Samsung Galaxy mini 2 ili Alcatel OT-991(Telenor Smart Pro)?

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
mezzano
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 26. Dec 2006. 11:34
:: Motorola Moto E5 DS
:: Huawei Y5 II

Samsung Galaxy mini 2 ili Alcatel OT-991(Telenor Smart Pro)?

Post od mezzano »

Došlo je vreme da Nokiu 5230 pošaljem u penziju.
Trebalo je to još marta da se desi, ali mi u mt:s-u nisu dali popust, kao starom korisniku, ukoliko smanjim tarfiu, što sam želeo, pa sam zbog toga prešao u Telenor. U decembru se navršava 6 meseci kako sam na Telenoru, pa ispunjavam uslov da uzmem telefon (nisam prolazio proveru u kreditnom birou, pa zbog toga nisam mogao odmah da uzmem telefon. Da je sad da uzimam telefon, dilema bi bila
Samsung Galaxy Mini 2 ili Telenor Smart Pro (Alcatel OT-991). Možda će se, do decembra pojaviti još neki model, meni interesantan, ali ako to ne bude slučaj 99% ću uzeti jedan od pomenuta dva.
Koji je bolji izbor?
Pre svega me interesuje
- mogućnost apdejta (vidim da za Samsung piše da "upgradable to v4.1", dok za Alcatel sam našao da je trebalo da u septembru dobije ICS),
- mogućnosti procesora i grafike (nisam neki "game freak", ali bi voleo da mogu da instaliram po koju igricu i da pogledam film u rezolucijama u kojima gledam i na kompjuteru, recimo 480p),
- mogućnost reprodukcije video fajlova (što više podržanih formata, to bolje)

Kamera mi nije toliko bitna, mada, ne bi bilo loše da je solidna, i da je pristojan video zapis. Za Samsung sam našao da snima u 25fps, a za Alcatel nisam ništa našao.

Po ceni bi mogli da uđu u izbor i Telenor Smart i Huawei Ascend Y200, ali mislim da su oni slabiji od Samsunga i OT-991.

Unapred da vam kažem da me ne interesuju predlozi tipa: "uzmi kod mt:s-a popust 50%, pa kupi telefon za keš" ili "pređi na Vip..." Znam šta operatori nude i znam šta je meni potrebno. Samo mi treba pomoć u izboru telefona. 8)

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Re: Samsung Galaxy mini 2 ili Alcatel OT-991(Telenor Smart P

Post od Deksi »

Zemljak vidim niko nista da ti predlozi, pa reko da ti napisem neko moje misljenje.
Gledao sam sad poredjenje ta dva telefona i oni su dosta slicni, na strani alcatela je veci ekran i lepsi izgled, a mislim da je i kvalitetnije uradjeno kuciste telefona ali to ces vec videti. Samsung ima vecu memoriji telefona sto i nije zanemarljivo sobzirom da fabricki je podeseno da veci broj aplikacija ide na tu memoriju.
Znaci moj glas je za alcatel ali opet idi i pregledaj ih ako je moguce pa odluci.
Ovaj Huawei Ascend Y200 nemoj njega jer sam cita da se lose pokazao, spor je i odziv ekrana losiji.
Da sam natvom mestu dodao bih jos para i kupio onaj Huawei Ascend G300 koji je skuplji oko 4000 din. i nakrivio kapu.

bachika
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pon, 20. Feb 2006. 18:45
:: Iphone 7
:: Lenovo P780

Post od bachika »

mezzano, složio bih se sa kolegom Deksi u vezi 300.
Vidim da si se napatio da bi uspeo da uzmeš telefon kod njih, pa stoga nemoj da ti posle mesec dana bude žao i da se kaješ što nisi dao koju hiljadu više u startu..
OK su telefoni i mini2 i OT991, ali imaju određenih nedostataka koji će ti se kasnije smučiti...
Najbolje da ideš na varijantu sa g300 jer najviše nudi uloženo dobijeno! :wink:
Live to Ride, Ride to Live. I prefer to reboot my phone through SetCPU

mezzano
Expert
Expert

Post od mezzano »

Hvala kolege. :) Mislim da cu ostati na jedan od dva navedena modela. Ako krenem putem "mogao bih da dodam jos par hiljada i da uzmem bolji telefon", doci cu do SGSIII.
Telefon cu uzeti na 6 rata. Kad bi kupio G300, rata bi mi bila 2.440din. Onda, mislim da bi bolje bilo da uzmem Telenor Smart HD (Alcatel OT-995), jer je on skuplji za samo 260din mesecno. Ali, kao sto sam rekao, interesuje me poredjenje samo izmedju Mini 2 i OT-991. :wink:

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

mezzano napisao:Hvala kolege. :) Ako krenem putem "mogao bih da dodam jos par hiljada i da uzmem bolji telefon", doci cu do SGSIII.
Da tako je ali nekad se i isplati dodati jos malo i kupiti nesto mnogo bolje.
Tako sam ja prosle godine krenuo od e63 pa ajde jos malo do e71 pa kad sam vac to onda jos malko i tu je e72 i tako sam kupio njega, ali nije mi zao.
Razmisljaj, uporedjuj, raspitaj se i tako pa se odluci.

bachika
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od bachika »

mezzano, plašim se da ne zažališ, razumem ja to sve, ali ovo su telefoni koji su u principu loši za današnje uslove...
E sad ovako!
Galaxy mini 2:
Plus: Interna memorija, android 4,x,x,
Minus: dijagonala ekrana, stari čipset (nema podršku za fleš sadržaj i loša hardverska podrška za video dekodiranje)

Alkatel OT-991:
Plus: dijagonala ekrana, prednja kamera
Minus: JAKO MALA INTERNA memorija (150mb :( ), alkatel i njihovi apgrejdi (skoro da i ne postoje)

E sad plusevi na strani g300 ako bi se odlučio: dijagonala ekrana, rezolucija ekrana, interna memorija, kamera, procesor 1ghz, podrška za fleš plejer.... Mana nedostatak prednje kamere.

Dakle mnogo više dobijaš za ne baš toliko velike pare! Uostalom samo pogledaj tržišnu cenu ta dva modela i g300 i uporedi razliku... Mnogo veća razlika nego što ti doplaćuješ! Razlika je oko nekih 60 eura... a ti doplaćuješ oko 35.
Razmisli još jednom.

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol
Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
:: Samsung Galaxy A52s
:: Nokia 8.1

Post od sugarcoated_ass »

Sad cu ja da se ubacim sa: "A sto ne bi..." :D
A sto ne bi video za OT995 ili ti Smart HD? Mala je razlika u ceni, a velika u samim telefonima. OT995 bi se slobodno mogao svrstati u rang SE Arc S-a posto im je hardver skoro identican. :)

mezzano
Expert
Expert

Post od mezzano »

Čitao sam komentare na Android Srbija i video sam da se mnogi žale na Vip Droid XL (ili kako su OT-991 krstili u Vipu) na gubitak signala, tako da sam ga stavio u drugi plan.
bachika, znam ja da su to "loši telefoni za današnje uslove", ali ja ne nameravam da dajem puno para za telefon, već hoću za malo para da dobijem nešto što je bolje od nečeg drugog za isto toliko para. :) Do sada sam imao Siemens C35, Siemens M55, Nokia 3510, Nokia 6070, Sony Ericsson K530, Nokia 5230. Ni jedan, kada sam ih kupovao, nije bio "haj end", već su svi bili "lou" i "mid rejndž" :) , tako da sam na to navikao. A kada bih išao "stepenik više", sigurno bih što kaže psyhound išao pre na OT-995 nego na G300.
Šta ti znači "loša hardverska podrška za video dekodiranje"? Ne može da kvalitetno pušta određene video formate, ili nešto drugo?

bachika
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od bachika »

mezzano, pa da, procesor ne ume da dekodira film sa nekom ekstenzijom pa to mora da radi softver. Tada se procesor opterećuje pošteno....
Razumem ja tebe, ali ti sad ako uzmeš npr g300 i prodaš ga automatski si zaradio 15-20 evra i kupiš npr 991. Kažem jer je tržište takvo... Naravno ako ga zadržiš specifikacija je odlična!
Nekako sam izbacio iz vida 995 koji je odličan telefon!

kuzobrat
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 06. Maj 2011. 19:17
:: Lumia 520

Post od kuzobrat »

realno ot 995 koji posedujem..ne moze da se poredi sa pomenutim modelim...telefon je azdaja...u svemu..... procesor..kamera odlicna.baterija i po 2 dana...sa 10-ak sati wi-fi ja....sat vremena razgovora....200 sms-a...
sve u svemu.... odlican..u rangu mnogo skupljih telefona...

mezzano
Expert
Expert

Post od mezzano »

Galaxy Min 2 i Alcatel OT-991 su otpali, ali je u konkurenciju ušao ZTE Blade III. Skoro 4.000 je jeftiniji od OT-995. Vidim da ima slabiji procesor i graficki cip od Alcatela, ali mi se čini kao dosta dobar telefon, koji bi zadovoljio moje potrebe. Šta mislite o njemu?

Odgovori