Samsung Nexus vs Samsung Galaxy S2?

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
Slawko11
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pet, 05. Jun 2009. 00:31

Samsung Nexus vs Samsung Galaxy S2?

Post od Slawko11 »

Tu su negdje i specifikacije,a i cjena.Pa sad koji?
I kakav je touch screen kod ovih telefona?Nisam imao priliku da ih koristim.

Stefan Doksas
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Ned, 25. Mar 2012. 18:56

Post od Stefan Doksas »

Sto se tice touch screen-a, on je sam po sebi odlican na oba telefona. Ali po meni - palac dole za Touchwiz (S2), a palac gore za Roboto i ergonomiju na Nexusu... Izmedju ostalog, koji god da uzmes neces se pokajati, hocu samo da ti kazem da je sve stvar licnog ukusa - telefoni su vrhunski (zavisi za sta ti treba telefon, sta najvise koristis, sta ti je bitno da telefon ima...)

Overall, moj glas ide Nexus-u.

Pozz

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

Slawko11, Moj glas ide za SGS II, ne sviđa mi se izgled niti zakrivljenost ekrana na Nexus-u.Pritom SGS II ima bolju kameru i provereno je dobar telefon.Sve u svemu mislim da je SGS II bolja kupovina.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

Behemoth
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 10. Okt 2009. 13:59

Post od Behemoth »

Nexus ima bolji ekran zbog hd rezolucije,e sad pitanje je koliko ti je to potrebno.Hardver je isti,samo sto Nexus dolazi sa fabrickim ICS-om,a za S2 ce doci za koji dan.Sto kaze znemanja, S2 je proveren telefon,koji se dokazao u radu,a Nexusu to tek predstoji.
Causing heavy casualties, clear opposing nests. Overpower outposts, seizing the crest.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

Behemoth, ICS 4.0.3 za SII je se pojavio jos pre par nedelja. Ja sam odradio update na zvanicni ICS preko WiFi-ja jos krajem marta.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

Behemoth
Expert
Expert

Post od Behemoth »

Za Srbiju?Onda sam ja lose obavesten,na zvanicnom sajtu sam video za Srbiju da stoji pending.............
Causing heavy casualties, clear opposing nests. Overpower outposts, seizing the crest.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

Behemoth, nema ako imas originalni firmver za Srbiju, ali mozes pomocu Odina da stavis neki "oficijelni" za koji postoji update, ili direktno da predjes na 4.0.3. Kod mene je sada XXLPQ (Build IML74K.XXLPQ)
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol
Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
:: Samsung Galaxy A52s
:: Nokia 8.1

Post od sugarcoated_ass »

Izbor izmedju ova dava modela je najvise stvar ukusa. Meni licno je Galaxy Nexus mnogo lepsi telefon. E sad, da li i koliko ti znaci veci ekran i rezolucija je druga stvar... :) U svakom slucaju neces pogresiti koji god da uzmes, osim sto ce nexus verovatno duze imati update podrsku.

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 01. Nov 2004. 23:38
:: Google Nexus 6P
Kontakt:

Post od cale »

Moj glas svakako ide za GS2.
Ne zato što ga ja imam,već zato što je proverena stvar.
Nexus ima dosta bugova sa ICS.Mnogi se žale na sve i svašta.Od sitnica do self reboot-a.
psyhound, Duže imati podršku?Za šta?Za "Jelly Bean"?"Key Lime Pie"?Ko zna šta će dotle izaći.

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol
Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
:: Samsung Galaxy A52s
:: Nokia 8.1

Post od sugarcoated_ass »

cale, ma islo je nesto da Nexus-i obavezno dobijaju naredna dva ili tri apdejta dok za druge telefone nije sigurno jer to zavisi samo od njihovih proizvodjaca... No, ne znam da li se toga pridrzavaju.

Stefan Doksas
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Ned, 25. Mar 2012. 18:56

Post od Stefan Doksas »

Tacnije - Nexus je i Google-ov telefon, sto znaci da ce prvi dobijati softverske update.. Pretpostavljam da je psyhound na to mislio.

iKe
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 18. Mar 2010. 20:57
:: S6 edge
:: Nexus 7 2013

Post od iKe »

Slawko11, Moj glas za Nexus. Prvo zbog ekrana, jer je razlika u rezoluciji stvarno primetna. Drugo zbog toga što će naredne verzije androida prvo dobijati Nexus i verovatno duže od SII.
Što kaže psyhound, kao što je Nexus S, već dobio podršku za ICS, a Galaxy S nije i verovatno i neće dobiti zvaničnu podršku, tako će biti i sa Galaxy Nexusom i SII i narednim verzijama androida.
Ja imam Nexus od kada je stigao u Vip i radi mi bez ikakvih problema do sada.
Lično mi i lepše izgleda i sviđa mi se što nema fizičke dugmiće.

POzdrav.
The Member formerly known as L.S.I. .... Genuine vanilla ice cream sandwich... Nexus Prime

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 17. Maj 2005. 11:13
:: iphone 11 pro max

Post od iLuka »

moj ti je predlog da prvo sacekas da se pojavi galaxy S III pa tek onda da poredis ta dva telefona jer galaxy S III je paritet nexusu a ne galaxy S II... pozdrav :wink: :wink: :wink:

Behemoth
Expert
Expert

Post od Behemoth »

Galaxy S3 ce biti rival HTC One X i LG 4X HD.
Nexus i S2 imaju potpuno isti hardver,razlika je u kameri i ekranu.
I fabricki ICS koji ide uz Nexus.

Odgovori