Nokia E50

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
Dream Weaver
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 10. Nov 2004. 02:45
:: Xiaomi Mi Max 2

Post od Dream Weaver »

Pitanje je da li ti treba kamera na telefonu ili ne, ako ti je kamera nebitna i ako ti ne smeta velicina E61, kupuj ga bez razmisljanja. 8)
and justice for all...

res5ct
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Ned, 28. Nov 2004. 22:10

Post od res5ct »

Danas sam uzeo E50 polako ga istrazujem, imam jedno pitanje kao Symbian pocetnik... desava mi se kad prelazim sa jedne na drugu poruku ili kad prelazim u standby da se sve sa ekrana izgubi,osim pozadine, na trenutak a onda pojavi. Sad da li je to normalno ili sta?

b_udder
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 15. Dec 2005. 02:33
:: iPhone 3GS

Post od b_udder »

res5ct, tako je i na 6630 .... Symbian je generalno malo spor, pa mu treba vremena da "osveži" bitmape iz teme... mada mi nije jasno zašto nisu mogli da naprave da se osvežava samo onaj deo gde je poruka, al' ajde...

pozdrav...

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Zbog drugacijeg rada OS-a koji je mnogo zahtevniji nego fabricki, a hardverska platforma nije dovoljna jaka da izgura OS. To se isto desava i na Win Mobile uredjajima, konkretno sam video na HTC hw6930 sa Win Mobile 5, a na drugarevom PPC-u sa istim OS-om nije bilo ni govora. A da drugarev PPC je sa procesorom 800 MHz, i memorijom 128 RAM, flash 4 GB. Mocnije znachi brzze, i bolje, odnosno SIZE DOES MATTER!!!
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

res5ct
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Ned, 28. Nov 2004. 22:10

Post od res5ct »

Prvo hvala na odgvoru! Jasno mi je sad sto dolazi do tog osvezivanja ekrana ali me nesto i dalje buni... konkretno kod osvezivanja ekrana prilikom citanja poruka, kada poruke citam iz inbox-a onda se prilikom otvaranje poruke ili prelaska sa jedne na drugu poruku ekran osvezuje, zatreperi sve na sekund osim pozadine, ali kad poruke citam iz meni\office\msg.reader onda se ekran ne osvezava prilikom prelaska sa jedne na drugu poruku! u principu i nije toliko bitno... ali nov telefon pa...

Inace danas sam update-ova software ali kao symbian pocetnik ne umem da napravim razilu odnosno uoci poboljsanja... pa da li neko zna sta se konkretno poboljsava?

Jos jedno pitanje, kako da namestim da mi na displeju u standby rezimu uvek stoji info poruka, tj gde se nalazim( Grad Nis, Beograd...), ispodesavaso sam sve sto sam mislio da treba ali se naziv lokacije pojavi samo na trenutak prilikom pokretanja standby moda a onda izgubi... pa ako neko zna gde gresim bio bi mu zahvalan kad bi mi objasnio

PozZ

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Pon, 05. Jul 2004. 18:20
:: ...

Post od Green »

Za opciju gde se nalazis tj. Cell Info Display mislim da ne gresis nigde,a ako gresis ti onda gresim i ja,jer kod mene je isto. Tu opciju uopste ne koristim,jer kazu da trosi vise bateriju,tek sam je sad ukljucio da vidim imam li i ja isti problem.
Ne znam da li je tako i na ostalim Symbianima 9.1...

gameforce
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Pon, 05. Jun 2006. 12:11

Post od gameforce »

res5ct & Green, ako isključite "dopunjen pasivni režim" prikazivaće cell info.
Problem je i na drugim Nokia symbian telefonima.
Zbog neslaganja sa "uredjivačkom politikom" svojevoljno napustio forum.
Rebel in heart.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

gameforce mozda nisam pazio na casu, ali sta je to "dopunjen pasivni režim" ???
Probao sam da ubijem active stand-by, i isto, ne ispisuje se cell info, samo na delic sekunde.

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Green »

gameforce, ajde prevedi na egleski ako nije problem :wink: :)
Navikao sam sve na engleski meni,pa ono... :roll:
Probao sam i sa burazerovom N73 i isto se ponasa...

gameforce
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Pon, 05. Jun 2006. 12:11

Post od gameforce »

settings-phone-standby mode-active standby-off
Network settings-cell info display-on
Tako bi trebalo da ima stalno, bar je tako na N70 recimo
Zbog neslaganja sa "uredjivačkom politikom" svojevoljno napustio forum.
Rebel in heart.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Na E61 definitivno nije za stalno. Znachi pokusao sam ovo sto si rekao ali netje da moze. Inace nemam nameru da ubijam active stand-by, pa zbog njega sam i uzeo ovo cudo, koliko mi je samo olaksao zivot nemate pojma. Hiljade obaveza koje moram da pamtim sada jednostavno zapishem i pogledam na ekranu. A kad smo vec kod toga... da li iko zna kako da mi na ekranu ispisuje samo ono sto je danas, a ne i po mesec dana unapred? Ovo uspevam samo sa opcijom memo, sve ostale pishu na ekranu unapred ohohoj... To-Do notes i meeting pre svega. Aniversary jedva i da koristim. I ako bih mogao da prodjem BEZ instalacije novih programa :)

Jager
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 03. Avg 2006. 22:46
Kontakt:

Post od Jager »

miodrage napisao:... ne ispisuje se cell info, samo na delic sekunde.
E ovo se i meni desava i to identicna situacija...... na e60
Ima neko neko objasnjenje za ovo? :( Nije da mi cellinfo bas tako jako treba u zivotu, ali bih voleo da znam zasto stalno nestaje sa ekrana...

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Takav je software telefona ocigledno. Imas i vaznije informacije na ekranu pa ti verovatno zato nestaje. ne znam, valjda ce da iznadjemo resenje.

Djera
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sre, 11. Jan 2006. 13:17

Post od Djera »

to se desava i meni na n80.Izgleda da je to neki softwerski bug u 3rd editionu. :shock: :shock: :shock: :shock:
nokia n80

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Green »

Ima objasnjenje i jako je prosto,samo ga nismo provalili na vreme,ali je zato gameforce znao o cemu se radi 8)
Pratite njegovo uputstvo,sad sam probao na N73 i E50 i radi.Znaci da rezimiramo: iskljucite active stand-by ekran i ukljucite cell info...

srdjan_pa
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Ned, 03. Dec 2006. 03:53

Post od srdjan_pa »

Primeto sam da niko do sada nije pomenuo verziju softvera koja je naj novija i kako se pokazala posto sam cuo od par ljudi koji su abdejtovali sof, da su se grdno pokajali kazu da strasno uspori tel pa me interesuje da li je to istina posto u ponedeljak idem da ga uzmem pa ipk bi voleo da znam sata da gledam mislim na tel.E50 pozz :?

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Green, uradio, i? Bez active stand-by ekrana ne mogu ni da zamislim svoj telefon, i jos manje moj rad na njemu. Ceo active stand-by da zrtvujem zbog cell info? Pa toliko lud jos nisam

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Green »

miodrage, ne mogu ni ja bez active stand-by ekrana jer sam navikao na E50,a sad koristim burazerovu N73 (menjali se) isto tako,pa ono...reko da probam ono sto je Game naveo pa da javim ljudima u cemu je fora... :)
Na N73 je dobra i ona opcija sa media key gde se stave jos 4 precice,pa plus active stand-by... :wink:

Inace nikad,ali nikad nisam imao taj cell info ukljucen,nije mi se nikad desilo da ne znam u kom delu sela,grada,zemlje,kontinenta,svemira se nalazim... :roll: :roll: :D

enigma66
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sub, 12. Feb 2005. 16:12

Post od enigma66 »

srdjan_pa napisao:Primeto sam da niko do sada nije pomenuo verziju softvera koja je naj novija i kako se pokazala posto sam cuo od par ljudi koji su abdejtovali sof, da su se grdno pokajali kazu da strasno uspori tel pa me interesuje da li je to istina posto u ponedeljak idem da ga uzmem pa ipk bi voleo da znam sata da gledam mislim na tel.E50 pozz :?
Ja sam updejtovao telefon na novi softwer i telefon radi extra.Cak je po mom misljenju jos brzi,sve se otvara brze.Neznam kako su ti ljudi odradili update,mozda su tu nesto pogresili pa im telefon radi gore.Telefon je extra i svaka preporuka za njega.Jos da ima video call bio bi vrh.
Pozdrav

srdjan_pa
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Ned, 03. Dec 2006. 03:53

Post od srdjan_pa »

Pa moguce je da su zeznuli nesto!!! A gde si radio update u servisu ili sam preko dku-2 kabla!!! danas sam ga drzao u ruci extra je mnogo bolje izgleda uzivo nego na slici u ponedeljak idem da ga uzmem :D !!! a sto se tice video call pa to je jos uvek dosta skupo kod nas a dok bude jeftino valjda ce izbaciti neki bolji tel iz te serije pozzz

Odgovori