Meni se jako dopada... jedan sam od onih koji preferiraju funkcionalnost (a pošto se ovdje toliko priča o V3, vidim "šta vole mladi"

) nad fashion statement-om, i meni je ovo totalno cool. Mislim - odstupanje od TransFlash kartica, 3,5mm phone jack... briljantan ekran, adekvatna kamerica (što mene lično ne zanima, ali ajde). Kad se tome doda atraktivna cijena koju će sigurno imati... wow.
Našao sam uporedni test na jednom ruskom sajtu ovog telefona i SE810i... ovdje:
http://www.ferra.ru/online/phones/26339/ ... evo nešto zanimljivih detalja:
- OS je JUIX, potpuno novi Motorolin operativni sistem baziran na JAVA i Linuxu - to ne znači da je smartphone, jer je onemogućena instalacija dodatnog softwarea, ali ga karakteriše bolje iskorišćenje performansi telefona, uz manju potrošnju energije.
- ekran (TFT, 240x320 pixela, 262k) je Sharpove proizvodnje, i jedan je od najboljih uopšte ugrađivanih u mobilne telefone
- bluetooth podržava A2DP, tako da se može koristiti uz stereo bluetooth slušalice
- iako je najavljena 1.3MP kamera, Motorola je objavila da planira da u serijsku varijantu ugrađuje 2MP modul! Očekuje se da će imati bolje performanse nego 2MP kamera ugrađena u V3x, jer nema iste probleme s dimenzijama telefona.
- iako je baterija 650MAh, a kod SE - 900MAh, Motorola je pokazala daleko manju potrošnju i duže je radila u identičnim uslovima, čak postižući rekordno vrijeme na standardnom testu... JUIX ili nešto drugo? Ostaje da se vidi.
- vrlo bitno: na četiri Jbenchmark testa, ROKR E2 "jede malu decu" jer ga pokreće Intel XScale procesor na 208MHz... ovo u praksi znači komotno igranje i najzahtjevnijih Java igara, što uz ogroman ekran predstavlja primamljivu karakteristiku.
Ne znam šta misle drugi, ali ja sam prilično zainteresovan.
Pošto je u međuvremenu najavljen E3 - razlike su u tome što je E3 3G telefon, i 512MB interne memorije... i paprenu cijenu, pretpostavljam.