Nokia gubi trziste?!

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 17. Maj 2005. 11:13
:: iphone 11 pro max

Post od iLuka »

koja bi nokija mogla da se "poredi" sa zvukom MP3 i kamere od 2Mpx na SE W810i, tj. koja je najbliza ako ne i ista kao pomenuti model SE-a? pozz 8) (naravno, ne prozivam nokiju i njene korisnike nego da ne otvaram novu temu a i stvarno me interesuje)... 8)

Gallee..
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 19. Apr 2006. 09:37

Post od Gallee.. »

mozda 6280/88 imaju jako dobar zvuk i kamera je odlicna (nama uf sto je poveci minus) ali ima video odlicne rezolucije (640x480)
N-Naravno..!
ZIVIM ZA LETNJI RASPUST..!

madness99
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 07. Mar 2006. 20:40

Post od madness99 »

miodrage,ja sam dosta nokinih telefona koristio al nisam imao priliku da koristim novu e seriju,i n93 i n91 al ovi ostali koliko sam primetio u odnosu na sharpa imaju mnogo losije ekrane i samsunga skuplje modele,a sto se tice telefona kameru licno ne koristim imam digitalni fotoaparat 5mp tako da nemam potrebu.

PS:Nokia e61 i e 70 mi se jako svidjaju al sta znam,cekacu da neko od drugova uzme i vidim kako se ponasa pa cu se onda odluciti

napalm death
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 21. Okt 2006. 13:47

Post od napalm death »

miodrage, kad spomenu ercsson, koji ima telefon u klasi da je bolji od ericssona R600 ????????.. imas tri boje displeja, crtanje, postaviti sliku za kontakt, i blokiranje poziva.. mislim da mu ni jedan ne moze ni izbliza prismrdit..

drugo, koji telefon mozes poredit da su u klasi sa SE T630, i bez kamere T230.. mislim da su tad SE bili naj bolji telefoni..
trece, koji moze sa K700...?.. znam da ce neki rec 6600 al taj telefon nije bas u klasi, kosta dosta i ssto se tice mp3 melodija katastrofa je, a priznaj nije ni mal...

sad se moze reci da SE kaska po pitanju displeja.. i da, sto su im svi softweri fabricki, druge mane nemaju..
sto se tice kvalitete displeja naravno to ne vazi za k800 na spram n73.. http://img242.imageshack.us/img242/6108 ... dddsp1.jpg

Izmenio:gameforce: razlog:

loki13
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 01. Dec 2006. 12:22
:: Htc Desire 500 dual
:: Nokia E71

Post od loki13 »

ljudi ne gubi nokia trziste,niti ce ga ikad izgubiti,ona vam je kao mercedes koji nikad nije bio los,ali i ni najinventivniji ali ga opet ljudi kupuju,tako je i sa nokijom,ljudi vide i druge ali se vracaju svojoj staroj ljubavi (kazem staroj jer kod nas su pre 7-8 god best buy bili 5110,3210,3310,3410 itd) nokiji!
Ostali imaju svoj trzisni udeo ali moraju biti barem dva puta bolji od nokie u istom cenovnom rangu da bi bili primamljivi za kupovinu!
D500&E71

napalm death
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od napalm death »

daj nemojte molim vas poredi telefone po autima, molim vas ostavi te mi mercedesa po strani.. on nije nista kriv..
drugo,
zasto se svi zalazete za tezu koji su telefoni naj prodavaniji, oni su naj bolji.. koja je nokija prodavanija od K750 ???.. nema je, mislim to ne treba nista da znaci, ako ce mo po kupcima, ja naj vise vidjam d600 i d500 telefone, tako da nokija i SE zaostaju, naravno, govorim za svoje okruzenje

nemojte poredit telefone na nacin koliko su oni prodani, na prodavaniji su oni koji su naj komercijalniji i na prezentovaniji.. tacnije, koji su uvaljeni ljudima u ruke da ga na silu kupe
voleo bi da se drzite argumenata valjanosti telefona.. . .

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Pon, 05. Jul 2004. 18:20
:: ...

Post od Green »

Nokia drzi oko 35% globalnog trzista mobilne telefonije,vec je receno,a cak i ako padne ispod 20%,to je jos uvek oooogroman broj prodatih telefona,ko se vise razume u ekonomiju zna o cemu se radi :wink: :)

Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 28. Sep 2005. 11:38
Kontakt:

Post od Spyker »

miodrage napisao:madness99 bedni ekrani kazes? Pa nesto nisam ubedjen. Pogledaj onda SE ekrane. Uporedi mi SE telefone sa Nokiama samo sto se ekrana tiche. Necu da stavljam nijedan SE u isti kosh sa E61 jer po pitanju ekrana jednostavno ne mogu da se porede. To je kao da poredim Yuga i Ferrari.
Joj, nemoj lupati, uzmi w950 i m600, pa da vidis kakav je ekran... Brise pod sa e61, znam iz iskustva...
Dalje, to za ekrane uopste nije tacno, i pricas napamet... Kada SE izbaci telefon, razbije nokiju, i ona tek posle godinu dana napravi slican telefon... Kada je izasao k700, razbio je 6230... K750 i 6230i je smesno porediti... Posle godinu dana stize n6233, koja tesko da je bolja od k750, a vec se pojavio k800... Znaci SE je daleko ispred nokie, samo sto ti uzmes da poredis stari SE i novu Nokiu...
E, sad, kod smart phonova je druga prica. Nokia ima mnogo vise modela, i zato i ima veci deo trzista. Ali realno gledano, m600 je bolji od svih nokia osim n93... N93 je vec losiji od w950, jedino ako je kamera presudna... A p990 je prica za sebe, ni jedna nokia mu nije ni blizu... Jedini telefon na trzistu koji se moze porediti sa njim je w950. Ja sam razmisljao koji od ta dva telefona da uzmem, uzeo sam w950 jel mi je bitna muzika, a kamera nije... Vecini ljudi je bolji p990, ali posto mi je muzika bas bitna, nisam njega uzeo i nisam se pokajao...

A samo vi pricajte nokia je nokia, to sam i ja pricao pre par godina, ali u sledecih par godina ce je SE razbiti, a vi onda pricajte sta hocete...

I samo da dodam da u ovom trenutku Nokia nema ni jednu prednost nad SE-om, jedino sta vam je lepse Symb. 9.1 ili uiq 3, mada je to stvar ukusa, a u svemu je bolji SE...
iPhone + CX300

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Madness99 Sharp ima najbolje ekrane na svetu, sa njima je iluzorno porediti ekrane, sto prodje Sharpov kvalitet to je EXTRA!!!
napalm death ne slazem se bas sa tobom ali nema veze. Ja SE, a pre toga Ericsson nikad nisam voleo niti cu verovatno ikada biti u stanju. Ok, T610 i T630 su bili stvarno ok telefoni, ali ja se setim i onih uzasa tipa T20, T28, T29, T68... naspram 3310, nece da mogu se nose. Ne znam, sto se mene tiche Nokia ima nekako mnogo vishe user-friendly UI. Vrlo moguce da sam subjektivan, ali ljudi, ponavljam, de gustibus et coloribus non est disputandum!!!
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

loki13
Expert
Expert

Post od loki13 »

napalm death, nisam namerno uzeo mecku u poredjenje-sorry
Alien, mislim da nisi u pravu,pa ne bi nokia prodavala svoje telefone pored razgranatog SE,npr napravi cenovno uporedjivanje k750 i 6230i, da je 6230i los telefon ljudi ga ne bi kupovali i pala bi cena (zakon ponude i traznje),a njemu je cena priblizna kao i k750 a barem 9 meseci je stariji! Jeste apsurdno,ali je istinito!
2. stvar- recite mi (vi) koji SE parira nokiji 8800,znaci nesto iz premijum klase SE? Odgovor= nema,nijedan...... ili ajd p990 (ili neki drugi) ali samo po ceni,nisu ista klasa(ni priblizno),ali opet nokia ima konkurenta i ovom SE (e61,6708,e70.....)
Inace da ne bude da sam fanatik nokije imam SE w810(koji vise volim i koristim) i nokiju 6131 i sa oba sam savrseno zadovoljan!
D500&E71

napalm death
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od napalm death »

loki13, molim........????????? 8800 :o :blinky: :o :blinky: :blinky:

ti nas telefoni ne interesuju, moze nokija imat takvih pozlacenih na 1000 modela.. ja to necu ni da gledam

sta je to 8800 koji kosta 700 €.. e pa sad cemo prec na Vertu "Signature Gold"
SE se ne bavi s ljudima visoke klase i bogatim talijanskim pederima ... to nemoj ni da spominjes

SE radi telefone za "obicne" ljude dok se nokija hoce ugurat i tamo i vamo a nema je nigde

sorry al moram ovako reagovat jer niko od nas nema potrebe niti ce ikad pozeljet nakav telefon, samo izgled i da bude primecen u drustvu, a funkcjonalnost 0.. pa to je mesto zauzeo samsung :wink:

poz

Gallee..
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Gallee.. »

napalm death, nema to veze i ovaj 4um je za sve telefone nigde ne pise da netreba komentarisati o npr 8800 ili vertuovim modelima.. postoje ljudi koji vole takve telefone i koji jednostavno imaju pare, a mi smo tu da ih izvedemo na pravi put za ne daju 700 za 8800 nego 300 za n73 jr je n73 8x bolji od 8800..
N-Naravno..!

napalm death
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od napalm death »

gallee napisao: a mi smo tu da ih izvedemo na pravi put za ne daju 700 za 8800 nego 300 za n73 jr je n73 8x bolji od 8800..
pa sta sam ja rekao.. ???
8800 telefoni nisu o cemu mi pricamo, oni spadaju u modne mobitele... jednino ako neko hoce o njima da raspravlja.. ja se povlacim po tom pitanju. .. . .

Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 28. Sep 2005. 11:38
Kontakt:

Post od Spyker »

loki13, nokia prodaje telefone zbog imena, kao i mercedes... Tata mi vozi mercedesa S, a mama Lexus rx400h, mercedes je skuplji dva puta, a losiji... Zbog imena...
Isto vazi i za 6230i... A drugi razlog je sto je na k700 bio jako los dzojstik, koji je sada bolji, ali se ljudi bezveze plase.... A za ostale modele nokie necu ni da komentarisem, samo kopira one stare, a ljudi ne prate telefone vide skupo je, pa je jos i nokia i onda ga kupe...
I takodje je bitno reci da je kvalitet izrade izuzetno los na novim nokiama...
A kakav crni 8800, bolji je k510 od njega, njega samo uzimaju manekenke i manekeni :lol: :x :x :x
iPhone + CX300

Gallee..
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Gallee.. »

Alien, pa tim nameekenakama i manekinim to i treba i zato kupuju ono sto im je potrebno sto je sasvim opravdano..
N-Naravno..!

loki13
Expert
Expert

Post od loki13 »

napalm death, e pa o tome ti pricam SE je najobicniji VW, dok je nokia mercedes,razlog SE telefoni su za sire narodne mase,dok Nokia pravi telefone i za sire narodne mase (tipa 6233,n70,n73 itd) ali i extra exclusive telefone (8800,vertu je druga prica)
a sto se tice ubedjivanja,ne mozete vi npr ubediti mog caleta da uzme n73 jer njemu on nista ne znaci(ni simbijan,ni kamera-nista) dok mu je 8800 pravi telefon (imao je pre toga sve iz 8xxx nokijine serije).
Alien, a sto se tice lexusa,pa to se zna on je prepakovan i luksuzni auto od toyote,i u usa se prodaje bolje nego bilo koji evropski auto!
Ne bih da se ova diskusija pretvori u sveopstu svadju
Jednostavno sto bi nokia ulagala u nove tehnologije,ako vec izvlaci korist iz postojecih! :D :D :D
D500&E71

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Pon, 05. Jul 2004. 18:20
:: ...

Post od Green »

Kad vec idemo u off sa automobilima :roll: ,Lexus je luksuzni ogranak Toyote i marka je sama za sebe,kao sto Nissan ima Infinity. Nemaju skoro nista zajednicko sa maticnim fabrikama,osim vlasnistva. Tako da ni u kom slucaju ne moze biti "prepakovano" :uhuh: :uhuh:
Ali posto se ovde prica o telefonima,ne razumem vasa poredjenja sa luksuznim vozilima :uhuh:

napalm death
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od napalm death »

loki13, da, ima ima i ta vrsta kupaca, neciji cale.. al nadam se da ti je cale pametan pa i ako mu se svidja 8800 nebi dao za nju 150€ :wink:

kad hoce ono hoce, naj luksuznije evropsko auto je mercedesova s... lexus mu nemoze ni izbliza, razlog kvaliteta lexusa jeste toyotina korporacija sa mercedesom u izradi modela lexusa.. pre su lexusi koristili mercedesove motore sve do sukoba sa menjacem.. lexus ima vise elektronike, mrtvi japanci pa ljudi vizuelno govore koje je bolje auto, a motor, karaeserija, vrsta vuce to veze nemate.. pa mercedes trenutno jedini u svetu uma ABC sistem (verujem pola vas nezna sta je to) on ga je i izmislio, oprvi je uveo i-drive i x-drive sistem, eco cipoce, esp sistem.. i opravdana cjena jest kod mercedesa. i da, mercedes je vozilo koje ima naj vecu garanciju na predjeni put motora u svetu..

:uhuh: povlacim se

madness99
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 07. Mar 2006. 20:40

Post od madness99 »

pa mercedes ja ga ne bih kupio nikad,pre bih tu kolicinu novca odvojio i skupio jos i uzeo rols rojsa.A sto se tice Nokie "cuvene" ona nije ni S od SE ima samo ime i kao neki kvalitet ja koji god sam skuplji telefon nokie uzeo sjebao saM se ,sve nesto fali retardirani softveri,izizuv symbian al ni telefoni n serije nisu mi nesto .A jedino mogu reci da su Srbi naucili na Nokiu i nema druge.Bolje je kad neko trazi kameru nek uzme Sharpa ili Dobar digitalni aparat 8 mp Nikon (i bice slika savrsena)i onaj ko kaze da npr nokia 6233 ima bolju kameru od SE k750 je budala.1. SE ima autofokus i dalje necu da idem.ili Nokia N73 od K800.a takozvani nokia ekrani od 16 miliona boja hahahahahahaha dalje ne idem u dilemu
iPad 3G + Samsung Galaxy Tab 10.1 9 + iPhone 4 32gb White + HTC Evo 3D

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

madness99 nemoj tako, uporedimo E61 sa bilo kojim SE, osim mozda P990 za koji smatram da mu je ravan, a ostale ce da pojede za dorucak. SE ima samo P seriju od jakih telefona. Nokia ima E i N seriju, sa daleko vishe modela. Nokijina E serija ima u sebi OpenGL, dokazano, koji SE to ima? Za N Seriju nisam siguran, necu da gresim dushu.
Nemoj samo da mi neko navede nedostatak kamere kao manu jer sam na to vec postao alergican. Moj Canon a410 pravi daleko bolje slike od bilo kojeg mobilnog telefona, a ima svega 3 MPix, i sam aparat je dosta jeftin, cini mi se oko 130 E. Kad hocu da slikam, slikam fotoaparatom.
Alien Sa M600i sam se poprilicno igrao jer sam jako razmisljao da li da ga uzmem ili ne. Dosta neugodna tastatura, i slabiji ekran, a o interfejsu da ne pricam su presudili u korist E61.

Nisam ja neki Nokijin zagrizeni ljubitelj, daleko bilo, ima Nokia dosta promasaja, ali za date pare mi nudi najbolje. Meni je sada kada sam uzimao fon bilo bitno da je 3G, da je smartphone, i da je user friendly. Citao sam mesecima o svakom novom modelu na stotinama sajtova. Sate i sate sam proveo ispred racunara istrazujuci do tancina sve. E61 je izasao kao superiorni pobednik. Poslednja dilema je bila E60 ili E61. Presudilo je na kraju to sto sam nasao E61, a E60 nisam. 10 E je bila razlika u ceni. Izbor nije bio tezak kad se stiglo do tog finalnog koraka.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Odgovori