Samsung Galaxy S23 / S23+ / S23 Ultra

Najnovija generacija Samsung Galaxy S23 serije

07:03 h - 17.01.2023

Danas je na konferenciji predstavljena nova serija Samsung S23, S23 Plus i S23 Ultra modela. Izmene na modelima nisu dramatične isprva, ali se u njima nalazi veliki broj sitnih unapredjenja, dok je najveće unapredjenje bilo na polju kamera i čipseta ove godine.

Dugo očekivani vodeći pametni telefon Samsung Galaxy S23 je konačno stigao, isporučujući praktično sve informacije i specifikacije koje su procurile u prethodnom periodu. Sa svojim vrhunskim karakteristikama i inovativnim dizajnom, Samsung Galaxy S23 je spreman da postavi standard za sledeću generaciju pametnih telefona. Bez obzira da li tražite vrhunske performanse, prelep ekran ili najnoviju tehnologiju kamere, Samsung Galaxy S23 je uređaj koji pruža rezultate na svim frontovima.

Samsung Galaxy S23 i Galaxy S23 Plus napustili su konturni dizajn kamere u korist elegantnijeg, modernijeg izgleda. Uklanjanje podignute metalne ivice oko niza kamera stvara čistiji, moderniji izgled za ova dva uređaja, čija je veličina 6,1 i 6,6 inča. Sa ovom promenom, Galaxy S23 i S23 Plus se neprimetno uklapaju u trenutno tržište pametnih telefona, nudeći savremenu estetiku koja se dopada širokom spektru korisnika. Galaxy S23 i S23 Plus imaju elegantan i minimalistički dizajn, inspirisan Galaxy S23 Ultra modelom. Ovi uređaji liče na svoje prethodnike, S22 i S22 Plus, u većini drugih aspekata.

Veličina ekrana ostaje nepromenjena u odnosu na prethodnu generaciju i kod Samsung Galaxy S23 Plus i S23. Samsung S23 Plus ima ekran od 6.6 inča, dok S23 ima ekran od 6.1 inča, koji se smatra optimalnom veličinom ekrana. Oba uređaja koriste OLED panele od 1080p sa maksimalnom brzinom osvežavanja od 120Hz i maksimalnom osvetljenošću od 1.750 nita, što je poboljšanje u odnosu na 1.300 nita na S22 generaciji. Samsung je dodatno optimizovao svoju tehnologiju mapiranja tonova ekrana, poboljšavajući svoju sposobnost prilagođavanja različitim uslovima osvetljenja i pružajući poboljšanu vidljivost pri jakom svetlu.

Samsung Galaxy S23 i S23 Plus su dobili povećanje kapaciteta baterije od 200 mAh, pri čemu S23 ima bateriju od 3.900 mAh, a S23 Plus bateriju od 4.700 mAh. Slab vek trajanja baterije je bio problem u prethodnoj generaciji, S22 i S22 Plus, tako da je ovo poboljšanje značajno. Takođe se kaže da čipset Snapdragon 8 Gen2 nudi poboljšanu efikasnost baterije, a Samsung je udvostručio veličinu komponenti za hlađenje telefona kako bi obezbedio optimalne performanse.

Specifikacije zadnje kamere ostaju nepromenjene, sa glavnom stabilizovanom kamerom od 50 megapiksela, ultraširokom od 12 megapiksela i 3X telefoto kamerom od 10 megapiksela. Uprkos nedostatku nadogradnje hardvera, Samsung tvrdi da je ažurirani procesor signala slike u čipsetu Snapdragon 8 Gen2 doveo do poboljšanog kvaliteta slike. Nova selfi kamera od 12 megapiksela sa autofokusom je dodata sva tri modela, sposobna da snima HDR video pri 60 fps.

Eksterijer Samsung Galaxy S23 i S23 Plus ima Gorilla Glass Victus 2, koji obezbeđuje poboljšanu izdržljivost kada se ispusti na grube površine kao što je beton. Uređaji imaju vrhunski osećaj, sa teškom aluminijumskom konstrukcijom i blago zakrivljenim ivicama za udobno držanje. Ove suptilne krivine sprečavaju da telefoni imaju zastareli izgled. Dizajn je dobro prihvaćen i nudi prefinjen izgled i osećaj korisniku.

Samsung Galaxy S23 i S23 Plus se mogu smatrati manjim ažuriranjima modela prethodne generacije, slično najnovijim izdanjima Apple-a i Gugla. Poboljšanja u trajanju baterije i performansama se očekuju na godišnjem nivou, sa ograničenim prostorom za dalje inovacije. U Sjedinjenim Državama, Samsung ostaje dominantan igrač na tržištu pametnih telefona, posedujući otprilike isti tržišni udeo kao i svi ostali OEM proizvođači zajedno. Čini se da je Samsungova trenutna strategija efikasna.

Samsung Samsung Galaxy S23 označava značajnu promenu u strategiji kompanije, jer eliminiše razliku između modela iz SAD i EU tako što se odlučuje da koristi samo Qualcomm Snapdragon 8 Gen2 procesore. Ova odluka dovodi do doslednijeg korisničkog iskustva za klijente širom sveta, kao i do boljih performansi i efikasnosti. Štaviše, Samsung Galaxy S23 ima specijalno izdanje Snapdragon 8 Gen2 koje je Samsung posebno podesio za poboljšane performanse. Ova prilagođena verzija pruža još veću snagu i brzinu, čineći Samsung Galaxy S23 odličnim izborom za zahtevne korisnike kojima je potrebna najnovija i najbolja tehnologija.

Vredi napomenuti da je Samsung napravio značajan napredak u poboljšanju procesa ažuriranja softvera. Sa izdavanjem novog Samsung Galaxy S23, kompanija obećava da će isporučiti 4 glavna ažuriranja za Android i 5 godina bezbednosnih zakrpa. Ova posvećenost dugovečnosti i podršci će obezbediti da Samsung Galaxy S23 ostane uređaj sa vrhunskim performansama u godinama koje dolaze. Prilikom lansiranja, Samsung Galaxy S23 će doći sa unapred instaliranim Androidom 13, ali uz obećanje da će dobijati ažuriranja koja će ga dovesti do Androida 17 u budućnosti, uređaj je spreman da pruži vrhunsko korisničko iskustvo još dugo vremena.

Dakle, Samsung Samsung Galaxy S23 i S23 Plus predstavljaju značajnu nadogradnju u odnosu na svoje prethodnike, pri čemu su poboljšanja kamere i čipseta istaknute karakteristike. Uklanjanje zaobljenih izbočina kamere daje uređajima elegantan i minimalistički dizajn, dok upotreba procesora Qualcomm Snapdragon 8 Gen2, podešenog posebno za Samsung Galaxy telefone, pruža izuzetne performanse i efikasnost. Pored toga, posvećenost Samsung-a da obezbedi 4 glavna ažuriranja za Android i 5 godina bezbednosnih zakrpa osigurava da će Samsung Galaxy S23 ostati uređaj sa najboljim performansama u godinama koje dolaze. Sve u svemu, Samsung Galaxy S23 i S23 Plus su odličan izbor za one koji traže pametni telefon visokog kvaliteta sa nadograđenim kamerama i procesorskom snagom. Za one koji već imaju prošlogodišnji model, zamena neće doneti mnogo.

Samsung Samsung Galaxy S23 Ultra je najnoviji vodeći telefon južnokorejskog tehnološkog giganta i ima mnoga očekivanja da ispuni. Nadovezujući se na uspeh svog prethodnika, Samsung Galaxy S23 Ultra ima za cilj da nastavi nasleđe penzionisane Samsung Galaxy Note serije, dok isporučuje vrhunske kamere i prihvata tehnologiju S Pen. Ovaj uređaj je fokusiran na pružanje vrhunskog fotografskog iskustva pre svega.

Spajanje Samsung Note i S-serije prošle godine bilo je hrabar potez, ali se pokazalo uspešnim. Potrošači su pokazali interesovanje za S Pen, o čemu svedoči prodaja S22 Ultra. Ove godine, S Pen se vraća za još jednu rundu, čineći S23 Ultra zaista jedinstvenim uređajem. Kao alat za pravljenje beleški i povećanu produktivnost, trenutno ne postoji drugi uređaj na tržištu koji može da se meri sa onim što nudi S23 Ultra.

Iako S23 Ultra dolazi u četiri nove opcije boja – Phantom Black, Cream, Green i Lavanda – i dalje ima sličan izgled kao prošlogodišnji model. Samsung tvrdi da je zakrivljenost na levoj i desnoj ivici ekrana učinjena izraženijom, ali to nije odmah primetno. Telefon ima kockastiji oblik ivica sto ga čini lakšim za drżanje.

Samsung S23 Ultra ima 6.8-inčni AMOLED ekran, koji je nepromenjen u odnosu na prethodnu godinu i ima rezoluciju od 1440p sa brzinom osvežavanja od 120Hz. Jedini novi dodatak je Advanced Vision Booster, koji prilagođava ton boje i kontrast na osnovu uslova ambijentalnog osvetljenja. Međutim, nema većih promena na displeju u odnosu na prošlu godinu.

Samsung S23 Ultra pokreće Snapdragon 8 Gen2, najnoviji vodeći procesor kompanije Qualcomm. Samsung je napomenuo da ovaj konkretni CPU ima oznaku 'za Samsung Galaxy', ali nije dao nikakve dodatne detalje. Međutim, Qualcomm je otkrio da je maksimalna brzina takta povećana u poređenju sa osnovnom verzijom čipseta. Poboljšanja performansi procesora, grafičke kartice i AI procesora koje je Samsung tvrdio za Galaxy S23 seriju su značajne nadogradnje u poređenju sa prethodnom generacijom Samsung Galaxy uređaja, serijom S22. Povećanje performansi procesora od 34% obećava bržu i efikasniju procesorsku snagu, što može pomoći u zadacima kao što su uređivanje video zapisa i igranje igara. Arhitektura AI procesora je optimizovana za 49% da uravnoteži performanse i snagu uz korišćenje AI algoritama, što može pomoći da se poboljšaju mogućnosti kamere i fotografije uređaja. Grafički podsistem je takođe 41% brži od prethodne generacije, dizajniran posebno za napredne korisnike kojima su potrebne poboljšane grafičke performanse. Ova poboljšanja performansi mogu pomoći da se korisnicima pruži neprimetnije i efikasnije mobilno iskustvo, bilo da koriste svoj uređaj za posao ili igru.

Samsung S23 Ultra nudi tri opcije za skladištenje: 256GB, 512GB i 1TB. Ima bateriju od 5.000 mAh, koja je nepromenjena u odnosu na prethodne modele, i radi na Android 13 sa Samsungovim One UI 5.1 modifikacijama. Samsung obećava pet godina bezbednosnih ažuriranja, zajedno sa četiri godine One UI i Android OS nadogradnje. Novi One UI 5.1 interfejs donosi nekoliko novih softverskih funkcija, uključujući zajedničko uređivanje u aplikaciji Samsung Notes tokom poziva, i ažurirani Samsung Knox koji nudi potpunu transparentnost pristupa aplikacijama vašim podacima i korišćenju, kao i analizu rizika.

Samsung je stavio značajan naglasak na mogućnosti kamere S23 Ultra. Izuzetna karakteristika je uključivanje glavnog senzora od 200 MP, koji je najveći koji je Samsung ikada uključio u pametni telefon i zamenjuje glavnu kameru od 108 MP na S22 Ultra. Iako više megapiksela ne znači uvek bolje slike, Samsung je napravio brojna poboljšanja sistema kamera kako bi iskoristio novi 200 megapiksela senzor do maksimuma. Samsung S23 Ultra ima poboljšanu stabilizaciju videa kroz Adaptive VDIS, algoritam na nivou softvera koji analizira kretanje i uslove osvetljenja u video zapisima kako bi obezbedio odgovarajuću stabilizaciju

Portretni režim je značajno poboljšan i sada može da uhvati preciznije teksture kože, tonove i boju kose u izazovnim uslovima osvetljenja. Noćno snimanje je značajno poboljšano dodatkom nove tehnologije spajanja piksela, koja kombinuje susedne piksele radi poboljšanja osvetljenja na fotografijama. Samsung S23 Ultra takođe uvodi nove Astro Hiperlapse i Astrophoto režime snimanja za bolje snimanje noćnog neba na fotografijama i video zapisima.

Samsung Galaxy S23 Ultra je opremljen novim senzorom od 200MP, prvim za Samsung Samsung Galaxy uređaje, koji beleži trenutke sa neverovatnom preciznošću kroz spajanje piksela kako bi podržao više nivoa obrade visoke rezolucije. Pored toga, Samsung Galaxy S23 serija predstavlja brzi autofokus i Super HDR selfi kameru, sposobnu da snima bolje slike i video snimke sa prednje strane uz brzinu osvežavanja od 60 kadrova u sekundi, što je nadogradnja u odnosu na prethodnih 30 kadrova u sekundi. Samsung Galaxy S23 serija nudi skup alata za fotografisanje za poboljšanje korisničkog iskustva. Aplikacija Expert RAW omogućava snimanje i uređivanje u DSLR stilu u RAW i JPEG formatima i može joj se pristupiti direktno iz matične aplikacije za kameru nakon preuzimanja. Sa senzorom Adaptive Pixel od 200 MP i poboljšanim portretnim režimom, autofokusom i Super HDR selfi kamerom, korisnici mogu da očekuju visokokvalitetne, precizne i kreativne fotografije i video zapise.

Hardverski ubrzan Raytracing u realnom vremenu je najsavremenija tehnologija koja se koristi u grafičkom prikazivanju za video igre i druge 3D aplikacije. Koristi kombinaciju hardvera i softvera za simulaciju ponašanja svetlosti u virtuelnom okruženju, što rezultira realnijim i preciznijim prikazima senki, refleksija i drugih svetlosnih efekata. Ovo može dovesti do impresivnijeg iskustva igranja, jer grafika deluje realističnije i dinamičnije. Međutim, ova tehnologija zahteva značajnu procesorsku snagu i efikasan hardver, zbog čega je tek nedavno postala dostupna na mobilnim uređajima. Najnoviji procesor Qualcomm-a nudi poboljšane performanse i energetsku efikasnost u poređenju sa prethodnim generacijama, što omogućava pokretanje igara i aplikacija sa hardverski ubrzanim Raytracing-om u realnom vremenu.

Samsung Samsung Galaxy S23 Ultra ima ultra-široku kameru od 12MP sa otvorom blende f/2.2 i vidnim poljem od 120 stepeni, široku kameru od 200MP sa otvorom blende f/1.7 i vidnim poljem od 85 stepeni, dve telefoto kamere od 10MP sa 3X optičkim zumom i 10X optičkim zumom, respektivno, i prednjom kamerom od 12MP sa otvorom blende f/2.2 i vidnim poljem od 80 stepeni. Space Zoom od 100X uključuje optički zum od 10X i digitalni zum od 10X sa tehnologijom AI Super Resolution, međutim, zumiranje preko 10X može dovesti do određenog pogoršanja slike.

Uključivanje kamere od 200 MP i novih softverskih funkcija kao što su Adaptive VDIS, Astrophoto i Astrolapse režimi snimanja, kao i poboljšani noćni režim svakako su vredni pažnje. Pored toga, Ekpert RAW aplikacija, novi grafički procesor i optimizovana AI arhitektura čine S23 Ultra ubedljivim izborom za napredne korisnike i fotografe. Ukratko, Samsung Galaxy S23 Ultra je poboljšanje u odnosu na svog prethodnika, S22 Ultra, u pogledu mogućnosti kamere i procesorske snage, što ga čini vrednom nadogradnjom za one koji traže vrhunski uređaj sa naprednim funkcijama fotografije.

Tokom poslednjih nekoliko godina, vrhunski mobilni telefoni su stavili veliki naglasak na performanse kamere i čipseta. Kamera je jedna od najvažnijih karakteristika pametnog telefona, jer ljudi svakodnevno koriste svoje telefone za snimanje fotografija i video zapisa. Kao rezultat toga, proizvođači neprestano poboljšavaju mogućnosti kamere svojih uređaja, sa većim senzorima, boljim performansama pri slabom osvetljenju i naprednim softverskim funkcijama kao što su portretni i noćni režim. Što se tiče performansi čipseta, sada se očekuje da vrhunski telefoni imaju moćne procesore, brzu RAM memoriju i dovoljno prostora za skladištenje za rukovanje zahtevnim aplikacijama i nesmetan multitasking. Ovo je posebno važno za igrače, pošto je mobilno igranje igara sve popularnije, a vrhunski telefoni moraju da budu u stanju da pruže odlično iskustvo igranja.

Samsung je novom Samsung S23 trojcem odlučio da ide isprobanim receptom u 2023. godini bez velikih promena na modelima. Korisnicima se očigledno dopada kako S serija izgleda tako da su izmene minimalne na Ultra modelu i pojednostavljene na S23 i S23 Plus modelu. U vreme najozbiljnije konkurencije od strane konkurentskih brendova, Samsung se drżi kvaliteta svojih uredjaja, rafiniranosti detalja i vrhunskih performansi. Količina novca, energije, vremena i tehnologije uložene u Samsung S seriju modela je ogromna, ali je ipak vrlo teško unaprediti nešto što je već bio vrhunski model. Samsungu predstoji stabilna godina što se tiče prodaje, ali i zadatak da naredne napravi ozbiljan iskorak unapred i izvrši dramatičnije izmene nego što je to bilo ove godine.

Eco Rating čuva životnu sredinu
Prosečan vek upotrebe mobilnih uređaja u Srbiji i svetu iznosi dve godine. Kao jedan od ključnih razloga za kupovinu novog mobilnog telefona se navode kvarovi i habanje, ali ova praksa direktno utiče na skraćivanje životnog veka uređaja. Dugovečnost mobilnog telefona zavisi od više faktora, izdržljivosti, mogućnosti popravke, kao i potrošnje energije prilikom punjenja, a njegova duža upotreba pre zamene za novi, direktno smanjuje emisiju CO2 i doprinosi očuvanju životne sredine.

Trajnost je samo jedan od aspekata u okviru životnog ciklusa uređaja koje Eco Rating, međunarodna metodologija koja procenjuje uticaj telefona na životnu sredinu, uzima u obzir prilikom ocenjivanja telefona. Maksimalan broj poena koji jedan uređaj može da dobije je 100, a što je rezultat veći, bolje su performanse uređaja u pogledu održivosti. Pored toga, Eco Rating pruža smernice u još četiri ključne oblasti: mogućnost popravke, mogućnost recikliranja, klimatska efikasnost i efikasnost resursa.

A1 je prva kompanija u Srbiji koja je uvela Eco Rating sa ciljem da motiviše i inspiriše korisnike da donose ekološke izbore, ali i celu industriju mobilnih telefona da ubrza svoju tranziciju ka modelu cirkularne ekonomije za mobilne telefone.

Više detalja i produženoj garanciji na 3 godine za odabrane modele pogledajte na sajtu A1 operatera.
31.avg 2023
Brži i lakši prenos broja
Početak avgusta obeležile su odlične vesti za sve korisnike mobilnih usluga u Srbiji. Novi propisi Regulatorne agencije za elektronske komunikacije i poštanske usluge (RATEL) stupili su na snagu i odmah duplo skratili proces prenosa broja iz jedne mreže u drugu sa četiri na samo dva dana.

Novi pravilnik smanjuje šansu da se zahtev za prenosom broja odbije zbog sitnih razlika u adresama ili nazivima pretplatnika. Sada je matični broj (JMBG za fizičko lice i matični broj za pravno lice) ključan faktor prilikom procene ispravnosti zahteva.

Nova legislativa donela je i promene u vezi sa ugovornim obavezama između korisnika i operatora davaoca broja, koje više ne mogu da budu osnova za odbijanje zahteva za prenos broja. Pored toga, definisan je i izuzetak od toga, čime se izbegavaju različita tumačenja i olakšava odlučivanje o ispravnosti zahteva.

Još jedna novina u pravilniku odnosi se i na sve korisnike mobilnih usluga koji zbog posla imaju veći broj telefonskih brojeva. Naime, operatori su dužni da korisnicima dostave podatke o svim njihovim telefonskim brojevima, uz podatke o ugovoru i datumu isticanja ugovora za svaki od brojeva.

Zahtev za prenos broja će moći da se podnese i elektronskim putem.Prenos broja moći će da se zakaže unapred sa tačno određenim datumom, a posebno je uređen i postupak prilikom prenosa velikih serija brojeva kod poslovnih korisnika.

Rokovi za proveru zahteva i izvršenje prenosa broja su skraćeni sa dva na jedan radni dan. Novi pravilnik propisuje da zahtev za prenos broja može da se podnese elektronskim putem i subotom, što do sada nije bio slučaj. Uz sve ove pogodnosti, polako se dolazi do cilja da se prenos broja završi u istom danu.
29.avg 2023
A1 preporuke kako izbeći kradju identiteta putem društvenih mreža
Krađa identiteta se dešava kada kriminalci koriste identitet žrtve da, na primer, kupuju stvari i plaćaju na rate. Ali da bi to uradili, prvo moraju da ukradu vaše lične podatke, kao što su vaše ime, broj telefona, datum rođenja, adresa i broj kreditne kartice.

Primer takve prevare desio se nedavno, kada je organizovana navodna nagradna igra za korisnike Dinakard platnih kartica putem lažne stranice Narodne banke Srbije na Fejsbuku. Mehanizam je podrazumevao da učestvovanjem u nagradnoj igri korisnik dobija priliku da udvostruči sredstva koja ima na platnom računu, a da bi to uspeo neophodno je da dostavi podatke o svojoj kartici i stanju na računu.

Cilj ovog napada bio je da od korisnika prikupi informacije o platnoj kartici, kao što su broj, datum važenja i slično, a kada napadač dođe do tih informacija, prosleđuje ih nekome ko može da ih zloupotrebi za obavljanje transakcija bez saglasnosti korisnika.

Pravilo broj jedan je da, ukoliko sami niste inicirali neko plaćanje, da zastanete i proverite par bitnih detalja. Prvo je da li se u imenu sajta na početku nalazi HTTPS, ovo poslednje slovo S označava Sigurnost, tj. da je veza izmedju vas i sajta enkriptovana i zaštićena tako da ako unesete broj kartice niko izmedju vas i sajta to neće moći da presretne.

Obratite pažnju na ime sajta, obično postoji neka slovna greška u imenu sajta, npr. napišu malo slovo L umesto broja 1 ili slično tako da vama isprva deluje kao ispravan domen. Lozinke, kartice, lične podatke nikada nemojte ukucati na nesigurnim sajtovima. Lozinku definišite tako da ima puno karaktera, sadrži više nepovezanih pojmova.

Nepažnja samo jednog zaposlenog i otvaranje sumnjivog priloga u emailu može skupo koštati kompaniju jer vrlo lako cela firma može biti meta phishinga, a šteta nemerljiva. Upravo ovo se desilo jednom velikom Youtube kanalu koji se bavi baš tehnologijama, neko ko je jako dobro tehnički obrazovan. Jedan zaposleni je otvorio pogrešan mail, hakeri su pokupili login podatke Youtube naloga tog korisnika i počeli da brišu video klipove sa kanala.

Za još informacija posetite stranicu A1 operatera.
26.jun 2023
A1 Kutak za bezbedan Net
U digitalnom okruženju korisnicima je potrebno više vremena da primete da su njihovi lični podaci ukradeni, za razliku od situacije u stvarnom svetu. Zbog toga je od izuzetne važnosti da obezbedimo sigurnost naših uređaja, jer na taj način obezbeđujemo i našu sopstvenu sigurnost.

Lozinke su prvi nivo zaštite i ne treba da sadrže jednostavne nizove brojeva, vama neke važne datume ili ime kućnog ljubimca, takve lozinke se lako mogu pogoditi. Umesto toga, osmislite jake i jedinstvene šifre sastavljene od mešavine malih, velikih slova i brojeva. Pored toga, trudite se da ih menjate i obnavljate na svakih mesec dana.

Elektronske i SMS poruke vas često mame hitnošću, što bi trebalo odmah da vam izazove sumnju. Najbolje što možete da uradite jeste da ne kliknete na određeni link i spasite sebe potencijalne krađe poverljivih informacija. Svaki podatak koji ukucate na sajtu kome adresa ne počinje sa "https://" praktično je lako vidljiva bilo kome ko može da presretne vaš upit.

Svako od nas je makar jednom u životu koristio otvorenu wireless mrežu, ali ono što možda niste znali jeste da tako postajete laka meta zlonamernom hakeru. Zato je savet da uvek koristite proverene i pouzdane mreže sa jakim pristupnim šiframa.

Znanje je moć i zato treba biti informisan i pratiti dešavanja. Platforma Kutak za bezbedan Net može biti sjajan saputnik u virtuelnom svetu. Upravo tu vas čekaju najnoviji trendovi, kursevi, uputstva i korisni saveti o korišćenju različitih alata za zaštitu na internetu. Za više informacija posetite A1 Kutak za bezbedan Net stranicu.
15.jun 2023
A1 Net Protect Max zaštita od sajber napada
Naša zemlja na samom je vrhu po broju žrtava sajber napada, a mobilni telefoni su najveća meta, sa čak 60 odsto digitalnih prevara. Čak 82% sajber napada u 2022. godini na globalnom nivou, uključivalo je ljudski faktor. Bilo da se radi o ukradenim kredencijalima, fišingu ili nesvesnoj i nenamernoj grešci, ljudi i dalje igraju veliku ulogu u sajber napadima.

Po podacima ove kompanije, samo u toku prošle godine zaustavljeno je više od 165 miliona napada na skoro 80.000 uređaja korisnika, što je, u proseku, oko 2.000 napada po uređaju. Najčešće pretnje pojavljivale su se u vidu malicioznog softvera koji za cilj ima da ukrade privatne podatke ili plasira neželjene reklame (malver) i fišinga - zlonamernog imejla koji se koristi za prikupljanje podataka o kreditnim karticama, važnih kontakata i poverljivih informacija.

Svesna izazova koje predstavljaju sve složeniji načini hakovanja koji ugrožavaju bezbednost korisnika i uređaja, kompanija A1 Srbija, članica A1 Telekom Austrija Grupe, predstavila je A1 Net Protect Max, aplikativnu, antivirusnu zaštitu koja štiti uređaje i sve aktivnosti na njima. Ovo rešenje omogućava da korisnik bude bezbedan dok surfuje internetom, koristi online bankarstvo ili online kupovinu, a nudi i opcije Roditeljske kontrole, ID zaštite, kao i Trezor koji čuva lozinke i druge bitne lične podatke.

U želji da podigne svest o svim digitalnim opasnostima, A1 Srbija, kroz platformu Kutak za bezbedan net, dodatno edukuje i informiše korisnike o različitim pretnjama i merama zaštite na internetu. U ovom virtuelnom, bezbednom prostoru nalaze se različiti kursevi na temu fizičke i digitalne zaštite podataka, bezbednog surfovanja internetom, internet prevara, kao i brojni praktični saveti i alati za prepoznavanje i odbranu od sajber napada.

Za više informacija posetite zvanični sajt A1 operatera.
08.maj 2023
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.
Uslovi korišćenja Mail: mobilnisvet.com@gmail.com - Sva prava rezervisana. © 2003-2023