6300 sa drugom baterijom?

flešovanje softvera, popravka, kvarovi
Stele
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Čet, 29. Mar 2007. 00:41

6300 sa drugom baterijom?

Post od Stele »

Da li je moguce u nokiu 6300 koja standardno ide sa bl-4c baterijom staviti bateriju veceg kapaciteta bl-5c,ili neku drugu?
Ako je moguce,da li bi mogao da se koristi punjac od 6300,ili bi morao neki drugi?

metak86
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sre, 10. Maj 2006. 22:47

Post od metak86 »

nevidim zasto ne bi mogao da koristis isti punjac koji si koristio ,ti i ako mozes a ne mozes da stavis tu bateriju ne menjas ulaz za punjac...tako da ..... nadam se da si me razumeo :)
E71 je moj trenutni izbor:)

Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

Stele, generalno ne bi trebalo da bude nikakvih problema što se tiče punjenja, ali BL-4C je malo tanja od BL-5C pa je pitanje da li može da stane u telefon, odnosno, da li ćeš moći da vratiš poklopac. Najbolje je da probaš negde. Koji si punjač dobio uz 6300? Takođe probaj da li će hteti da se puni jer se meni desilo da BL-5CA baterija nije htela da se puni iako je potpuno ista po dimenzijama i N70 je radio sa njom dok se nije ispraznila. Postoji razlika u elektronici unutar baterije koja očigledno ne dozvoljava punjenje ili sam telefon "odbija saradnju"...

Stele
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Čet, 29. Mar 2007. 00:41

Post od Stele »

Nisam jos uvek uzeo ovaj telefon,ali ozbiljno razmisljam.E sad,glavni razlog zasto ga nisam uzeo zato sto sam procitao i ovde,a i na drugim forumima da mu baterija traje jako kratko.
Video sam tamo u komentarima ispod specifikacije ovog telefona,kaze neki covek da je uspeo da u 6300 stavi bl-5c bateriju.Ne znam koliko je ovo tacno,pa sam hteo da vidim misljenje ljudi koji se vise razumeju u takve stvari.

loki13
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 01. Dec 2006. 12:22
:: Htc Desire 500 dual
:: Nokia E71

Post od loki13 »

Stele, pa to sto se tice trajanja baterije najvise zavisi od inteziteta mreze i koriscenja,to su ti dva najbitnija fakotra,ukoliko imas dobar signal i recimo 10min razgovora i 20 sms-ova dnevno,baterija ce ti sigurno potrajati 2-3 dana,ali ako se pak puno igras telefonom ,mp3 itd normalno je da ce krace da ti traje!
D500&E71

Odgovori