Nova 5T 2019
2019. godina
6.26" LCD, 84.2% body
37% 980, Android 10
RAM 6 GB, INT 128GB, EXT nema
22W, 3750 mAh Neizmenjiva
3 kamere, max 48MP
Test mobilni telefon Huawei Nova 5T 6GB/128GB
U nastavku pročitajte kompletan test mobilnog telefona Huawei Nova 5T 6GB/128GB. U testu ćete pronaći detaljne informacije testiranog mobilnog telefona Huawei Nova 5T 6GB/128GB vezano za izgled modela, performanse, kvalitet ekrana i kamera.
MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)


Kompletan test pametnog telefona Huawei Nova 5T

Prodajno pakovanje

  • Telefon
  • Silikonska futrola
  • Mrežni adapter
  • USB-C adapter - 3.5 mm
  • USB kabl
  • Uputstvo za upotrebu
  • Garancija
Specifikacije
Dimenzije i masa 154 x 74 x 7.87 mm, 174 grama
Materijali kućišta Staklo, metal
Ekran 6.26 inča FullHD + (2340 x 1080 pixels), IPS. Korisna površina ekrana je 91.7%. Zaštitino staklo sa zaobljenim ivicama (2.5D). Kapacitivni ekran sa podrškom za 10 istovremenih pritisaka
Operativni sistem Google Android 9, vlasnički interfejs EMUI 9.1
Platforma HiSilicon Kirin 980 (7 nm, ARM 2xCortex-A76 2.6 GHz + 2xCortex-A76 1.92 GHz + 4xCortex-A55 1.58 GHz), Mali-G76 MP10
Memorija 6 GB RAM-a, 128 GB interne memorije, nema slot microSD kartice
Bežični interfejsi Wi-Fi b / g / n / ac, MIMO, 2.4 / 5 GHz, Bluetooth 5.0, NFC
Mreže 2G: B2 / B3 / B5 / B8
3G: B1 / B2 / B4 / B5 / B6 / B8 / B19
4G: B2 / B2 / B3 / B4 / B5 / B7 / B8 / B18 / B19 / B20 / B26 / B28
Dve nano SIM kartice (VoLTE / VoWi-Fi)
Navigacija GPS / AGPS / GLONASS / BeiDou / Galileo / QZSS
Senzori i konektori Skener otiska prsta na tasteru za uključivanje sa strane, USB-C.
Senzor svetlosti, digitlani kompas, senzor blizine, žiroskop
Glavna kamera - 48 MP glavna kamera. Sony IMX586 sensor, f / 1.8 otvor blende, 1/2 inča, Ai stabilizacija
- 16 MP kamera širokog ugla. Otvor blende f / 2.2, 117 stepeni ugao vidljivosti sa podrškom za korekciju
- 2 MP kamera za kreiranje dubine polja
- 2 MP kamera za makro snimanje. Fiksna žižna daljina, f / 2.4 otvor blende, 4 cm rastojanje od subjekta
Prednja kamera 32 MP prednja kamera. F / 2.0 otvor blende
Baterija 3750 mAh kapacitet, 22.5 W adapter
50% za 30 minuta
Audio Virtual 9.1 Surround Sound
Dva mikrofona za otkazivanje šuma
Huawei Histen 6.0
Boje Plava i ljubičasta

Pozicioniranje

Huawei je krajem 2019. godine predstavio novi model nazvan Nova 5T. Nova linija je „spoj“ između segmenata uređaja koje karakterišu srednje i premium cene; takvi uređaji dobijaju niz jedinstvenih funkcija od vodećih modela po atraktivnoj ceni.

Novitet je dobio vodeći procesor kompanije Kirin 980 sa hardverskom podrškom za veštačku inteligenciju, futurističkim dizajnom i kamerom od 32 megapiksela za selfie. Pored toga, ovaj je uređaj opremljen sa 6 GB RAM-a i glavnim modulom koji se sastoji od četiri sočiva: 48 MP kamere za snimanje u visokoj rezoluciji, 16 MP za ultra širokougaone kadrove, 2 MP kamere za makro fotografije i 2 MP kamerom za kreiranje efekta zamućenja pozadine.

Nova 5T pametni telefon opremljen je EMUI 9.1 interfejsom, koji omogućava visok nivo performansi za svakodnevnu interakciju sa uređajem. EROFS sistem datoteka razvijen od strane kompanije Huawei povećava prosečnu brzinu čitanja za 20%, što štedi prostor za čuvanje sistemskih datoteka smanjenjem količine interne memorije. Sistem je u mogućnosti da pretvori datoteke u format samo za čitanje, povećavajući sigurnost uređaja.

Prodaja pametnog telefona Huawei Nova 5T započela je tokom ovog meseca a na pojedinim tržištima kupci uz ovaj model dobijaju i privlačan bonus poklon: Watch GT pametni sat.

Izgled

Huawei je izabrao najuspešniji dizajn za svoj novi uređaj - moderan, privlačan, futuristički. Jedan od glavnih elemenata neobičnog dizajna je zadnji panel ploča koja je dobio spektakularnu površinu u kojoj se slike ogledaju sa maksimalnom dubinom svetlosti, senki i boja. Na fotografijama i video zapisima utisak Nova 5T modela se ne može u potpunosti preneti zbog optičkih karakteristika sočiva kamere.

Telo pametnog telefona strukturira se sa svih strana, ivice su kose i glatko prelaze sa jedne površine na drugu. Oseća se integritet i ukupna kompletnost dizajna. To se retko dešava na uređajima sličnog cenovnog opsega.

Telefon je dostupan u dve boje: plava i ljubičasta. Za testiranje smo dobili uređaj u plavoj boji. Ali on se ne može nedvosmisleno nazvati plavim, jer se ovde koristi gradijent boje: od svetlo plave do svetlo ljubičaste. U zavisnosti od ugla gledanja u odnosu na svetlost, zadnji panel je prekriven jarkim bojama.

Dimenzije uređaja su u svakom pogledu optimalne; težina je takođe idealna za ovu klasu pametnih telefona.

U gornjoj uzanoj zoni prednjeg panela nalazi se senzor osvetljenja, indikator događaja, dok je zvučnik ispod tamne metalne mrežice.

Zvučnik u Huawei Nova 5T modela je glasan, sagovornika ćete lako čuti, ton se preusmerava na srednje i visoke frekvencije. Na vrhu se nalazi senzor blizine i drugi mikrofon.

Sa donje strane nalaze se mikrofon, USB-C port i zvučnik.

Sa desne strane je mehanički taster za uključivanje u koji je ugrađen skener otiska prsta. Taster ima oštre ivice. Ovo ne izaziva nikakve probleme već samo želimo da naglasimo. Nešto veći je taster za regulaciju jačine zvuka. A sa leve strane je fioka za dve SIM kartice nano-formata.

Na zadnjoj strani, možete primetiti modul male veličine, koji uključuje tri kamere i blic, a zatim je instaliran dodatni modul. O svim elementima ćete saznati u odeljku „O kamerama“.

Zaključak: Uređaj karakteriše lep ergonomski dizajn i praktične komande.

Ekran

Još jedna odlika Huawei Nova 5T je ekran bez izreza koji zauzima gotovo celu prednju površinu (tehnologija koja se zove FullView). Okviri ekrana su minimalni sa svih strana. U gornjem levom uglu na ekranu je smeštena mala prednja kamera veličine samo 3,5 mm. Ona ni na koji način ne ometa percepciju sadržaja, a sa vremenom u potpunosti zaboravite na ovaj element. Čini nam se da je takvo rešenje za selfie kamere najuspešnije. Tamni krug u suštini možete sakriti! Bilo kako bilo, cela gornja linija sa zavesom za obaveštenja je ispunjena crnom bojom.

Veličina ekrana je 6,26 inča, rezolucija FullHD+, tj. 2340x1080 piksela. Matrica je izrađena korišćenjem IPS tehnologije. Ovo je verovatno veliki plus za značajan broj korisnika.

Osvetljenost bele boje je 400 cd / m2, crne boje 0,5 cd / m2, kontrast je 800: 1. U podešavanjima možete odabrati režim boja: bilo svetlih, bilo normalnih, blago prigušenih.

Zaključak: U pitanju je dobra opcija za one koji preferiraju IPS matricu – visoka osvetljenost, lepe boje, odlična osetljivost.

Trajanje baterije

Ovaj model je opremljen ugrađenom baterijom kapaciteta 3750 mAh. Svidelo nam se vreme rada Huawei Nova 5T modela: gotovo 6,5 sati rada ekrana pri automatskoj osvetljenosti i oko 30 sati bez ponovnog punjenja. Tu su još neki podaci: reprodukcija video zapisa pri maksimalnoj osvetljenosti - 12 sati, igre - 7,5 sati.

Baterija se puni preko SuperCharge punjača (5V / 2A, 4.5V / 5A, 5V / 4.5A): za 10 minuta napunite je do 15%, 30 minuta - 55%, 60 minuta - 65%, 1 sat 30 minuta - 100%.

Opcije povezivanja

Budući da imamo moderan pametni telefon, on ima dva slota za SIM kartice nano-formata. Oba slota podržavaju četvrtu generaciju LTE konekcija (B2 / B2 / B3 / B4 / B5 / B7 / B8 / B18 / B19 / B20 / B26 / B28). Tokom testiranja nismo primetili nikakve probleme sa kvalitetom prijema - sve je funkcionisalo kao sat.

Posebno treba napomenuti da uređaj radi sa VoLTE, VoWi-Fi standardima i podržava agregaciju frekvencija.

Naravno, Nova 5T podržava Wi-Fi ac i dual band (MIMO), tu je i Bluetooth verzija 5.0 sa podrškom za mnoge kodeke, kao što su BLE, SBC, AAC, aptX i aptX HD, LDAC HD i HVA Audio. Glavna stvar je pronaći kvalitetne slušalice i sve će biti u redu.

Pametni telefon radi sa satelitskim navigacionim sistemima GPS i GLONASS, BeiDou i Galileo. Tačnost pozicioniranja je visoka.

Naravno, postoji NFC čip. Radi i za plaćanje i za evidentiranje podataka na karticama za prevoz koje podržavaju ovakav standard i beskontaktno plaćanje.

Zaključak: uređaj je obogaćen komunikacionim standardima u najvećoj mogućoj meri.

Memorija, procesor, performanse

Huawei Nova 5T opremljen je optimalnom količinom memorije za savremeni uređaj: 6 GB RAM-a i 128 GB interne memorije. Brzina RAM-a je 21.000 MB/s, što je veoma velika vrednost, unutrašnja memorija je brzine 450/180 MB, što nije nimalo loše!

Procesor Nova 5T modela nasleđen je od vodećih uređaja kompanije Huawei - to je HiSilicon Kirin 980 čip sopstvene proizvodnje. Baziran je je na 7-nm procesnoj tehnologiji i ima 3 klastera: ARM 2xCortek-A76 2.6 GHz + 2xCortek-A76 1.92 GHz + 4xCortek-A55 1.58 GHz. 6,5 milijardi tranzistora ugrađeno je na ovaj čip. Čipset je dobio dual core NPU, koji je odgovoran za veštačku inteligenciju.

Grafički modul - Mali-G76. Zahvaljujući tehnologiji optimizacije i smanjenoj potrošnji energije, Mali-G76 omogućava korisnicima da udobno igraju multiplayer igre koje intenzivno troše resurse.

Podsetićemo vas da upravo na Kirin 980 čipsetu rade takvi pametni telefoni kao što su Huawei P30, P30 Pro, kao i Mate 20, Mate 20 Pro i drugi premium uređaji kompanije.

Za one koji vole testove performansi - Antutu Benchmark je završen rezultatom od 360 000 bodova!

U igri Call of Duty možete da izaberete maksimalna podešavanja grafike. Igra se ne usporava i ne oseti se smanjenje performansi.

Trenutno telefon radi na Google Android OS verziji 9 i vlasničkom interfejsu EMUI verzije 9.1.

Uzgred, Nova 5T je u novoj verziji EMUI dobila veliki broj privlačnih animiranih pozadina. Podsećaju nas na cvetne latice koje se njišu ovisno o položaju telefona. Veoma lepo.

Kamere

Na vrhuncu trenda predstavljanja uređaja sa više kamera, Huawei predstavlja model Novu 5T. Ovaj model poseduje čak 4 sočiva za sve prilike: dugačak fokus, širok ugao, makro fotografije, pa čak i stvaranje portreta sa zamagljivanjem pozadine. Ispod je potpuna detaljna tabela sa karakteristikama:

Glavna kamera - 48 MP glavna kamera. Sony IMX586 senzor, f / 1.8 otvor blende, 1/2 inča veličina senzora, Ai stabilizacija
- 16 MP kamera širokog ugla. Otvor blende f / 2.2, 117 stepeni ugao vidljivosti, i podrška za korekciju iskrivljenja
- 2 MP kamera za kreiranje dubine polja
- 2 MP kamera za makro snimanje. Fiksna žižna daljina, f / 2.4 otvor blende, 4 cm rastojanje do subjekta
Prednja kamera 32 MP prednja kamera. F / 2.0 otvor blende

Kada birate rezoluciju u podešavanjima telefona, postoje tri opcije (glavna kamera): 12 MP, 48 MP i 48 MP sa povećanom definicijom (korišćenje AI). Međutim, fotografija potpomognuta Ai se kreira u nekoliko sekundi za nepokretne objekte. Razlike između kadrova na ekranu pametnog telefona je teško uočiti, ali na PC-u je to uočljivo: na kadrovima sa 48 MP + Ai ima mnogo više detalja!

Glavna kamera rezolucije 48 MP snima dobro: pristojne detalje, širok dinamički raspon, precizno fokusiranje i što je najvažnije - brzina. Čak i sa nedovoljno ravnomernim osvetljenjem, slike izgledaju vrlo pristojno. A noću je, naravno, bolje snimati u odgovarajućem Night režimu. U ovom slučaju softver stvara nekoliko fotografija i kombinuje ih u jedan dobar snimak.

Svidela nam se širokougaona optika. Sa strana slike nema očiglednih zrnastih detalja, generalno detalji su na nivou vodećih uređaja, ekspozicija se ponaša prilično adekvatno.

Zasebno sočivo za makro režim vam omogućava fotografisanje malih predmeta na udaljenosti od 40 mm. Modul za zamagljivanje pozadine savršeno radi svoj posao.

Selfi fotografije funkcionišu odlično, a ako ubacite i zamućenje, ona fotografije izgledaju kao profesionalne izrađene na pravoj kameri. Za objavljivanje na Instagramu - jednostavno savršeno.

Huawei Nova 5T snima video u rezolucijama do 4k pri 30 fps i do 1080p pri 60 fps. 4K rezoluciju podržava i glavna i širokougaona kamera. Prilikom snimanja video zapisa možete bez problema da se prebacujete između njih.

Interfejs kamere je potpuno isti kao u bilo kojem drugom Huawei uređaju.

Primeri fotografija

Makro

Muzičke mogućnosti

Ovaj model telefona koristi jedan zvučnik na dnu. Kvalitet zvuka je dobar, nema preopterećenja pri velikoj jačini. Zvuk je bogat, glasan i čist.

Huawei Nova 5T opremljen je USB Type-C priključkom za prenos muzike. Zbog toga ćete u kompletu pronaći mali USB-C na 3,5 mm adapter. Sa njim smo testirali kvalitet reprodukcije zvuka. Zvuk je glasan, preovlađuju niske i visoke frekvencije, malo je srednjih, ali lako ćete ih dodati ekvilajzerima.

Ako želite dublji zvuk, uključite Huawei Histen. Postoje automatska podešavanja, 3D audio, prirodni zvuk i drugi parametri. Ako postavite Normal preset otvoriće se ekvilajzer u deset opsega od 31 Hz do 16 kHz. Zasebno postoji klizač niske frekvencije.

Utisci

Podsetićemo vas da se Huawei Nova 5T pametni telefon prodaje u dve boje - Deep Blue i Summer Purple.

Model je na nas ostavio dobar utisak, pre svega zbog atraktivnog dizajna, sjajnog i visokokvalitetnog IPS ekrana i dugog trajanja baterije.

Svakako treba istaći široke komunikacione mogućnosti, visoke performanse svojstvene vrhunskim pametnim telefonima, dobre glavne kamere i odličan kvalitet selfie snimaka.

Ono što bismo želeli da dodamo o ovom uređaju: nešto viša rezolucija makro modula i neke druge zanimljive softverske karakteristike povezane sa ovim sočivom.

Generalno, pokazalo se da je u pitanju izuzetno uspešan pametni telefon sa svim stvarima koje savremenom korisniku trebaju: velikim ekranom preko celog ekrana bez okvira, NFC čipom, opcijama pristupa brzom internetu, pet kamera i dugoročnom radu sa jednim punjenjem.

MOBILNISVET.COM JE EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK MOBILE-REVIEW.COM
(Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Severna Makedonija)
NAPOMENA
Prevod je ekskluzivno vlasništvo sajta Mobilnisvet.com, a kopiranje dela ili celog testa je strogo zabranjeno.
Tekst je pod zaštitom kako mobile-review.com tako i mobilnisvet.com sajta, zloupotrebe neće biti tolerisane.
Slike su vlasništvo sajta mobile-review.com, koje su u neobrađenom obliku na sajtu mobilnisvet.com.
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.
Uslovi korišćenja Mail: mobilnisvet.com@gmail.com - Sva prava rezervisana. © 2003-2024