrzi sve to.... :/
Nokia Lumia 1520

Ninolina
Moderator
Moderator

Post od Ninolina »

Adams, zar ti onda nije bolje, lakše i jeftinije da dokupiš još jednu bateriju? :roll:
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

bozur
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Uto, 25. Maj 2010. 13:06

Post od bozur »

telep napisao: Si siguran da su to svi, možda si zaboravio neki :lol:
Prilicno sam siguran da nisam zaboravio ni jedan,a uzgred da iskoristim priliku da se pohvalim prinovom,danas sam sebi priustio novu Xperiju Arc.
Hvala Bogu al ima se moze se

Adams
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 15. Jun 2010. 15:12

Post od Adams »

Ninolina, e vidis prvo sam razmisljao da narucim onu ogromnu od 2500mah,ali onda telefon i zvanicno postaje cigla pa sam onda razmisljao i o drugoj bateriji,ali ne znam nekako mi nije to to.... :smutny:
Nokia Lumia 1520

Ninolina
Moderator
Moderator

Post od Ninolina »

Adams, pa ako ti taj jedan uređaj (HD2) jeste dovoljan i imaš na njemu sve što ti treba, zar nije lakše da nosiš dodatnu bateriju (obične veličine a ne ogromnu), nego da nosiš još jedan ceo uređaj... Onda i na taj još jedan uređaj treba da paziš, pa da gledaš da li je na njega stigla poruka, poziv itd... Ovako imaš sve u jednom uređaju, a baterija i nije toliko velika kao još jedan uređaj, pa je još lakše nositi je...:) Ovo je samo moj predlog... I ja sam iz istog razloga htela da nabavim još jednu bateriju za Desire i da ne razmišljam...:)

Zaključana tema