DILEMA: Samsung galaxy s4 ili Samsung A5 ili LG G2

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
Re_EDuCaTiON
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 26. Feb 2013. 16:30
:: LG G7 ThinQ

Re: DILEMA: Samsung galaxy s4 ili Samsung A5 ili LG G2

Post od Re_EDuCaTiON »

moj glas ide za G2, ovaj novi A5 jos nije proveren pa u neku ruku uzimas macku u dzaku, moze biti dobar ali ne mora da znaci
a ivkako rece covek, to sto je novije ne znaci da je bolje, ja licno bi pre uzeo G2 nego A5, ti sad odluci sam :)

Yoht90
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 16. Dec 2014. 00:05
:: LG G2 32gb

Post od Yoht90 »

A7 je u rangu g2...znaci preporuka za g2

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Post od toda81 »

I ja sam za G2
Note IV N9100 dual

Taca089
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 13. Avg 2013. 12:14
:: Telefon

Post od Taca089 »

G2 , ipak je bolji od s4 :wink:
Inace super amoled je nekom prednost, meni je sve samo ne super jer me od njega bole oci :D
Dakle ekran na s4 nije bolji nego IPS na g2 ma sta ti neko pristrasan pricao :)
Slobodno uzmi g2, neces se pokajati + 50% popusta na pretplatu.

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

@Taca089, moras da budes preciznija kada navodis neke tako ekstremne cinjenice. Sasvim je ok da je tebi IPS bolji od AMOLEDA, ali moras da naglasi da je to iz tvog ugla gledanja, a ne generalno. Sa moje tacke gledista AMOLED je ubedljivo najbolji i to je jedan od glavnih razloga zasto sam kupio S4, a ne G2.
Poslednja izmena od znemanja u Pon, 16. Mar 2015. 16:44, izmenjeno 1 put ukupno.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

acamatic
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 10. Okt 2011. 12:24

Post od acamatic »

znemanja napisao: Sa moje tacke gledista AMOLED je ubedljivo najbolji.
Baš tako, ukusi su različiti i po meni amoled je bolja solucija.
Ja sam više za to da jedan pored drugog modela uporedi i šta se više dopadne taj da se uzme..

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Mislim da je 1808 pisao o razlikama izmedju Super AMOLED-a i IPS-a. Ostavljao je i linkove, samo preturite malo po forumu.

mare-ss
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 16. Okt 2009. 18:18

Post od mare-ss »

Ја стварно не знам како издржавате да гледате тај амолед? Па он буквално пржи очи

~Arkan~
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 12. Jul 2012. 16:06
:: Xiaomi Mi A1
:: Gsmart Aku A1
Kontakt:

Post od ~Arkan~ »

Ne znam koji ti je to telefon s Amoled ekranom pržio oči, imao sam Motorolu RAZR, a sad imam S3 Neo i boje su baš prijatne.

mare-ss
Mobil fan
Mobil fan

Post od mare-ss »

Сваки самсуг, чак и један са тфт екраном нисам успео да гледам дуже од пар минута. Иначе одговарују ми ЛГ и ХТЦ екрани, некако су бледуњави и далеко пријатнији од тих одвратних самсунгових који су добри кад се виде (бљеште боје, велики контраст, ово оно) али нису за гледање, барем ја не могу да их поднесем :D

1808
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 03. Apr 2013. 23:02
:: Smartphone

Post od 1808 »

mare-ss napisao:....Иначе одговарују ми ЛГ и ХТЦ екрани, некако су бледуњави и далеко пријатнији....
Pa tebi bi onda još više odgovarali oni monohromatski, odnosno crno-beli (kad već voliš bledunjave ekrane). :lol:

Taca089
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Taca089 »

znemanja napisao:@Taca089, moras da budes preciznija kada navodis neke tako ekstremne cinjenice. Sasvim je ok da je tebi IPS bolji od AMOLEDA, ali moras da naglasi da je to iz tvog ugla gledanja, a ne generalno. Sa moje tacke gledista AMOLED je ubedljivo najbolji i to je jedan od glavnih razloga zasto sam kupio S4, a ne G2.
Ne, ja za razliku od vas pristrasnih samsungovaca pricam kako super amoled sigurno nije bolji od IPS-a, ali nisam rekla da je ips bolji.
IPS ekran svakako staje rame uz rame sa super amoledom, pri tom je meni licno bolja solucija jer me od super amoleda bole oci :) I naravno da cu ljudima da preporucujem IPS ekrane iz istog razloga, mozda su moje oci osetljivije ali ako nije dobar a moje oci onda nije niz a cije s te strane gledano.
Toliko ;)

1808
Expert
Expert

Post od 1808 »

Taca089 napisao:......mozda su moje oci osetljivije ali ako nije dobar a moje oci onda nije niz a cije s te strane gledano.
Ne, tvoje oči uopšte nisu osetljive, čim tvrdiš da je taj ekran na tvom Xperia SP dobar. Vidim ga svaki dan kod jednog člana moje porodice i to je katastrofa od ekrana.

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

Taca089, nisam razumeo sta si htela da kazes poslednjom recenicom, fali nekoliko slova.
No, kao sto sam rekao OK je da preferiras IPS i da ga preporucujes ljudima jer je to tvoje misljenje i iskustvo, birno je samo da naglasis da je to sa tvoje tacke gledista i sve je ok.
P.S. Ne znam na koje pristrasne samsungovce mislis, ako pogledas moj potpis videces da se ne uklapam bas u potpunosti u taj profil.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

mare-ss
Mobil fan
Mobil fan

Post od mare-ss »

1808 napisao:Pa tebi bi onda još više odgovarali oni monohromatski, odnosno crno-beli (kad već voliš bledunjave ekrane). :lol:
Откидам на оне зелене :D

Re_EDuCaTiON
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 26. Feb 2013. 16:30
:: LG G7 ThinQ

Post od Re_EDuCaTiON »

Ni jedan nije bolji/gori, prostu si iste klase, i jedaa i drugi imaju svoje mane i prednosti, sad sta kome odgovara, ja licno ne volim amoled, kada gledam u amoled nekako mi boje nisu realne, prenaglasene. Ali to je samo moje misljenje. Morate uzeti u obzir i ljudse osobine, kao sto ni jedan covek ne cuje isto, nekome je granica niza nekome vislja, neko cuje dublje glasove a neko ne, neko cuje vise glasove a neko ne, tako je isto i sa ljudskim okom, kao i sa svakim drugim organom. Prosto meni licno ips mnogo bolje odgovara od amoleda, sto ne mora da znaci da je i za sve tako. Koje su prednosti amoleda a koje ips-a mozete videti i na internetu. Nema potrebe da se prepucavamo i oko toga sad. :D

Cinderella
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 03. Jun 2014. 18:39
:: Huawei P8...

Post od Cinderella »

Ja posedujem i s4 i g2... Kada uporedjujem ekrane jako su slicni... Mada vise volim super amoled. Mada moram da napomenem da mi je ekran kod s4 bolji jer je citljiviji na suncu i to dosta.

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Post od toda81 »

To sa ekranom je tacno. Meni se takodje najvise svidjaju amoled ekrani, mada ako je sve ostalo sto tel pruza bolje onda se moze preci i preko te cinjenice v3zane za ekran
Note IV N9100 dual

Taca089
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Taca089 »

1808 napisao: Ne, tvoje oči uopšte nisu osetljive, čim tvrdiš da je taj ekran na tvom Xperia SP dobar. Vidim ga svaki dan kod jednog člana moje porodice i to je katastrofa od ekrana.
Mislim da je tvoj post nepristojan, a sa mojim ocima je sve u redu, ne brini :) Svakako jesu osetjive, i svakako im vise prija ekran koji je na telefonu Xperia SP od super amoleda. Taj ekran je meni bukvalno odmarao oci, a slabiji uglovi gledanja mi apsolutno nisu bili bitni jer ekran uvek gledam direktno, a ne iza coska.
IPS ekran je takdoje dobar za oci, super amoled nije, tacka :)

1808
Expert
Expert

Post od 1808 »

Taca089 napisao:.... i svakako im vise prija ekran koji je na telefonu Xperia SP od super amoleda. Taj ekran je meni bukvalno odmarao oci,....
Ako na tome odmaraš oči, onda je vreme da posetiš očnog lekara (ako već nije kasno). :D

Odgovori