K750 - W800 (koji fw) ?

Fabrički OS, Android, Symbian, Windows
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSSymbian OSSymbian (UIQ) OSWindows OS
Kockica
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pet, 05. Jan 2007. 02:28

K750 - W800 (koji fw) ?

Post od Kockica »

Kao prvo pozdrav svim clanovima foruma i srecna nova godina... Dakle, nedavno sam nosio k750 u servis da ga flesuju i ubace softwer od w800. Nakon toga sam proverio verziju fw-a i iznenadio se kada sam video da je verzija ona stara od preko god. dana: R1AA008 i SW verzija kamere 4.5. E sad, zanima me da li mora da bude ta verzija kada se ubacuje W800 ili moze da se ubaci najnovija kao i za K750. Molim vas da mi neko da proverenu informaciju da bi mogao da odem u servis sa jakim argumentom posto me serviser ubedjivao da mora da bude stara verzija fw-a. Ipak sam dao 10 eura, ne bi voleo da me nisu ispostovali. :dry: Unapred zahvalan

MilančeBGD
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 13. Dec 2005. 15:38
:: Sony Xperia U
:: SE K800i

Post od MilančeBGD »

Kockica, pooz,pa dobro R1AA008 je sasvim ok verzija ne znam sta fali,ne mora da bude ta verzija sw moze i novija, najnovija za w800i je R1BD001.
Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works...

Kockica
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od Kockica »

milan91 Hvala na brzom odgovoru. Ali od kad mi je ta verzija fw-a primetio sam da mi je mp3 zvuk mnogo tisi nego ranije, takodje tokom reprodukcije videa mi se pojavljuju kockice, a i opera mi mnogo losije radi... ranija verzija fw-a je bila R1C... tako nesto, jedina prednost ove verzije je u tome sto mogu da zumiram u najvecoj rezoluciji a to ranije nisam mogao. Ali ni to nema svrhe posto se konacna slika cuva kao da zuma nije ni bilo. Eto to su neki od argumenata zasto bi stvio neki noviji fw.

rixxon
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Ned, 18. Jun 2006. 11:24

Post od rixxon »

(Opet) ću se složiti sa Milanom da je R1AA008 sasvim OK. R1BC002 je bila najpopularnija. U svakom slučaju, W800 se više ne proizvodi, tako da ne očekuješ neki dalji razvoj po pitanju softvera. Znači nema R1CA021 ili R1DB001 za W800!

EDIT: (Pročitao sam tvoj post u međuvremenu). Onda definitivno treba da probaš sa R1BC002 ili R1BD001. Ako ti je telefon CID36 to možeš jednostavno i sam da uradiš i da se ne zezaš sa serviserima 8)
Poslednja izmena od rixxon u Pet, 05. Jan 2007. 03:29, izmenjeno 1 put ukupno.
K750+W950+K550 (W610 SW)+More...

Kockica
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od Kockica »

OK Hvala, momci resili ste mi dilemu, mada sam ja i dalje ne zadovoljan, ali ipak necu ici u servis. A da li znate zasto mi opera radi losije odnosno sporije otvara stranice nego pre flesovanja telefona(a to mi je najbitnije). Koristim rusku verziju 1.24, da li mozda ima neko podesavanje za koje ne znam, mozda da se ubaci posebno java ili neki drugi programcic.

rixxon
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od rixxon »

Uh, meni se ta ruska verzija par puta opako zakucala, pa sam se vratio na zvaničnu 3.0 (inače imam K750/R1AA008)

Kockica
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od Kockica »

rixxon napisao: EDIT: (Pročitao sam tvoj post u međuvremenu). Onda definitivno treba da probaš sa R1BC002 ili R1BD001. Ako ti je telefon CID36 to možeš jednostavno i sam da uradiš i da se ne zezaš sa serviserima 8)
Nije CID36 vec CID49 ako se ne varam. Otici cu do servisa i traziti da mi ubace jedan od ovih koje si naveo, valjda ce poboljsati stvari. Inace meni opera 3.0 jos gore baguje od ove Ruske. Hvala vam momci jos jednom. Moze lock na ovu temu, mrtav sam umoran i ne mogu vise da razmisljam. Poz

neovo
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Ned, 19. Feb 2006. 18:45
:: ///

Post od neovo »

ajd da ne otvaram novu temu,skoro sam uzeo w800 i zanima me kako se proverava taj CID,jer bi hteo na nadogradim sw. trenutno imam R1AA008
jel sapunjate macora?

MilančeBGD
Expert
Expert

Post od MilančeBGD »

Ako si skoro uzeo sigurno imas CID49,CID36 su stariji telefoni.Jedino ako si uzeo polovan w800i mozda imas CID36,proverava se sa DaVinci Flasher-om.

neovo
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od neovo »

pa uzeo sam ga pre 10-ak dana novog original,skupo placen bogami ali nema veze,ali ko zna koliko im je stojao tamo. imas li mozda link? ja sam googlao i trazio na p2p i nisam nasao nista konkretno.
jel sapunjate macora?

MilančeBGD
Expert
Expert

Post od MilančeBGD »

neovo, kako si trazio evo ja na google ukucao DaVinci Flasher i odma mi nasao probaj opet :roll:

neovo
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od neovo »

milan91, kazem ti probao sam i ne izbaci mi: DB2020 Unlocker released,DaVinci Client 16.4,DCU60 and miniUSB Flash drivers,i tako to,ali nema nikakvog DaVinci Flasher-a. upravo skidam DaVinci Client client 15.8 i nadam se da je to to.
jel sapunjate macora?

rixxon
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od rixxon »

neovo: jeste to je to (DaVinci client). kad ga pokrenes videces (pored ostalog) dugme na kome pise READ CID/TEST CABLE. Klikni na to, ugasi fon, ustekaj provo kraj kabla u PC a onda drzi C na telefonu i ustekaj drugi kraj kabla u tel.

neovo
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od neovo »

skinuo sam dve verzije i nece da radi,ali nema veze. nije mi to toliko bitno. hvala vam na odgovorima. :wink:
jel sapunjate macora?

Odgovori