Prebacivanje PORUKA sa telefona i obratno!!!

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Doolentije
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pet, 03. Mar 2006. 13:34

Prebacivanje PORUKA sa telefona i obratno!!!

Post od Doolentije »

Da li bi neko mogao da mi kaze kako da poruke (tekstualne, SMS), koje se nalaze na memoriskoj kartici, nakon sto ih prebacim na komp (uz pomoc PC Suite-a), ponovo prebacim na neku novu karticu, i na memoriju telefona, posto mi PC Suite ne dozvoljava da poruke sa kompa prebacim na telefon?

Hvala puno!

Pozdrav! 8)

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

Doolentije, nećeš to ni moći da uradiš...jedini način je da uz pomoć Card Readera prekopiraš folder koji se nalazu u C:/System/Mail...e pa taj fajl Mail treba da prekopiraš negde u komp i kad hoćeš te iste poruke da vratiš na fon, treba da ga vratiš na to mesto u C:/System... :wink: :)
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

Doolentije, a koji je model telefona u pitanju? :?

Doolentije
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Doolentije »

Za Miškoni-ja,
Nokia 6630...

Za Ninolinu,
Mislis da se u mail-u nalaze poruke, posto tamo postoji samo gomila fajlova, naravno koji ne mogu da se citaju... Ali probacu, mozda upali..

Pozdrav! 8)

Ninolina
Moderator
Moderator

Post od Ninolina »

Doolentije, pa te fajlove koji se nalaze u folderu Mail nećeš moći da čitapš na kompu...ali kad ih vratiš u telefon biće u obliku SMS poruka...kako god drugačije da ih sačuvaš nećeš moći da ih vratiš u tu vrstu fajla koji fon čita kao SMS...ali uvek postoji način čuvanja poruka u obliku .txt fajla...To ćeš moći da pročitaš i na kompu.. :) :D :wink:
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

Dexter
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 23. Avg 2004. 12:06
:: Samsung S21+

Post od Dexter »

Hmm,pa dovoljno da prebaci folder mail na komp i posle ako mu ponovo trebaju vrati taj folder mail u fon,meni je tako radilo...A imash i program za mob koji preko BT prebacuje sve poruke u txt fajl na komp... :wink:

Ninolina
Moderator
Moderator

Post od Ninolina »

Dexter, pa to sam mu upravo i ja gore napisala... :D :)

Dexter
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 23. Avg 2004. 12:06
:: Samsung S21+

Post od Dexter »

upss...Ja sam prochitao da si rekla da kad ih vrati na telefon NECE biti u obliku sms poruka...Izvinjavam se,umoran sam veceras... :oops:

Doolentije
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Doolentije »

Kapiram ja taj nacin, sve to deluje jako jednostavno, ali... Prebacim ja poruke (ako su to u folderu mail uopste poruke) u folderu 'mail' sa kompa (koji sam prethodno prebacio sa druge kartice) na mob (tacnije na karticu), i kada u porukama prebacim memoriju cuvanja poruka na karticu, nista se ne desava, a kada uz pomoc FExplorer-a pokusam da pronadjem te poruke (u folderu mail), vidim samo mnostvo fajlova koje ne mogu da procitam...
Sta vi mislite o tome...?

... i ajd' ako nije problem, vi meni pustite taj programcic na mail, sa, ako je moguce, kratkim uputsvom za koriscenje...
moj mail: dulentije85@yahoo.com

Hvala!

Pozdrav! 8)

6630 app
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 28. Mar 2006. 15:15

Post od 6630 app »

Ninolina, moze da ih otvori na PC u Notepad i WordPad

Doolentije, li si namestio da ti poruke idu na Mem. karticu na telefonu ?

Ninolina
Moderator
Moderator

Post od Ninolina »

6630 app, kako to misliš da može da ih otvori? Jel kad ih skine sa kartice i izvuče iz foldera Mail? Ne bih rekla da može tada da ih otvori u Notepadu... :uhuh:

bela
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pet, 10. Feb 2006. 05:04

Post od bela »

Pa moze da se otvori u notepadu, npr. h< h< KŽ p … : c : f %: RE covek aj ako oces u 9 u *** na kafu )4
€µqšøà (0631234567DJUKICK K â-Âmšøà ‘4+3816500009005 (0631234567 °
Mislim jeste nejasno, al moze da se procita sadrzaj i sa kog telefona je poslata poruka...
6630

6630 app
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 28. Mar 2006. 15:15

Post od 6630 app »

U Notepadu izgleda :

Slika

u WordPad :

Slika

ispod se vidi broj telefona ko vam je poslao poruku , broj servisnog centra za poruke sa koga je poslat i i kontakt iz imenika kako je memorisan.

Pozdrav

Ninolina
Moderator
Moderator

Post od Ninolina »

bela, ma da...ali to ne liči ninašta...lepše je onda, a nije ni previše komplikovano, da ih sačuva u obliku .txt fajla sa Message Saverom ili Message Storerom... :roll: :wink:

bela
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pet, 10. Feb 2006. 05:04

Post od bela »

:) znam , postoje jos i Ola.Melén.SMS.Diary v1.3(narocito zanimljiv izbaci poruke kao veb stranu) ; SMS Exporter v1.06 Pozdrav
6630

Doolentije
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Doolentije »

E ljudi, uspeo sam da prebacim poruke... :D

Hvala svima na savetima!

6630 app, nisam bas najbolje razumeo pitanje...

Ninolina, ako ti nije problem, posalji mi na mail ( dulentije85@yahoo.com ) program za cuvanje poruka u *.txt-u, sa kratkim objasnjenjem koriscenja programa... Hvala unapred!

Pozdrav! 8)

Odgovori