Windows 10 Mobile - generalna diskusija

Pravila foruma
Windows deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
AsusHTCLGNokiaMotorolaSamsungSony Ericsson
Odgovori
гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Uto, 13. Sep 2016. 17:04
:: Xiaomi Mi A2 Lite

Re: Windows 10 Mobile - generalna diskusija

Post od гари »

Evindzer napisao: Jel' da se osećam prozvanim? :D
Strpi se neko vreme dok Sizifu ne dosadi, pa će ti se javiti da se dogovorite o kupoprodaji, plus na njemu je već instalirana desetka. ;)
Ne sećam se da li su bi ti, mada šalim se to, naravno, nije da zameram nešto dotičnom "pametnjakoviću". :D

A ovo drugo jeste. :) S tim da sam nakon ove priče o lap docku malo više gledao šta može Continuum, i nekako mi je to sad znatno primamljivije nego ranije. :D

Sent from mTalk on Windows 10 phone

sizif
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Čet, 13. Avg 2015. 11:12
:: W10Mx2
:: smsg Note III

Post od sizif »

@gari
Aaa prepoznao se "krivac" :)
Zamalo sam bio"obradjen", meračio već 950/950xl,taman da pitam Gurua za nekog Tomu(kupi/prodaj) subotičanina, iskrsne mi neki financijski kurcšlus,te se odlaže do daljnjeg. Čim se desi pazar 950, šteta je da 925 W10M leži u fioci. Ti si prvi, msm to će ti biti nagrada od mene za herojsko zalaganje na forumu(wp jurišnik) :D

Sent from my L925 W10M using mTalk

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

A, hvala, lepo je kad neko bar ceni što smo se ovoliko borili za Bila i Microsoft. :lol:

Apolo
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 26. Dec 2013. 21:37
:: Sony Xperia 5 II
:: Samsung A6+ (2018)

Post od Apolo »

filip89x napisao:Apolo, pa i nije bas, mislim i jeste i nije. Evo windows 10 na Mi4 nema ni glance ni dtw. Samo ga ima na Nokia i MS modelima 8)
Pardon u tom slucaju, nisam upoznat sa radom W10M na Mi4. Bice da si se onda uzeleo brenda :) Na kraju krajeva kako i ne bi, imas da biras, 830, 925, 930...
Festina lente.

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Nestaše i meni danas slike nekih kontakata. Ali to je kod mene nekoliko, pa sam odmah opet to namestio.

I primetio sam da sad muziku najviše slušam na jačini 5-10, a pre ažuriranja skoro svaka pesma mi je išla na 1.

EDIT: Skontao, to mi se razdvojili Skype i Outlook kontakti koji su bili vezani.

TosaNS
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pon, 19. Sep 2016. 16:36
:: Xiaomi Mi 9 lite
:: Huawei p10 lite

Post od TosaNS »

To sa jačinom zvuka kada slušam muziku sam primetio nakon apdejta na rs2 nije problem da odšrafim još koji podeok više ali bilo bi dobro da sledeći put pojačaju pa ako treba da ogluvim sam ću biti kriv :D

Kada slušam muziku obično se krećem u 20-24 lvl, ranije sam bio 18-20 možda tripujem ali mi se nakako čini ....
Ukoliko ti se neki proizvod (ne)sviđa, podeli svoje mišljenje, ali ne pokušavaj da ubediš ostatak planete da živi u zabludi.

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Hehe, ja na kompjuteru ubo slušalice, mislim da je ton bio na oko 10 (od 30), kad sam pustio muziku, pa kad je ono dreknulo, iskočio sam iz cipela. :lol: Tad kad nisam ogluveo, neću nikad. :D Mislim da bi se tebi svidelo. :D

Btw, pretpostavljam da si mislio na RS1? :)

Apolo
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 26. Dec 2013. 21:37
:: Sony Xperia 5 II
:: Samsung A6+ (2018)

Post od Apolo »

Festina lente.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Manji problem sa kamerom od poslednjeg update-a, fokus je očajan.
Poslato sa najboljeg telefona današnjice
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

TosaNS
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pon, 19. Sep 2016. 16:36
:: Xiaomi Mi 9 lite
:: Huawei p10 lite

Post od TosaNS »

Nakon poslednjeg apdejta primećujem da je baterija još bolja nego što je bila posle 12 sati na 81% priznajem da danas nisam nešto posebno koristio telefon par poziva i provera mejla to je više u stend baj modu nego aktivno korišćenje.

Soilent Green is People
Ukoliko ti se neki proizvod (ne)sviđa, podeli svoje mišljenje, ali ne pokušavaj da ubediš ostatak planete da živi u zabludi.

srđan obradović
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 13. Maj 2014. 15:35
:: microsoft lumia 532

Post od srđan obradović »

E da, još od kako sam instalirao win10 na l532ds i od kako je prestala sa radom Here navigacija imam problema sa Maps zamenom. Naime često zna da bez ikakvog razloga samo ukoči. onda mora da je zatvori pa ispočetka. Nekad se to dese posle 15-20 minuta a nekad i posle dva tri sata rada. Toga nije bilo na Here. Nikako to da porprave. Ima li neko sličan problem.
Inače definitivno, svakim apdejtom sve bolje.
lumia-lumia-lumiaaaaa-lumia-lumia-lumiaaaaa

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Nisam u zadnje vreme toliko koristio Maps, pa ne znam. Letos sam je koristio na moru krajem jula, bio sam na Redstone, nisam imao problema. Možda je ovo što tu pominješ novijeg datuma?

E, ali ne može to da se meri s onim tako su mene u maju izneverile te mape - dobio neku novu verziju mapa tačno pred put u Prag (nisam imao pojma gde je šta, prvi put tamo), i pojavi se bag da mi se nalog izloguje iz Maps, a čim se izloguje, onda izgubim i sačuvane lokacije. A da se ulogujem trebaju mi kilobajti/megabajti koji bi me koštali ko Svetog Petra kajgana. :D

Sva sreća, pa sam se ja igrao, i te lokacije sam dodatno pinovao na početni ekran - kao da mogu lakše da vidim kuda da stignem do čega, pa između ostalog i kako do metroa i autobuskih stanica, i do smeštaja. Inače ne da bi im spominjao familiju, čuli bi ne odande sa 800km udaljenosti... :D I da, primetio sam i da je bilo više mesta na kojima sam uhvatio ili besplatan WiFi, ili jedan WiFi na koji sam ja mogao da se nakačim.

A zakrpa je stigla nekoliko dana nakon što sam dobio tu verziju sa tim problemom.

Uzgred, kad si ti stavio desetku?

srđan obradović
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 13. Maj 2014. 15:35
:: microsoft lumia 532

Post od srđan obradović »

.

Uzgred, kad si ti stavio desetku?

Sent from mTalk on Windows 10 phone[/quote]
Mislim februar ili mart. Vratio se na kratko na 8.1 pa opet od juna win10. Ma dobra je desetka.

Sent from lumia532ds
lumia-lumia-lumiaaaaa-lumia-lumia-lumiaaaaa

sizif
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od sizif »

Prozordžije,samo da prijavim!
Sinoć sam uradio HR, čisto da vidim posledice po izmenama hack_registry na 830. Poništio je, sad je opet 925. Ostao mi W10M OS 1607 build ...321. I što je naj bitnije mogu koristi Insider, jeee! :D Samo što sam se sad prijavio na Fast. Jutros mi je stigao neki update, tražio restart, brzinski je to uradio,updejtovao mi nekih 8 apk. Nadam se da me neće skoro provaliti, bar dok ne namaknem 950- cu. No za svaki slučaj sam i ubacio Interop Tols, ene gi čuči u Extras :D:D:D

Sent from my L925 W10M using mTalk

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Mislim da nema šta da te provale, tj. da se oni ni ne trude oko toga. Oni su zaustavili zvanično insajder za tvoj telefon, a broj korisnika koji će ovo koristiti je suviše mali da bi se oni oko toga sekirali. :)

sizif
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od sizif »

Jes' da sam mator, ali sam nov s ovim igračkama, a pogotovo s Win phone.Te ne znam još kako to sve fercera. No nadam se da si u pravu :)
Ova Interop Tools alatka je mnogo zgodna. Svašta može da se tweekuje, samo treba biti oprezan tj treba dobro savladati gradivo a pogotovo što su tutorijali na engeskom. O mom znanju istog sam već pisao te se nadam da će mi pomogneš(te) ako ustreba. :)
No nisam za ovih pet/šest godina brikovao ni jedan Android s rootovanjima i ostalim jotovanjima, te se nadam da neću ni ove moje dve Lumie :)

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Zato ja ne bih mnogo ni čačkao - nego taman toliko da sebi omogućiš da imaš Windows 10 Mobile. I ovo mi se sviđa što kažeš da se nakon hard reseta gubi to što si čačkao u registru, to znači da doklegod možeš da uradiš hard reset, možeš i na WDRT. Još bi me samo zanimalo da li kad imaš izmenjen registar WDRT vidi da imaš 925 ili 830... Ali nemoj ništa eksperimentisati da bi to saznao, što manje manevrisanja, to bolje. :)

Ja bih rekao na osnovu ovoga svega da možemo zaključiti da se dosta toga može uraditi i sa Windowsom kao što može i sa Androidom, jedino što je Android zastupljeniji, i šire su zajednice koje se bave rutovanjem telefona i slično. Ne kažem da možemo da radimo šta hoćemo kao što mogu oni sa Androidom, ali donošenje novije verzije sistema na stariji model je za mene dovoljno. :)

Sent from mtalk on Windows 10 PC

sizif
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od sizif »

Evo izveštaja WDRT u slici i reči:
Sad mi u Extras info stoji:
lumia Windows 10
A u About:
> Model : NOKIA Lumia 925
> Software : Windows 10 mobile
>Version. 1607
> OS build : 10.0.14393.321
>Firmware revision number : 3051.5009.1451.1005
WDRT:
[img]http://i.imgur.com/p3isJyz.jpg[/img]

Jeee može nazad ako zatreba :)

Sent from mTalk on Windows 10 PC

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Hvala. :) Hehe, a pošto si na fast insajderu, vrlo je izvesno da će ti zatrebati. :D

sizif
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od sizif »

Pu pu pu, ne baksuziraj :)
Prijavio sam se na Fast-rang čisto zbog onoga što sam pisao u predjašnjem postu, tj. da provreim jer mi radi Insider. A i da se nešto dešava. E sad pošto si me utešio da sam im ne bitan, a ako krene po zlu s Fast, sad bar znam kako se mogu vratiti na Release Preview. :)

Sent from mTalk on Windows 10 PC

Odgovori